אני חושב שמגיעה לו התנצלות
- Sir Alex Ferguson
- Title: אליניב ברדה
Re: אני חושב שמגיעה לו התנצלות
מחזיק מאוד מרן בן שמעון גם היום כשהפועל ת"א במשבר. יותר מזה, חושב שבשני המשחקים מול הפועל ת"א הם היו טובים יותר והיה אפשר לראות את טביעת האצבע של בן שמעון בהפועל ת"א, שכמו כל הקבוצות של רן בן שמעון, שלטה בכדור בצורה מוחלטת.
ההבדל לדעתי בין אלישע לבן שמעון, לפחות השנה, הוא בבניית הסגל.
בעוד שאלישע בנה סגל חזק ומאוזן יותר, בן שמעון טעה בבניית הסגל ולכן גם כשהפועל ת"א משחקת את הכדורגל של בן שמעון, התוצאות לא מגיעות כי השחקנים פשוט לא מספיק טובים.
אם הפועל ת"א רוצים להתנהג בחוכמה, הם צריכים להשאיר את בן שמעון לכמה שנים, וזה כדי שיהיה לו מספיק זמן לבנות את הקבוצה שהוא רוצה, כי זאת רק השנה הראשונה שלו במועדון למי ששכח (וכולנו זוכרים איך הייתה העונה הראשונה של אלישע כאן).
בעוד שאלישע בנה סגל חזק ומאוזן יותר, בן שמעון טעה בבניית הסגל ולכן גם כשהפועל ת"א משחקת את הכדורגל של בן שמעון, התוצאות לא מגיעות כי השחקנים פשוט לא מספיק טובים.
אם הפועל ת"א רוצים להתנהג בחוכמה, הם צריכים להשאיר את בן שמעון לכמה שנים, וזה כדי שיהיה לו מספיק זמן לבנות את הקבוצה שהוא רוצה, כי זאת רק השנה הראשונה שלו במועדון למי ששכח (וכולנו זוכרים איך הייתה העונה הראשונה של אלישע כאן).
לא רואה את אלישע פותח עם סויסה ופלט במקסימום עם פלט וגבאי יוסט לאגף, יותר מרגיש לי שזיו אברגיל פשוט כותב משהו כדי להגיד לבוסים שלו הינה כתבתי.
אם וכאשר זה איך שהוא ייקרה אני מוריד את הכובע בפניי אלישע ולא משנה מה תיהיה התוצאה כי הגיע הזמן שגם אצלנו יבינו שעם סגל כ״כ רחב יש אםשרות להשתמש בשחקנים מסויימים למשחקים מסויימים וככה למנוע מירמור מיותר, ליצור תחרות אמיתית על חולצת ההרכב והכי חשוב לנצל את האיכויות הספציפיות של כל שחקן בהתאם למשחק ולקבוצה שמולה אנחנו מתמודדים.
אם וכאשר זה איך שהוא ייקרה אני מוריד את הכובע בפניי אלישע ולא משנה מה תיהיה התוצאה כי הגיע הזמן שגם אצלנו יבינו שעם סגל כ״כ רחב יש אםשרות להשתמש בשחקנים מסויימים למשחקים מסויימים וככה למנוע מירמור מיותר, ליצור תחרות אמיתית על חולצת ההרכב והכי חשוב לנצל את האיכויות הספציפיות של כל שחקן בהתאם למשחק ולקבוצה שמולה אנחנו מתמודדים.
ואני אומר…המאמן לא מגיב להתפתחויות במגרש, המשחק האחרון בבלומפילד על תוצאתו הלא פחות מתענוג צרוף היה משחק רע מאוד, נראינו כמו במשחק נגד קרית שמונה רק שהפעם השכלנו להבקיע ראשונים.
המאמן לא מגיב, ראה את החסרון במרכז המגרש שהפך לחסרון גדול מאוד ובמקום לאזן עם הכנסת דג'אני למרכז המגרש, להוסיף אגרסיביות,שקט, שליטה בכדור בזמן שלכולם ללא יוצא מן הכלל (למעט בוזגלו) הכדורים ברחו מהרגליים הוא המשיך להתרסק בתצוגה מביכה של 20% שליטה בכדור בלבד.
כמו במשחק נגד קרית שמונה, בני יהודה,רעננה, רמת השרון-המאמן לא מגיב להתפתחויות ומסתפק ב'בוזגלו שמאלה, נאסר ימינה, נאסר שמאלה, בוזגלו ימינה'.
