רוני לוי ?
Re: רוני לוי ?
שים את קרויף וסוזה בבני יהודה של היום והקבוצה במקום להיאבק על חייה נאבקת על אירופה
לנמני היה תקציב גבוהה בהרבה ממה שיש היום במכבי ת״א. ראינו מה הוא עשה איתו.
מאז התקציב רק יורד מעונה לעונה.
הדבר הכי גדול אצל גולדהאר היא שהוא לא רק בונה קבוצה חזקה, הוא בונה מועדון חזק.
עוד שנתיים-שלוש מכבי תוכל להתקיים עם השקעת בעלים מינימלית. אין הישג גדול מזה.
מכבי מאבדת את כל שחקני הנוער המוכשרים שלה. דאבור ברח, מיכה שחקן רוטציה, ברק לוי לא מקבל את ההזדמנות, לוגסי בבית"ר, דהאן בבני יהודה וקהת מככב בקריית שמונה.yossi כתב:לנמני היה תקציב גבוהה בהרבה ממה שיש היום במכבי ת״א. ראינו מה הוא עשה איתו.
זרים?רוב הזרים שהגיעו בשנתיים האחרונות לא בדיוק היו הצלחה(בלשון המעטה) - ארנשואו, גונזאלו גרסיה, סטיב גורי, פידלף, מראבל ואפילו השוער חואן פאבלו ומיטרוביץ' לא בדיוק מהזרים המובילים שהגיעו לארץ.
חוץ מקרלוס גרסיה ופריצה שום זר לא שונה מהזרים שמשחקים בהפועל ת"א ומכבי חיפה.
מה כן?קרויף יודע איך לחזק את מכבי תל אביב על חשבון קבוצות אחרות. הוא לקח את טיבי מקריית שמונה, החתים את זהבי רגע לפני שהוא מגיע להפועל, לוקח את בן חיים מהיריבה העירונית וזה מספיק בליגה החלשה שלנו.
איך זה רלוונטי למה שכתבתי?CrazyRed7 כתב: מכבי מאבדת את כל שחקני הנוער המוכשרים שלה. דאבור ברח, מיכה שחקן רוטציה, ברק לוי לא מקבל את ההזדמנות, לוגסי בבית"ר, דהאן בבני יהודה וקהת מככב בקריית שמונה.
זרים?רוב הזרים שהגיעו בשנתיים האחרונות לא בדיוק היו הצלחה(בלשון המעטה) - ארנשואו, גונזאלו גרסיה, סטיב גורי, פידלף, מראבל ואפילו השוער חואן פאבלו ומיטרוביץ' לא בדיוק מהזרים המובילים שהגיעו לארץ.
חוץ מקרלוס גרסיה ופריצה שום זר לא שונה מהזרים שמשחקים בהפועל ת"א ומכבי חיפה.
מה כן?קרויף יודע איך לחזק את מכבי תל אביב על חשבון קבוצות אחרות. הוא לקח את טיבי מקריית שמונה, החתים את זהבי רגע לפני שהוא מגיע להפועל, לוקח את בן חיים מהיריבה העירונית וזה מספיק בליגה החלשה שלנו.
קבוצות שרוצות לקחת אליפות באופן שיטתי לרוב לא מגדלות שחקני בית (אלא אם הם ממש מוכשרים כמו דאבור ומיכה). מה חדש בזה?
מה שכן, באותם שחקני בית הם הם עושים שימוש כדי להוריד מחיר של שחקנים ע״י טרייד. שחקן שבורח כמו קהת קורה בכל קבוצה בארץ/עולם.
בזרים הוא אכן לא פוגע (באופן יחסי), ברגע שיהיו להם 4 שחקנים כמו גארסיה/פריצה הם על המסלול הבטוח לבתים בצ׳מפיונס.
