מאמן זר - לא מה שחשבתם...

כל מה שקשור להפועל באר-שבע - "גאוות הנגב"
סמל אישי של משתמש
yedidel
Title: קרייזי-רד

Re: מאמן זר - לא מה שחשבתם...

שליחה על ידי yedidel »

Totti כתב:אנחנו שוב חוזרים לאותה נקודה. יש גם ישראלים שמסוגלים להיות מנהלים מקצועיים טובים. עם כסף גדול הכל אפשרי.
נתפסתם על ברקוביץ הבדיחה, אבל אין אחד שחולק על ברדה והרעיון נשאר אותו רעיון- גם אנחנו יודעים כדורגל וגם אנחנו יכולים.
זה לא נכון - אנחנו לא יודעים כדורגל.
גרוע מכך - אנחנו מסרבים להודות שאנחנו לא יודעים כדורגל.

בגלל זה אנחנו בוכים על הנבחרת כבר 40 שנה ומדינות כמו סלובניה, אלבניה ובוסניה כבר עוקפות אותנו בסיבוב.

סמל אישי של משתמש
Totti

שליחה על ידי Totti »

yedidel כתב:
זה לא נכון - אנחנו לא יודעים כדורגל.
גרוע מכך - אנחנו מסרבים להודות שאנחנו לא יודעים כדורגל.

בגלל זה אנחנו בוכים על הנבחרת כבר 40 שנה ומדינות כמו סלובניה, אלבניה ובוסניה כבר עוקפות אותנו בסיבוב.
אני אתה לא, אבל אלה שהאמת שיחקו ברמות הגבוהות יכולים ויודעים.
תשפוט את זה בתנאי מעבדה נטו ואל תכניס למשוואה את מה שכולם למעלה הכניסו(וחלק בצדק) אנשים כמו אייל ברקוביץ, יוסי בניין, חיים רביבו, אליניב ברדה, דודו אוואט...יכולים להיות מנהלים מקצועיים לא פחות טובים מגורדי..
בטח ובטח למועדון בכדורגל הישראלי.
21.5.16- התיקון[highlight=#FF4040][/highlight]

סמל אישי של משתמש
אדום זקן

שליחה על ידי אדום זקן »

Totti כתב: אני אתה לא, אבל אלה שהאמת שיחקו ברמות הגבוהות יכולים ויודעים.
תשפוט את זה בתנאי מעבדה נטו ואל תכניס למשוואה את מה שכולם למעלה הכניסו(וחלק בצדק) אנשים כמו אייל ברקוביץ, יוסי בניין, חיים רביבו, אליניב ברדה, דודו אוואט...יכולים להיות מנהלים מקצועיים לא פחות טובים מגורדי..
בטח ובטח למועדון בכדורגל הישראלי.
אבל אתה ממשיך לדבר על האינדבידואל, וזה לא נכון.
לדוגמא, קח שחקן תותח, שים אותו עם חבורה של בינוניים וגם הוא יהפוך בינוני.
ברגע שגורדי הקיף עצמו בחבורת אנשים מקצועניים, החל מצוות הסקאוט ועד למאמני הכושר, הוא רק צריך לנצח על התזמורת.
גם ברדה שהוא נוף נדיר בכדורגל שלנו אם יקיף עצמו באנשי מקצוע מהשורה הראשונה הוא יצליח.
אבל אם ימשיך לעבוד עם החומר הקיים שהוא בינוני, הוא לא יצליח.
יבוא לו דוד של זה ודוד של ההוא, ואז זה הופך להיות "לא נעים מזה, ולא נעים מההוא".
האנשים שעוטפים אותך עושים את בעל התפקיד טוב יותר או רע יותר.

סמל אישי של משתמש
אלדר

שליחה על ידי אלדר »

אני חושב דווקא לכיוון ההפוך.
מה ששינה את מכבי זה לא ג׳ורדי. דווקא אנגלידיס.
האיש ישב ולמד על תחלואות הכדורגל בארץ לעומת קבוצות מובילות והבין שחייב שינוי בתפיסה.

ג׳ורדי הוא תוצר של ההבנה הזאת.
וכך גם האנשי מקצוע.

בגלל זה בחיפה סטוינוביץ׳ מקרטע כי הבנה בכדורגל יש לו בשפע.
בחיפה יש את החומר האנושי מישראל הטוב ביותר בארץ כבר שנים, ואין להם פסיק מהידע של ג׳ורדי וחבריו...

האישיו פה זה לא האיש (ג׳ורדי/ברדה/סטוינוביץ) אלא דווקא בצבא המקצועני שיש מאחורי המאמן/מנהל מקצועי.

