מספר תובנות לאחר 'משחק העונה'.

כל מה שקשור להפועל באר-שבע - "גאוות הנגב"
סמל אישי של משתמש
גיל שגיב

מספר תובנות לאחר 'משחק העונה'.

שליחה על ידי גיל שגיב »

מצטער על האיחור...אבל הייתי בחו"ל.

נתחיל במונח - 'משחק העונה'.

חברים, אל תתבלבלו ! מה שראיתם ביום שני האחרון ובכלל מה שהיה בכל המשחקים בשנתיים האחרונות מול מכבי בבלומפילד זה ממש לא משחקי עונה.

משחק עונה, אמור להפגיש בין שתי קבוצות טובות שנאבקות על האליפות ומציגות כדורגל בעל איכויות דומות, האחת תוקפת את השנייה...יש הזדמנויות כמעט שוות לשתי הקבוצות...אין עליונות ברורה של אף אחת מהשתיים למעט יתרון מסויים שנובע מביתיות של הקבוצה המקומית....יש תמיד ריח באויר של שער אפשרי לשתי הקבוצות....בדרך כלל המשחקים מסתיימים בתוצאות צמודות....גם אם אחת מנצחת בדרך כלל זה לא ניצחון מוחץ....בקיצור - משחק עונה זה משחק איכותי שניתן להכרעה על ידי כל אחת מהשתיים.

ומה היה לנו בשתי העונות האחרונות בבלומפילד ?
קבוצה מקומית שמפגינה עליונות בולטת כמעט לאורך כל 90 הדקות לעומת קבוצה מבוהלת שמסתגרת ומנסה מידי פעם למצוא פירור של התקפה.

כן חברים, לא ביום שני ולא באף אחד מהמפגשים האחרונים מול מכבי לא ראיתם משחק עונה.

ומה הסיבות לכך ?
ראשית, פער האיכויות בין שתי הקבוצות אבל לא פחות מכך העדר תעוזה וחשיבה יצירתית בעמדת המאמן.
כן, זו הפעם הראשונה שאני מפנה אצבע מאשימה כלפי אלישע לוי - אלישע ניכשלת.

בזמנו פתחתי נושא בו בקשתי מאלישע מעט להשתגע מול מכבי...לנסות להפתיע...לצאת מהקבעון המחשבתי....רציתי וציפיתי לראות את אלישע מפתיע את פאקו ולא משחק לידיו...אבל התאכזבתי.

ובכלל, אם רוצים הוכחה ניצחת זה הקהל שלנו ביום שני.

ישבתי עם הקהל שלנו בשער 4....הייתי עד לתצוגת עידוד עלובה וחלשה להחריד.
ולא, לא רק לאחר שער היתרון של זהבי....אלא בעיקר לאחר שער השיוויון של בוזגלו, אז אמנם שמחנו לאחר הגול...אבל לא יותר מיזה.
כאילו שכל אחד חש ומייד שזה לא זה, שהשער הבא של מכבי הוא שאלה של זמן...שאין כאן משחק שבו ניתן לצאת עם משהו באמת וכי לעידוד שלנו לא יהיה כל אפקט לנוכח המערך הנסוג על גבול המבוהל שהציב אלישע.

אלישע נכשל, אלישע צריך לסיים את דרכו בקבוצה העונה עם גביע או בלעדיו.

שבוע טוב ובהצלחה היום מול מכבי חיפה.

:יאללה הפועל:

סמל אישי של משתמש
delta7

Re: מספר תובנות לאחר 'משחק העונה'.

שליחה על ידי delta7 »

גיל שגיב כתב:מצטער על האיחור...אבל הייתי בחו"ל.

חברים, אל תתבלבלו ! מה שראיתם ביום שני האחרון ובכלל מה שהיה בכל המשחקים בשנתיים האחרונות מול מכבי בבלומפילד זה ממש לא משחקי עונה.

