מט בשלושה מהלכים, ב"ש מנצחת את חיפה
מט בשלושה מהלכים, ב"ש מנצחת את חיפה
היי,
עלה ניתוח סטטיסטי וטקטי של המשחק ב"נבדל". נשמח אם תקראו.
https://wp.me/p49dbc-7la" onclick="window.open(this.href);return false;
עלה ניתוח סטטיסטי וטקטי של המשחק ב"נבדל". נשמח אם תקראו.
https://wp.me/p49dbc-7la" onclick="window.open(this.href);return false;
- אביאל
- Title: ברקת - היהלום של הנגב
- יצירת קשר:
Re: מט בשלושה מהלכים, ב"ש מנצחת את חיפה
פוסט שהשתרבב לטופיק אחר. דעתי ראוי לקבל טופיק משלו לכן פוצל.
תהנו.
תהנו.
בהחלט זה משהו שצורם שמלבד כדורים נייחים אנחנו לא יכולים ללייצר גולים ואפילו מצבים לגולים , אבל אם ניקח אליפות לאף אחד פשוט זה יהיה אכפת .
אבל עדיין צריך להתמקד בזה ולנסות לשפר בשחקן שינהל את המשחק ( מישהו אומר דג'אני ? ) , כי רוב הקבוצות שאנחנו פוגשים פשוט עם המנטליות הישראלית של לקבל גולים ממצבים נייחים , המבחן הגדול במצב הזה יהיה מול מכבי ת"א אם אותם נוכל לנצח את דרך המכות נייחות אפשר לפנטז על דברים טובים .
אבל עדיין צריך להתמקד בזה ולנסות לשפר בשחקן שינהל את המשחק ( מישהו אומר דג'אני ? ) , כי רוב הקבוצות שאנחנו פוגשים פשוט עם המנטליות הישראלית של לקבל גולים ממצבים נייחים , המבחן הגדול במצב הזה יהיה מול מכבי ת"א אם אותם נוכל לנצח את דרך המכות נייחות אפשר לפנטז על דברים טובים .
לדעתי ברדה יוצר בעיה כשהוא מתחת לחלוץ. לדעתי הוא חייב לשחק בשפיץ. ומתחת לחלוץ צריכים להביא קשר תותח ויעזור בהנעת הכדור.
או להביא קשר אחורי ברמה גבוהה סטייל יוסי אבוקסיס טל בנין אלברמן שיעשה סדר במרכז המגרש ולהצמיד אליו אתלוטם זינו שישחק 50:50
או להביא קשר אחורי ברמה גבוהה סטייל יוסי אבוקסיס טל בנין אלברמן שיעשה סדר במרכז המגרש ולהצמיד אליו אתלוטם זינו שישחק 50:50
הראל, נדמה לי שכבר ניצחתם את מכבי דרך המכות הנייחות:)
אני לא בטוח שדג'אני, או כל שחקן ספציפי אחר הוא התשובה. נכון שלדג'אני איכויות שאין לזינו ואראל במסירות עומק ושינויי צד, אבל מצד שני, היציאה שלו עם הכדור קדימה איטית מאוד ולא מתאימה לסגנון המשחק שהביא לב"ש תוצאות. לדעתי הבעיה של ב"שׁ בהתקפה היא העדר תבניות משחק קבועות שינצלו את האיכויות של שחקני ההתקפה בצורה מתודית - לפנות את נסאר ובעיקר בוזגלו לאחד על אחד על המגן באיזורים קריטיים שוב ושוב, לפנות שטחים לדווידזאדה שוב ושוב, לייצר הגבהות מסוכנות לפלט. מה שב"שׁ כן עושה, וברמה גבוהה מאוד, זו יציאה מהירה להתקפות מעבר, תוך ניצול התזמון המדהים של ברדה והיכולת הנהדרת שלו לשמור על כדור עם הגב למגרש, וכמובן הדריבל של בוזגלו, נסאר וברדה. יש משחקים שבהם זה לא מספיק.