בית״ר של גאידמק וחיפה עם שחר לאורך השנים התמחו הרבה יותר מלקחת שחקנים מובילים מקבוצות אחרות. לא ראיתי שבאים אליהם בטענות כמו למכבי.
אייבינדר, עומרי בן הרוש, טיבי, ראדי, בדש, בן חיים. אף אחד מהם לא כוכב גדול כמו בנאדו וגרשון שהגיעו לבית״ר לדוגמא.
חיפה בשנים האחרונות מביאה שחקנים בהרבה יותר כסף (אבו-חצירא, אנדלובו, דגני, גבאי, עזרא וכו׳), עליה אף אחד לא בא בטענות (ובלי קשר, אני לא ממש מבין למה זה משמש לביקורת. תהליך טבעי בשרשרת המזון של הכדורגל).
ולהאשים שהם החלישו את הפועל ע״י הבאת זהבי?
נו באמת. גם אנחנו ״החלשנו״ את חיפה/מכבי/הפועל ע״י הבאת ברדה ובוזגלו.
מה הקשר אווירה פסטורלית בלי לחץ של קהל, למה רמה״ש/עכו/מכבי פ״ת/רעננה לא רצות כל שנה לאליפות? לק״ש אין קהל מלחיץ אבל יש להם בעלים מלחיץ! תשאלו את לאנדו ושפוטר שנה שעבדה באמצע העונה, או את שאר המאמנים שאיזי פיטר לפני רב״ש.. למה כשיש משחקים חשובים אומרים שרק הקהל שווה גול במשחק וזה נותן יתרון על היריבה אבל כשרוצים לתרץ את האליפות של ק״ש אומרים אין להם לחץ מקהל? חלאס עם השטויות רב״ש לקחת אליפות בזכות ולא חסד וככה גם בכר נותן עונה גדולה!
- ForeverRed
בכל זאת קיים הבדל אחד מהותי בין מכבי לשאר המועדונים הגדולים.yossi כתב: איך זה רלוונטי למה שכתבתי?
קבוצות שרוצות לקחת אליפות באופן שיטתי לרוב לא מגדלות שחקני בית (אלא אם הם ממש מוכשרים כמו דאבור ומיכה). מה חדש בזה?
מה שכן, באותם שחקני בית הם הם עושים שימוש כדי להוריד מחיר של שחקנים ע״י טרייד. שחקן שבורח כמו קהת קורה בכל קבוצה בארץ/עולם.
בזרים הוא אכן לא פוגע (באופן יחסי), ברגע שיהיו להם 4 שחקנים כמו גארסיה/פריצה הם על המסלול הבטוח לבתים בצ׳מפיונס.
בית״ר של גאידמק וחיפה עם שחר לאורך השנים התמחו הרבה יותר מלקחת שחקנים מובילים מקבוצות אחרות. לא ראיתי שבאים אליהם בטענות כמו למכבי.
אייבינדר, עומרי בן הרוש, טיבי, ראדי, בדש, בן חיים. אף אחד מהם לא כוכב גדול כמו בנאדו וגרשון שהגיעו לבית״ר לדוגמא.
חיפה בשנים האחרונות מביאה שחקנים בהרבה יותר כסף (אבו-חצירא, אנדלובו, דגני, גבאי, עזרא וכו׳), עליה אף אחד לא בא בטענות (ובלי קשר, אני לא ממש מבין למה זה משמש לביקורת. תהליך טבעי בשרשרת המזון של הכדורגל).
ולהאשים שהם החלישו את הפועל ע״י הבאת זהבי?
נו באמת. גם אנחנו ״החלשנו״ את חיפה/מכבי/הפועל ע״י הבאת ברדה ובוזגלו.
בעוד ששחר וגאידמק הביאו שחקנים גדולים שיועדו להרכב הראשון, ג'ורדי קונה מכל הבא ליד גם לסגל המורחב. המטרה היא ברורה - החלשת היריבות, ועל כך גם הביקורת.