משחק עונה, אמור להפגיש בין שתי קבוצות טובות שנאבקות על האליפות ומציגות כדורגל בעל איכויות דומות, האחת תוקפת את השנייה...יש הזדמנויות כמעט שוות לשתי הקבוצות...אין עליונות ברורה של אף אחת מהשתיים למעט יתרון מסויים שנובע מביתיות של הקבוצה המקומית....יש תמיד ריח באויר של שער אפשרי לשתי הקבוצות....בדרך כלל המשחקים מסתיימים בתוצאות צמודות....גם אם אחת מנצחת בדרך כלל זה לא ניצחון מוחץ....בקיצור - משחק עונה זה משחק איכותי שניתן להכרעה על ידי כל אחת מהשתיים.
לפי איזה מילון זה? אבן שגיב?

סמל אישי של משתמש
גיל שגיב

שליחה על ידי גיל שגיב »

delta7 כתב:
לפי איזה מילון זה? אבן שגיב?
טוב נו.....
היה ברור לי שיהיו כמה שאלישע יצליח לעבוד עליהם.

אז אתה אחד מהם. אתה ואולי עוד 7 אוהדים ראיתם להבנתכם משחק עונה...

כל ייתר 1692 האוהדים שלנו בבלומפילד ראו והבינו בדיוק את מה שכתבתי.

סמל אישי של משתמש
דר אדום בנשמה
Title: הפועל אימפריה!

שליחה על ידי דר אדום בנשמה »

גיל אז אני לא מבין, אלישע מאמן טוב או שלא?

אגב גיל שגיב עד החילופים של פאקו ושל אלישע היה משחק שווה כוחות ונראינו כמו קבוצה שמגיע לה להיות במשחק עונה, החילופים של אלישע מול החילופים של פאקו ניצחו למכבי את המשחק.
אני האחרון שיצדיק במשהו את אלישע, אבל המהלך של סוארס ואוגו במרכז הקישור עבד מעולה.
גם מכבי תל אביב הקבוצה הכי התקפית בליגה משחקת עם 3 קשרים אחוריים, אז הם הגנתיים.

גיל שגיב אתה אדם מוזר...
בכל מקרה אני חושב שצריך להפרד מאלישע ולהתקדם לצוות זר כולל מנהל מקצועי ומאמן כושר.
הפועל באר שבע, אלופה לעונת 2015-2016!

סמל אישי של משתמש
delta7

שליחה על ידי delta7 »

גיל שגיב כתב:
טוב נו.....
היה ברור לי שיהיו כמה שאלישע יצליח לעבוד עליהם.

אז אתה אחד מהם. אתה ואולי עוד 7 אוהדים ראיתם להבנתכם משחק עונה...

כל ייתר 1692 האוהדים שלנו בבלומפילד ראו והבינו בדיוק את מה שכתבתי.
מה קשור אלישע לעניין?
כן כוחות, לא כוחות, 2 קבוצות שקולות או שלא - מה כל זה קשור?
אתה רוצה להגיד שהמשחק היה לא כוחות? אחלה, תגיד, יהיו רבים שיסכימו (גם אני חושב שמכבי טובה מאיתנו כמעט בכל פרמטר), אבל בחיאת גיל, אל תמציא הגדרות. כשהראשונה והשניה משחקות ביניהן, כשניצחון של השניה יביא אותה לעמדה בה האליפות תהיה תלויה רק בה וכל זה פחות מעשרה מחזורים לסוף העונה, זה משחק עונה.

סמל אישי של משתמש
bs war

שליחה על ידי bs war »

70 דקות היה משחק עונה, לא יודע מה ראית.

וגם לא יודע מה איתך, אני אחרי השער של בוזי הרגשתי שאפשר לעשות את זה.

סמל אישי של משתמש
shovalb9
Title: עמה יעמיק

שליחה על ידי shovalb9 »

הבעיה הכי גדולה של האוהדים פה שהם בטוחים שכישלון בקבוצה קשור למאמן או לא. גם אם אלישע נכשל או לא, זה יחסית זעיר לעומת דברים אחרים כל כך יותר משמעותיים.
" תחזיקו עוד כמה דקות בלקרוא מה רשמתי, זה לא הזמן להישבר......"