בקיצור, לדעתי לא מדובר בשחקן זה או אחר (סוויסה במקום גבאי, דג'אני במקום זינו) אלא בנושא שדורש תרגול ומחשבה מצד המאמן.
אני לא בטוח שדג'אני, או כל שחקן ספציפי אחר הוא התשובה. נכון שלדג'אני איכויות שאין לזינו ואראל במסירות עומק ושינויי צד, אבל מצד שני, היציאה שלו עם הכדור קדימה איטית מאוד ולא מתאימה לסגנון המשחק שהביא לב"ש תוצאות. לדעתי הבעיה של ב"שׁ בהתקפה היא העדר תבניות משחק קבועות שינצלו את האיכויות של שחקני ההתקפה בצורה מתודית - לפנות את נסאר ובעיקר בוזגלו לאחד על אחד על המגן באיזורים קריטיים שוב ושוב, לפנות שטחים לדווידזאדה שוב ושוב, לייצר הגבהות מסוכנות לפלט. מה שב"שׁ כן עושה, וברמה גבוהה מאוד, זו יציאה מהירה להתקפות מעבר, תוך ניצול התזמון המדהים של ברדה והיכולת הנהדרת שלו לשמור על כדור עם הגב למגרש, וכמובן הדריבל של בוזגלו, נסאר וברדה. יש משחקים שבהם זה לא מספיק.
בקיצור, לדעתי לא מדובר בשחקן זה או אחר (סוויסה במקום גבאי, דג'אני במקום זינו) אלא בנושא שדורש תרגול ומחשבה מצד המאמן.
גם לא אראל וגם לא זינו מהירים כמו דג'אני בשביל להוביל את התקפות המעבר האלה . אבל ההבדל בין דג'אני לשניהם כמו שרשמת זה מסירות העומק ושינוי צד שגורמים לאחד על אחד של בוזגלו/נאסר/דוידזאדה באגפים , במשחקים שדג'אני לא נמצא זה לא קורה מול בני יהודה ועכו כשנכנס כמחליף זה קרה , זה בלט במיוחד בהחמצה שלו עצמו מול עכו שבנגיעה אחת מאמצע שיחרר ימינה לדובב גבאי שהחזיר לו רוחב קצת חזק וקצת קדימה מדי .
אני כבר כמה שבועות בדעה שצריך לפרק את ה4-4-2 הזה למרות שהוא מצליח ל4-5-1 כשתוקפים הופך ל4-3-3 .
אני כבר כמה שבועות בדעה שצריך לפרק את ה4-4-2 הזה למרות שהוא מצליח ל4-5-1 כשתוקפים הופך ל4-3-3 .
- הסניגור האדום
- Title: קרייזי-רד
להוציא את הקרן המדוברת שבסופה פלט נגח בצורה נהדרת (גם סוג של יכולת אישית), קצת צורם לי הניתוח של המשחק,
באו ננתח את המהלך של כל בעיטה חופשית או מצב נייח כל שהוא שבאר שבע "זכתה" בו,
מתוך החוקה מספר 12,
העילה לבעיטה חופשית ישירה רשומה בחוק מספר 12 לחוקת משחק הכדורגל:
השופט מעניק לקבוצה היריבה בעיטה חופשית ישירה, אם שחקן מבצע אחת משש העבירות הבאות, באופן שנראה לשופט רשלני, פרוע או תוך כדי שימוש בכוח מופרז:
בועט או מנסה לבעוט בשחקן יריב.
מכשיל או מנסה להכשיל שחקן יריב.
קופץ על שחקן יריב.
מתנפל על שחקן יריב.
מכה או מנסה להכות שחקן יריב.
דוחף שחקן יריב.
קבוצה זוכה בבעיטה חופשית ישירה, כאשר שחקן מן הקבוצה היריבה מבצע אחת מארבע העבירות הבאות:
מתקל את יריבו כדי לזכות בכדור, ויוצר מגע עם השחקן לפני שהוא נוגע בכדור.
אוחז ביריבו.
יורק על יריבו.
