מכבי (וגם חיפה) כמשל

כל מה שקשור להפועל באר-שבע - "גאוות הנגב"
סמל אישי של משתמש
zahipan

Re: מכבי (וגם חיפה) כמשל

שליחה על ידי zahipan »

delta7 כתב:
כי לשאר הדברים אני מסכים.
ולעניין ברדה - לא כתבתי שאיני מסכים, רק למתן את הציפיות, זכורים מקרים רבים בהם כגודל הציפיה, כך גודל האכזבה.
אני שמח שאתה מסכים איתי.

ואני מסכים שצריך להנמיך ציפיות, בגלל זה כתבתי שברדה יצטרך להשתפשף ולטעות לפני שיהפוך למנהל מקצועי מצליח. ואם ברדה חלילה לא יצליח, אסור לנו בשום פנים ואופן לוותר על משרת המנהל המקצועי, במקרה כזה אנחנו נהיה חייבים להביא מישהו אחר למשרה הזו.

סמל אישי של משתמש
UncleAD
Title: זריהן נחנקנו ממך

שליחה על ידי UncleAD »

bs war כתב:פוסט שפירסם אורי קופר בסופ"ש. מפרט לאיזה כיוון אני רוצה שהמועדון הזה יתקדם:

---------------------------------

את הראיון הזה כל בעלי הקבוצות בארץ צריכים לקרוא. יותר מזה, אם יש טקסט אחד שבעלי קבוצות, מאמנים, פרשנים וכל מי שקשור לכדורגל חייבים לקרוא זה הטקסט הזה, שפורסם בעיתון הטלגרף הבריטי. מפה תלמדו, דרך זה תבינו לא לבטל בהנפת יד את הדרך בה עובדות היום הקבוצות האיכותיות באמת.

אני מזהיר, זה עלול להיות מעט ארוך, אבל חובת קריאה. בחודש שעבר ראיין גארי נוויל את לס ריד, המנהל המקצועי של סאותהמפטון, שהיא ללא ספק מהקבוצות המצליחות ביותר כיום. ריד לא היה כדורגלן מצליח, הוא גם אימן רק חודש אחד בחיים שלו. את הקריירה הוא הקדיש לניהול מקצועי בתחום הכדורגל. תרגמתי והעתקתי לפה את עיקרי הדברים שלו.

--------------------
"אני אחראי לכל מה שקשור לכדורגל במועדון. מהאקדמיה בגילאים 7 או 8 ועד לקבוצה הבוגרת. אנחנו כבר לו קוראים לזה 'מתחם האימונים' אלא 'קומפלקס' - וזה בגלל שהמתחם מאגד כל מה שקשור לפיתוח הכדורגל, מחקר כדורגל ותמיכה בכדורגל.

"לגבי רכישת שחקנים, המעורבים הם אני, הסקאוט הראשי, ראש מערך הגיוס והמאמן קומאן. השלב הראשון הוא לחשוב מה אנחנו צריכים. אנחנו מנתחים את הסגל ואז קומאן יכול לומר 'אנחנו צריכים שחקן נוסף לכנף או אולי מחליף לבלמים' או כל דבר אחר. אז אנחנו עושים דיון על סוג השחקנים. המאמן יכול להשאיר למחלקת הסקאוטינג לדבר על מועמדים פוטנציאלים ואז הם יכולים לחזור לקומאן עם רעיונות ולבדוק 'האם הוא מתאים'? ואיך ידרג את האפשרויות לפי סדר.

"אין דבר כזה שיבוא לפה מאמן ויגיד שהוא רוצה לעבוד בדרך שונה. יש מועדונים שמחפשים מאמן לפי שם והמאמן אומר 'אם אני אבוא אליכם, אם יהיה לכם מזל להעסיק מאמן כמוני, אני רוצה כך וכך וכך'. לעולם לא נלך בדרך הזו. המאמן לא יעשה לנו ראיון עבודה אלא אנחנו נעשה ראיון עבודה למאמן. המועדון לא ישליך הצידה את הדרך שלו עבור אדם אחד".

