פרגנו לשחקנים, הבענו דעות לכאן ולכאן בקשר למאמן.
ביקרנו גם את השיווק והיחס לאוהד, אבל הגיע הזמן להסתכל לאמת בלבן של העין.
הקהל שלנו, יחסית למה שהוא עבר עד היום, הוא אדיר. ממלא מגרשים במשחקים גדולים, בא למשחקי חוץ בהמוניו, ובניגוד לתדמית שניסו לצייר בעבר הוא הקהל שהכי פחות מעורב בתקריות אלימות מבין כל הקהלים הגדולים, על תקריות גזעניות בכלל אין מה לדבר.
ועדיין - כחלק מהתהליך שהמועדון עובר, הגיע גם זמן הקהל להשתדרג. או יותר נכון, מה שאני קורא לו "הקהל הרחב".
שום וסרמיל ושום שיווק לקוי לא יכול להסביר את המספרים שנראו במשחקי הבית העונה. הם יכולים להסביר ממוצע קהל של 10,000 ולא 12,000, אבל בטח לא מספרים שיותר מתקרבים ל 7,000.
בנושא העידוד קם ארגון חדש ומרשים העונה, אבל בכל זאת אני אסיים בדוגמא שהפריעה לי מאוד.
חצי גמר גביע, אצטדיון ר"ג מלא ב15,000 אדומים. עשרים דקות ראשונות עידוד אדיר של כולם, מה שסחף את הקבוצה לפתיחת משחק הכי טובה שהיתה לנו השנה, שליטה אבסולוטית במגרש ולא מעט מצבים.
דקה 70, קרית שמונה - אחת הקבוצות הטובות במדינה - משווה ל1-1, שיש עוד עשרים דקות לשחק. לגיטימי לגמרי, מה קרה?
ביציע דממה. דממת אלחוט עד כך ש2,000 אוהדי קרית שמונה נשמעו בגדול. עד הסיום זה לא השתנה בהרבה, בטח לא בדקות המכריעות. פלא שההבדלים בכמות הקהל לא ממש עשו הבדל על המגרש בסיום?
מוסף הקיץ - איך הופכים לקבוצה גדולה? פרק 1 - הקהל
Re: מוסף הקיץ - איך הופכים לקבוצה גדולה? פרק 1 - הקהל
לא חושב שיש הבדל כל הקהלים בארץ. בישראל הקהל מושפע מהקבוצה ולא להיפך.
ובקשר לכמות ה"נמוכה" במשחקי הבית...
כשמוכרים 3000 מנויים אז אי אפשר לצפות כל משחק למכור עוד 7000 כרטיסים במחירים של 80-40 ולמלאות את היציעים שלנו. מה גם שבואו נסכים כןלנו, לא היה כדורגל גדול שלנו העונה. עונה אדירה, נכון. אבל היו הרבה משחקים עלובים.
כשקבוצות כמו מכבי והפועל ת"א ומכבי חיפה מוכרות בתחילת העונה 7000-10000 מנויים אז זה מבטיח להם אצטדיון מלא בכל משחק. והקבוצות האלה תמיד מכוונות לאליפות בתחילת העונה כדי לגרום להקהל לרכוש מנוי.
אם ינקלה יעשה מחר מסיבת עיתונאים ויגיד שהוא מכוון לפלייאוף עליון, חיפה לא תמכור יותר מ 5000 מנויים. וזו קבוצה ששלטה בכדורגל שלנו בעשרים שנה האחרונות כמעט.
אין בארץ קבוצה בינונית שמוכרת 7000-10000 מנויים. גם לא בית"ר.
לדעתי אלונה ואלישע צריכים להגיד בפה מלא שהם רוצים לנסות ולהתמודד עם מכבי על האליפות וכמובן גם להביא שחקנים בהתאם. אם נעשה את עוד שבועיים כשארבייטמן ומליקסון יהיו פה באיזה מסיבת עיתונאים.. לדעתי עד אוגוסת נמכור 6000-7000 מנויים. וזה אדיר לקבוצה שלנו שב 16 שנה האחרונות הייתה 7 שנים בלאומית.
