אשכול של אלישע והתעויוט נעוץ - הצעה
אשכול של אלישע והתעויוט נעוץ - הצעה
כמעט בכל אשכול אני מוצא האשמות נגד אלישע. כמובן שחלקן נוקבות ונכונות וגם מעניינות. שבוע שעבר למדתי הרבה מהאשכול על מה שהיה בחיפה מבחינה טקטית.
להבדיל אני קורא המון תגובות שממש צורמות בניסיון למצוא אשמה של אלישע.
אשכול נעוץ על אלישע והתעויוט יהווה במה ראויה לכל הדברים בהם הוא אשם.
להבדיל אני קורא המון תגובות שממש צורמות בניסיון למצוא אשמה של אלישע.
אשכול נעוץ על אלישע והתעויוט יהווה במה ראויה לכל הדברים בהם הוא אשם.
אל תשאל מה הפועל באר שבע יכולה לעשות למענך אלא שאל את עצמך מה אתה יכול לעשות למענה
Re: אשכול של אלישע והתעויוט נעוץ - הצעה
אין בעד מה אחי
בתכל'ס אלישע אחלה מאמן, הוא פשוט מסתפק במוכר ובידוע לו. כמובן שהוא לא מוריניו אבל כדורגל הוא יודע והוא בוחר לפעמים לשחק שלילי ולפעמים לשחק חיובי.
כמובן כדי לעבור לשלב הבא ולהיות קבוצה אירופאית אי אפשר לצפות מבן אדם אחד לעשות הכל, בשביל זה יש צוות מקצועי, הבעיה היא שהוא עומד מאחורי הצוות שלו ולא רוצה תוספות, וזה מה שבסופו של דבר יגרום לנפילתו ולחוסר עמידה שלו בציפיות, כי כמאמן ראשי נטו אין יותר טוב ממנו בשוק.

בתכל'ס אלישע אחלה מאמן, הוא פשוט מסתפק במוכר ובידוע לו. כמובן שהוא לא מוריניו אבל כדורגל הוא יודע והוא בוחר לפעמים לשחק שלילי ולפעמים לשחק חיובי.
כמובן כדי לעבור לשלב הבא ולהיות קבוצה אירופאית אי אפשר לצפות מבן אדם אחד לעשות הכל, בשביל זה יש צוות מקצועי, הבעיה היא שהוא עומד מאחורי הצוות שלו ולא רוצה תוספות, וזה מה שבסופו של דבר יגרום לנפילתו ולחוסר עמידה שלו בציפיות, כי כמאמן ראשי נטו אין יותר טוב ממנו בשוק.
ניר,nir767676 כתב:אין בעד מה אחי![]()
סתם מתוך סקרנות - מהיכן האינפורמציה שאלישע לא רוצה שדרוג של הצוות המקצועי ? אם אלונה מוכנה להקצות לזה משאבים אז אני בהחלט חושב שזו עילה להיפרד בסוף העונה.
אל תשאל מה הפועל באר שבע יכולה לעשות למענך אלא שאל את עצמך מה אתה יכול לעשות למענה
חחח אחי אם למישהו מאיתנו תהיה אינפורמציה כלשהי נראה לי שלך תהיה ולא לי.
פשוט ככה עושה רושם לא? הבן אדם עומד מאחורי הצוות שלו בקנאות - הוא לא מקבל ביקורת על היכולת המקצועית וכמו כן הוא לא מוכן שמישהו ידבר בכלל על נושא הכושר, אם אני לא טועה הוא אפילו אסר לא מזמן על מאירי סיני להתראיין והוא בעצמו בא למראיין ואמר שהכל בסדר והכל מזל רע.
הכל לפי דעתי בקיצור.
פשוט ככה עושה רושם לא? הבן אדם עומד מאחורי הצוות שלו בקנאות - הוא לא מקבל ביקורת על היכולת המקצועית וכמו כן הוא לא מוכן שמישהו ידבר בכלל על נושא הכושר, אם אני לא טועה הוא אפילו אסר לא מזמן על מאירי סיני להתראיין והוא בעצמו בא למראיין ואמר שהכל בסדר והכל מזל רע.
הכל לפי דעתי בקיצור.
אם אלישע היה רוצה לשדרג את צוותו, הוא היה מאמן הרבה יותר טוב ומקצועני.
ואם נקח איזשהו תואר עם המאמן הזה, אני סותם את הפה בכל הנוגע אליו .
ואם נקח איזשהו תואר עם המאמן הזה, אני סותם את הפה בכל הנוגע אליו .
מצד שני תעיף מבט על משחקים אחרים שלנו העונה, למשל מול קרית שמונה במחצית הראשונה, או ברביעיות שנתנו מוקדם יותר העונה ותראה קבוצה שעומדת נכון על המגרש ועושה דברים יפים מאוד.
