הפועל באר שבע מול בית"ר ירושלים: הכניסה חופשית!

כל מה שקשור להפועל באר-שבע - "גאוות הנגב"
שלח תגובה
סמל אישי של משתמש
Sir Alex Ferguson
Title: אליניב ברדה

הפועל באר שבע מול בית"ר ירושלים: הכניסה חופשית!

שליחה על ידי Sir Alex Ferguson »

כמו כן - יחולקו חולצות אדומות של הפועל באר-שבע כדורסל ל-100 האוהדים הראשונים שיגיעו!

https://www.facebook.com/events/1425980 ... 49/?ref=22" onclick="window.open(this.href);return false;

תמונה

סמל אישי של משתמש
Sir Alex Ferguson

Re: הפועל באר שבע מול בית"ר ירושלים: הכניסה חופשית!

ליגת העל בליגה א'
אלירן כהן ,14/12/2013

הפועל באר שבע ובית"ר ירושלים, מסתבר, הם לא רק מועדוני כדורגל מכובדים. קבלו הצצה למשחק העונה בליגה א'-דרום, בין שני מועדונים שכבר שנתיים חושבים ומכוונים למטרה אחת: ליגת העל.

40 שנה אחרי שהעפילה לראשונה (ולאחרונה) בתולדותיה לגמר גביע המדינה, קבוצת הכדורסל של בית"ר ירושלים קמה לתחייה. ניסוי מעניין? מהלך מבריק? תקראו לזה איך שתרצו, אבל לחבר'ה מהבירה היה ברור כבר מההתחלה שמעבר לפיקנטיות הרבה שבעניין - המטרה היא לחזור כדי להישאר. בעלי ה"סינמה סיטי" וחברת "שחר אלומיניום" לקחו את חסותם על המועדון יחד עם אנשי עסקים קטנים נוספים, משה דדש מונה לנשיא כבוד, ומי שמנהל את כל העניינים הוא גבי גפן, שמשמש במקביל גם כיו"ר וגם כמאמן. בעונה שעברה זכתה הקבוצה בגביע האיגוד לליגה ב' ודרסה כל מה שעמד בדרכה לליגה א'. השנה, כך נראה, האתגרים צפויים להיות גדולים קצת יותר.

ואם בירושלים הסיפור יחסית פשוט, בבאר שבע העניינים קצת יותר מורכבים. אחרי שבעשור הקודם עמדה הפועל באר שבע במרחק נגיעה מליגת העל והתרסקה, הגיעו בעיר במהלך השנים האחרונות להבנה שכדאי לעשות את הדברים בצורה קצת יותר רגועה ומבוקרת. חברת האבטחה א.א. ארזי לקחה חסות, ויחד עם מועדון "הפורום" ובעלי עסקים נוספים בעיר, יצאה באר שבע למסע המחודש לעבר ליגת העל. בדומה לימים ההם - האיש על הקווים היה ונשאר ישראל ברוך - דמות הכדורסל הבכירה והצבעונית בנגב. בשונה מהימים ההם, סגל השחקנים של הקבוצה מבוסס רובו ככולו על בוגרי מחלקת הנוער של המועדון, עניין שגם בליגות האלה - לא תמיד מובן מאליו בקבוצות ששואפות לעוף למעלה. ויש גם בונוס: היכל כדורסל רב תכליתי בן 3,000 מקומות, שהקמתו הסתיימה לפני כחודש ימים, צפוי לשמש את הקבוצה החל מעונת המשחקים הבאה.

ביום שלישי הקרוב יפגשו שתי הקבוצות לקרב ראש בראש על המקום הראשון, שמוביל לליגה הארצית. נכון להיום, את טבלת הליגה מוליכה הפועל באר שבע עם מאזן של 0-8 בעוד בית"ר ירושלים נמצאת ממש אחריה, עם מאזן 1-7 (הפסד של נקודה אחת בלבד במחזור הפתיחה). ולמרות היתרון הקל של הבאר-שבעים, המשמעות של המשחק היא מאוד ברורה: המנצחת תנכס לעצמה את המקום הראשון. כנראה עד סוף הסיבוב, ייתכן שגם עד סיום העונה. רגע לפני שזה קורה הפגשנו, וירטואלית, את הקפטנים של שתי הקבוצות - שי פרץ באדום-לבן ויוני שחר בצהוב-שחור. אם הדרך לירושלים הייתה קצת יותר זורמת, אולי גם הייתם זוכים לכמה תמונות משותפות.