סמל אישי של משתמש
גיל שגיב

שליחה על ידי גיל שגיב »

delta7 כתב:
מה קשור אלישע לעניין?
כן כוחות, לא כוחות, 2 קבוצות שקולות או שלא - מה כל זה קשור?
אתה רוצה להגיד שהמשחק היה לא כוחות? אחלה, תגיד, יהיו רבים שיסכימו (גם אני חושב שמכבי טובה מאיתנו כמעט בכל פרמטר), אבל בחיאת גיל, אל תמציא הגדרות. כשהראשונה והשניה משחקות ביניהן, כשניצחון של השניה יביא אותה לעמדה בה האליפות תהיה תלויה רק בה וכל זה פחות מעשרה מחזורים לסוף העונה, זה משחק עונה.
אלישע קשור לעניין בזה ששיחק לידיו של פאקו.
הכל ברור שקוף צפוי....

ולא. זה לא משחק עונה !
זה שאתה בפוזיציה מסויימת זה לא בהכרח כי הגעת אליה בזכות....

רוצה לומר, זה שאתה במקום שני ובעמדה שמאפשרת לך ללכת על התואר לא אומר שבפועל אתה משחק כמו קבוצה שראויה ומשתווה לטוענת לכתר.

די להביט במשחקי עונה קודמים בין מכבי תל אביב למכבי חיפה....בין הפועל תל אביב למכבי חיפה....בין בית"ר בזמנו למכבי חיפה...

לא תמצא משחק אחד !!!! שבו אחת הקבוצות נראתה כמו שאנחנו נראנו מול מכבי בשנתיים האחרונות !

סמל אישי של משתמש
אדום זקן

שליחה על ידי אדום זקן »

גיל שגיב כתב:מצטער על האיחור...אבל הייתי בחו"ל.

ומה היה לנו בשתי העונות האחרונות בבלומפילד ?
קבוצה מקומית שמפגינה עליונות בולטת כמעט לאורך כל 90 הדקות לעומת קבוצה מבוהלת שמסתגרת ומנסה מידי פעם למצוא פירור של התקפה.

כן חברים, לא ביום שני ולא באף אחד מהמפגשים האחרונים מול מכבי לא ראיתם משחק עונה.

ומה הסיבות לכך ?
ראשית, פער האיכויות בין שתי הקבוצות אבל לא פחות מכך העדר תעוזה וחשיבה יצירתית בעמדת המאמן.
כן, זו הפעם הראשונה שאני מפנה אצבע מאשימה כלפי אלישע לוי - אלישע ניכשלת.

בזמנו פתחתי נושא בו בקשתי מאלישע מעט להשתגע מול מכבי...לנסות להפתיע...לצאת מהקבעון המחשבתי....רציתי וציפיתי לראות את אלישע מפתיע את פאקו ולא משחק לידיו...אבל התאכזבתי.

ובכלל, אם רוצים הוכחה ניצחת זה הקהל שלנו ביום שני.

ישבתי עם הקהל שלנו בשער 4....הייתי עד לתצוגת עידוד עלובה וחלשה להחריד.
ולא, לא רק לאחר שער היתרון של זהבי....אלא בעיקר לאחר שער השיוויון של בוזגלו, אז אמנם שמחנו לאחר הגול...אבל לא יותר מיזה.
כאילו שכל אחד חש ומייד שזה לא זה, שהשער הבא של מכבי הוא שאלה של זמן...שאין כאן משחק שבו ניתן לצאת עם משהו באמת וכי לעידוד שלנו לא יהיה כל אפקט לנוכח המערך הנסוג על גבול המבוהל שהציב אלישע.

אלישע נכשל, אלישע צריך לסיים את דרכו בקבוצה העונה עם גביע או בלעדיו.

שבוע טוב ובהצלחה היום מול מכבי חיפה.

:יאללה הפועל:
ממש לא מסכים איתך.
דווקא במשחק הזה תחושת התסכול היא כל כך גדולה בגלל שהיינו שווים ואפילו עדיפים בחלק מהדקות.
כמות הקרנות,אחוזי החזקת הכדור היו יותר מכל המשחקים נגד מכבי בשנים האחרונות.
אז להגיד שלא באנו מוכנים,זאת אמירה לא נכונה.
ודווקא אלישע כן הפתיע,עם ההסטה של סוארס לקישור,מה שמנע ממכבי שליטה מוחלטת על האמצע.
הבעיה הייתה שהוא לא הגיב נכון,שראה שהמגמה משתנה החל מהדקה ה60.