נוגע בכדור בידיו באופן מכוון (למעט השוער בתוך רחבת העונשין שלו).
כל סיטואציה ומהלך שמתרחש בעת המשחק, המצדיק שריקה לכל אחת מהעבירות המתוארות לעיל באות בעקבות מהלך כדור
שהיריב נמצא במצוקה,
מהיכן נובעת המצוקה שבעטיה נשרקת העבירה?
ננסה לענות על זה בפשטות כי הכדורגל בסופו זה משחק פשוט, ברוב המקרים המצאות של השחקן יריב בפוזיציה נחותה בזמן נתון,
שבשיקול דעת רגעי חושב השחקן שאם היריב יזכה בכדור זה יוביל להבקעת שער,
בזמן ביצוע העבירה, חושב השחקן למרות השריקה שהוא גורם לאיבוד היתרון של השחקן התוקף,דבר שמוביל בסופו של דבר באמת לאיבוד יתרון,
וכאן נחזור להפועל באר שבע,למרות שנוח לפרשנים להמעיט ביכולתה של באר שבע,ולציין פעם אחר פעם שאחוז הבקעת השערים לא מגיע ממהלך כדורגל אלה ממצבים נייחים,
ואני שואל האם באר שבע מקבלת את השריקה על העבירה באיזור הרחבה שלה? או שבאיזור רחבת היריב?
אז נכון וברור לכל שבאיזור רחבת היריב,ואיך הם הגיעו לאיזור זה?
אם לא מחולשת היריב ברוב הפרמטרים,מהירות,כושר גופני,יכולת הנעת כדור, יכולת אישית,אגרסביות,
כל זה חברים מייצרים קבוצה בריאה קבוצה מהירה קבוצה שאין ליריב מלכתחילה סיכוי אלה בביצוע עבירות המוזכרות לעיל,
אז הסטטיסטיקה יפה בשביל הסטטיסטיקה, אבל לא בשביל להמעיט מערכה של הפועל באר שבע.
באו ננתח את המהלך של כל בעיטה חופשית או מצב נייח כל שהוא שבאר שבע "זכתה" בו,
מתוך החוקה מספר 12,
העילה לבעיטה חופשית ישירה רשומה בחוק מספר 12 לחוקת משחק הכדורגל:
השופט מעניק לקבוצה היריבה בעיטה חופשית ישירה, אם שחקן מבצע אחת משש העבירות הבאות, באופן שנראה לשופט רשלני, פרוע או תוך כדי שימוש בכוח מופרז:
בועט או מנסה לבעוט בשחקן יריב.
מכשיל או מנסה להכשיל שחקן יריב.
קופץ על שחקן יריב.
מתנפל על שחקן יריב.
מכה או מנסה להכות שחקן יריב.
דוחף שחקן יריב.
קבוצה זוכה בבעיטה חופשית ישירה, כאשר שחקן מן הקבוצה היריבה מבצע אחת מארבע העבירות הבאות:
מתקל את יריבו כדי לזכות בכדור, ויוצר מגע עם השחקן לפני שהוא נוגע בכדור.
אוחז ביריבו.
יורק על יריבו.
נוגע בכדור בידיו באופן מכוון (למעט השוער בתוך רחבת העונשין שלו).
כל סיטואציה ומהלך שמתרחש בעת המשחק, המצדיק שריקה לכל אחת מהעבירות המתוארות לעיל באות בעקבות מהלך כדור
שהיריב נמצא במצוקה,
מהיכן נובעת המצוקה שבעטיה נשרקת העבירה?
ננסה לענות על זה בפשטות כי הכדורגל בסופו זה משחק פשוט, ברוב המקרים המצאות של השחקן יריב בפוזיציה נחותה בזמן נתון,
שבשיקול דעת רגעי חושב השחקן שאם היריב יזכה בכדור זה יוביל להבקעת שער,
בזמן ביצוע העבירה, חושב השחקן למרות השריקה שהוא גורם לאיבוד היתרון של השחקן התוקף,דבר שמוביל בסופו של דבר באמת לאיבוד יתרון,
וכאן נחזור להפועל באר שבע,למרות שנוח לפרשנים להמעיט ביכולתה של באר שבע,ולציין פעם אחר פעם שאחוז הבקעת השערים לא מגיע ממהלך כדורגל אלה ממצבים נייחים,
ואני שואל האם באר שבע מקבלת את השריקה על העבירה באיזור הרחבה שלה? או שבאיזור רחבת היריב?
