אמונה. גאווה. נשמה. (לא מה שחשבתם)

כל מה שקשור להפועל באר-שבע - "גאוות הנגב"
סמל אישי של משתמש
Sir Alex Ferguson
Title: אליניב ברדה

אמונה. גאווה. נשמה. (לא מה שחשבתם)

שליחה על ידי Sir Alex Ferguson »

טורו של דודו עזריה:
דקה 88 בסאן ממס , אתלטיק בילבאו ניגפת 5-2 בפני היריבה הכי שנואה על יושבי האצטדין וזו מייצגת את כל מה שהבאסקים מתעבים.
את השלטון של פרנקו שרצח ורמס אותם, את השנים בהם אסור היה לדבר בבאסקית , את העושר של מדריד והממשלה שמצילה אותה מצרות לא פעם...
ועכשיו, אחרי שכבר חזרו מ 2-0 ל 2-2 ממש סמוך למחצית הם שוב יפסידו, בפעם החמישית ברציפות בבית לשנואת נפשם.
אבל זה לא מה שישתיק אותם, יגרום להם להתכוף או להרגיש מושפלים, אצטדיון שלם, מפוצץ באנשים מאוכזבים יודע שהשחקנים שלו נתנו הכל בשביל האוסקודי (הכינוי של באסקים), יודע שהשחקנים שלו נלחמו בשביל הסמל ו"העדה" ואצטדיון שלם מעודד בטירוף , מנופף בצעיפים ובדגלי האדום לבן של אתלטי ובדגלים הירוקים של הבאסקים ואתה לא יכול שלא להתרגש.

בילבאו היא קבוצה אנלוגית בעולם דיגיטלי, האחרונה מבין קבוצות הלידה הראשונה שנתנה את המקום בחולצה שלה לספונסר , מועדון שרואה ביעוד שלו הרבה יותר משאיפה להישגיות , מדובר במועדון של הקהילה, עבר הקהילה, כזה שרק באסקים ישחקו בו.
לא זרים, לא ספרדים קסטלינאנים,קטלונים או מחבלים אחרים, רק באסקים.
והקהילתיות הזו שמעורבבת גם בלאומיות (או שאולי נגיד לאומנות) היא שהופכת את בילבאו למועדון עם כזו תשוקה. מועדון כ"כ מחובר לקהילה, כ"כ מרגש.
מרגש בלי טיפת ציניות.

נכון, אפילו בעיני ה"רק באסקים" נראה כמו הצמדות מוגזמת ומצד שני מאוד יתכן שאם לא היו נצמדים לרעיון הזה לא היו שם באסקים בכלל, אולי איזה אחד שניים, כמו כל מועדון "נורמאלי" בספרד או בעולם.
אבל אי אפשר לנתק בין התשוקה המולפאה כ"כ לבין השחקנים המקומייןם, שחקנים כמו אצ'בריה שמשחק בחינם העונה, חינם לגמרי, בעונה האחרונה שלו בקריירה על מנת להעניק למועדון היחיד בו שיחק כבוגר את מה שהמועדון העניק לו.

אנחנו רחוקים מזה, גם במחלקת הנוער ובעיקר באמונה שלנו בעצמנו, בקרב חלקים מאיתנו יש משהו שאי אפשר שלא להגדיר כשינאת באר שבעים, שמונה שחקני רכש לא יפגעו ביחד עם עוד 3 מקומיים? הבעיה היא כמובן במקומיים.
חוסר אמונה עצמית, מנטליות של כאלו שאולפו להאמין שהם שווים פחות, שעלינו לקבל 10 שחקני רכש בצורה הגיונית, להפסיק להאמין שהתקומה היחידה של המועדון הוא כשהוא יהייה מחובר באמת לקהילה, עם שחקנים שהם חלק מהקהילה, כאלו שמלבד התלוש בסוף החודש משחקים בשביל הקהילה.

כשזה קרה בעבר הצלחנו איכשהו להעמיד כמה קבוצות בכלל לא גרועות, בעיקר כאלו שהיו מחוברות מאוד לקהל, 9 באר שבעים סיימו את המשחק ההוא מול מכבי ת"א, זה שהסתיים במספרת ההיא.
מי ישכח את זה? מי ישכח את הגאווה על כך שמה שניצח לא היה הכסף אלא הנשמה והגאווה ?
כשזה קרה בעבר הקהל (כחלק מתהליך, לא סתם ככה) עודד ושר גם אחרי הפסדים.

בשנה האחרונה התפוצצו כמה וכמה בלונים, השוק החופשי ,הגידמקיזם והקפיטליזם החזירי , יש לי תחושה שגם העדר הקשר בין שחקנים למועדונים הוא אחד מהם.
כשזה יקרה אולי בילבאו תחזור להיות קבוצת מרכז טבלה -צמרת, כשבאר שבע תתחבר לקהילה ולנגב היא תחזור לעצמה.

סמל אישי של משתמש
הסניגור האדום
Title: קרייזי-רד

Re: אמונה. גאווה. נשמה. (לא מה שחשבתם)

שליחה על ידי הסניגור האדום »

שוב פעם להזכיר הבלחות! שוב פעם לקחת יוצא מן הכלל שיעיד על הכלל.
צאו מהבועה צאו מהתפלספות של כאילו מועדון. ברגע שנתחיל להיות מחוברים למציאות ולהבין
שהתקומה שלנו היא לא בסיסמאות אלא בזה שנודה באמת. והאמת היא שאנחנו בבנייה. ובשעה
שאתה בונה את הבית שלך אתה גר בשכירות.כי אין לך בית ואין מה לעשות לא דיבורים על הבית של השכן ולא חלומות שאתה גר בביתך.אלא התעסקות בבנייה עצמה דבר שמצריך המון סבלנות
והמון עבודה.
שהבנייה תסתיים אפשר לחלום ואפשר לפנטז על זה . לצערנו הדבר הזה יקח
עוד ארבע וחמש שנים .
עד אז אין מה לעשות צריך שכירי חרב אז כן נקח שכירי חרב.
עד אז את הנשמה הגאווה נעטוף טוב טוב בנפטלין בארון ונמתין עד אשר תסתיים המלאכה.