אין לי הסבר מדוע הוא בחר לבוא לשחק הכי שלילי שאפשר בסמי עופר מול קבוצה בינונית ומטה, יתר על כן מול הנאיביות של בלבול היינו יכולים לרסק אותם במגרש הביתי שלהם, לפי דעתי בלבול מאמן צעיר ולא מנוסה והוא הולך לדרדר את חיפה למטה אף יותר ויהיה ללא ספק משעשע אם חיפה תכנס למאבקי ירידה ויתחילו לדבר שם על קללת איצטדיון חדש מה שיכניס יותר לחץ למערכת.
יש מצב שזה גם עניין של ציפיות יתר, במיוחד לאור העובדה שמליקסון ואוגו ולפרקים ארביטמן וברדה משחקים מתחת לרמה. אני חושב שיטיב לעשות אלישע אם ייתן קרדיט לפי כושר נוכחי, ככה ידרבן גם את נסאר וגורדנה ודומיהם, וגם את מליקסון וארביטמן וברדה שחושבים שמקומם מובטח.
אין לי הסבר מדוע הוא בחר לבוא לשחק הכי שלילי שאפשר בסמי עופר מול קבוצה בינונית ומטה, יתר על כן מול הנאיביות של בלבול היינו יכולים לרסק אותם במגרש הביתי שלהם, לפי דעתי בלבול מאמן צעיר ולא מנוסה והוא הולך לדרדר את חיפה למטה אף יותר ויהיה ללא ספק משעשע אם חיפה תכנס למאבקי ירידה ויתחילו לדבר שם על קללת איצטדיון חדש מה שיכניס יותר לחץ למערכת.
יש מצב שזה גם עניין של ציפיות יתר, במיוחד לאור העובדה שמליקסון ואוגו ולפרקים ארביטמן וברדה משחקים מתחת לרמה. אני חושב שיטיב לעשות אלישע אם ייתן קרדיט לפי כושר נוכחי, ככה ידרבן גם את נסאר וגורדנה ודומיהם, וגם את מליקסון וארביטמן וברדה שחושבים שמקומם מובטח.
ניר,nir767676 כתב:מצד שני תעיף מבט על משחקים אחרים שלנו העונה, למשל מול קרית שמונה במחצית הראשונה, או ברביעיות שנתנו מוקדם יותר העונה ותראה קבוצה שעומדת נכון על המגרש ועושה דברים יפים מאוד.
יש לך תובנות טקטיות מהמשחקים נגד רעננה ועכו ?
היה משהו אחר ?
- dardasmiley
אני אתחיל בזה שאלישע הוא בונה הסגלים הטוב במדינה. בניגוד למה שחשבתי כשהגיע, היום אני מבין שהוא יודע לבנות סגל בצורה מעולה ולשמור על חדר הלבשה תקין. וכשזה נאמר, שלושה דברים מבחינתי מאוד אקוטיים אצל אלישע ובעצם גורמים לו לדשדש במקום במקום לעשות את הקפיצה קדימה ולהיות גדול המאמנים הישראליים כיום (לא כולל גוטמן):
1. אלישע מאמן של שמות לפני יכולת. קשה לו מאוד לספסל שחקן "עם שם" ולחילופין לשחקן אלמוני קשה מאוד לקבל אצלו מקום של קבע בהרכב גם אם יהיה מעולה באימונים ובהזמנויות שיקבל.
2. בדיוק כמו עם שחקנים כך עם קבוצות, יש לו פחד מובנה מקבוצות עם שמות גדולים, גם כאלו שנשאר מהן אך ורק השם, מכבי חיפה, הפועל תל אביב וביתר הן דוגמאות נהדרות לכך. תמיד הוא פותח נגדן במערכים נסוגים ומחפש קודם לא להפסיד.
3. להבדיל מהקבוצות הגדולות, כשהוא משחק מול קבוצה קטנה ומגעילה שבאה להרוג משחק ולהעיף כדורים למעלה, תוך שבירת רגליים בחצי, הוא פשוט נשאר חסר אונים. אין לו את היצירתיות לפרוץ בונקר. לשנות את המערך לפני ותוך כדי המשחק כדי לנצל את חולשות הבונקר שמולו. אם נודה על האמת, למעט רעננה, אין היום קבוצה בארץ שיודעת לסגור משחק ולצופף ועדיין קשה לנו מאוד לפרוץ בונקרים.
1. אלישע מאמן של שמות לפני יכולת. קשה לו מאוד לספסל שחקן "עם שם" ולחילופין לשחקן אלמוני קשה מאוד לקבל אצלו מקום של קבע בהרכב גם אם יהיה מעולה באימונים ובהזמנויות שיקבל.
2. בדיוק כמו עם שחקנים כך עם קבוצות, יש לו פחד מובנה מקבוצות עם שמות גדולים, גם כאלו שנשאר מהן אך ורק השם, מכבי חיפה, הפועל תל אביב וביתר הן דוגמאות נהדרות לכך. תמיד הוא פותח נגדן במערכים נסוגים ומחפש קודם לא להפסיד.