אז נכון וברור לכל שבאיזור רחבת היריב,ואיך הם הגיעו לאיזור זה?
אם לא מחולשת היריב ברוב הפרמטרים,מהירות,כושר גופני,יכולת הנעת כדור, יכולת אישית,אגרסביות,
כל זה חברים מייצרים קבוצה בריאה קבוצה מהירה קבוצה שאין ליריב מלכתחילה סיכוי אלה בביצוע עבירות המוזכרות לעיל,
אז הסטטיסטיקה יפה בשביל הסטטיסטיקה, אבל לא בשביל להמעיט מערכה של הפועל באר שבע.
סניגור , אחרי השני שערים אלישע הבין כמה ההגנה של חיפה מאוד חלשה וביקש פשוט לבעוט כדורים לפלט כדי שיעשו עליו עבירה , וככה בא הגול השלישי .
וככה גם באה הקורה לברדה , ניסיון כדור ארוך לפלט בתקווה שיעשו עליו פאול ובסוף איכשהו יצא מזה מהלך של כמעט גול.
ולא סתם הסטטיסטיקה שהביאו שם ש22 פעמים בעט כדורים ארוכים אג'ידה
וככה גם באה הקורה לברדה , ניסיון כדור ארוך לפלט בתקווה שיעשו עליו פאול ובסוף איכשהו יצא מזה מהלך של כמעט גול.
- הסניגור האדום
כוונתי לכלל המשחקים העונה.הראל כתב:סניגור , אחרי השני שערים אלישע הבין כמה ההגנה של חיפה מאוד חלשה וביקש פשוט לבעוט כדורים לפלט כדי שיעשו עליו עבירה , וככה בא הגול השלישי .
סטטיסטיקה סופה להתיישר, אם כרגע הגולים שלנו מרביתם מגיעים מצבים נייחים אז אני מניח שבהמשך יבואו גם הגולים במשחק שוטף.
הניתוח כשלעצמו מדוייק, אני פשוט חושב שהטייטל שהדביקו לנו הודבק מהר מדי, חכו רגע אנחנו רק במחצית הדרך.
הניתוח כשלעצמו מדוייק, אני פשוט חושב שהטייטל שהדביקו לנו הודבק מהר מדי, חכו רגע אנחנו רק במחצית הדרך.

סניגור, ראשית, כל מטרת "נבדל" הוא דיון ענייני וטקטי בכדורגל. אני משקיע שעות בכל שבוע בניתוח משחקים של ב"ש (וחבריי עושים אותו דבר עם קבוצות אחרות) והדבר האחרון שמעניין אותנו הוא לנגח את הפועל ב"ש בקטע אישי...
אני מסכים איתך בחלק מהדברים. כתבתי כמה פעמים בניתוחי משחקים קודמים שאחת הסיבות לריבוי השערים של ב"ש ממצבים נייחים (נוחים) היא משחק המעבר הקטלני. בוזגלו, ברדה נסאר וגבאי מנצלים שטחים ריקים בדריבל בצורה נהדרת, והרבה פעמים הברירה היחידה של שחקן ההגנה היא עבירה במקום מסוכן (ולפעמים גם כרטיס אדום, כמו בקריית אליעזר ומול בני יהודה למשל).