סמל אישי של משתמש
Sir Alex Ferguson

דודו כתב:שוב, חושב שיש הפרזה גדולה בבילבאו, (בריאל סוסיאדד למשל גם היא קבוצה באסקית עד לא מזמן היו רק באסקים וזרים).
ומצד שני אותו "קיבעון" קיצוני הוא הוא הגורם לכך שהקבוצה "מחויבת" למצוא את הכישרונות הבאסקים הכי טובים,לא לוותר לעצמה ולהביא כל מיני כאלו שגדלו במקומות אחרים.

במשחק האחרון נדב סיפר על שחקן שעד לפני שנה שנתיים שיחק בכל מיני קבוצות באסקיות בליגה השלישית ובשנה האחרונה הפך להיות שחקן הרכב לכל דבר, זה משהו שקורה רק בגלל אותה מחויבות לשחקנים מקומיים.

איפשהו החיים ה"קלים מידי" היום השכיחו מאיתנו את הצורך להשקיע, את הנכונות להמתין, מי זוכר שפעם היינו מחכים שבוע (!!) שיפתחו לנו את תמונות ? מי זוכר שפעם לפני הסמסים היינו אשכרה שולחים מכתבים? שהיינו ממש מרתיחים מיים בפינג'ן בשביל קפה ולא לוחצים על הקומקום החשמלי?
יש לא מעט נוחות ויתרונות בקדמה הזו, אבל יש גם חסרונות, אחד מהם זה איבוד הנכונות להשקיע זמן ,להתאמץ באמת על מנת לחפש..

אז לא, לא צריכים לחזור לעידן האבן או האסימונים, אבל ככל שאני חושב על זה אני מגיע למסקנה שכן צריכים להגדיר לעצמו מכסה של שחקנים מקומיים שחייבים לשחק.
בהתחלה זה ייצור אי נוחות, אבל מתוך אי הנוחות הזו נקבל שחקנים מקומיים,מחוברים באמת למועדון , כאלו שיחברו בנשמה (ולא בחוזים) בין הקבוצה לקהילה.

יודע מה? מאמין שעם "מכסה" של 4 תושבי הנגב בהרכב, כאלו שגדלו בו (שיוולדו בסורוקה,ברזילאי או אסוניסיון) לא היינו נפגעים מאוד.
מה היה קורה אם במקום זולו היה משחק אסולין ואם אלקיים היה מקבל יותר דקות ?
ומי יודע אולי היינו משקיעים יותר מאמצים בלהחזיר את חן עזרא ומור דהאן הביתה?

יותר חשוב, לטווח הרחוק זה "יכריח" אותנו להשקיע בנוער ולא פחות חשוב לתת להם הזדמנות כשהם מסיימים נוער.
כרגע הפיתוי להביא איזה שירן ייני או מי שמשחק על המשבצת וששיזרק ממכבי ת"א בעונה הבאה הרבה יותר גדול מלתת למכלוף לשחק.
לא בטוח שמכלוף פחות מוכשר, בטוח שמכלוף קשור יותר למועדון, אבל הוא פחות מנוסה ויש מחיר לזה שהוא צובר דקות.
בשם המחיר הזה בטווח הקצר אנחנו משלמים מחיר בטווח הארוך.
ואם להמשיך את דבריו של דודו אזי נכון, יש דברים רקובים בעיר באר שבע שנדבקים לפעמים גם לקבוצה. אבל גם יש אנשים ראוים וטובים לא פחות מהאנשים במרכז.
להתרכז בשחקנים או באנשי מקצוע הכושלים, ולהתעלם מהשחקנים ואנשי המקצוע האיכותים זה דמגוגיה לשמה (לא דווקא דעתך אלא דעה שמתחילה להיות נפוצה ביציע).
"גאוות הנגב" צריכה להיות יותר מסיסמא. כפי שכבר אמרתי בעבר, רק חיזוק הקשר בין הקבוצה לקהילה תקח אותנו למקום הראוי שלנו. שילוב של הטובים במרכז ובדרום, כשכן, דוווקא שחקני הבית כמו אלקיים, אסולין או אמזלג צריכים לקבל את הצאנס לפני שחקנים מבחוץ כמו קוסטרוב וזולו.

סמל אישי של משתמש
אריק
יצירת קשר:

שליחה על ידי אריק »

משה אוחיון כתב:
ואם להמשיך את דבריו של דודו אזי נכון, יש דברים רקובים בעיר באר שבע שנדבקים לפעמים גם לקבוצה. אבל גם יש אנשים ראוים וטובים לא פחות מהאנשים במרכז.
להתרכז בשחקנים או באנשי מקצוע הכושלים, ולהתעלם מהשחקנים ואנשי המקצוע האיכותים זה דמגוגיה לשמה (לא דווקא דעתך אלא דעה שמתחילה להיות נפוצה ביציע).
"גאוות הנגב" צריכה להיות יותר מסיסמא. כפי שכבר אמרתי בעבר, רק חיזוק הקשר בין הקבוצה לקהילה תקח אותנו למקום הראוי שלנו. שילוב של הטובים במרכז ובדרום, כשכן, דוווקא שחקני הבית כמו אלקיים, אסולין או אמזלג צריכים לקבל את הצאנס לפני שחקנים מבחוץ כמו קוסטרוב וזולו.
לגבי הטור, תלוש מהמציאות, לא מחובר להווית הכדורגל בב"ש ובישראל ונכתב ממניעים מסויימים.
לגבי מה שציינת משה, אין ספק שבב"ש יש אנשים ושחקנים ראויים וטובים לא פחות מהמרכז, בהרבה
מקרים אפילו יותר ראויים. אותם אנשים, הצעירים שבהם, צריכים בסה"כ יד מכוונת שתלמד ותחנוך
אותם מספר שנים, כך שהם יוכלו להוביל את המועדון בשנים הבאות. זה צריך להיבנות בהדרגה ודורש
המון סבלנות. לעניין בילבאו, אפשר לנסות, רק אל תתפלא עם עוד 5 שנים נשחק מול חברת חשמל בליגה
למקומות עבודה.