פרץ (30) גדל במחלקת הנוער של בית"ר ב"ש, וסומן כאחת ההבטחות הגדולות של הענף בעיר. לימים היפים של הפועל באר שבע הוא לא היה שותף, בעיקר בגלל שירות צבאי ממושך ביחידה קרבית. "מאז הגיוס הפסקתי לשחק כדורסל במשך 6 שנים, במהלכן היו לי לא מעט הצעות לחזור לשחק, כולל בקבוצה הגדולה של הפועל באר שבע", הוא מספר. "ההחלטה לוותר על הכדורסל ולא לנסות לשחק בליגות הגבוהות נעשתה מתוך בחירה ולכן אני לא מצטער עליה". שחר (34) התחיל את דרכו בכלל במכבי ירושלים, זכה עם הפועל ירושלים בגביע יול"ב, ואת השנים היפות שלו העביר דווקא מחוץ לבירה, כששיחק בעפולה, רמלה ויבנה בליגה הלאומית. ב- 2009 פרש ממשחק פעיל, אבל כשנקרא לדגל - לא חשב פעמיים - "בית"ר זה מילדות, וכשעלתה האפשרות להקים מחדש את המועדון לא יכולתי לסרב". הצטרפותו של שחר למועדון חיברה אליו גם את העסק המשפחתי, "שחר אלומיניום", שתומך בקבוצה מאז הוקמה.

באופן לא מפתיע במיוחד - אנשי שתי הקבוצות עוקבים אחת אחרי השנייה לאורך עונת המשחקים כולה, בעיקר כדי להגיע לרגע השיא של העונה דרוכים ומוכנים. "חשוב לזכור שבליגה הזאת כל הפסד יכול להיות מאוד משמעותי ולמנוע מאיתנו להשיג את המטרה שלנו, ולכן כל משחק מבחינתנו הוא משחק עונה", אומר לנו שי פרץ. "ישראל, כהרגלו, עושה הכל כדי ללמוד את היריבה ולהכין אותנו בצורה מקסימאלית לקראת המשחק. יש לנו שחקנים מספיק מנוסים בשביל לדעת להתמודד בסיטואציות האלה". דריכות רבה יש גם בצד הירושלמי, ששחקניו מבינים את המשמעות הרבה של המשחק ולא מעוניינים לרשום הפסד ליגה שני העונה - "אני חושב שכל שחקן כדורסל מחכה למשחקים כאלה", מספר יוני שחר, "הדריכות אצלנו בשיאה, ואנחנו מתכוננים היטב לקראת המשחק הזה".

גאווה עירונית תהיה ככל הנראה אחד הצדדים המעניינים יותר בהתמודדות הזו. מחלקת הנוער של בית"ר ירושלים אמנם עדיין לא החלה לייצר שחקנים לקבוצה הבוגרת, אבל בסגל הקבוצה תמצאו בעיקר חבר'ה ירושלמים. מיוני שחר והאחים רועי ועמית נחמה (שייעדרו מהמשחק, הראשון בשל פציעה והשני בשל עונש הרחקה ממשחק הליגה האחרון), דרך יריב יצקן שפתח את העונה, עזב לפני משפר שבועות וייתכן שיחזור להתמודדות השבוע, וכלה בחבר'ה צעירים ובוגרים כאחד שגדלו בהפועל ירושלים ושיחקו בעיר בשנים האחרונות. הפועל באר שבע, מנגד, נמצאת באוויר כבר קרוב ל- 10 שנים, ובין חברי סגל השחקנים שלה ניתן למצוא את שי פרץ, ארז אשר, עוז סמוכה ורונן סבירי - שגדלו בעיר, ואת דראגן קליקוביץ', שחזר למועדון בו בילה את השנים היפות שלו בעשור הקודם.

"הסגל שלנו רץ ביחד שנה שנייה, ואין ספק שמדובר ביתרון חשוב בליגות האלה", אומר יוני שחר. "במשחק הקרוב אמנם נחסר את האחים נחמה אבל אנחנו מאמינים בעצמנו. באר שבע קבוצה חזקה ויש לה שחקנים משמעותיים בכל העמדות. נצטרך לתת 120% מעצמנו בשביל לנצח, ואין לי ספק שאנחנו יכולים לעשות את זה". ובזמן שירושלים תחסר שניים משחקניה המובילים, מכת הפציעות לא פסחה גם על באר שבע - משורותיה ייעדרו עוז סמוכה ואור אלוש. "לצערי, עד עכשיו, התמודדנו עם לא מעט פציעות של שחקנים מרכזיים", מספר פרץ. "עוז ואור הם שחקנים מובילים ומשמעותיים בסגל שלנו אבל אני מקווה שכל שחקן ידע להתעלות על עצמו וכקבוצה נדע להתגבר על חסרונם המשמעותי". על היריבה הוסיף: "לירושלים יש מספר שחקנים משמעותיים שנצטרך לדעת להתמודד איתם, אך בלי לזלזל ביריבה, אני חושב שתוצאת המשחק בעיקר תלויה בנו. במידה ונבוא מרוכזים ונרים את משחק ההגנה, ביחד עם הקהל שלנו שימלא את האולם, אני בטוח שהתוצאה בסיום תהיה לטובתנו".