עם זאת - אתמול, כפי שכתבתי בפוסט, הקרן של הגול השני הגיעה מהתקפה איומה ונוראה של ב"ש, הגבהה סתמית מהחצי, הרמה לרחבה כששני החלוצים בכלל באגף ימין ואז בעיטה ממצב לא נוח שפגעה בשחקן ויצאה לקרן. לגבי שני השערים האחרים אתה צודק, אבל שוב - זה לא מספיק. כשקבוצות מתגוננות היטב מול ב"ש ולא לוקחות מולה סיכונים (רמה"ש, רעננה, עכו) החלק ההתקפי תמיד מתקשה מאוד להגיע למצבים, וזה דבר שב"שׁ תהיה חייבת לשנות אם היא רוצה להפוך לאלופה.
אני מסכים איתך בחלק מהדברים. כתבתי כמה פעמים בניתוחי משחקים קודמים שאחת הסיבות לריבוי השערים של ב"ש ממצבים נייחים (נוחים) היא משחק המעבר הקטלני. בוזגלו, ברדה נסאר וגבאי מנצלים שטחים ריקים בדריבל בצורה נהדרת, והרבה פעמים הברירה היחידה של שחקן ההגנה היא עבירה במקום מסוכן (ולפעמים גם כרטיס אדום, כמו בקריית אליעזר ומול בני יהודה למשל).
עם זאת - אתמול, כפי שכתבתי בפוסט, הקרן של הגול השני הגיעה מהתקפה איומה ונוראה של ב"ש, הגבהה סתמית מהחצי, הרמה לרחבה כששני החלוצים בכלל באגף ימין ואז בעיטה ממצב לא נוח שפגעה בשחקן ויצאה לקרן. לגבי שני השערים האחרים אתה צודק, אבל שוב - זה לא מספיק. כשקבוצות מתגוננות היטב מול ב"ש ולא לוקחות מולה סיכונים (רמה"ש, רעננה, עכו) החלק ההתקפי תמיד מתקשה מאוד להגיע למצבים, וזה דבר שב"שׁ תהיה חייבת לשנות אם היא רוצה להפוך לאלופה.
צריך להודות על האמת,קשה לפרשנים למינהם לאכול את הפועל ב"ש העונה,סגנון המשחק שלה מתאים לקבוצה אנדרדוגית שמנסה תמיד לעקוץ,ולא מנסה להחזיק בכדור ולשלוט בסגנון המשחק.
האמת זו מהשהייתה אמורה להיות ב,ש השנה קבוצה שרצה לפלייאוף העליון,מופיעה כאנדרדוג מול היריבים הגדולים כביכול ומנסה לעקוץ.
אבל המציאות חזקה יותר מכל דבר,ב"ש הצליחה מעל המצופה בסגנון המשחק הנוכחי שלה,נכון שצריך ליטושים אחרונים,זה הכוח של הקבוצה הזאת!!!
ניתוח המשחק של YRP הוא מדוייק ומצויין,אבל אני לא מחסידי ההיצמדות לסטטיסטיקה ולטקטיקה,כדורגל הוא משחק שנבנה לתת שואו לקהל ולא צריך להפוך אותו למסובך מדי,שחקן כדורגל הוא לא כימאי,וקשה לו לבצע כמה פעולות במקביל,צריך לתת לכישרון ברגליים לדבר,ולהציב את השחקנים בצורה נכונה.
היריבות של ב"ש לא יודעות איך לאכול אותה ולהתגונן מולה,העובדה שרק 4 קבוצות הצליחו להוציא ממנה נקודות מראה על העוצמה שלה ומראה שהם אילו "המיוחדות" שהצליחו להוציא נק'.
אני לאור המשחק האחרון משנה דעתי,הפועל ב"ש לא צריכה מישהו באמצע,היא צריכה קיצוני בסגנון סולארי,מליקסון,רק ככה היא תשמר ואף תשפר את הכוח העיקרי שלה,התקפות מעבר.
שחקן באמצע המגרש ייאלץ את אלישע לשנות סגנון ולהעביר את מרב הכדורים לאותו קשר,מה שעלול לתקוע את המשחק ולתרגל מחדש תבניות משחק.
האמת זו מהשהייתה אמורה להיות ב,ש השנה קבוצה שרצה לפלייאוף העליון,מופיעה כאנדרדוג מול היריבים הגדולים כביכול ומנסה לעקוץ.