3. להבדיל מהקבוצות הגדולות, כשהוא משחק מול קבוצה קטנה ומגעילה שבאה להרוג משחק ולהעיף כדורים למעלה, תוך שבירת רגליים בחצי, הוא פשוט נשאר חסר אונים. אין לו את היצירתיות לפרוץ בונקר. לשנות את המערך לפני ותוך כדי המשחק כדי לנצל את חולשות הבונקר שמולו. אם נודה על האמת, למעט רעננה, אין היום קבוצה בארץ שיודעת לסגור משחק ולצופף ועדיין קשה לנו מאוד לפרוץ בונקרים.
Too late Dear.
האנטי-אלישע נדבק ברוב חברי הפורום והם מרביצים כאן את תורתם בכל דיון.
מדברים על הבחירות באופסייד? אלישע לוי מבית שאן ובטח משפחה של דוד לוי, הוא מצביע ליכוד. טמבל, מקובע.
דיון על האיצטדיון החדש? בגלל אלישע יהיו פקקים ביציאה. הוא לא עושה חילופים בזמן, לא מחדש ולא מרענן.
עטר לא רוצה להגיע? נמאס כבר מאלישע הזה, הוא עובד במכבי חיפה.
האנטי-אלישע נדבק ברוב חברי הפורום והם מרביצים כאן את תורתם בכל דיון.
מדברים על הבחירות באופסייד? אלישע לוי מבית שאן ובטח משפחה של דוד לוי, הוא מצביע ליכוד. טמבל, מקובע.
דיון על האיצטדיון החדש? בגלל אלישע יהיו פקקים ביציאה. הוא לא עושה חילופים בזמן, לא מחדש ולא מרענן.
עטר לא רוצה להגיע? נמאס כבר מאלישע הזה, הוא עובד במכבי חיפה.
21.5.16- התיקון[highlight=#FF4040][/highlight]
אני חושב שגדי הגדיר את זה בצורה הכי נכונה.
תרבות הלהחליף,קיימת עדיין עמוק בתוכנו,ואגב זה לא רק אצלנו,זה קיים בעוד הרבה מקומות.
יש לו לאלישע לא מעט חסרונות,אבל גם המון יתרונות,את רובם מניתם.
אבל אני באמת שואל,האם יש עוד מאמן ישראלי שאתם חושבים שיגיע לכאן בשנה הבאה ומייד בסיומה יביא אליפות,תוך הצגת כדורגל שובה עין,מלא עניין ואטרקטיבי?
לדעתי לא,בטח לא השמות שמדברים עליהם כאן.
היחידים שעשו זאת היו דרור קשטן,אלי כהן ושלמה שרף שכנראה לא יהיו כאן,ועוד כמה שכבר לא בין החיים.
הכדורגל של היום הוא אחר,המאמנים הם אחרים.
המעטפת מסביב היא זו שתקבע,ולראייה מכבי ת"א,שהחליפה 3 מאמנים ב3 שנים ולא נפגם בה כלום.
וזה בגלל שהמערכת חזקה יותר מכל מאמן כזה או אחר.
אין מאמנים שחפים מטעויות,כל מי שיבוא יבקש זמן,סבלנות,או לא יעמוד בלחץ.
ואנחנו יודעים מצויין מה קורה אצלנו שמדברים על סבלנות.
תרבות הלהחליף,קיימת עדיין עמוק בתוכנו,ואגב זה לא רק אצלנו,זה קיים בעוד הרבה מקומות.
אבל אני באמת שואל,האם יש עוד מאמן ישראלי שאתם חושבים שיגיע לכאן בשנה הבאה ומייד בסיומה יביא אליפות,תוך הצגת כדורגל שובה עין,מלא עניין ואטרקטיבי?
היחידים שעשו זאת היו דרור קשטן,אלי כהן ושלמה שרף שכנראה לא יהיו כאן,ועוד כמה שכבר לא בין החיים.
המעטפת מסביב היא זו שתקבע,ולראייה מכבי ת"א,שהחליפה 3 מאמנים ב3 שנים ולא נפגם בה כלום.
לדעתי שילוב של אלישע כמנג'ר ומאמן אחר תחתיו יכול להיות מעניין.
אם רב״ש מגיע שנה הבאה אנחנו לוקחים אליפותאדום זקן כתב:אני חושב שגדי הגדיר את זה בצורה הכי נכונה.
קל
גזור ושמור
אלישע לוי - המאמן הטוב והמתאים ביותר להפועל באר שבע.
לא מאמן מושלם וחף מטעויות .... אבל לא מכיר מאמן שהוא לא כזה.
תלמדו להעריך אותו , הרבה קופים בחיפה שעלזו עם עזיבתו... מבכים על כך היום.
אני אזכור את זה ויזכיר לך את זה שהוא ידבר על דרך במחזור ה10 עם תקציב שיא ו10,000 מנויים.ns75 כתב:
אם רב״ש מגיע שנה הבאה אנחנו לוקחים אליפות
קל
גזור ושמור
הוא עשה את זה כבר פעמיים.
גזור ושמור
בגדול, השינוי צריך להיות מערכתי ולאו דווקא בעמדת המאמן.גיל שגיב כתב:אלישע לוי - המאמן הטוב והמתאים ביותר להפועל באר שבע.
21.5.16- התיקון[highlight=#FF4040][/highlight]