אנחנו בכלל לא משתמשים באופציה של 3 באמצע, וחבל זה יכול להיות חזק, כמו גם אין שימוש במהירות של ברדה נניח באגף…אני אומר שיש סגל מצויין וחבל שהמאמן לא מנצל אותו ביצירתיות ובגמישות חשובה, כי אם סוזה יודע שלפעמים לא צריך 4 שחקני הגנה נגד קבוצה שלא עוברת את החצי אז גם אלישע יכול לחשוב מחוץ לקופסה.
ואין באמור לעיל כלוםלהלין על התוצאות של המאמן, היום מצליח לו אני מפרגן וחושב שצריך להשאר לעוד עונה, רק שיידע ששימוש בכל הכלים גם מונע מרמור ובסגל כל כך חיובי מבחינת חדר הלבשה זה גם שיקול.
המאמן לא מגיב, ראה את החסרון במרכז המגרש שהפך לחסרון גדול מאוד ובמקום לאזן עם הכנסת דג'אני למרכז המגרש, להוסיף אגרסיביות,שקט, שליטה בכדור בזמן שלכולם ללא יוצא מן הכלל (למעט בוזגלו) הכדורים ברחו מהרגליים הוא המשיך להתרסק בתצוגה מביכה של 20% שליטה בכדור בלבד.
כמו במשחק נגד קרית שמונה, בני יהודה,רעננה, רמת השרון-המאמן לא מגיב להתפתחויות ומסתפק ב'בוזגלו שמאלה, נאסר ימינה, נאסר שמאלה, בוזגלו ימינה'.
אנחנו בכלל לא משתמשים באופציה של 3 באמצע, וחבל זה יכול להיות חזק, כמו גם אין שימוש במהירות של ברדה נניח באגף…אני אומר שיש סגל מצויין וחבל שהמאמן לא מנצל אותו ביצירתיות ובגמישות חשובה, כי אם סוזה יודע שלפעמים לא צריך 4 שחקני הגנה נגד קבוצה שלא עוברת את החצי אז גם אלישע יכול לחשוב מחוץ לקופסה.
ואין באמור לעיל כלוםלהלין על התוצאות של המאמן, היום מצליח לו אני מפרגן וחושב שצריך להשאר לעוד עונה, רק שיידע ששימוש בכל הכלים גם מונע מרמור ובסגל כל כך חיובי מבחינת חדר הלבשה זה גם שיקול.
נו... ומה כל זה שווה אם הוא במחזור ה15 וכבר סיים עונה עם התקציב ה3 בגודלו בליגה.Sir Alex Ferguson כתב:מחזיק מאוד מרן בן שמעון גם היום כשהפועל ת"א במשבר. יותר מזה, חושב שבשני המשחקים מול הפועל ת"א הם היו טובים יותר והיה אפשר לראות את טביעת האצבע של בן שמעון בהפועל ת"א, שכמו כל הקבוצות של רן בן שמעון, שלטה בכדור בצורה מוחלטת.
די לצביעות,מעניין מה היית אומר לו היה מאמן הפועל ב"ש ונקלע לאותה סיטואציה.
לא די להיות מקצועי,צריך גם לדעת להעביר את הידע הזה לשחקנים ושיישמו על המגרש וזאת מקצוענות!!
להזכירך אלישע לוי קיבל את מכבי חיפה שהייתה בשיא גדולתה,למרות הנפילה בשנה האחרונה עם רוני לוי(שאגב מאמן לא פחות גדול)
שעד אז אימן קבוצות קטנות,והיה צריך לזכות בכבוד של השחקנים ותאמין לי הם כיבדו אותו עם 3 אליפויות(כולל הקיזוז),לעומת רן בן שמעון הפילוסוף שבוא נגיד את בעדינות,קצת מת על עצמו יתר על המידה.
אז בוודאות יש לך את אחד משתי המאמנים הטובים בליגה.
קלעת בול.sumsum כתב:ואני אומר…המאמן לא מגיב להתפתחויות במגרש, המשחק האחרון בבלומפילד על תוצאתו הלא פחות מתענוג צרוף היה משחק רע מאוד, נראינו כמו במשחק נגד קרית שמונה רק שהפעם השכלנו להבקיע ראשונים.
הטיילת של לוי המגן הימני של הפועל לא הזיזה למאמן ,שהמשיך להתעקש על בוזגלו (חלש בפן ההגנתי) בצד שמאל ברוב דקות המשחק על חשבון נאסר שנתקע בצד ימין (צד שמאל הלא מסוכן של הפועל) על אף שנאסר טוב בהרבה בפן ההגנתי.
ועוד אבסורד מבית היוצר של המאמן שמשום מה אף אחד לא מזכיר את זה, בכל משחק הוא עושה חילוף ובו הוא מסיט את ברדה לקישור ומכניס את סוויסה להתקפה, והשאלה הנשאלת היא : איך אפשר לוותר על ברדה כשחקן התקפה ולהעדיף על חשבונו את סוויסה ?! גם בגיל 40 ברדה יהיה יותר מהיר ומסוכן מסוויסה !