אבל המציאות חזקה יותר מכל דבר,ב"ש הצליחה מעל המצופה בסגנון המשחק הנוכחי שלה,נכון שצריך ליטושים אחרונים,זה הכוח של הקבוצה הזאת!!!
ניתוח המשחק של YRP הוא מדוייק ומצויין,אבל אני לא מחסידי ההיצמדות לסטטיסטיקה ולטקטיקה,כדורגל הוא משחק שנבנה לתת שואו לקהל ולא צריך להפוך אותו למסובך מדי,שחקן כדורגל הוא לא כימאי,וקשה לו לבצע כמה פעולות במקביל,צריך לתת לכישרון ברגליים לדבר,ולהציב את השחקנים בצורה נכונה.
היריבות של ב"ש לא יודעות איך לאכול אותה ולהתגונן מולה,העובדה שרק 4 קבוצות הצליחו להוציא ממנה נקודות מראה על העוצמה שלה ומראה שהם אילו "המיוחדות" שהצליחו להוציא נק'.
אני לאור המשחק האחרון משנה דעתי,הפועל ב"ש לא צריכה מישהו באמצע,היא צריכה קיצוני בסגנון סולארי,מליקסון,רק ככה היא תשמר ואף תשפר את הכוח העיקרי שלה,התקפות מעבר.
שחקן באמצע המגרש ייאלץ את אלישע לשנות סגנון ולהעביר את מרב הכדורים לאותו קשר,מה שעלול לתקוע את המשחק ולתרגל מחדש תבניות משחק.
- הסניגור האדום
תרשה לי לפרגן על מלאכת הקודש שאתה נוטל בה חלקyrp כתב:סניגור, ראשית, כל מטרת "נבדל" הוא דיון ענייני וטקטי בכדורגל. אני משקיע שעות בכל שבוע בניתוח משחקים של ב"ש (וחבריי עושים אותו דבר עם קבוצות אחרות) והדבר האחרון שמעניין אותנו הוא לנגח את הפועל ב"ש בקטע אישי...

כבר הזיכרו את זה בפעם הקודמת שהועלה טופיק עם דיון שהסטטיסטיקה הייתה הבסיס לניתוח המשחק,ואז חברים כאן טענו שאין ידם משגת את הנתונים ולכן הם לא התייחסו לסטטיסטיקה,
ולכן באמת תודה שאתה חושף אותנו לזה,
לשינוי המתבקש כרגע לשידרוג הקבוצה יש כמה דעות,רוב הגולשים יטענו שצריך שחקן מוביל כדור במרכז,חברנו אדום זקן שינה את דעתו וטוען שצריך דווקא שחקן כנף,
לומר את דעתי קצת קשה לי מסיבה מאוד בעייתית בעיניי, אם יגיע שינוי במרכז יהיה זה על חשבון שחקן הבית לוטם זינו,
יהיה לי מאוד קשה לקבל קבוצה בלי זיקה של שחקני בית,בעונה חלומית כזאת שבטח תיזכר בהיסטוריה של המועדון,
אז מאוד מאוד קשה לי לקבל שינוי כרגע, גם אם בסוף העונה לא נזכה באליפות בגלל השיקול הזה

הנקודה שאתה מעלה היא מעניינת מאוד, אבל אתמול כשראיתי את ראיוס נותן את הפס לתורג'מן בגול הדבר היחיד שעבר לי בראש היה "כמה שערים היו היום לברדה /דובב/ פלט עם קשר שיכול לתת כדור כזה..?"אדום זקן כתב: אני לאור המשחק האחרון משנה דעתי,הפועל ב"ש לא צריכה מישהו באמצע,היא צריכה קיצוני בסגנון סולארי,מליקסון,רק ככה היא תשמר ואף תשפר את הכוח העיקרי שלה,התקפות מעבר.
שמח שהטורים של "נבדל" ויר"פ הגיעו לכאן!