ובקשר לכמות ה"נמוכה" במשחקי הבית...
כשמוכרים 3000 מנויים אז אי אפשר לצפות כל משחק למכור עוד 7000 כרטיסים במחירים של 80-40 ולמלאות את היציעים שלנו. מה גם שבואו נסכים כןלנו, לא היה כדורגל גדול שלנו העונה. עונה אדירה, נכון. אבל היו הרבה משחקים עלובים.
כשקבוצות כמו מכבי והפועל ת"א ומכבי חיפה מוכרות בתחילת העונה 7000-10000 מנויים אז זה מבטיח להם אצטדיון מלא בכל משחק. והקבוצות האלה תמיד מכוונות לאליפות בתחילת העונה כדי לגרום להקהל לרכוש מנוי.
אם ינקלה יעשה מחר מסיבת עיתונאים ויגיד שהוא מכוון לפלייאוף עליון, חיפה לא תמכור יותר מ 5000 מנויים. וזו קבוצה ששלטה בכדורגל שלנו בעשרים שנה האחרונות כמעט.
אין בארץ קבוצה בינונית שמוכרת 7000-10000 מנויים. גם לא בית"ר.
לדעתי אלונה ואלישע צריכים להגיד בפה מלא שהם רוצים לנסות ולהתמודד עם מכבי על האליפות וכמובן גם להביא שחקנים בהתאם. אם נעשה את עוד שבועיים כשארבייטמן ומליקסון יהיו פה באיזה מסיבת עיתונאים.. לדעתי עד אוגוסת נמכור 6000-7000 מנויים. וזה אדיר לקבוצה שלנו שב 16 שנה האחרונות הייתה 7 שנים בלאומית.
אין תרבות עידוד לאוהדים שלנו, אצל מכבי חיפה מכבי תל אביב והפועל תל אביב יש גוש קבוע של אוהדים שמעודדים 90 דק ( ובהפועל תל אביב זה יותר בולט גם כשהם מפסידים)
תמיד יהיו אצלהם חברה של 50 איש בלי חולצה שקופצים ומעודדים , אצלנו אין את זה, היה את החברה מהקאמלס שעשו הכל כדאי להביא לכאן תרבות עידוד וזה לא הצליח.
נצטרך לחכות לאיצטדיון החדש אולי שם משהו אחר ויהיה גוש מעודד קבוע, תרבות עידוד אין פה כרגע!
הקהל שלנו מגעיל, ומורכב מילדים בני 12 שנמצאים בשער 5 שזה אמור להיות השער של האוהדים השרופים / או אוהדים בני 40 שלוכים שבאים כדאי להסתכל על המשחק וכשמרימים דגל הם צועקים ומתחילים ללכת מכות.
בהפועל תל אביב יש 50 איש קבועים שמעודדים , רובם נערים בגילאי 17-19 אבל חברה איכותית שמבינים בכל מה שקשור לאולטראס ותרבות
תמיד יהיו אצלהם חברה של 50 איש בלי חולצה שקופצים ומעודדים , אצלנו אין את זה, היה את החברה מהקאמלס שעשו הכל כדאי להביא לכאן תרבות עידוד וזה לא הצליח.
נצטרך לחכות לאיצטדיון החדש אולי שם משהו אחר ויהיה גוש מעודד קבוע, תרבות עידוד אין פה כרגע!
הקהל שלנו מגעיל, ומורכב מילדים בני 12 שנמצאים בשער 5 שזה אמור להיות השער של האוהדים השרופים / או אוהדים בני 40 שלוכים שבאים כדאי להסתכל על המשחק וכשמרימים דגל הם צועקים ומתחילים ללכת מכות.