יש למאמן הזה החלטות הזויות ועושה רושם שהוא נעול על שחקנים מסוימים ועושה דווקא לשחקנים אחרים ,קובר את פלצ'וק ומעדיף אפילו את גבאי על חשבונו כקשר שמאלי ותמיד מחליף את נאסר בלי קשר ליכולת שלו .
אי אפשר להזיז אתכם אה.
אנחנו אחרי 15 מחזורים, 4 נק' ממכבי ת"א שעושה עונה פנומנלית, יש לנו יותר נקודות ממה שהיה למכבי של אוסקר שנה שעברה, האחוזי הצלחה הכי גבוהים בתולדות המועדון, ואתם אומרים שאלישע לא מוציא את המקסימום מהקבוצה.
באמת התייאשתי.
אנחנו אחרי 15 מחזורים, 4 נק' ממכבי ת"א שעושה עונה פנומנלית, יש לנו יותר נקודות ממה שהיה למכבי של אוסקר שנה שעברה, האחוזי הצלחה הכי גבוהים בתולדות המועדון, ואתם אומרים שאלישע לא מוציא את המקסימום מהקבוצה.
באמת התייאשתי.
- דר אדום בנשמה
- Title: הפועל אימפריה!
אלישע לא מגיב?
מה אתם מצפים שהוא יעשה במצב שהקבוצה משחקת רע ולא בגללו אלא כי השחקנים לא באו למשחק, ולא במשחק מול הפועל לא היה לנו בעיה במרכז השדה כי אם בעיה כללית שכל שחקני הקישור היו ביום רע מה אתם מצפים ממנו לעשות להחליף חצי קבוצה?
עובדה שלבסוף הוא הכניס את דג'אני ועדיין לא הייתה לנו שליטה במרכז השדה, צריך לומר את האמת על אלישע, הוא לא מורניו אבל הוא מאמן טוב ברמה של המאמנים הישראלים והוא באמת עושה עבודה מעולה, אתם רוצים לומר לי שמישהו מכם האמין שאנחנו נהיה 4 נקודות ממכבי תל אביב 10 נקודות פור על מכבי חיפה (שחשבתי שהם בכלל ירוצו לאליפות) ו15 פור על הפועל תל אביב, מישהו מכם האמין שאחריי 15 מחזורים נהיה במצב כזה?
כי אני אישית לא האמנתי...
שלא לדבר על זה שלקריית שמונה למשל יש סגל יותר מאוזן משלנו במיוחד בקישור במרכז השדה ולמרות הכל תראו איפה הם ואיפה אנחנו...
אז שוב פעם אלישע לא מאמן מושלם והוא גם עושה טעויות אבל יש מאמן שלא עושה טעויות? אפילו ברמות הגבוהות מאמנים עושים טעויות, ותקחו למשל את טטה המאמן של ברצלונה שבמשחק אחד העז לשנות את השליטה של ברצלונה במשחק וברצלונה במשחק הראשון שלה מזה הרבה זמן לא שלטה באחוזי הכדור וניצחה לבסוף 4-1, ואחר ך כל העיתונים דיברו על העניין הזה...
מאמנים טועים כי הם גם בני אדם אבל לטעון שאלישע לא מצליח פה העונה תהיה טענה מגוכחת ולא רצינית.
מה אתם מצפים שהוא יעשה במצב שהקבוצה משחקת רע ולא בגללו אלא כי השחקנים לא באו למשחק, ולא במשחק מול הפועל לא היה לנו בעיה במרכז השדה כי אם בעיה כללית שכל שחקני הקישור היו ביום רע מה אתם מצפים ממנו לעשות להחליף חצי קבוצה?
עובדה שלבסוף הוא הכניס את דג'אני ועדיין לא הייתה לנו שליטה במרכז השדה, צריך לומר את האמת על אלישע, הוא לא מורניו אבל הוא מאמן טוב ברמה של המאמנים הישראלים והוא באמת עושה עבודה מעולה, אתם רוצים לומר לי שמישהו מכם האמין שאנחנו נהיה 4 נקודות ממכבי תל אביב 10 נקודות פור על מכבי חיפה (שחשבתי שהם בכלל ירוצו לאליפות) ו15 פור על הפועל תל אביב, מישהו מכם האמין שאחריי 15 מחזורים נהיה במצב כזה?
כי אני אישית לא האמנתי...