"יש לנו את החדר שקרוי 'הקופסה השחורה'. לקחנו את כל התוכנות הקיימות בנוגע למידע, סקאוטינג וניתוח. לקחנו את כל זה ופיתחנו תוכנה שמאגדת את הכל יחד. לכל המגרשים במתחם האימונים יש מצלמות שמקרינות לקופסה השחורה. האנליסט יכול לשבת בחדר ולצפות בכל אימון, מאלה של קבוצת הילדים בני 8 ועד הקבוצה הבוגרת. כל המידע הזה מקודד והאנליסט יכול להשתמש בזה, בשילוב עם המידע מהמשחקים עצמם, ככלי לימוד. כשהסקאוטים שלנו מכינים דו"ח על היריבה זה משתלב עם זה אוטומטית.

"יש לנו מחלקה שלמה שמתעסקת בגיוס שחקנים, אבל רק לפני כמה שנים קלטתי שכאשר המאמן עוזב רק אז אנחנו מתחילים להגיב ולחפש מחליף. גם אם המאמן מפוטר וגם אם הוא מקבל הצעה מקבוצה אחרת כמו שהיה עם פוצ'טינו כבר חייבת להיות לך רשימה של מועמדים פוטנציאלים. אז אני תמיד עוקב אחרי מאמנים, אחרי הסגנון שלהם, ההצלחה שלהם, האישיות שלהם. זה הופך את הדברים למהירים".

"בכל הקשור לגיוס השחקנים יש לנו אפשרות צפייה ברוב הליגות בעולם. יש לנו אנליסטים שצופים במשחקים ומקודדים את החלקים הרלוונטים. אז אנחנו מסתכלים על שחקנים שיש לנו גישה ישירה למספיק וידאו שלהם ומידע סטטיסטי. זה מאפשר לנו להשוות מועמדים פוטנציאלים עם השחקנים הקיימים שלנו. יש לנו קבוצה פנטסטית של סקאוטים וקבוצה פנטסטית של אנליסטים כך שהרעיון הוא לאתגר אותם אחד עם השני כל הזמן. הסקאוט אומר - 'זה החלוץ הכי טוב בקרואטיה', ומיד לאנליסט יש את כל המידע להראות את זה".
--------------------
אלה רק חלק מהדברים. חשבתי שמתאים להעלות את זה בעקבות הבלגאן שהיה בכמה מהקבוצות פה ביום האחרון של חלון ההעברות. ובכלל, אם שאלתם פעם מה התפקיד של מנהל מקצועי, או מה קבוצות יכולות לעשות אחרת, התשובות נמצאות בראיון הזה.
א. אנחנו מרחק שנות אור מהדבר הזה.
ב. חייבים מנהל מקצועי , גם אם הוא רק יתווה דרך בהתחלה , מאמן לא יכול להחליט הכל - זה אידיוטי.
עמוד יוטיוב Fortnite תהיו אחים ותלחצו SUB
UncleAD Youtube channel - Fortnite

סמל אישי של משתמש
bs war

שליחה על ידי bs war »

doctorslayer כתב:
א. אנחנו מרחק שנות אור מהדבר הזה.
ב. חייבים מנהל מקצועי , גם אם הוא רק יתווה דרך בהתחלה , מאמן לא יכול להחליט הכל - זה אידיוטי.
ברור.

אבל סתם לדוגמה, יש רק מועדון אחד בארץ שמעסיק אנליסטים (נחשו מי). אני בספק אם בשאר המועדונים בארץ יודעים בכלל מה זה.

סמל אישי של משתמש
UncleAD

שליחה על ידי UncleAD »

bs war כתב:
ברור.

אבל סתם לדוגמה, יש רק מועדון אחד בארץ שמעסיק אנליסטים (נחשו מי). אני בספק אם בשאר המועדונים בארץ יודעים בכלל מה זה.
שוב ,
זאת קפיצת המדרגה של אלונה , אם זה לא יקרה לא נוכל להתחרות במכבי בחיים.

סמל אישי של משתמש
שיש
Title: קרייזי-רד

שליחה על ידי שיש »

זה הכיוון חד משמעית

סמל אישי של משתמש
dor69

שליחה על ידי dor69 »

שיש כתב:זה הכיוון חד משמעית
אתה מדבר מידיעה

סמל אישי של משתמש
שיש

שליחה על ידי שיש »

dor69 כתב: אתה מדבר מידיעה
לא , זה אמור להיות הכיוון....