סמל אישי של משתמש
Sir Alex Ferguson

אריק כתב:
לגבי הטור, תלוש מהמציאות, לא מחובר להווית הכדורגל בב"ש ובישראל ונכתב ממניעים מסויימים.
לגבי מה שציינת משה, אין ספק שבב"ש יש אנשים ושחקנים ראויים וטובים לא פחות מהמרכז, בהרבה
מקרים אפילו יותר ראויים. אותם אנשים, הצעירים שבהם, צריכים בסה"כ יד מכוונת שתלמד ותחנוך
אותם מספר שנים, כך שהם יוכלו להוביל את המועדון בשנים הבאות. זה צריך להיבנות בהדרגה ודורש
המון סבלנות. לעניין בילבאו, אפשר לנסות, רק אל תתפלא עם עוד 5 שנים נשחק מול חברת חשמל בליגה
למקומות עבודה.
1. לא הבנתי את המשפט הראשון שלך - "לגבי הטור, תלוש מהמציאות, לא מחובר להווית הכדורגל בב"ש ובישראל ונכתב ממניעים מסוימים", אני אשמח אם תסביר למה התכוונת.

2. אני שמח שאתה מבין את דברי. לצערי, זה נראה ביותר מידי רגעים כאילו באר שבעי זה מילת גנאי. כלפי העיר, כלפי הקהל, כלפי השחקנים וכלפי אנשי המקצוע.
אנשים נוטים לשכוח שבעשור האחרון היה כאן בעלים שהרס משמעותית את הפועל באר שבע. שחקני בית רבים, כמו אליניב ברדה, אלמוג כהן, וייסברג, חן עזרא ומור דהן, פוספסו לגמרי. אחרים, כמו אלעד בונפלד, עוז יפרח, תומר חליבה, זוהר חוגג, אלירן אפריאט, ינון ברדה, יניב אלול ואביתר אילוז, שהיה להם את הבסיס להצליח, התקלקלו בדרך ופיספסו את הצאנס למצות את הפונטציאל שלהם ולהיות שחקני כדורגל טובים.
הביטוי ששמעתי או קראתי (לא זכור לי מאיפה בדיוק) שבמשחק במכתש הבעייה הייתה שעלינו עם יותר מ2 שחקני בית בהרכב מלמדת יותר מכל על בורות. לא חושב שאלקיים פחות טוב או פחות ראוי לצאנסים מקוסטרוב. לא חושב שיש סיבה להביא לכאן שחקנים בינונים ממרכז הארץ ולהעדיפם על לתת את הצאנס לאסולין או מכלוף.
אין ספק שאף אחד לא מצפה ל11 שחקני הרכב באר שבעים בעונה הבאה. יותר מזה, למעט אביתר אילוז, דור דוידי, משה אסולין ויוסי אלקיים, אני לא רואה שחקן באר שבעי נוסף מהסגל הבוגר שהייתי לוקח אותו איתי לליגה הראשונה. ועדיין, הייתי קובע בשנה הבאה שנותנים ליוסי אלקיים לשחק והרבה, גם אם בחלק מהמשחקים הוא חלש. ועדיין, הייתי קובע ששחקנים כמו מכלוף ואסולין חייבים לקבל דקות (אפילו לפי מכסה מסוימת) גם על חשבון שחקנים כמו זולו וקוסטרוב שהיו כאן השנה.
בנייה חייבת לעשות בצורה הדרגתית, אין ספק. אבל ביטוים כמו לא רוצים באר שבעים במערכת, רוצים קבוצה בלי אף שחקן בית, כי כביכול באר שבעי מרגע לידתו הוא פחות טוב (מה שנשמע אפילו יותר אבסורדי כשהוא בא מאוהדי הפועל באר שבע שרובם המוחלט נולדו בעיר הזאת) הם ביטוים שמלמדים על בורות ועל קריאה לא נכונה של המפה.

סמל אישי של משתמש
אריק
יצירת קשר:

שליחה על ידי אריק »

משה אוחיון כתב: 1. לא הבנתי את המשפט הראשון שלך - "לגבי הטור, תלוש מהמציאות, לא מחובר להווית הכדורגל בב"ש ובישראל ונכתב ממניעים מסוימים", אני אשמח אם תסביר למה התכוונת.