סמל אישי של משתמש
Totti

שליחה על ידי Totti »

אדום זקן כתב: אבל אתה ממשיך לדבר על האינדבידואל, וזה לא נכון.
לדוגמא, קח שחקן תותח, שים אותו עם חבורה של בינוניים וגם הוא יהפוך בינוני.
ברגע שגורדי הקיף עצמו בחבורת אנשים מקצועניים, החל מצוות הסקאוט ועד למאמני הכושר, הוא רק צריך לנצח על התזמורת.
גם ברדה שהוא נוף נדיר בכדורגל שלנו אם יקיף עצמו באנשי מקצוע מהשורה הראשונה הוא יצליח.
אבל אם ימשיך לעבוד עם החומר הקיים שהוא בינוני, הוא לא יצליח.
יבוא לו דוד של זה ודוד של ההוא, ואז זה הופך להיות "לא נעים מזה, ולא נעים מההוא".
האנשים שעוטפים אותך עושים את בעל התפקיד טוב יותר או רע יותר.
הדיון הוא על "מאמן זר- לא מה שחשבתם" וכמו כל דיון בנושא, אנחנו נגררים ישר לגורדי ובצדק.
גורדי זה מודל שצריך ללמוד ולחקות, אבל זה ממש לא בגלל האיש, אלא יותר בגלל הדרך והכלים שנתנו לו בעניי.
הוא לא עשה שום דבר מלבד להביא את אירופה לישראל ואת אותו הדבר מסוגלים לעשות ישראלים שציינתי להעיל.

אני שוב אומר, תבחן אותם בתנאי מעבדה, בלי השפעה של הרעות החולות של הכדורגל והכדורגלן הישראלי והם מסוגלים.

הם היו חלק ממועדונים שהתנהלו ברמה אירופית, חלק משמעותי, הם שחקני עבר(והווה) מרשימים ואינטיליגנטים.

בדיוק על השורה שלך "גם אם ברדה יקיף את עצמו באנשי מקצוע...הוא יצליח" אני מדבר.

בכסף ובכלים הנכונים, אפשר בכיף להצליח גם עם מנהל מקצועי ומאמן דוברי עברית.

סמל אישי של משתמש
dardasmiley

שליחה על ידי dardasmiley »

Totti כתב:
הדיון הוא על "מאמן זר- לא מה שחשבתם" וכמו כל דיון בנושא, אנחנו נגררים ישר לגורדי ובצדק.
גורדי זה מודל שצריך ללמוד ולחקות, אבל זה ממש לא בגלל האיש, אלא יותר בגלל הדרך והכלים שנתנו לו בעניי.
הוא לא עשה שום דבר מלבד להביא את אירופה לישראל ואת אותו הדבר מסוגלים לעשות ישראלים שציינתי להעיל.

אני שוב אומר, תבחן אותם בתנאי מעבדה, בלי השפעה של הרעות החולות של הכדורגל והכדורגלן הישראלי והם מסוגלים.

הם היו חלק ממועדונים שהתנהלו ברמה אירופית, חלק משמעותי, הם שחקני עבר(והווה) מרשימים ואינטיליגנטים.

בדיוק על השורה שלך "גם אם ברדה יקיף את עצמו באנשי מקצוע...הוא יצליח" אני מדבר.

בכסף ובכלים הנכונים, אפשר בכיף להצליח גם עם מנהל מקצועי ומאמן דוברי עברית.
אני ממש לא מסכים איתך, אתה לא יכול לנתק את הכדורגל הישראלי מתחלואותיו ומשחקניו. כשאתה מביא מאמן זר, הוא לא סופר שמות, לא סופר מקורבים ולא סופר תקשורת. מי שטוב משחק. אתה רואה את ברדה/ברקן/רביבן או כל אחד אחר מספסל את בן בסט? אני לא.
פה כולם חברים של כולם, אבא של ההוא מהנוער מכיר את גיסתו של המאמן והכל,יצה רקובה.
רוצה להצליח? תביא אנשים נטולי אינטרסים בביצה המקומית. כאלה תמצא רק בחול.

סמל אישי של משתמש
Totti

שליחה על ידי Totti »

אתה בטוח שהספסול של בן בסט לעניין ולא סתם הפגנת שרירים מיותרת? אני לא.

די לקחת כל מהלך של מאמנים זרים ולקשור אותו לגאונות ובייצים גדולות, יש כמה תמוהים על גבול ההזויים ביותר.