סניגור (וסניור), תודה! אחד הדברים הראשונים שקיווינו שיקרו כשהתחלנו לנתח משחקים הוא להשתתף בדיונים בפורומים, ואני מאוד שמח להחשף לדיונים המעניינים והמחכימים שמתנהלים פה.
בנוגע לשינוי, אני לא חושב שצריך להבין מישהו במקום זינו (אם כבר, במקום אראל שלא מייצר מספיק איומים על המסגרת בינתיים, ולא מייצר מספיק מצבים במשחק שוטף). לדעתי לשחקנים בב"ש יש את היכולת הטכנית הדרושה למשחק מסירות מהיר ולתנועה בלי כדור כדי להתמודד מול קבוצות שמגינות נמוך ולא לוקחות סיכונים. הם הוכיחו את זה בסכנין. אני באמת חושב שהעובדה שהם לא עושים את זה מספיק היא בעיה של אלישע לוי, ולא של השחקנים. אלו דברים שצריכים לעבוד עליהם באימונים עם תרגילים ותבניות קבועות (מכבי תל אביב עושה את זה מהעונה שעברה, וראינו את זה גם בק"ש העונה ואצל רב"ש ובהפועל של גוטמן).
אדום זקן, אני מסכים איתך וכתבנו על זה ב"נבדל", ב"ש מציגה השנה מערך מאוד מעניין - מצד אחד ההגנה משחקת נמוך ולא לוקחת סיכונים (כמו "קבוצת תחתית", ובאמת, סופגת מעט מאוד), ומצד שני, כמעט מדי התקפה 4-3 שחקנים (בדר"כ גבאי ברדה ובוזגלו) נשארים גבוה בהיכון להתקפת מעבר מהירה ולא מצטרפים להגנה (כמו קבוצה התקפית), כלומר, ב"ש מגנה עם 6-7 שחקנים מאחורי הכדור, ולא עם 10. זה מייצר את ההתקפות המסוכנות, אבל גם מייצר שטחים גדולים ליריבה באגפים (בני יהודה וק"ש ניצלו את הבור באגף מצויין בסיבוב הראשון).
בנוגע לשינוי, אני לא חושב שצריך להבין מישהו במקום זינו (אם כבר, במקום אראל שלא מייצר מספיק איומים על המסגרת בינתיים, ולא מייצר מספיק מצבים במשחק שוטף). לדעתי לשחקנים בב"ש יש את היכולת הטכנית הדרושה למשחק מסירות מהיר ולתנועה בלי כדור כדי להתמודד מול קבוצות שמגינות נמוך ולא לוקחות סיכונים. הם הוכיחו את זה בסכנין. אני באמת חושב שהעובדה שהם לא עושים את זה מספיק היא בעיה של אלישע לוי, ולא של השחקנים. אלו דברים שצריכים לעבוד עליהם באימונים עם תרגילים ותבניות קבועות (מכבי תל אביב עושה את זה מהעונה שעברה, וראינו את זה גם בק"ש העונה ואצל רב"ש ובהפועל של גוטמן).
אדום זקן, אני מסכים איתך וכתבנו על זה ב"נבדל", ב"ש מציגה השנה מערך מאוד מעניין - מצד אחד ההגנה משחקת נמוך ולא לוקחת סיכונים (כמו "קבוצת תחתית", ובאמת, סופגת מעט מאוד), ומצד שני, כמעט מדי התקפה 4-3 שחקנים (בדר"כ גבאי ברדה ובוזגלו) נשארים גבוה בהיכון להתקפת מעבר מהירה ולא מצטרפים להגנה (כמו קבוצה התקפית), כלומר, ב"ש מגנה עם 6-7 שחקנים מאחורי הכדור, ולא עם 10. זה מייצר את ההתקפות המסוכנות, אבל גם מייצר שטחים גדולים ליריבה באגפים (בני יהודה וק"ש ניצלו את הבור באגף מצויין בסיבוב הראשון).
נערך לאחרונה על ידי yrp ב 21 ינואר 2014, 23:06, נערך פעם 1 בסך הכל.