מאמן כושר/פציעות
מאמן כושר/פציעות
אני יודע שכבר יש המון נושאים כאלה אבל רציתי לשתף אתכם במשהו.
אתמול פגשתי חבר שיש לו תואר שני בחינוך גופני. הוא גם מעולם הכדורגל בב"ש. אז שאלתי אותו מה הוא חושב על כל הפציעות בהפועל ב"ש ועל מאיר סיני.
הוא אמר לי: "מאיר סיני מאמן כושר אגדי, יש לו ידע עצום". והוא הוסיף שאימוני הכושר שלו הם ברמה מאוד גבוהה.
אז שאלתי אותו איך הוא מסביר את כל הפציעות שיש. אז הוא אמר שלאלישע יש חלק גדול בפציעות האלה כי הוא זה שנותן להם לשחק מוקדם מידיי כשהם לא כשירים 100%.
אגב, הוא מחזיק מאלישע מאמן מצויין, (הישראלי הכי טוב שיש).
זהו, סתם רציתי לשתף אתכם. כי גם אני כמו הרבה כאן מאשים את המאמן כושר בפציעות כל הזמן, והחבר הצליח לבלבל אותי.
אתמול פגשתי חבר שיש לו תואר שני בחינוך גופני. הוא גם מעולם הכדורגל בב"ש. אז שאלתי אותו מה הוא חושב על כל הפציעות בהפועל ב"ש ועל מאיר סיני.
הוא אמר לי: "מאיר סיני מאמן כושר אגדי, יש לו ידע עצום". והוא הוסיף שאימוני הכושר שלו הם ברמה מאוד גבוהה.
אז שאלתי אותו איך הוא מסביר את כל הפציעות שיש. אז הוא אמר שלאלישע יש חלק גדול בפציעות האלה כי הוא זה שנותן להם לשחק מוקדם מידיי כשהם לא כשירים 100%.
אגב, הוא מחזיק מאלישע מאמן מצויין, (הישראלי הכי טוב שיש).
זהו, סתם רציתי לשתף אתכם. כי גם אני כמו הרבה כאן מאשים את המאמן כושר בפציעות כל הזמן, והחבר הצליח לבלבל אותי.
Re: מאמן כושר/פציעות
היית צריך לשאול אותו את השאלות הבאות:
* למה החימום בקצב של ליגה א'? ולמה לא מחליפים תוכנית? הרי הא'ב' של תוכניות כושר זה להחליף תוכנית כל תקופת זמן.
* למה אין אפילו דחליל הנמצא עם המחליפים בזמן החימום שהם עושים בתחילת המשחק/מחצית/לפני חילוף?
* למה הקבוצה במשחקים מול מכבי, ק"ש ורעננה לא עמדה בקצב אפילו לא 60 דק'?
* למה החימום בקצב של ליגה א'? ולמה לא מחליפים תוכנית? הרי הא'ב' של תוכניות כושר זה להחליף תוכנית כל תקופת זמן.
* למה אין אפילו דחליל הנמצא עם המחליפים בזמן החימום שהם עושים בתחילת המשחק/מחצית/לפני חילוף?
החימום שלנו באותו קצב של כל הקבוצות בארץ פרט למכבי.zivmay כתב:היית צריך לשאול אותו את השאלות הבאות:
זה שאין דחליל עם המחליפים תשאל את הבעלים. היא זאת שמשלמת.
מה זה אומר להחליף תוכנית ואיך אתה יודע שלא מחליפים?zivmay כתב:היית צריך לשאול אותו את השאלות הבאות:
שואל באמת
כי לצערי אני רואה את אותם דברים כבר שנתיים. לא קשה לזכור שבאים לכמעט כל משחק.
- RedRock
- Title: רקקקקקק ברדה זה מרגש
- יצירת קשר:
שמעון, אני אוהב אותך, אבל...
אמר, אז אמר.
על כל אחד כזה אמצא 4 שיגידו אחרת.
אנחנו חייבים שדרוג בעמדה הזו.
אמר, אז אמר.
על כל אחד כזה אמצא 4 שיגידו אחרת.
אנחנו חייבים שדרוג בעמדה הזו.