וכשמדברים על קהל, בליגות האלה, במעדונים כאלה, באמת מתכוונים לקהל. בזמן שקבוצות ליגת העל מתקשות לעיתים למלא את האולם וכשחלק מהמשחקים בליגה הלאומית ובליגה הארצית נערכים מול יציעים כמעט ריקים, מתהדרות שתי הקבוצות הללו בהישג שלא היה מבייש הרבה מועדונים אחרים בתחילת דרכם. את משחקי הבית של הפועל באר שבע פוקדים העונה קרוב לכ- 300 אוהדים, חלקם חברי ארגון אוהדי קבוצת הכדורגל - "הקאמלס", ואחרים - שפשוט מייחלים לראות קצת כדורסל באר-שבעי במיטבו. כמות זהה של אוהדים מגיעה גם לאולם מתנ"ס פיליפ ליאון למשחקי הבית של הירושלמים. בבאר שבע מצפים לכ- 500 אוהדים שיגיעו באדום למשחק השבוע באולם מקיף ד', ומאמינים כי האווירה מסביב תחזיר את אולם מקיף ד' לימיו הגדולים.

"קשה לי להאמין שיגיעו יותר מידי אוהדים מהכדורגל למשחק בבאר שבע", מספר יוני שחר, "אבל אין לי ספק שאצלנו בבית האווירה תהיה אחרת לחלוטין. הקשר עם קבוצת הכדורגל הוא לא ישיר, אבל יש בקבוצה התעניינות רבה בכל העיר". מנגד, בבאר שבע רואים את הקשר עם מועדון הכדורגל למשמעותי יותר: "העובדה שמדובר ביריבות מושבעות בכדורגל מוסיפה פיקנטיות למשחק בעיקר עבור הקהל שלנו שמרביתו אוהד את קבוצת הכדורגל", אומר פרץ. "אני מקווה שזה יגרום לקהל להגיע, למלא את האולם, ולדחוף אותנו לניצחון במשחק".

במבט לעתיד, יודעים בשני המועדונים שהמשחק שייערך בשבוע הקרוב הוא מפתח להמשך הדרך במאבק בליגות הגבוהות יותר. "אני שמח מאוד להיות חלק מהפועל באר שבע העונה. הבעלים והמערכת עושים מעל ומעבר על מנת לתת לנו את כל התנאים להצליח ולעלות ליגה. כדי להיות חלק ממשהו גדול תהייה חייבת להיות המשכיות, התגייסות של המון גורמים וגם קצת מזל. התנאים שמעמיד כפיר ארזי שייכים לליגות גבוהות הרבה יותר. תוסיף לזה את ישראל ואת האווירה בין השחקנים ותקבל מתכון להצלחה. אני באמת מקווה שבע"ה נדע לתרגם את כל זה לעליית ליגה כדי שנוכל להתחיל מסורת שאני מקווה שתהייה ארוכה", מסכם שי פרץ, ויוני שחר מוסיף: "בית״ר ירושלים היא מותג. המטרה שלנו היא לכוון למעלה. אלפי אוהדי בית״ר ממתינים לקבוצה ראויה בליגת העל ואני בטוח שיום אחד זה יגיע. השחקנים אצלנו מגיעים בהתנדבות ולא מקבלים שכר ואני חושב שזה מעיד על אופיו וחשיבותו של המועדון בעיניהם".

ביום שלישי הקרוב (20:30), כשהגשם ימשיך לרדת, או שלא, באולם מקיף ד' בבאר שבע ייערך משחק של פעם בכמה שנים. משחק שיפגיש בין שני מועדונים קטנים שחושבים בגדול, שמכוונים הכי גבוה שרק אפשר, ושיום אחד, לא רחוק מידי, יהיו חלק אינטגרלי ממפת הכדורסל הארצי.