בהפועל תל אביב יש 50 איש קבועים שמעודדים , רובם נערים בגילאי 17-19 אבל חברה איכותית שמבינים בכל מה שקשור לאולטראס ותרבות
יש שינוי במנטאליות בשנים האחרונות בקרב האוהדים שלנו, בעבר כל התייחסות של התקשורת בנוגע לקהל הבאר שבעי הייתה מוצגת באור שלילי. היום זה כמעט ונעלם - למה? בדיוק בגלל אותו שינוי שהקהל עובר, שינוי שהתחיל בראשית כהונתה של אלונה ונמשך עד היום עם פירותיו הראשונים.
בקשר לדוג' שנתת בחצי גמר הגביע, זה חלק מהשינוי שהקהל שלנו עובר - הוא עדיין בעיצומו של תהליך.
שנים שלא טעמנו טעם צמרת מה הוא, והטעם הזה מלמד את הקהל לעודד גם כשלא הולך.
אבל לוקח זמן, להערכתי אם נהפוך לקבוצת צמרת קבועה + אצטדיון חדש..הקהל שלנו יהיה פקטור משמעותי הן בהשפעה שלו על הקבוצה והן במיצוב שלו בקהלי הליגה.
בקשר לדוג' שנתת בחצי גמר הגביע, זה חלק מהשינוי שהקהל שלנו עובר - הוא עדיין בעיצומו של תהליך.
שנים שלא טעמנו טעם צמרת מה הוא, והטעם הזה מלמד את הקהל לעודד גם כשלא הולך.
אבל לוקח זמן, להערכתי אם נהפוך לקבוצת צמרת קבועה + אצטדיון חדש..הקהל שלנו יהיה פקטור משמעותי הן בהשפעה שלו על הקבוצה והן במיצוב שלו בקהלי הליגה.

מסכים שהקהל שלנו גם איכזב השנה, אבל לא יעזור כלום- חייבים ליצור חיבור עם המועדון. כל מועדון שמכבד את עצמו מקיים קשר רציף ושיתוף פעולה עם האוהדים. אי אפשר להמשיך עם הדרך הזו שכל צד מציב לשני אולטימטומים ועובד בנפרד, חייבים להתחיל לעבוד ביחד.
זה דורש שינוי בחשיבה אצל שני הצדדים, וזה נהיה קריטי במיוחד לקראת המעבר לאיצטדיון חדש.
זה דורש שינוי בחשיבה אצל שני הצדדים, וזה נהיה קריטי במיוחד לקראת המעבר לאיצטדיון חדש.
אתה צודק בקשר למה שאמרת על העידוד והבעיה היא שהמקומות בגוש נתפסים ע״י אנשים שבאים לראות רק משחק/ילדים בני 10 שחושבים שזה מגניב. באיצטדיון החדש הארגון יישב מאחורי השער ודגלים יהיו מורמים באוויר רוב המשחק (בתקווה) ככה שזה אמור להרחיק את כל אלה שבאים סתם. לגבי הממוצעים, השנה עמדנו על 7500 ואני מאמין שיעלה בעונה הבאה ובייחוד בזו שאחריה כי סך הכל גרעין קהל זה דבר שצריך לבנות אחרי שאתה היית 4 שנים בלאומית+כמה שנים אפורותשלומי12 כתב:אין תרבות עידוד לאוהדים שלנו, אצל מכבי חיפה מכבי תל אביב והפועל תל אביב יש גוש קבוע של אוהדים שמעודדים 90 דק ( ובהפועל תל אביב זה יותר בולט גם כשהם מפסידים)
מסכימה לגבי בעיה אחד: הקהל שלנו יושב באחד מהמקומות הכי טובים במגרש. גם כה לא רואים משום מקום, כבר עדיך לעמוד חצי משחק ולראות.
לגבי הכמות - אין לי הסבר, אולי פספסנו דור (כי הקבוצה בילתה הרבה שנים בליגה השניה בעשור שנגמר בעליה האחרונה שלנו, זה דור שהיום הוא בן 18, זה הדור שאמור להניע את הקבוצה קדימה..). אולי השיווק ואולי וסרמיל. העניין הוא כזה: אבא שלי, שלקח אותי לכל משחק כשהייתי קטנה, לא בא גם לר"ג לחצי גמר. שלא לדבר על וסרמיל.
