שיעורי בית לפגרה

כל מה שקשור להפועל באר-שבע - "גאוות הנגב"
סמל אישי של משתמש
Sir Alex Ferguson
Title: אליניב ברדה

Re: שיעורי בית לפגרה

שליחה על ידי Sir Alex Ferguson »

dardasmiley כתב:האמת משה, לרוב מסכים איתך, היום יש לי קצת הרגשה שאתה מתעקש לדבוק בתיזה שלך למרות שהיא לא נכונה.
דווקא אצלנו הרגישו טביעת אצבע של מאמן הרבה יותר, ניטרלנו לחלוטין את הפועל, עם שכטר ודמארי, ניצלנו את החוזקות שלנו, שזה מהירות ואגרסיביות, סגירת האמצע ופתיחה לאגפים. והסתרנו את החולשות בצורה ממש טובה. דווקא בהבועל היה נראה שהשיטה של המאמן היא ראש בקיר.
לא להסתנוור זה נכון, מצד שני, שחררו תנו לשמוח! שיחקנו נכון, ביטלנו יריבה מעולה.
מוקדם מידי מכדי להכריז שיש בקבוצה טביעת אצבע של מאמן.
אין ספק שהשנה הסגל איכותי יותר ולא פחות חשוב יותר מחוייב, אבל קשה לי לדבר כרגע על טביעת אצבע של מאמן.

מול בית"ר הייתה מחצית ראשונה מצוינת עם הנעת כדור שמאוד שמחתי לראות, אבל במחצית השנייה הפסקנו לשחק ובלי מזל גדול בית"ר גם הייתה משווה עם אותה הזדמנות שהלכה מהראש של אג'ידה למשקוף.

אתמול, עד לשער שלנו שהגיע ממצב נייח, הפועל ת"א החזיקו בכדור הרבה יותר, הניעו אותו, הגיעו ללא מעט בעיטות חופשיות מחוץ לרחבה ולשתי הזדמנויות גדולות מול אג'ידה, ככה שלמרות יתרון הביתיות שלנו, דווקא הפועל ת"א של רן בן שמעון הייתה טובה יותר.
השער המהיר במחצית השנייה טרף את הקלפים. ה2-0 גרם לפועל ת"א ללכת יותר קדימה, מה שיצר לנו רווחים גדולים יותר והמון הזדמנויות למתפרצות.

לא אוהב למדוד טביעת אצבע של מאמן רק לפי תוצאות. אם הכדור של בית"ר ברמת גן נכנס ולא פוגע במשקוף/הכדור של דמארי אתמול אחרי ההשמטה של אג'ידה במחצית הראשונה הולך פנימה ולא לרשת החיצונית, אז היינו מדברים אחרת.

הקבוצה חזקה יותר מבחינת הסגל משנה שעברה, מחויבת יותר, מהירה יותר, בזה אין ספק. לאורך זמן נראה אם היא גם מאומנת יותר.

סמל אישי של משתמש
Sir Alex Ferguson

yedidel כתב:
אה, אז כאילו לרב"ש יש סגל פחות טוב (פחחחח) והוא עשה הכנה פחות טובה (לא זכור לי שהיה להם בעיות מיוחדות בקיץ, אז מי אשם בזה)?
כמובן שזה עוד מוקדם, ורב"ש מאמן טוב. אבל רק להראות לך שהקביעה שלך כאילו רב"ש הוא מאמן כמה רמות מעל אלישע היא מגוחכת בשלב הזה של הקריירה שלו.
לדעתי הסגלים שלנו ושל הפועל ת"א קרובים מאוד אחד לשני מבחינת האיכויות.
איתי שכטר ועומר דמארי הם חלוצים מצוינים, שי אבוטבול הוא קשר נפלא ולישראל זגורי יש הרבה מאוד כישרון, אבל כאן זה נגמר, בטח כשורמוט לא מצליח לשמור על כשירות.
ההגנה של הפועל ת"א חלשה מאוד כשהזרים של הקבוצה הם בכלל לא פקטור עד עכשיו.
לא אתפלא אם נסיים העונה מעל הפועל ת"א.

בכל מקרה, כל קבוצה עוברת משבר בשלב כזה או אחר של העונה, השאלה היא איך היא יוצאת ממנו. גם המשבר שלנו יגיע ואז יהיה המבחן האמיתי שלנו.

אני באופן אישי מחזיק מאוד מרן בן שמעון. גם אתמול, עד השער שלנו, הוא בא לשלוט במגרש ולהניע כדור וזה בדיוק מה שהיה.
יכול בהחלט להיות שמבחינת בניית הסגל וההכנה לעונה אלישע לוי עשה עבודה טובה יותר, אני עדין חושב שמבחינה טקטית, מבחינת ניהול המשחק והגבה להתפחויות במשחק, רן בן שמעון טוב מאלישע לוי.

בכל מקרה, שני ניצחונות משני משחקים מול קבוצות גדולות, מאוד משמח, מאוד מרשים, אין ספק שלאלישע לוי מגיע הקרדיט על הניצחונות האחרונים והלוואי ונמשיך ככה...

סמל אישי של משתמש
shovalb9
Title: עמה יעמיק

שליחה על ידי shovalb9 »

דר אדום בנשמה כתב:משה תאמין לי שהשליטה של הפועל תל אביב הייתה אופטית בלבד, הם לא היו יותר טובים מאיתנו והם שלטו בגלל שהם שיחקו עם 4 קשרים אחוריים באמצע, זה לא ממש חוכמה גדולה לשלוט במרכז המגרש שאין לך עוד שחקן התקפה אחד לפחות שישלוט בקצב המשחק, וראינו שברגע שיצא להם שחקן אחד מה4 השליטה שלנו באה לידי ביטוי..