סמל אישי של משתמש
blueman

שליחה על ידי blueman »

מחזיר אותך לפוסט שפירסמת לפני כמה שבועות
viewtopic.php?f=2&t=12977" onclick="window.open(this.href);return false;
שבו טענת שאנחנו לא בלוף ושיש סיכוי טוב ושניהיה אופטימיים

סתם מנסה להבין מה השתנה?

סמל אישי של משתמש
גיל שגיב

שליחה על ידי גיל שגיב »

blueman כתב:מחזיר אותך לפוסט שפירסמת לפני כמה שבועות
viewtopic.php?f=2&t=12977" onclick="window.open(this.href);return false;
שבו טענת שאנחנו לא בלוף ושיש סיכוי טוב ושניהיה אופטימיים

סתם מנסה להבין מה השתנה?
מה הקשר ?

אני הייתי אופטימי ונשארתי כזה.
לא אמרתי שאנחנו בלוף אז ולא אומר גם עכשיו.

מה השתנה ?
כתבתי פוסט אחר בזמנו שבו הזהרתי והפצרתי באלישע להפתיע עם מערך התקפי שפאקו לא ייערך לו....בקשתי לא לשחק לידיו של פאקו....לא להיות צפוי ושקוף כל כך.....אבל אלישע בחר בקיבעון שלו וכשל.

מה שהשתנה זה האמונה שלי שלאלישע יש את היכולת וההבנה להפיק את המירב בזמן אמת והוא אכזב אותי בגדול.
נערך לאחרונה על ידי גיל שגיב ב 12 אפריל 2015, 11:15, נערך פעם 1 בסך הכל.

סמל אישי של משתמש
גיל שגיב

שליחה על ידי גיל שגיב »

חברים, לנוכח התגובות אני מניח שלא הובנתי.

אני מתכוון לזה שהפוטנציאל הגלום בסגל שלנו לא הובא לידי ביטוי באף לא אחד מהמשחקים מול מכבי בבלומפילד בשנתיים האחרונות.

חלקיכם מסתפקים במועט....במספר דקות סבירות....בקרנות....אני לא !

משחק עונה לא אמור להראות ככה אלא אם כן יש סיטואציה של קבוצה טובה בהרבה מהיריבה.

אלישע במערכים הצפויים...הנסוגים...השקופים....משחק לידיהם של מאמני מכבי ומגיע לבלומפילד רק במטרה אחת - 'לצאת בשלום'.

ומה לעשות שכאשר אתה נערך באופן שכזה כמעט תמיד תקבל בראש ואולי בפוקס תוציא תיקו.

מאמן שמאמין בסגל שלו...בשחקנים שלו....מגיע במאני טיים כדי לנצח ולקבוע עובדה שהקבוצה שלו ראויה לתואר ולא מפחדת לשחק על כל הקופה גם אם זה אומר לחטוף שלישיה ולהפסיד.

כלומר, למה לא לשחק על כל הקופה להעיז ואולי גם להצליח מאשר לשחק נסוג ואז לקבל את אותה שלישיה שממנה פחדת כל כך והפחד הוביל אותך לשחק נסוג ?

שחק על כל הקופה ! תן לשחקנים להאמין בעצמם ! תן לאוהדים להאמין בקבוצה.

ואם תפסיד ? לפחות תדע שנתת את כל מה שיש לך וזה לא הספיק.

היום ? אני ממש לא בטוח שבמשחק התקפי ובמערך מפתיע לא היינו מסוגלים לנצח את מכבי.

סמל אישי של משתמש
ns75

שליחה על ידי ns75 »

גיל שגיב כתב:חברים, לנוכח התגובות אני מניח שלא הובנתי.

אני מתכוון לזה שהפוטנציאל הגלום בסגל שלנו לא הובא לידי ביטוי באף לא אחד מהמשחקים מול מכבי בבלומפילד בשנתיים האחרונות.

אלישע במערכים הצפויים...הנסוגים...השקופים....משחק לידיהם של מאמני מכבי ומגיע לבלומפילד רק במטרה אחת - 'לצאת בשלום'.

מאמן שמאמין בסגל שלו...בשחקנים שלו....מגיע במאני טיים כדי לנצח ולקבוע עובדה שהקבוצה שלו ראויה לתואר ולא מפחדת לשחק על כל הקופה גם אם זה אומר לחטוף שלישיה ולהפסיד.