2. אני שמח שאתה מבין את דברי. לצערי, זה נראה ביותר מידי רגעים כאילו באר שבעי זה מילת גנאי. כלפי העיר, כלפי הקהל, כלפי השחקנים וכלפי אנשי המקצוע.
אנשים נוטים לשכוח שבעשור האחרון היה כאן בעלים שהרס משמעותית את הפועל באר שבע. שחקני בית רבים, כמו אליניב ברדה, אלמוג כהן, וייסברג, חן עזרא ומור דהן, פוספסו לגמרי. אחרים, כמו אלעד בונפלד, עוז יפרח, תומר חליבה, זוהר חוגג, אלירן אפריאט, ינון ברדה, יניב אלול ואביתר אילוז, שהיה להם את הבסיס להצליח, התקלקלו בדרך ופיספסו את הצאנס למצות את הפונטציאל שלהם ולהיות שחקני כדורגל טובים.
הביטוי ששמעתי או קראתי (לא זכור לי מאיפה בדיוק) שבמשחק במכתש הבעייה הייתה שעלינו עם יותר מ2 שחקני בית בהרכב מלמדת יותר מכל על בורות. לא חושב שאלקיים פחות טוב או פחות ראוי לצאנסים מקוסטרוב. לא חושב שיש סיבה להביא לכאן שחקנים בינונים ממרכז הארץ ולהעדיפם על לתת את הצאנס לאסולין או מכלוף.
אין ספק שאף אחד לא מצפה ל11 שחקני הרכב באר שבעים בעונה הבאה. יותר מזה, למעט אביתר אילוז, דור דוידי, משה אסולין ויוסי אלקיים, אני לא רואה שחקן באר שבעי נוסף מהסגל הבוגר שהייתי לוקח אותו איתי לליגה הראשונה. ועדיין, הייתי קובע בשנה הבאה שנותנים ליוסי אלקיים לשחק והרבה, גם אם בחלק מהמשחקים הוא חלש. ועדיין, הייתי קובע ששחקנים כמו מכלוף ואסולין חייבים לקבל דקות (אפילו לפי מכסה מסוימת) גם על חשבון שחקנים כמו זולו וקוסטרוב שהיו כאן השנה.
בנייה חייבת לעשות בצורה הדרגתית, אין ספק. אבל ביטוים כמו לא רוצים באר שבעים במערכת, רוצים קבוצה בלי אף שחקן בית, כי כביכול באר שבעי מרגע לידתו הוא פחות טוב (מה שנשמע אפילו יותר אבסורדי כשהוא בא מאוהדי הפועל באר שבע שרובם המוחלט נולדו בעיר הזאת) הם ביטוים שמלמדים על בורות ועל קריאה לא נכונה של המפה.
1. אני מאמין שהבנת אבל אתה פשוט רוצה שאסביר לאחרים, מעדיף שלא. אם לא הבנת זה גם בסדר.

2. אגיב בפעם האחרונה בנושא השחקנים המקומיים כיוון שהנושא מוצה כבר מזמן והטור שהעליתי בשבת לא כוון
אליהם אלא למי שאמור לגדל אותם. נתחיל בכך שהתגובות שלכם נובעות מרגשי נחיתות ואני אסביר. מי שמדבר
על "מכסות" בעצם מדבר על אפליה מתקנת. אפליה מתקנת משמעה "אני פחות טוב אבל בגלל שאני שחור/ערבי/מוגבל/מקומי אני משחק".
בעידן המצוינות וההישגיות אין מקום לאפליות מתקנות.יתכן ובמקרים מסוימים אם 2 שחקנים שווים ביכולתם הייתי נותן עדיפות
למקומי אבל בטח לא שהוא פחות טוב מחברו. אילוז, בונפלד, חוגג, עמוס ועוד כמה שחקני בית לא נופלים מבחינה מקצועית
מאלה שמביאים במקומם, הם אפילו עולים עליהם, אבל בכדורגל מה שיש ברגליים זה חלק קטן מהמכלול כולו ואפשר למנות
עשרות של שחקנים שהתרסקו בגלל כל מה שמסביב (בירוק ועובד למשל). אותם שחקני בית שקיימים היום גדלו בתוך מערכת
כושלת, ללא שאיפות, ללא דרך, ללא יעדים וללא מטרות לכן מבחינה מנטלית הם קורסים, הם לא יודעים להתמודד עם לחצים,
הם לא מסוגלים להתעלות ברגעים מכריעים ולבוגרים שבהם (אלול,בונפלד ואילוז) כבר נגרם נזק בלתי הפיך אותו לא נצליח לתקן.
ברגע שהשחקנים הצעירים יגדלו בתוך מערכת מסודרת עם יעדים, מטרות ואנשי מקצוע שהצליחו בעבר, אז נוכל לדבר על
שחקני בית ולא נצטרך לספור כמה כאלה יש בהרכב. אני זוכר שתמיד היו באים בטענות למאמנים שלא משלבים את ינון ברדה
ואת אפריאט. עברו 6-7 מאמנים ואף אחד לא נתן להם לשחק אבל אף אחד לא חשב שאולי הם לא היו מספיק טובים. דווקא
בעידן גיא לוי אני חושב שמי שטוב משחק והסיבה לכך שאסולין ואמזלג לא משחקים היא כי עדיין לא מספיק טובים. זה קל
מאוד לקחת את דבריי למקומות של "שונא באר-שבעיים וסורוקאים" אבל מי שאינטליגנט מספיק (לשמחתי יש כמה כאלה) מכיר
אותי ויודע בדיוק כמה אני חפץ בשילוב המקומיים עם הרבה סבלנות בשאיפה שעוד 4-5 שנים נתחיל לקצור פירות אבל בשנים
הקרובות אני לא מתבייש לומר שאנחנו נהיה חייבים להישען על זרים ורכש אחרת לא נצליח לשרוד.
דבר אחרון משה ידידי, לפעמים אתה יכול גם לחשוב לבד ולא להיות "תוכי" שמדקלם את משנתם של אחרים. אתה אדם מספיק
אינטיליגנט כדי לגבש דיעות משל עצמו. קח זאת כביקורת בונה ולא עקיצה/העלבה כי זה לא מגיע משם.

סמל אישי של משתמש
Sir Alex Ferguson

אריק כתב:
1. אני מאמין שהבנת אבל אתה פשוט רוצה שאסביר לאחרים, מעדיף שלא. אם לא הבנת זה גם בסדר.