הלוואי שהיינו ברמה הניהולית והמקצועית של מכבי תל אביב...
זה סך הכל הניהול המקצועי והניהול של המועדון ששם אותו מעל כולם.
הנהלת מכבי תדאג לקהל שלה בעוד ששלנו תחפש 200 אלף שקל יותר במקום למשוך אוהדים חדשים ע״י מבצעים או חלוקה בבתי ספר!!
אצל ג׳ורדי שום דבר לא יוצא לתקשורת אצלנו כתבי חצר מביאים ציטוטים כל יום!!
אצל סוזה יש הכנה טקטית נהדרת לכל משחק אצלנו אין התייחסות ליריבה בכלל כמו בשכונה!!
במכבי יש צוות מקצועי שסובב את השחקנים יום ולילה רק כדי למקסם אותם (לראיה שחקנים כמו אייבינדר, ראדי, טיבי וכו׳ נחשבים לטובים בארץ בתפקידם כשעד לפני שנתיים שלוש צחקנו כשעלו השמות אצלנו)ומה אצלנו? מאמן ״כושר״, מאמן שוערים ושמעון ביטון שהוא בעיקר נוכח בתפקידו כעוזר מאמן(על מה ולמה?)
ומעל לכל, הקהל!! אתם יודעים כמה זה כואב בתוך כל הכאוס לראות 5000 אוהדי מכבי חוגגים בכזאת אחדות או להיות בבלומפילד ולהבין מה זה בית(שהלוואי והאיצטדיון החדש יתרום בקטע הזה) ולהגיד וואלה אצלי יש אנשים שלא יודעים שירים בכלל ייקח לי מאה שנה להיות קהל כזה באווירה שהוא נותן.
כואב לי להגיד את זה אבל ייקח לנו הרבה זמן להפוך לאימפריה. נתחיל מזה שאלונה תבין שפה אין להרוויח כסף, פה יש רק להשקיע זה כדורגל ועוד ישראלי. ברגע שתבין את זה אנחנו נתחיל לרוץ למעלה
הנהלת מכבי תדאג לקהל שלה בעוד ששלנו תחפש 200 אלף שקל יותר במקום למשוך אוהדים חדשים ע״י מבצעים או חלוקה בבתי ספר!!
אצל סוזה יש הכנה טקטית נהדרת לכל משחק אצלנו אין התייחסות ליריבה בכלל כמו בשכונה!!
במכבי יש צוות מקצועי שסובב את השחקנים יום ולילה רק כדי למקסם אותם (לראיה שחקנים כמו אייבינדר, ראדי, טיבי וכו׳ נחשבים לטובים בארץ בתפקידם כשעד לפני שנתיים שלוש צחקנו כשעלו השמות אצלנו)ומה אצלנו? מאמן ״כושר״, מאמן שוערים ושמעון ביטון שהוא בעיקר נוכח בתפקידו כעוזר מאמן(על מה ולמה?)
ומעל לכל, הקהל!! אתם יודעים כמה זה כואב בתוך כל הכאוס לראות 5000 אוהדי מכבי חוגגים בכזאת אחדות או להיות בבלומפילד ולהבין מה זה בית(שהלוואי והאיצטדיון החדש יתרום בקטע הזה) ולהגיד וואלה אצלי יש אנשים שלא יודעים שירים בכלל ייקח לי מאה שנה להיות קהל כזה באווירה שהוא נותן.
כואב לי להגיד את זה אבל ייקח לנו הרבה זמן להפוך לאימפריה. נתחיל מזה שאלונה תבין שפה אין להרוויח כסף, פה יש רק להשקיע זה כדורגל ועוד ישראלי. ברגע שתבין את זה אנחנו נתחיל לרוץ למעלה
שם של שחקן שיובש שם יש?ForeverRed כתב: בכל זאת קיים הבדל אחד מהותי בין מכבי לשאר המועדונים הגדולים.