סמל אישי של משתמש
ns75

שליחה על ידי ns75 »

קחו בחשבון שלהחזיק מערכת כזאת של "תומכי לחימה" עולה ים כסף, במיוחד אם מביאים תותחים בתחום.

לא בטוח שאלונה מוכנה להתחייבות כזאת (בניית מערכת שלמה של מקבלי שכר חודשי, חודש בחודשו, כולל תוכנות, מצלמות וכלים טכנולוגים נוספים)

אין ספק שזה הטופ שבטופ, אבל אם אלונה לא בכיוון אז לפחות שתביא איזה רב"ש אחד, שלפחות בעמדת מאמן הוא מעל הליגה (ויסלח לי ברק "עושה מה שאיזי אומר" בכר)

סמל אישי של משתמש
dor69

שליחה על ידי dor69 »

שיש כתב:
לא , זה אמור להיות הכיוון....
שכחתי סימן שאלה חחח

סמל אישי של משתמש
delta7

שליחה על ידי delta7 »

ns75 כתב:קחו בחשבון שלהחזיק מערכת כזאת של "תומכי לחימה" עולה ים כסף, במיוחד אם מביאים תותחים בתחום.

לא בטוח שאלונה מוכנה להתחייבות כזאת (בניית מערכת שלמה של מקבלי שכר חודשי, חודש בחודשו, כולל תוכנות, מצלמות וכלים טכנולוגים נוספים)

אין ספק שזה הטופ שבטופ, אבל אם אלונה לא בכיוון אז לפחות שתביא איזה רב"ש אחד, שלפחות בעמדת מאמן הוא מעל הליגה (ויסלח לי ברק "עושה מה שאיזי אומר" בכר)
אם אין כסף להוסיף, תחסוך את נוואקמה ---> 700 אלף יורו רכש + מאות אלפי $ לעונה התפנו... (ולא שאני חושב שאינו שחקן טוב, לדעתי שידרוג הצוות המקצועי חשוב יותר).

סמל אישי של משתמש
UncleAD

שליחה על ידי UncleAD »

ns75 כתב:קחו בחשבון שלהחזיק מערכת כזאת של "תומכי לחימה" עולה ים כסף, במיוחד אם מביאים תותחים בתחום.

זה הסטנדרנט היום כדי להיות קבוצה גדולה.
לא מספיק מאמן טוב כדי לקחת אליפות , ראה ערך מכבי חיפה.

או צוות ניהול מקצועי , או שנמשיך לראות פה אליפויות של מכבי עד 2017 (אלא אם כן ג'ורדי יחתום יותר).
אפילו במכבי פ"ת שמו את עומר גולן מנהל מקצועי ורב"ש מאמן והקבוצה מקום 4 עם תקציב של במבה ושוקו.

זאת המציאות , תרצה אלונה או לא.
אלא אם כן היא מוכנה להישאר כינור שני לגדולות בליגה , וקשה לי להאמין שבשביל זה התכנסנו פה (הכוונה היא לאלונה ואלי).

סמל אישי של משתמש
אריק
יצירת קשר:

שליחה על ידי אריק »