לא עורך השוואה בין זר לישראלים, כל מקרה לגופו, אך הרעיון המרכזי הוא שזר לא בהכרח טוב יותר ועל זה אנחנו לא מסכימים

סמל אישי של משתמש
yossi

שליחה על ידי yossi »

לרשום שהם מסוגלים להביא לפה את אירופה זה יפה, בפועל אף אחד מהם לא עושה את זה.
מאמנים זרים ממדינות כדורגל מובילות/נורמליות עולים בהרבה על הישראלים מבחינת ידע והתייחסות למשחק (בזה אנחנו חובבנים לגמרי).
סביבת עבודה היא גם כן גורם חשוב. במכבי סביבת העבודה היא מקצועית נטו, בחיפה המאמן עסוק במי מדליף לו מחדר ההלבשה.

סמל אישי של משתמש
zivmay

שליחה על ידי zivmay »

לטעמי מאמן "זר" זה לא מדד להצלחה.
צריך פשוט מאמן מוכשר. בארץ יש 2 כאלו, וזה ברק בכר וקורצקי.
מה שכן, צריך לפתח את כל המערכת שמסביב, אם זה להביא מאמני כושר,בעלי תואר אמיתי ( ויש גם ישראלים טובים כאלה), להשקיע גם במערך הכושר, מערך הסטטיסטיקה. פשוט הרבה יותר רצון ללמוד את הדברים, ללכת להשתלמויות, לנסות דברים חדשים. להעשיר את הידע!
זה מרגיש שאנשים בארץ עומדים במקום, בלי שום רצון מינימאלי ללמידה.
אבל כדי להתחיל לשפר את כל המסביב, חייבים מישהו כמו קרויף ( יכול להיות גם ישראלי מוכשר, ולא חובה מישהו מוכר), ששיידע לפרטי פרטים, איך להפוך קבוצה חובבנית למקצוענית.
ד"א, מכבי חיפה עדיין לא עשתה את המעבר השלם לזה ( להביא מאמן ועוזר מאמן זר, זה לא בהכרח יעשה את ההבדל). ממה שקראתי, קריית שמונה הכי קרובה למכבי ת"א מבחינת מודל של מקצוענות.

סמל אישי של משתמש
yedidel

שליחה על ידי yedidel »

zivmay כתב:לטעמי מאמן "זר" זה לא מדד להצלחה.
צריך פשוט מאמן מוכשר. בארץ יש 2 כאלו, וזה ברק בכר וקורצקי.
מה שכן, צריך לפתח את כל המערכת שמסביב, אם זה להביא מאמני כושר,בעלי תואר אמיתי ( ויש גם ישראלים טובים כאלה), להשקיע גם במערך הכושר, מערך הסטטיסטיקה. פשוט הרבה יותר רצון ללמוד את הדברים, ללכת להשתלמויות, לנסות דברים חדשים. להעשיר את הידע!
זה מרגיש שאנשים בארץ עומדים במקום, בלי שום רצון מינימאלי ללמידה.
אבל כדי להתחיל לשפר את כל המסביב, חייבים מישהו כמו קרויף ( יכול להיות גם ישראלי מוכשר, ולא חובה מישהו מוכר), ששיידע לפרטי פרטים, איך להפוך קבוצה חובבנית למקצוענית.
ד"א, מכבי חיפה עדיין לא עשתה את המעבר השלם לזה ( להביא מאמן ועוזר מאמן זר, זה לא בהכרח יעשה את ההבדל). ממה שקראתי, קריית שמונה הכי קרובה למכבי ת"א מבחינת מודל של מקצוענות.
עוד פעם צריך להזכיר מה קרה עם רב"ש מאז קרית שמונה?
די להכתיר מאמנים אחרי שנה מוצלחת בק"ש או ברעננה.

סמל אישי של משתמש
zivmay

שליחה על ידי zivmay »

דיברתי על כישרון, וכישרון זה לא מדד להצלחה אבסולוטית.
רעננה של עונה שעברה, בית"ר של השנה, קריית שמונה של השנתיים שלוש האחרונות, קבוצות מאוד מאוד ממושמעות.
עם הגדלת משאבים פיננסים, הם יכולות להגיע רחוק מאוד. זה רק מראה שלקורצקי ובכר יש מושג או שניים. כי כרגע הכדורגל שונה מאוד מלפני 5-8 שנים, והם המאמנים הישראלים הראשונים שהתאימו את עצמם לשינוי הזה.