אני דווקא אוהב לראות קטע בחימום שהוא תוחם ריבוע בקונוסים, מחלק את השחקנים לשתי קבוצות והם מתמסרים במקסימום נגיעה
zivmay כתב:כי לצערי אני רואה את אותם דברים כבר שנתיים. לא קשה לזכור שבאים לכמעט כל משחק.
סבבה, לא הבנתי שאתה מתכוון לתוכנית של החימום
חשבתי שהתכוונת לכל תוכנית האימונים של הקבוצה
ת׳כלס נראה לי די זניח הקטע של לפני המשחק, יותר חשוב לדעתי שלשחקנים יהיה כושר לתת ת׳תחת 90 דקות
- דר אדום בנשמה
- Title: הפועל אימפריה!
תאמינו לי נראה לי לפעמים שבארץ לא מבינים בכושר גופני, מאמן כושר גופני כתב בפייסבוק שאם יש הרבה פציעות בשריר הירך האחורי סימן שמחזקים יותר מדיי את השריר הדו ראשי ולא דואגים לחזק את השריר הירך האחורי, עוד דבר גם שריר הירך האחורי זה לא רק זה אלא יש עוד שריר שמתקשר לשריר הזה ואם לא מאמנים את השריר הזה אז יכול לגרום למצב של נזק לשריר הירן האחורי וכתוצאה מכך למתיחה או קריעה.
עבודה נכונה מונעת פציעות נשנות וחוזרות ואצלנו משום מה אותם שחקנים עם אותם פציעות וכמובן השחקנים לרוב שופכים לאגר בדקה 70 גם אם הם מצליחים להבקיע במחצית השנייה אחריי שמירת כוחות בראשונה (כמו מול עכו למשל לא השחקנים לא קרעו את התחת במחצית הראשונה ובשנייה נראו יותר טוב).
נכון כנראה שגם בשאר הליגה חוץ במכבי הכושר לא משהו ואולי אצלנו טיפה יותר טוב אבל במכבי תל אביב יש להם כושר גופני מצוין, לכן חייבים להשתדרג להשאיר את מאירי סיני כמאמן כושר משני ולהביא מאמן כושר ראשי מחו"ל.
עבודה נכונה מונעת פציעות נשנות וחוזרות ואצלנו משום מה אותם שחקנים עם אותם פציעות וכמובן השחקנים לרוב שופכים לאגר בדקה 70 גם אם הם מצליחים להבקיע במחצית השנייה אחריי שמירת כוחות בראשונה (כמו מול עכו למשל לא השחקנים לא קרעו את התחת במחצית הראשונה ובשנייה נראו יותר טוב).
נכון כנראה שגם בשאר הליגה חוץ במכבי הכושר לא משהו ואולי אצלנו טיפה יותר טוב אבל במכבי תל אביב יש להם כושר גופני מצוין, לכן חייבים להשתדרג להשאיר את מאירי סיני כמאמן כושר משני ולהביא מאמן כושר ראשי מחו"ל.
הפועל באר שבע, אלופה לעונת 2015-2016!
- דר אדום בנשמה
תתפלא אבל חימום לא טוב לפניי משחק יכול לגרום לפציעה בשריר, ברדה זה הדוגמא הכי טובה, מול רעננה הוא עשה חימום לא טוב ועל הדקה ה3 נפצע במפשעה.ns75 כתב:
סבבה, לא הבנתי שאתה מתכוון לתוכנית של החימום
חשבתי שהתכוונת לכל תוכנית האימונים של הקבוצה
ת׳כלס נראה לי די זניח הקטע של לפני המשחק, יותר חשוב לדעתי שלשחקנים יהיה כושר לתת ת׳תחת 90 דקות
למה למכבי תל אביב לא נפצעים שחקנים בדקות הראשונות?
כי ברק בכר עושה חילופים מוקדםדר אדום בנשמה כתב: תתפלא אבל חימום לא טוב לפניי משחק יכול לגרום לפציעה בשריר, ברדה זה הדוגמא הכי טובה, מול רעננה הוא עשה חימום לא טוב ועל הדקה ה3 נפצע במפשעה.
למה למכבי תל אביב לא נפצעים שחקנים בדקות הראשונות?