2. אגיב בפעם האחרונה בנושא השחקנים המקומיים כיוון שהנושא מוצה כבר מזמן והטור שהעליתי בשבת לא כוון
אליהם אלא למי שאמור לגדל אותם. נתחיל בכך שהתגובות שלכם נובעות מרגשי נחיתות ואני אסביר. מי שמדבר
על "מכסות" בעצם מדבר על אפליה מתקנת. אפליה מתקנת משמעה "אני פחות טוב אבל בגלל שאני שחור/ערבי/מוגבל/מקומי אני משחק".
בעידן המצוינות וההישגיות אין מקום לאפליות מתקנות.יתכן ובמקרים מסוימים אם 2 שחקנים שווים ביכולתם הייתי נותן עדיפות
למקומי אבל בטח לא שהוא פחות טוב מחברו. אילוז, בונפלד, חוגג, עמוס ועוד כמה שחקני בית לא נופלים מבחינה מקצועית
מאלה שמביאים במקומם, הם אפילו עולים עליהם, אבל בכדורגל מה שיש ברגליים זה חלק קטן מהמכלול כולו ואפשר למנות
עשרות של שחקנים שהתרסקו בגלל כל מה שמסביב (בירוק ועובד למשל). אותם שחקני בית שקיימים היום גדלו בתוך מערכת
כושלת, ללא שאיפות, ללא דרך, ללא יעדים וללא מטרות לכן מבחינה מנטלית הם קורסים, הם לא יודעים להתמודד עם לחצים,
הם לא מסוגלים להתעלות ברגעים מכריעים ולבוגרים שבהם (אלול,בונפלד ואילוז) כבר נגרם נזק בלתי הפיך אותו לא נצליח לתקן.
ברגע שהשחקנים הצעירים יגדלו בתוך מערכת מסודרת עם יעדים, מטרות ואנשי מקצוע שהצליחו בעבר, אז נוכל לדבר על
שחקני בית ולא נצטרך לספור כמה כאלה יש בהרכב. אני זוכר שתמיד היו באים בטענות למאמנים שלא משלבים את ינון ברדה
ואת אפריאט. עברו 6-7 מאמנים ואף אחד לא נתן להם לשחק אבל אף אחד לא חשב שאולי הם לא היו מספיק טובים. דווקא
בעידן גיא לוי אני חושב שמי שטוב משחק והסיבה לכך שאסולין ואמזלג לא משחקים היא כי עדיין לא מספיק טובים. זה קל
מאוד לקחת את דבריי למקומות של "שונא באר-שבעיים וסורוקאים" אבל מי שאינטליגנט מספיק (לשמחתי יש כמה כאלה) מכיר
אותי ויודע בדיוק כמה אני חפץ בשילוב המקומיים עם הרבה סבלנות בשאיפה שעוד 4-5 שנים נתחיל לקצור פירות אבל בשנים
הקרובות אני לא מתבייש לומר שאנחנו נהיה חייבים להישען על זרים ורכש אחרת לא נצליח לשרוד.
דבר אחרון משה ידידי, לפעמים אתה יכול גם לחשוב לבד ולא להיות "תוכי" שמדקלם את משנתם של אחרים. אתה אדם מספיק
אינטיליגנט כדי לגבש דיעות משל עצמו. קח זאת כביקורת בונה ולא עקיצה/העלבה כי זה לא מגיע משם.
1. קשה לי מאוד להתמודד עם עקיצות וביקורות כמו שנתת במשפט אחד כלפי הטור של דודו. אני מאמין שאם אדם מעביר ביקורת (כמו שאתה העברת) הוא צריך לעמוד מאחוריה ולהסביר אותה.
הכי קל לזרוק לאוויר האשמות ואז לא להרחיב, אותי זה יותר ממקומם.
וכן, גם אני, שהבנתי את הביקורת, לא הבנתי אותה לעומק ומאיפה היא באה, לכן אני כן רוצה שתרחיב. וכן, זה לא רק בשבילי, שכן אם הייתי שולח לך את ההודעה בפרטי או מרים אלייך טלפון הייתי מקבל ממך תשובה, אבל הדברים שלך לא נאמרו לי בפורום מצומצם ולכן אני חושב שגם התשובה שלך לא צריכה להתקבל בפורום מצומצם.

2. נוצר לצערי בפורום איזה מגמה שאני לא שותף לה שהדבר הקל זה להאשים בהכול את הבאר שבעים. הקהל, הצוות המקצועי, השחקנים, אלו תמיד הבאר שבעים.
העובדה שהשנה יש לנו יותר שחקנים כמו קידר, זרקו, זולו, קוסטרוב, פדידה וניסים שבאים מבחוץ ומשחקים בצורה חלשה יותר מהמקבילים הבאר שבעים (אלול, אלעד, אסי) זוכה להתעלמות מכעיסה.
אני יודע שהביקורת שלך הייתה כלפי אנשי המקצוע, אבל אני מכיר את הדעה שלך לגבי השחקן הבאר שבעי המצוי, לפחות ב5 שנים הקרובות, והיא לא שונה בהרבה מהדעה שלך כלפי אנשי המקצוע כפי שטענת בטור.