סמל אישי של משתמש
ForeverRed

שליחה על ידי ForeverRed »

באופן כללי, אני מאמין שמאמן או צוות זר הם לא בהכרח ערובה להצלחה. למרות זאת, שווה לקרוא מה אומר טל בן
חיים ממכבי תל אביב על המאמנים הזרים שלו:

"פאולו הוא אולי המאמן ברמה כי גבוהה שהגיע לישראל, יחד עם פאקו. הכל שילוב של המאמן וג'ורדי והסטנדרט של מכבי
תל אביב. באף מקום אחר שבו שיחקתי לא הצליחו להוציא ממני את הכישרון הזה. הגעתי לפה בגיל 24, אני לא הילד
שעלה לבוגרים במכבי פתח תקוה. פאולו הוא המאמן הראשון שלימד אותי לשחק כדורגל מעבר ל'תהיה טוב ותעשה את
הדברים שאתה יודע'. הוא שיפר אותי בעמדה, כל החשיבה הטקטית וראיית המשחק שלי השתנו. בשנים הבאות הוא יהיה
אחד המאמנים הטובים בעולם. יש לו צוות מטורף, עובדים כמו מכונה משומנת, עם אנליסט שמפרק את המשחק לגורמים
כמו בניתוח לב. הרבה יותר קל לראות וידאו אצלם, לראות אסיפות".

סמל אישי של משתמש
ns75

שליחה על ידי ns75 »

ForeverRed כתב:באופן כללי, אני מאמין שמאמן או צוות זר הם לא בהכרח ערובה להצלחה. למרות זאת, שווה לקרוא מה אומר טל בן
חיים ממכבי תל אביב על המאמנים הזרים שלו:

"פאולו הוא אולי המאמן ברמה כי גבוהה שהגיע לישראל, יחד עם פאקו. הכל שילוב של המאמן וג'ורדי והסטנדרט של מכבי
תל אביב. באף מקום אחר שבו שיחקתי לא הצליחו להוציא ממני את הכישרון הזה. הגעתי לפה בגיל 24, אני לא הילד
שעלה לבוגרים במכבי פתח תקוה. פאולו הוא המאמן הראשון שלימד אותי לשחק כדורגל מעבר ל'תהיה טוב ותעשה את
הדברים שאתה יודע'. הוא שיפר אותי בעמדה, כל החשיבה הטקטית וראיית המשחק שלי השתנו. בשנים הבאות הוא יהיה
אחד המאמנים הטובים בעולם. יש לו צוות מטורף, עובדים כמו מכונה משומנת, עם אנליסט שמפרק את המשחק לגורמים
כמו בניתוח לב. הרבה יותר קל לראות וידאו אצלם, לראות אסיפות".
גם אלישע יודע להגיד מעבר ל'תהיה טוב ותעשה את הדברים שאתה יודע".

אלישע יודע להגיד גם "שחק שקט" וגם "שחק רגוע" וגם "שחק חכם" והוא גם יודע להגיד את הדברים בסדר משתנה ולפעמים להגיד את כל הדברים, ולפעמים רק חלק מהדברים.

הוא יודע להגיד את זה גם ביחיד וגם ברבים, הוא יכול להגיד את זה לפני משחק, במהלך משחק או בסוף משחק והוא יכול להגיד את זה גם בשקט וגם בקול רם.

ולגבי היכולות האנליטיות, ממליץ לך פעם לראות את העבודה של שמעון ביטון, הוא מסוגל לפרק ולהרכיב ניתוח של משחק עד שלא תרגיש בכלל שהוא עשה את זה.

מומלץ בחום

סמל אישי של משתמש
dardasmiley

שליחה על ידי dardasmiley »

ns75 כתב:
גם אלישע יודע להגיד מעבר ל'תהיה טוב ותעשה את הדברים שאתה יודע".

אלישע יודע להגיד גם "שחק שקט" וגם "שחק רגוע" וגם "שחק חכם" והוא גם יודע להגיד את הדברים בסדר משתנה ולפעמים להגיד את כל הדברים, ולפעמים רק חלק מהדברים.

הוא יודע להגיד את זה גם ביחיד וגם ברבים, הוא יכול להגיד את זה לפני משחק, במהלך משחק או בסוף משחק והוא יכול להגיד את זה גם בשקט וגם בקול רם.

ולגבי היכולות האנליטיות, ממליץ לך פעם לראות את העבודה של שמעון ביטון, הוא מסוגל לפרק ולהרכיב ניתוח של משחק עד שלא תרגיש בכלל שהוא עשה את זה.

מומלץ בחום
Priceless!!!

סמל אישי של משתמש
RedHell

שליחה על ידי RedHell »

לא חושב שאנחנו יכולים להביא מאמן כמו סוזה לקבוצה, גם לא כמו פאקו.
אין לנו את התקציבים שמכבי מעמידה ואין לנו את הקשרים של גורדי.

שלח תגובה