גם באצטדיון החדש, הוא יבוא למשחק אחד במקרה הטוב. כי באצטדיון תמיד רואים פחות טוב מבטלוויזיה. והוא רוצה לראות כדורגל. אבל אני לא חושבת שכולם ככה, אני מקווה שאיצטדיון חדש יביא דורות של אנשים שלא היו בוסרמיל שנים. אני מקווה שהם לא יביאו איתם קללות ודברים לא נעימים. וזו עוד נקודV: היום דיברתי עם גיסי על לקחת את האחיינית שלי למשחק (איזשהו משחק ספורט). החשש מקללות ומאלימות גורם לו לרצות שלא להגיע בכלל, וזה נכון לכל מקום באיצטדיון.
לגבי הכמות - אין לי הסבר, אולי פספסנו דור (כי הקבוצה בילתה הרבה שנים בליגה השניה בעשור שנגמר בעליה האחרונה שלנו, זה דור שהיום הוא בן 18, זה הדור שאמור להניע את הקבוצה קדימה..). אולי השיווק ואולי וסרמיל. העניין הוא כזה: אבא שלי, שלקח אותי לכל משחק כשהייתי קטנה, לא בא גם לר"ג לחצי גמר. שלא לדבר על וסרמיל.
גם באצטדיון החדש, הוא יבוא למשחק אחד במקרה הטוב. כי באצטדיון תמיד רואים פחות טוב מבטלוויזיה. והוא רוצה לראות כדורגל. אבל אני לא חושבת שכולם ככה, אני מקווה שאיצטדיון חדש יביא דורות של אנשים שלא היו בוסרמיל שנים. אני מקווה שהם לא יביאו איתם קללות ודברים לא נעימים. וזו עוד נקודV: היום דיברתי עם גיסי על לקחת את האחיינית שלי למשחק (איזשהו משחק ספורט). החשש מקללות ומאלימות גורם לו לרצות שלא להגיע בכלל, וזה נכון לכל מקום באיצטדיון.
הקהל לא מקלל אני אוהב את הפועל
נגד אלימות, לא בשביל אלונה, בשביל עצמנו
"המתגדרים בבקעת הריאליזם, סופם לשקוע בה עד צוואר" (יגאל אלון)
נגד אלימות, לא בשביל אלונה, בשביל עצמנו
"המתגדרים בבקעת הריאליזם, סופם לשקוע בה עד צוואר" (יגאל אלון)
החבר'ה של המעודדים צריכים להתפרס לרוחב ולא לאורך , למשל אם הם 203- שמועדדים קבוע אז שיתפרסו יותר לרוחב שיתפסו שתי טריבונות וינסו לסחוב איתם עוד מעודדדים .
נושא העידוד הוא מאוד בעייתי, יש כבר כמה מהלכים לשיפור בעונה הקרובה שיגיע לשיאו עם המעבר לאיצטדיון החדש.

באיצטדיון החדש לא יהווה בעיה של עידוד .
תיהיה אקוסטיקה מצויינת שגם 50 אוהדים ישמעו הרבה ואז זה גם יטריף את החבר'ה שמסביב.
בוסרמיל אין אקוסטיקה וכמו שראינו במשחק האליפות של מכבי ת"T בשביל שישמעו את הקהל צריך לפחות כמה מאוד שמעודדים ואז הם נשמעים .
תיהיה אקוסטיקה מצויינת שגם 50 אוהדים ישמעו הרבה ואז זה גם יטריף את החבר'ה שמסביב.
בוסרמיל אין אקוסטיקה וכמו שראינו במשחק האליפות של מכבי ת"T בשביל שישמעו את הקהל צריך לפחות כמה מאוד שמעודדים ואז הם נשמעים .