3. יש לך טעויות קשות לגבי, נתחיל מהראשונה.
אני לא חסיד של שחקני בית גרועים. ההפך, הביקורת שאני מעביר על שחקן בית שאני חושב שהוא לא ראוי היא גדולה מהביקורת של כל אדם אחר וזה מכיוון שהקרדיט שאני נותן לשחקני בית הוא גדול הרבה יותר מהקרדיט שהם מקבלים מאחרים.
ההבדל ביני לבין אחרים היא שאני לא מאמין ששחקנים איכותים שהם בשיאם פריחתם (למשל בוזגלו בתחילת השנה, זנדברג לפני המעבר לבית"ר י"ם וכדומה) יעברו מהמרכז לבאר שבע.
מי שיגיעו לכאן הם או זרים צעירים/זרים שלא השאירו חותם על הכדורגל הישראלי, או שחקנים ישראלים בינונים או כאלה שנכשלו. לא מליקסון, לא קדוסי ולא כבדה, שהם כרגע השחקנים הישראלים הבולטים שלנו, היו מגיעים לכאן אם הם היו מצליחים ובמקביל להצעה שלנו אחת מקבוצות המרכז או אפילו קבוצה כמו אשדוד הייתה נותת להם הצעה. אפילו אם היינו מציעים סכומים גדולים יותר.
זה למה אני מעדיף היום שאלקיים יקבל את הצאנס מאשר קוסטרוב או זולו, או שחקן ישראלי בינוני אחר שנכשל בקבוצה במרכז ויגיע לכאן.
אני לא שואף לבינוניות, בדיוק ההפך. אבל בניגוד לרבים, וזה כולל אותך, אני לא הולך לקיצוניות של נחליף הכל ונביא שכירי חרב, כי שכירי החרב שתביא הם מקסימום בינונים.
תן מבט לנבחרת ישראל, השחקנים המובילים בנבחרת היום הם 3 באר שבעים (עומר גולן, אליניב ברדה ויוסי בניון), משם אני שואב את הכוח והאמונה שלי.

4. הטעות השנייה שלך לגבי היא שאתה חושב שאני יס מן של דודו עזריה. בוא נניח את הדברים על השולחן, אני מעריך את דודו המון, תהליך הגדילה שלי עם הקבוצה היה מלווה תמיד כשדודו בצד נותן הערות ומכוון (היו עוד אנשים בדרך כמו ארז בוקבזה, אריגיא ברגר ואחרים). ועדיין, יש לי דעה משל עצמי.
פרסום הטור של דודו כאן, הוא מאוד לגיטמי שכן לאור הטור שאתה חיברת, הרגשתי, כאדם שמחזיק בדעה שהיא בחלק מהדברים שונה ממך, שיש מקום להביא את הצד השני של העניינים.
לצערי רבים מהאנשים כאן פוסלים אנשים מסוימים (וראו את זה טוב בתגובות של האנשים כאן לגיל שגיב בטופיק שפתחת) לפני שהם שומעים את הטענות של אותם אנשים.
כותב הדברים חשוב יותר ממהות הדברים. ולכן אני לא מופתע שעבור רבים דבריו של דודו עזריה, הגם שיהיו הכי נכונים בעולם, יהיו פסולים מבסיסם. יכול להיות שיש גם אנשים שמחזיקים בדעה דומה כלפי דברי. שכן לטעון שאני משחזר דברים של אחרים, זה לתת לי סטיגמה שהיא שגויה. אני תמיד חושב ותמיד כותב את הדברים שאני חושב.
לפעמים אני מחזיק בדברים שקרובים למשנתו של אדם א' ולפעמים אני מחזיק בדברים שקרובים למשנתו של אדם ב', אבל דברי הם שלי, גם אם הם מקבלים חיזוק מדודו עזריה, מישל בשני או ארז בוקבזה.
גם אני עשיתי את הטעות פעם כשהתייחסתי לאנשים מסוימים מהקרייזי רד כ"חברה של אריק". זה היה לפני שהכרתי את אותם האנשים לעומק. הסיבה הייתה בגלל מה שנראה לי כסוג של יישור קו. כשהתעמקתי בדברים הבנתי את הטעות, ומאז אני מסתכל על כל אדם לגופו ולדבריו. אולי הגיע הזמן שאנשים כאן יעשו אותו הדבר לגבי אנשים הנחשבים "החברה של דודו" או כאלה המקורבים לדודו.

סמל אישי של משתמש
אריק
יצירת קשר:

שליחה על ידי אריק »

משה אוחיון כתב:
1. קשה לי מאוד להתמודד עם עקיצות וביקורות כמו שנתת במשפט אחד כלפי הטור של דודו. אני מאמין שאם אדם מעביר ביקורת (כמו שאתה העברת) הוא צריך לעמוד מאחוריה ולהסביר אותה.
הכי קל לזרוק לאוויר האשמות ואז לא להרחיב, אותי זה יותר ממקומם.
וכן, גם אני, שהבנתי את הביקורת, לא הבנתי אותה לעומק ומאיפה היא באה, לכן אני כן רוצה שתרחיב. וכן, זה לא רק בשבילי, שכן אם הייתי שולח לך את ההודעה בפרטי או מרים אלייך טלפון הייתי מקבל ממך תשובה, אבל הדברים שלך לא נאמרו לי בפורום מצומצם ולכן אני חושב שגם התשובה שלך לא צריכה להתקבל בפורום מצומצם.

2. נוצר לצערי בפורום איזה מגמה שאני לא שותף לה שהדבר הקל זה להאשים בהכול את הבאר שבעים. הקהל, הצוות המקצועי, השחקנים, אלו תמיד הבאר שבעים.
העובדה שהשנה יש לנו יותר שחקנים כמו קידר, זרקו, זולו, קוסטרוב, פדידה וניסים שבאים מבחוץ ומשחקים בצורה חלשה יותר מהמקבילים הבאר שבעים (אלול, אלעד, אסי) זוכה להתעלמות מכעיסה.
אני יודע שהביקורת שלך הייתה כלפי אנשי המקצוע, אבל אני מכיר את הדעה שלך לגבי השחקן הבאר שבעי המצוי, לפחות ב5 שנים הקרובות, והיא לא שונה בהרבה מהדעה שלך כלפי אנשי המקצוע כפי שטענת בטור.