אני לא כל כך אוהב את ההתפרעות הזו עם התקציבים וחוזי העתק ששחקנים מקבלים.
נדמה שיש איזשהו רצון ללכת בכל הכוח על תואר לקבוצה הבוגרת בלי להסתכל על המועדון.
זה לא יעזור שהתקציב יהיה 80 מיליון ונביא את ערן זהבי וטוטו תמוז, ואולי גם ניקח אליפות.
מעדיף שהתקציב יהיה נמוך (כולל השנה) ב-10 מיליון שקל שיילכו לבניית מועדון. "תומכי הלחימה"
שכוללים בתוכם מערך רפואי, אנשי לוגיסטיקה, מערך של קשרי אוהדים ועוד (אפשר ללמוד ממכבי חיפה),
עולה לא מעט כסף ומצריך לא מעט משאבים. בנוסף, בניית מחלקת נוער מאפס, הבאת מנהל מחלקת נוער
מוכח (ולא בדיחה כמו איווניר שאין לו מושג בנוער) סטייל זאביק זלצר שהתעסק שנים עם מחלקות נוער.
מחלקת הנוער נכשלת ביעד העיקרי שלה והוא הכשרת שחקני בוגרים. השחקן האחרון המצליח שעלה מהנוער
זהו אופיר דוידזאדה וזה קרה לפני 5-6 שנים. מאז אף שחקן לא עלה לבוגרים/לא מצליח בקבוצת ליגת על אחרת.
זה נתון די עצוב, בקיץ אנחנו נהיה 8 שנים בלי זינו וכבר אי אפשר להפיל עליו את זה.
מכבי חיפה נכשלת מקצועית כבר כמה שנים אבל היסודות של המועדון הזה איתנים, לכן הם עברו את תקופות
רובי שפירא, גאידמק וכו'. אנחנו צריכים לבנות יסודות איתנים, זה לא פשוט ולוקח המון זמן.

סמל אישי של משתמש
UncleAD

שליחה על ידי UncleAD »

אריק כתב:אני לא כל כך אוהב את ההתפרעות הזו עם התקציבים וחוזי העתק ששחקנים מקבלים.
זה לא יעזור שהתקציב יהיה 80 מיליון ונביא את ערן זהבי וטוטו תמוז, ואולי גם ניקח אליפות.
מעדיף שהתקציב יהיה נמוך (כולל השנה) ב-10 מיליון שקל שיילכו לבניית מועדון. "תומכי הלחימה"
שכוללים בתוכם מערך רפואי, אנשי לוגיסטיקה, מערך של קשרי אוהדים ועוד (אפשר ללמוד ממכבי חיפה),
עולה לא מעט כסף ומצריך לא מעט משאבים. בנוסף, בניית מחלקת נוער מאפס, הבאת מנהל מחלקת נוער
מוכח (ולא בדיחה כמו איווניר שאין לו מושג בנוער) סטייל זאביק זלצר שהתעסק שנים עם מחלקות נוער.
מחלקת הנוער נכשלת ביעד העיקרי שלה והוא הכשרת שחקני בוגרים. השחקן האחרון המצליח שעלה מהנוער
זהו אופיר דוידזאדה וזה קרה לפני 5-6 שנים. מאז אף שחקן לא עלה לבוגרים/לא מצליח בקבוצת ליגת על אחרת.
מכבי חיפה נכשלת מקצועית כבר כמה שנים אבל היסודות של המועדון הזה איתנים, לכן הם עברו את תקופות
רובי שפירא, גאידמק וכו'. אנחנו צריכים לבנות יסודות איתנים, זה לא פשוט ולוקח המון זמן.
אבו-לאבן ולוטם זינו הם שחקני נוער שמשחקים בקבוצות בוגרים , ולטעמי עלו אחרי דוידזאדה.
כנ"ל טוויטו

סמל אישי של משתמש
דר אדום בנשמה
Title: הפועל אימפריה!

שליחה על ידי דר אדום בנשמה »

doctorslayer כתב:
אבו-לאבן ולוטם זינו הם שחקני נוער שמשחקים בקבוצות בוגרים , ולטעמי עלו אחרי דוידזאדה.
כנ"ל טוויטו
גם בן גרבלי שמשחק בקביעות ברמת השרון נחשב מבחינתי.
אומנם לא יותר מדיי אבל בטח שעדיף על כלום...
כבר עכשיו נראה שהקישור המרכזי שיש בנוער יכול לאט לאט לעלות לבוגרת כל אחד בקצב שלו....
הפועל באר שבע, אלופה לעונת 2015-2016!

סמל אישי של משתמש
Sir Alex Ferguson
Title: אליניב ברדה

שליחה על ידי Sir Alex Ferguson »

אריק כתב:אני לא כל כך אוהב את ההתפרעות הזו עם התקציבים וחוזי העתק ששחקנים מקבלים.
או במילים אחרות, אם אלונה עוזבת מחר, מה היא משאירה מאחור?

שלח תגובה