כלומר, למה לא לשחק על כל הקופה להעיז ואולי גם להצליח מאשר לשחק נסוג ואז לקבל את אותה שלישיה שממנה פחדת כל כך והפחד הוביל אותך לשחק נסוג ?

אני יכול להתחבר למה שאתה אומר, בעיקר לזה שבעבר משחקי עונה היו נראים אחרת

אבל חשוב להבין שמכבי ת"א של השלוש שנים האחרונות זה דבר שמעולם לא היה פה

המקצוענות,הגישה, איכות הסגל, הצוות המקצועי והשדרה הניהולית הם בכמה דרגות מעל הליגה, מעולם לא היה פער כזה של קבוצה מול שאר הליגה (גם בימי השליטה של מכבי חיפה בעבר, הם עדיין היו "ישראלים" בגישה, בהתנהלות וכו')

לצערי, קורה מה שחששתי כבר מזמן - הם הופכים למכבי ת"א בכדורסל

אולי פה ושם הם ישמטו איזה אליפות או גביע, אבל כל עוד גולדהאר בסביבה, לא נראה לי שהרבה הולך להשתנות.

סמל אישי של משתמש
blueman

שליחה על ידי blueman »

גיל שגיב כתב:חברים, לנוכח התגובות אני מניח שלא הובנתי.

אני חושב שרובנו מסכימים שניהול המשחק של אלישע פגע בנו והיה אחד מהגורמים להפסד ביום שני.
לגבי שאר הדברים אני לא מסכים איתך בכלל.
דבר ראשון, אלשיע הפתיע, אולי לא כמו שאתה היית מפתיע אבל הפתיע, לא רק זה ההצבה של סוארס בקישור התבררה כנכונה במשך 70 דקות, וקישור של 2 שחקנים הצליח להתמודד בצורה טובה מאוד עם הקישור המעובה של מכבי.
דבר שני, אני לא מסכים איתך שלא הופענו למשחק ושחלקנו מסתפקים בקרנות, במשחק הזה, באנו ,שיחקנו, לעיתים היינו טובים יותר ממכבי ואם היינו גם מרוכזים יותר היינו מסיימים את המחצית הראשונה עם גול ואת המחצית השניה עם לפחות עוד גול. מה לעשות שמכבי קבוצה טובה, כנראה גם טובה מאיתנו, וגם לה היו דקות טובות, ומה לעשות עם התמיכה של איצטדיון בייתי וכמה החלטות גרועות של אלישע זה הספיק לה לתת 20 דקות אחרונות טובות ולתת 2 גולים. אבל להכניס את המשחק שהיה ביום שני עם כל משחק אחר שהיה נגד מכבי בשנתיים האחרונות זה או שאתה לא מבין בכדורגל (ואני יודע שזה לא נכון) או שאתה מנסה להעביר איזה מסר אחר (לפי דעתי מסר על המאמן אבל תקן אותי אם אני טועה).

סמל אישי של משתמש
גיל שגיב

שליחה על ידי גיל שגיב »

ns75 כתב:
אני יכול להתחבר למה שאתה אומר, בעיקר לזה שבעבר משחקי עונה היו נראים אחרת

אבל חשוב להבין שמכבי ת"א של השלוש שנים האחרונות זה דבר שמעולם לא היה פה

המקצוענות,הגישה, איכות הסגל, הצוות המקצועי והשדרה הניהולית הם בכמה דרגות מעל הליגה, מעולם לא היה פער כזה של קבוצה מול שאר הליגה (גם בימי השליטה של מכבי חיפה בעבר, הם עדיין היו "ישראלים" בגישה, בהתנהלות וכו')

לצערי, קורה מה שחששתי כבר מזמן - הם הופכים למכבי ת"א בכדורסל

אולי פה ושם הם ישמטו איזה אליפות או גביע, אבל כל עוד גולדהאר בסביבה, לא נראה לי שהרבה הולך להשתנות.
מסכים.

ומה נדרש לעשות כאשר ליריבה שלך יש יתרונות ברורים ?

להיות יצירתי....לחשוב אחרת....להפתיע....לשנות.
וזה בדיוק מה שלא עשינו מולם.

שלח תגובה