3. יש לך טעויות קשות לגבי, נתחיל מהראשונה.
אני לא חסיד של שחקני בית גרועים. ההפך, הביקורת שאני מעביר על שחקן בית שאני חושב שהוא לא ראוי היא גדולה מהביקורת של כל אדם אחר וזה מכיוון שהקרדיט שאני נותן לשחקני בית הוא גדול הרבה יותר מהקרדיט שהם מקבלים מאחרים.
ההבדל ביני לבין אחרים היא שאני לא מאמין ששחקנים איכותים שהם בשיאם פריחתם (למשל בוזגלו בתחילת השנה, זנדברג לפני המעבר לבית"ר י"ם וכדומה) יעברו מהמרכז לבאר שבע.
מי שיגיעו לכאן הם או זרים צעירים/זרים שלא השאירו חותם על הכדורגל הישראלי, או שחקנים ישראלים בינונים או כאלה שנכשלו. לא מליקסון, לא קדוסי ולא כבדה, שהם כרגע השחקנים הישראלים הבולטים שלנו, היו מגיעים לכאן אם הם היו מצליחים ובמקביל להצעה שלנו אחת מקבוצות המרכז או אפילו קבוצה כמו אשדוד הייתה נותת להם הצעה. אפילו אם היינו מציעים סכומים גדולים יותר.
זה למה אני מעדיף היום שאלקיים יקבל את הצאנס מאשר קוסטרוב או זולו, או שחקן ישראלי בינוני אחר שנכשל בקבוצה במרכז ויגיע לכאן.
אני לא שואף לבינוניות, בדיוק ההפך. אבל בניגוד לרבים, וזה כולל אותך, אני לא הולך לקיצוניות של נחליף הכל ונביא שכירי חרב, כי שכירי החרב שתביא הם מקסימום בינונים.
תן מבט לנבחרת ישראל, השחקנים המובילים בנבחרת היום הם 3 באר שבעים (עומר גולן, אליניב ברדה ויוסי בניון), משם אני שואב את הכוח והאמונה שלי.

4. הטעות השנייה שלך לגבי היא שאתה חושב שאני יס מן של דודו עזריה. בוא נניח את הדברים על השולחן, אני מעריך את דודו המון, תהליך הגדילה שלי עם הקבוצה היה מלווה תמיד כשדודו בצד נותן הערות ומכוון (היו עוד אנשים בדרך כמו ארז בוקבזה, אריגיא ברגר ואחרים). ועדיין, יש לי דעה משל עצמי.
פרסום הטור של דודו כאן, הוא מאוד לגיטמי שכן לאור הטור שאתה חיברת, הרגשתי, כאדם שמחזיק בדעה שהיא בחלק מהדברים שונה ממך, שיש מקום להביא את הצד השני של העניינים.
לצערי רבים מהאנשים כאן פוסלים אנשים מסוימים (וראו את זה טוב בתגובות של האנשים כאן לגיל שגיב בטופיק שפתחת) לפני שהם שומעים את הטענות של אותם אנשים.
כותב הדברים חשוב יותר ממהות הדברים. ולכן אני לא מופתע שעבור רבים דבריו של דודו עזריה, הגם שיהיו הכי נכונים בעולם, יהיו פסולים מבסיסם. יכול להיות שיש גם אנשים שמחזיקים בדעה דומה כלפי דברי. שכן לטעון שאני משחזר דברים של אחרים, זה לתת לי סטיגמה שהיא שגויה. אני תמיד חושב ותמיד כותב את הדברים שאני חושב.
לפעמים אני מחזיק בדברים שקרובים למשנתו של אדם א' ולפעמים אני מחזיק בדברים שקרובים למשנתו של אדם ב', אבל דברי הם שלי, גם אם הם מקבלים חיזוק מדודו עזריה, מישל בשני או ארז בוקבזה.
גם אני עשיתי את הטעות פעם כשהתייחסתי לאנשים מסוימים מהקרייזי רד כ"חברה של אריק". זה היה לפני שהכרתי את אותם האנשים לעומק. הסיבה הייתה בגלל מה שנראה לי כסוג של יישור קו. כשהתעמקתי בדברים הבנתי את הטעות, ומאז אני מסתכל על כל אדם לגופו ולדבריו. אולי הגיע הזמן שאנשים כאן יעשו אותו הדבר לגבי אנשים הנחשבים "החברה של דודו" או כאלה המקורבים לדודו.
1. לגבי "תלוש מהציאות" ו-"לא מחובר להווית הכדורגל" הסברתי עצמי מצוין, לגבי החלק השלישי מי שצריך להבין הבין. את גולשי
הפורום לא צריכים לעניין עניינים אישיים כאלה ואחרים, חשוב רק שידעו שמשהו עומד מאחורי זה.

2. הבטחתי שלא אגיב כי הנושא כבר מוצה, לא נגיע לעמק השווה.

3. אותו כנ"ל כמו סעיף 2.

4. אני מכבד אותך ומעריך אותך כאדם, לכן ההערה הגיעה ממקום אחר ומיועדת בשבילך כאיש צעיר. בכל אופן בחרת
להיעלב ולקחת את זה למקומות אחרים, חבל.

סמל אישי של משתמש
Sir Alex Ferguson

1. שוב אני חולק עלייך אריק. אתה לא יכול לבטל טור בנימוקים של מניעים אישים או להכתים אדם בלי הסברים. אם לא רצית לערב מניעים אישים כדברייך לא היית צריך לציין זאת בהודעה שלך. מרגע שציינת, מין ההגינות שתסביר את דברייך ותנמק.