בהפועל תל אביב הכל היה מקרי ולשם שינוי אצלנו ראו טביעת אצבע בבירור...

גם השער שאג'ידה הציל במחצית הראשונה היה כתוצאה מפעולה אישית, לא בגלל שרן בן שמעון הפך את הפועל תל אביב למכונה משומנת, לעומת זאת אצלנו ראו בבירור איך מאור בוזגלו נסאר וכו' פועלים לפי שיטת משחק מסודרת ולא שכל אחד מנסה להציל את המולדת..

אני גם לא חושב שאלישע הוא מאמן השנה אבל יש טביעת אצבע שני משחקים רצוף, בואו נראה מה יהיה הלאה, ולא צריך לצאת חזירים אבל גם לא צריך לטעון שאלישע לא עושה עבודה טובה, כי את הכסף סופרים במדרגות בסופו של דבר, וכרגע נותרו לא מעט מדרגות..
המצבים הבטוחים לגול של הפועל לא הגיעו משיטת משחק והכנות של רב"ש, אלא מטעויות אישיות שלנו-
*כדור שמוגבה במצב נייח פוגע בפאיוביץ מגיע לשחקן הפועל שבועט ואג'ידה עוצר.
*הפועל מגיעים למתפרצת 4 מול דג'אני ואג'ידה, שעם הצלה כפולה מציל אותנו מגול (המצב מגיע אחרי קרן לא מוצלחת, ששחקן באר שבע אחריה מאבד את הכדור בחוסר אחריות)

ומה עשית אותנו אלופים תגיד לי?
עברת 2 מדרגות-נשארו לך לפחות 30.........
" תחזיקו עוד כמה דקות בלקרוא מה רשמתי, זה לא הזמן להישבר......"

סמל אישי של משתמש
דר אדום בנשמה
Title: הפועל אימפריה!

שליחה על ידי דר אדום בנשמה »

shovalb9 כתב:
המצבים הבטוחים לגול של הפועל לא הגיעו משיטת משחק והכנות של רב"ש, אלא מטעויות אישיות שלנו-
*כדור שמוגבה במצב נייח פוגע בפאיוביץ מגיע לשחקן הפועל שבועט ואג'ידה עוצר.
*הפועל מגיעים למתפרצת 4 מול דג'אני ואג'ידה, שעם הצלה כפולה מציל אותנו מגול (המצב מגיע אחרי קרן לא מוצלחת, ששחקן באר שבע אחריה מאבד את הכדור בחוסר אחריות)

ומה עשית אותנו אלופים תגיד לי?
עברת 2 מדרגות-נשארו לך לפחות 30.........
שובל אם לא שמת לב זה בדיוק מה שרשמתי רק במילים אחרות, הכל היה מקרי במשחק של הפועל, קרי או פעולות אישיות או טעויות של ההגנה שלנו, לדעתי האישית רב"ש עדיין לא חיבר אותם והם לא שיחקו יותר טוב מאיתנו, הם פשוט שלטו במרכז השדה בגלל 4 קשרים אחוריים, מרכז השדה היה שלהם אבל באגפים הם לא היו בכלל ופה הנקודה לזכות אלישע...
הפועל באר שבע, אלופה לעונת 2015-2016!

סמל אישי של משתמש
Sir Alex Ferguson

מקריות? רן בן שמעון נתן להפועל ת"א שלוש הוראות לבצע: 1. לשלוט בכדור ולהניע אותו (עד השער שכבשנו ממצב נייח הפועל ת"א שלטו בכדור, הניעו אותו והכריחו אותנו להעיף כדורים ארוכים קדימה). 2. לבעוט כמה שיותר מרחוק (תזכורת לבעיה של אג'ידה בשנים האחרונות עם בעיטות מרחוק, ואכן ב30 הדקות הראשונות היו לפחות ארבע בעיטות של שחקני הפועל ת"א מחוץ לרחבה). 3. לשחק כמה שיותר על דמארי כשחקן הציר שלהם (כפי שראינו, כל ההתקפות עברו דרך דאמרי).

הפועל ת"א הייתה מאורגנת יותר ומסודרת יותר עד השער שהם ספגו. אחרי השער שהם ספגו נוצרו יותר מרווחים בהגנה שלהם בגלל שהם העלו יותר שחקנים קדימה, מרווחים שניצלנו בהתקפות מהירות דרך האגפים ובמתפרצות.

ואם כבר נקודה חיובית במשחק שלנו, היציאה המהירה שלנו קדימה, ההצטרפות של אילוז ודודיזאדה להתקפות, המתפרצות שעשינו בכל פעם שחטפנו את הכדור, זה משהו שראוי לציין לזכותו של אלישע.
בשנה שעברה היינו הקבוצה הכי איטית בארץ עם שחקנים כמו גזל, סוארס ואוסיאקו שהיו אמורים להוציא אותנו למתפרצות (כשמי שהיה אמור לקבל את הכדור היה לא מעט פעמים אקסברד, עוד שחקן איטי).
השנה עם אליניב, בוזגלו ואראל אנחנו קבוצה סופר מהירה במתפרצות, ואם נדע גם לסיים את המתפרצות (בשבת אליה וגבאי החטיאו ממצבים קורצים אחרי מתפרצות מצוינות) נוכל לכבוש המון שערים העונה במתפרצות...

שלח תגובה