בעוד ששחר וגאידמק הביאו שחקנים גדולים שיועדו להרכב הראשון, ג'ורדי קונה מכל הבא ליד גם לסגל המורחב. המטרה היא ברורה - החלשת היריבות, ועל כך גם הביקורת.
וגם אם כן, הם שילבו אליפות והצלחה באירופה בצורה נפלאה.
קורה בכל קבוצה אירופית.
ולדעתי שחר קונה מכל הבא ליד, הרבה יותר מג׳ורדי (לא ראיתי שהחתים מישהו ללא מטרה. וכשלא התאים שיחרר בלי שום בעיות. ראה ארנשאו, קהת, גורי ועוד).
גבאי, שיימן ואבוקרט יובשו, ואפילו אלטמן ומרגוליס ראו יותר דשא מהם.
איפה כל המבקרים?
- ForeverRed
תשמע, אתה מדבר מכאב ואני יכול להבין אותך, אבל צריך להבין שכמו כל דבר בחיים גם להפוך לקבוצה גדולה זה עניין של תהליך. העונה היפה שעשינו קצת הוציאהdor69 כתב:הלוואי שהיינו ברמה הניהולית והמקצועית של מכבי תל אביב...
אנשים מפרופורציות. במקום להסתכל על ההתקדמות משנה שעברה, כולם מסתכלים על המרחק ממכבי. יש עוד הרבה מה לשפר, אבל לאט לאט נגיע לשם.
לגבי המשפט האחרון שלך, לדעתי מדובר בלא פחות מחוצפה של הקהל שלנו. אלונה משקיעה מיליונים, היא מ-3 הבעלים שמשקיע הכי הרבה בקבוצה שלו בכדורגל
הישראלי. איך אפשר להאשים אותה שהיא רוצה להרוויח כסף? תראה לי בעלים אחד שיכול להכניס קצת כסף ממכירת כרטיסים ולא עושה את זה. יותר מזה, תזכיר לי
מתי בפעם האחרונה אוהדים הוצאו מתחומי המגרש כי ישבו ביציע היריבה. הרי האוהדים שלנו עושים את זה כמעט כל שבועיים העונה. בדבר אחד אני יכול להסכים,
המועדון לא היה צריך להבטיח הבטחות שהוא לא יכול לעמוד בהן.
יוסי, אני חושב שאחת הסיבות ששחקנים לא מיובשים במכבי היא המאמן שדוגל ברוטציה. לא פעם במהלך העונה שאלתי את עצמי מה היה קורה אילו מאמן פחות
גמיש (אפילו אוסקר) היה מאמן את הקבוצה. אני בטוח שהיינו מתחילים לשמוע הרבה יותר קולות של שחקנים מאוכזבים מחדר ההלבשה בצהוב (והיו). לאורך זמן, שחקנים
תמיד יעדיפו לשחק יותר. ברגע שהרוטציה תפחת שחקנים יעדיפו לחפש יעדים אחרים כמו מכבי חיפה ואפילו הפועל באר שבע על מנת להבטיח מקום בהרכב.
יש מן הסתם סינכרון בין ג׳ורדי והמאמן, ואם אף אחד לא מיובש, אז על מה בדיוק הביקורת?
שורה תחתונה, הלוואי שמועדונים בישראל ילמדו קצת ממה שקורה שם במקום לחפש כשלים ולנסות לגמד אותם פעם אחר פעם.
שורה תחתונה, הלוואי שמועדונים בישראל ילמדו קצת ממה שקורה שם במקום לחפש כשלים ולנסות לגמד אותם פעם אחר פעם.
- ForeverRed
ביקורת תמיד הייתה ותהיה, אבל לא חושב שיש ניסיון לגמד אותם. ההתנהלות שם היא רמה אחת מעל הליגה (לפחות) אבל גם להם יש לא מעט לשפר.yossi כתב:יש מן הסתם סינכרון בין ג׳ורדי והמאמן, ואם אף אחד לא מיובש, אז על מה בדיוק הביקורת?