ב- 20:18 כולם כבר יהיו שם. אז בואו מוקדם, לפני שיתחיל להיות צפוף.

תמונה

סמל אישי של משתמש
אורי אדום בנשמה
Title: הפועל באר שבע בנשמה שלי

שליחה על ידי אורי אדום בנשמה »

ובתקווה שהפעם זה יחזיק מעמד לקצת יותר זמן...
מִ֣י זֹ֗את עֹלָה֙ מִן־הַמִּדְבָּ֔ר

סמל אישי של משתמש
שי האדום

שליחה על ידי שי האדום »

לא מעט שחקנים ששיחקו איתי בעבר בליגות כאלו ואחרות ובגילאים שונים. ;)

בהחלט סגל ראוי שלא מבייש קבוצה ליגטמית בליגה הארצית.
תמונה

סמל אישי של משתמש
yedidel
Title: קרייזי-רד

שליחה על ידי yedidel »

ביוזמתו של אוהד הקבוצה רן אלתר סוכם על הגעתם של שחקני הפועל באר-שבע כדורגל כאורחי קבוצת הכדורסל, וכן על תחרות זריקות והגרלת פרסים שייערכו בהפסקת המשחק בקרב האוהדים.

בין השחקנים שצפויים להגיע: אליניב ברדה, אביתר אילוז, לוטם זינו, מאור בוזגלו, גל אראל, תומר סוויסה, וויליאם סוארז וניקולס פלצ'וק. גם מנכ"ל כיוונים נסים סספורטס והממונה על החינוך דודי ליפשיץ אישרו הגעתם.

סמל אישי של משתמש
gilcohen

שליחה על ידי gilcohen »

96-80 לב"ש
כ600 צופים באולם..

כל הכבוד :)

סמל אישי של משתמש
yossi

שליחה על ידי yossi »

אחלה משחק ואחלה אווירה.
כל הכבוד לשחקנים, בכדורסל אני רחוק מלהבין אך הנחישות וההקרבה של השחקנים בלטה לכל עין.

סמל אישי של משתמש
Sir Alex Ferguson

היה ממש כיף, מקיף ד' מלא ורועש, זה החזיר אותי כמה שנים אחורה לתקופה היפה של הכדורסל בעיר -

תמונה

סמל אישי של משתמש
yedidel

שליחה על ידי yedidel »

שאפו ענק כאחראים על השיווק והארגון של הערב, הייתי בהלם לראות אולם מלא!
גם התחרות שלשות עם השחקני כדורגל במחצית היתה מצחיקה והוסיפה...
מי שלא בא פיספס!

סמל אישי של משתמש
maor20094
Title: הדרום מתעורר לחיים

שליחה על ידי maor20094 »

למי יש ידיעות אחרונות ספורט ובא לו לצלם ולעלות לפה תכתבה על הכדורסל ? תודה
תמונה

סמל אישי של משתמש
שי האדום

שליחה על ידי שי האדום »

ראיתי היום תמונה של היכל הכדורסל שבנייתו הושלמה - פשוט מדהים.
תמונה

סמל אישי של משתמש
Sir Alex Ferguson

1.
תמונה

2.
תמונה

3.
המספר הרשמי - 700 אוהדים היו אתמול במשחק

תמונה

סמל אישי של משתמש
The red one

שליחה על ידי The red one »

ההיכל הרב תכליתי מכיל 3000 או 5000?

אתמול נחנך במופע "מותק של פסטיבל", האם מישהו היה (ואם כן אל תשקרו שזה בגלל האחות הקטנה ;)) ויכול לחוות את דעתו על האולם ?
מושבים? קרוב לפרקט? חנייה? שירותים? כניסות? יציאות?

סמל אישי של משתמש
שי האדום

שליחה על ידי שי האדום »

אדום בלב בנשמהההה כתב:ההיכל הרב תכליתי מכיל 3000 או 5000?

אתמול נחנך במופע "מותק של פסטיבל", האם מישהו היה (ואם כן אל תשקרו שזה בגלל האחות הקטנה ;)) ויכול לחוות את דעתו על האולם ?
מושבים? קרוב לפרקט? חנייה? שירותים? כניסות? יציאות?
3000.
תמונה

סמל אישי של משתמש
Sir Alex Ferguson

טעימות מהמשחק -

https://www.darom-tv.co.il/video.asp?id=671" onclick="window.open(this.href);return false;
חיים לוי, 1978 - 2013, אגדות לעולם לא מתות!

שלח תגובה