- דר אדום בנשמה
זה לא קשור אני אמרתי שהכושר של ק"ש טוב יותר משלנו? אני לא יודע איך הם מתאמנים אבל אני יודע איך מכבי מתאמנים, הם עובדים על שיפור הפיזיות על הדשא, הם מרימים משקולות תוך כדיי ריצה או עמידה, בעוד שאצלנו מרימים משקולות בחדר כושר באצטדיון ורצים בלי משקולות, ככה אי אפשר לאמן לחזק ולשפר את השריר ואני אומנם לא מבין בכושר אבל אני יודע שבשביל להצליח במשהו צריך כמובן לבנות אותו בהדרגה אבל אם כבר יש לך כושר אתה צריך לשפר אותו על ידי עבודה פיזית יותר מאומצת תוך כדיי שמירה כמובן על השריר.ns75 כתב:
כי ברק בכר עושה חילופים מוקדם
בקיצור חימום זה דבר חשוב וחימום נכון עוזר מאוד, ואימון פיזי נכון עוזר אפילו יותר, לא סתם שחקני מכבי תל אביב נראים כמו שהם נראים.
עקרונית,כי הם יפים יותר,שריריים יותר,הים כנראה עושה להם טוב ויש גם סברה שאומרת משהו על גודל הפין..דר אדום בנשמה כתב: למה למכבי תל אביב לא נפצעים שחקנים בדקות הראשונות?
די כבר די שתחרר מהאגדה הזאת.
אייבנדר,בדש,פריצה,יצחקי,גרסיה,פאבלו ןהרשימה עוד ארוכה,כל אילו נפצעו ונעדרו ביוצר מ5 משחקים לפחות.
הסיבה שזה לא נראה,זה בגלל שיש להם סגל מטורף,שכמעט בכל עמדה יש שניים שהם באותה רמה.
בתור מאמן בחדר כושר ולומד כרגע חינוך גופני אני יכול לומר לכם שבלי קשר למה שקורה באימונים (לא צפיתי בשום אימון בשנה האחרונה ככה שגם לא יכול לתת חוות דעת) יש עוד מרכיבים לא פחות משמעותיים שלא קשורים לאימונים הסדירים בקבוצה, נתחיל בעבודה אישית של כל שחקן מחוץ לאימונים כמו בחדר כושר-התאמה של תוכנית הבנויה לחיזוק שרירים ספציפיים איך ובאיזה עצימות לעבוד בהתאם לימי משחק וכ'ו..
הדבר השני שלא פחות חשוב הוא עניין התזונ-ה ואורח חיים בריא, אין מה לעשות ספורטאי צריך לעשות את הוויתורים בחיים כדי להתקדם וזה מתחיל באורח חיים בריא ובתזונ-ה נכונה, אני לא שמעתי על תזונאי שעובד עם השחקנים בנוסף תוספי תזונ-ה שיעלו מסת שריר ויגבירו התאוששות מאוד הכרחית (אני יודע שאצל מכבי יש שימוש).
הדבר השני שלא פחות חשוב הוא עניין התזונ-ה ואורח חיים בריא, אין מה לעשות ספורטאי צריך לעשות את הוויתורים בחיים כדי להתקדם וזה מתחיל באורח חיים בריא ובתזונ-ה נכונה, אני לא שמעתי על תזונאי שעובד עם השחקנים בנוסף תוספי תזונ-ה שיעלו מסת שריר ויגבירו התאוששות מאוד הכרחית (אני יודע שאצל מכבי יש שימוש).

- דר אדום בנשמה
אסור לקחת תוספי תזונ-ה נדמה לי כי הם ספורואים מקצועיים ויש לקבוצה תזונאית נדמה לי קראתי על זה לפניי שנה.oran כתב:בתור מאמן בחדר כושר ולומד כרגע חינוך גופני אני יכול לומר לכם שבלי קשר למה שקורה באימונים (לא צפיתי בשום אימון בשנה האחרונה ככה שגם לא יכול לתת חוות דעת) יש עוד מרכיבים לא פחות משמעותיים שלא קשורים לאימונים הסדירים בקבוצה, נתחיל בעבודה אישית של כל שחקן מחוץ לאימונים כמו בחדר כושר-התאמה של תוכנית הבנויה לחיזוק שרירים ספציפיים איך ובאיזה עצימות לעבוד בהתאם לימי משחק וכ'ו..