בשורה התחתונה כמו שאמרתי, הכעס של הקהל הרחב הוא בעיקר כלפי מדיניות הרכש של ג'ורדי, וזה כעס לגיטימי. זה לא אומר שכל אחד ואחד לא היה מוכן להתחלף איתם.
לגבי הישיבה ביציעי אחרות, בבלומפילד שהיה מדובר בעשרות במקרה בקיצוני ויכלו להעביר אותם ל4-5 הוציאו אותם מתחומי המגרש ובאשדוד למשל הייתי צריך אני להתייבש ביציע שלהם ובמזל נפלתי על מאבטח טוב שהעביר אותי כי האחראי רצה לזרוק אותי החוצה.ForeverRed כתב: תשמע, אתה מדבר מכאב ואני יכול להבין אותך, אבל צריך להבין שכמו כל דבר בחיים גם להפוך לקבוצה גדולה זה עניין של תהליך. העונה היפה שעשינו קצת הוציאה
אנשים מפרופורציות. במקום להסתכל על ההתקדמות משנה שעברה, כולם מסתכלים על המרחק ממכבי. יש עוד הרבה מה לשפר, אבל לאט לאט נגיע לשם.
לגבי המשפט האחרון שלך, לדעתי מדובר בלא פחות מחוצפה של הקהל שלנו. אלונה משקיעה מיליונים, היא מ-3 הבעלים שמשקיע הכי הרבה בקבוצה שלו בכדורגל
הישראלי. איך אפשר להאשים אותה שהיא רוצה להרוויח כסף? תראה לי בעלים אחד שיכול להכניס קצת כסף ממכירת כרטיסים ולא עושה את זה. יותר מזה, תזכיר לי
מתי בפעם האחרונה אוהדים הוצאו מתחומי המגרש כי ישבו ביציע היריבה. הרי האוהדים שלנו עושים את זה כמעט כל שבועיים העונה. בדבר אחד אני יכול להסכים,
המועדון לא היה צריך להבטיח הבטחות שהוא לא יכול לעמוד בהן.
יוסי, אני חושב שאחת הסיבות ששחקנים לא מיובשים במכבי היא המאמן שדוגל ברוטציה. לא פעם במהלך העונה שאלתי את עצמי מה היה קורה אילו מאמן פחות
גמיש (אפילו אוסקר) היה מאמן את הקבוצה. אני בטוח שהיינו מתחילים לשמוע הרבה יותר קולות של שחקנים מאוכזבים מחדר ההלבשה בצהוב (והיו). לאורך זמן, שחקנים
תמיד יעדיפו לשחק יותר. ברגע שהרוטציה תפחת שחקנים יעדיפו לחפש יעדים אחרים כמו מכבי חיפה ואפילו הפועל באר שבע על מנת להבטיח מקום בהרכב.
לגבי אלונה, שלא יהיה ספק אני מתומכיה הגדולים אבל הקטעים האלו הם מעמבנים במיוחד כשה200 אלף שקל זניחים יחסית לתקציב הענק שמתוכנן לעונה הבאה בסביבות ה50 מיליון שקל כך שזה באמת מיותר (מה גם שהישיבה של 5000 איש ביציעים שמאושרים ל3400 יכלה להוביל לאסון נוראי).
בצד המקצועי אין ספק שחייבים להשתפר והרבה בעיקר בצוות ובהכנה למשחק וגמישות מערכים (רוטציה).
שורה תחתונה מדובר בתהליך ארוך שכולנו חלק ממנו. נתחיל מהקהל (והsouth side הוא ההתחלה האופטימית לכך) שצריך להפוך מקהל הצלחות לקהל קבוע, ביתי ובעיקר מבעית ליריבות. מפה כבר יהיה יותר קל להתקדם.