שלא לדבר על זה שלקריית שמונה למשל יש סגל יותר מאוזן משלנו במיוחד בקישור במרכז השדה ולמרות הכל תראו איפה הם ואיפה אנחנו...
אז שוב פעם אלישע לא מאמן מושלם והוא גם עושה טעויות אבל יש מאמן שלא עושה טעויות? אפילו ברמות הגבוהות מאמנים עושים טעויות, ותקחו למשל את טטה המאמן של ברצלונה שבמשחק אחד העז לשנות את השליטה של ברצלונה במשחק וברצלונה במשחק הראשון שלה מזה הרבה זמן לא שלטה באחוזי הכדור וניצחה לבסוף 4-1, ואחר ך כל העיתונים דיברו על העניין הזה...
מאמנים טועים כי הם גם בני אדם אבל לטעון שאלישע לא מצליח פה העונה תהיה טענה מגוכחת ולא רצינית.
הפועל באר שבע, אלופה לעונת 2015-2016!
4 נקודות אבל מבחינת כדורגל מרגיש כמו 40 וכמו משהו שלעולם אי אפשר לגעת בו, ככה קרוב ככה רחוק.yedidel כתב: אנחנו אחרי 15 מחזורים, 4 נק' ממכבי ת"א
אתאפק ולא אגיב על אלישע.
מי שישמע מכבי משחקת כדורגל גדול , כל משחק מקבלים פנדל או כובשים גול בהתחלה ולא משחקים בכלל.אריק כתב:
4 נקודות אבל מבחינת כדורגל מרגיש כמו 40 וכמו משהו שלעולם אי אפשר לגעת בו, ככה קרוב ככה רחוק.
אתאפק ולא אגיב על אלישע.
כי למכבי יש צוות אימון וניהול טכני אירופאי. זה לא באותה סקאלה, וזה בכלל לא קשור רק לעמדת המאמן.אריק כתב:
4 נקודות אבל מבחינת כדורגל מרגיש כמו 40 וכמו משהו שלעולם אי אפשר לגעת בו, ככה קרוב ככה רחוק.
אתאפק ולא אגיב על אלישע.
העניין פה שהשוו את אלישע למאמנים ישראלים אחרים.
ללא מילים...אריק כתב:
אתאפק ולא אגיב על אלישע.

צריך להגיד את האמת. אנחנו איפה שאנחנו רק בגלל הליגה החלשה וצמד הבלמים הפנטסטי שלנו.
בקשר לסגל אין לי אף טענה לאלישע. הוא הוציא את המקסימום, ובאמת יש לנו סגל נפלא ומאוזן. הרבה זמן לא היה לנן עומק כזה.
אבל למה לא להשתמש בו בחוכמה?
למה לא להפוך אותנו לקבוצת מתפרצות אדירה? במקום להסתפק רק ב2, 3 מתפרצות צולעות במשחק.
אני לא אהבתי את אלישע לא שנה שעברה ולא השנה.
הכדורגל השתנה, והגיע הזמן להתקדם.
ואני בכלל לא מדבר על " כדורגל יפה". אני רוצה לראות כדורגל מתואם, שחקנים שידעו לעמוד איפה שהם צריכים, רוטציה בריאה וטיפה יצירתיות מחשבתית.
בקשר לסגל אין לי אף טענה לאלישע. הוא הוציא את המקסימום, ובאמת יש לנו סגל נפלא ומאוזן. הרבה זמן לא היה לנן עומק כזה.
למה לא להפוך אותנו לקבוצת מתפרצות אדירה? במקום להסתפק רק ב2, 3 מתפרצות צולעות במשחק.
ואני בכלל לא מדבר על " כדורגל יפה". אני רוצה לראות כדורגל מתואם, שחקנים שידעו לעמוד איפה שהם צריכים, רוטציה בריאה וטיפה יצירתיות מחשבתית.
מי אתה? מה השכלתך בתחום האימון???? אתה מעביר ביקורת בלי סוף על אלישע הוא תספר לנו מאיזה מאמן אתה מחזיק?? ליגה חלשה?? זאת הליגה הישראלית תמיד הייתה כזאת ותשאר כזאת רק שעכשיו בתוך הליגה החלשה אנחנו למעלה להבדיל מרוב השנים.zivmay כתב:צריך להגיד את האמת. אנחנו איפה שאנחנו רק בגלל הליגה החלשה וצמד הבלמים הפנטסטי שלנו.
הכאב הוא זמני, הגאווה היא לנצח
זה בטח משה ניר בניק אחר
כולה אמרתי שאני לא מחזיק מאלישע לוי. לעומת גיא לוי שאותו אני מעריך עד עצם היום הזה ומת שיגיע אלינו לסיבוב שלישי..