4. אני לא נעלבתי אריק. לצערי לאחרונה יש מגמה מצערת אצל אוהדי באר שבע, ולא מדובר רק בקבוצה מסוימת של אנשים אלא במספר קבוצות, שמתבטאת בהפרדה משאר הקבוצות ביציע.
שכחנו לרגע איך הכל התחיל, שכחנו לרגע מה הייתה המטרה בחוג אוהדים הראשון שהוקם, שחכנו לרגע שכולנו אוהדים את אותה קבוצה עם אותה מטרה.
כתוצאה מאותה שכחה, שלפעמים נוצרה בעקבות אגו, לפעמים בעקבות אי הבנות ובעיקר בעקבות חוסר הידברות, נוצרו הפערים הקיימים.
הדבר הבולט ביותר באותם פערים זה תיוג אנשים כשייכים לקבוצה מסוימת של אנשים. אלה הם האנשים של חנן אבוטובול והקאמלס, אלה הם האנשים של מישל בשני והקרייזי רד, אלה הם האנשים של דודו עזריה והHBS ואלה הם האנשים של רונן ושער 2. כשכמובן ברגע שמתחילים לתייג, אותה הפרדה, אותו מחסום, רק הולך וגודל שכן אני והוא לא באותה קבוצה.

גם אני חטאתי באותו חטא, כפי שהודיתי כאן מקודם, עד לשיחה מסוימת שפקחה את עיני. מאז אני מבליט את היותי שייך לקבוצה שנקראת אוהדי הפועל באר שבע בלי שום השתייכות לאף גוף שכן הפילוג קורע אותנו מבפנים ולוקח מאיתנו את הכוח כאוהדים, כוח שעבדנו עליו (אז כשהיינו גוף אחד, כוח אחד, מועדון אוהדי הפועל באר שבע) במשך שנים.

ומה זה קשור לתגובה שלי לדבריו של אריק? לצערי גם אותי מתייגים. אנשים משער 2 מתייגים אותי כחלק משער 5, אנשים מהקרייזי רד מתייגים אותי כחלק מהאנשים של דודו, כיס מן שלו שנותן לדודו לחשוב במקומו, אנשים מהHBS מתייגים אותי כאחד מהאנשים של מישל בשני.
אני תמיד עמדתי בזכות עצמי. תמיד. זה לא מכעיס אותי ולא מעליב אותי שמשייכים אותי לקבוצה מסוימת או שמשתמשים לגבי בכינוי של "תוכי" "יס מן" לגבי אדם מסוים ולגבי רעיונות מסוימים, זה בעיקר מעציב אותי.
מעציב אותי שהגענו למצב שאנחנו צריכים לתייג אנשים, לשייך אותם לקבוצות, לפסול אותם מבחינה אישית לפני שהם מוציאים מילה מהפה והכל בגלל אותה הפרדה שנוצרה ביציע.

אם כל הכבוד לכל הדיונים שמנוהלים כאן הכוח האמיתי שלנו הוא כאוהדים. ואני מרגיש בפנים כבר הרבה זמן שאנחנו לא אוהדים כפי שאוהדים צריכים להיות. הפילוג הקיים לקח מאיתנו את הכוח וסירס אותנו ביותר מידי מובנים.
לצערי יצטרכו לעבור עוד הרבה מים בנהר כדי לסיים את הפילוג ולקבל את הכוח שלנו כאוהדים חזרה, אבל עד אז, אם כל הדיבורים כאן על עניינים מקצועים, אנחנו נופלים בנושא החשוב ביותר שלנו, נושא הקהל.

בכוונה לא ציטטתי את אריק כשכתבתי את ההודעה הזאת כי למרות שהתגובה נכתבה כתגובה לדבריו של אריק, התגובה מיועדת לכל אוהד הפועל באר שבע שחפץ לקרוא ולהגיב. מי יודע, אולי אני לא היחיד שמרגיש כך. מי יודע, אולי אנשים נוספים לא רק מרגישים כך אלא גם מוכנים לבצע פעולות כדי לפחות להקטין את הפילוג עד ליום שנצליח להעלים אותו ולהחזיר לעצמנו את הכוח כאוהדי הפועל באר שבע.

סמל אישי של משתמש
8red

שליחה על ידי 8red »

משה תגיד לי לא מספיק לנו הקופי פייסטים של גיל שגיב - צריך גם עכשיו להעתיק את הנושא הזה לפה?
תאמין לי שכולם קוראים באתרים של כולם - אז באמת שזה מיותר.
הפועל אני כבר משתגע

סמל אישי של משתמש
אורי אדום בנשמה
Title: הפועל באר שבע בנשמה שלי

שליחה על ידי אורי אדום בנשמה »

אני כמובן מסתייג מהגישה של פסילה גורפת של שחקני הבית, אבל מצד שני, אי אפשר שלא לשים את הקלפים על השולחן ולקרוא לילד בשמו: עונת אשתקד היתה לא סתם סטירה מצלצלת, היא היתה וואחד בומבה לכל עדת חסידי שחקני הבית. עניין ההתפכחות וההתפקחות מאותה בועה, "בועת שחקני הבית", היה אחד ממאפייניה העיקריים, אם לא העיקרי ביותר שבהם.

כמובן שהמסקנה אינה גורפת, אלא ספציפית לדור ההווה, לפחות חלקו הגדול, שפשוט נולד וגדל במציאות קלוקלת. בעתיד, אני מאמין, נוכל להנות משחקני בית כפי שתמיד פיללנו ויחלנו..

נ.ב
אריק, כשאתה נותן הגדרה כזאת מעורפלת, מפה ועד לפרשן הדברים למקומות הכי קיצוניים המרחק קצר, כך שזה ממש לא לעניין. בעיני לפחות, המניע הוא רצון לתת תגובה, לגיטימית לחלוטין, לאלו שגיבשו גישת אנטי, גורפת ופזיזה מדי, בכל הקשור לשחקני הבית.
מִ֣י זֹ֗את עֹלָה֙ מִן־הַמִּדְבָּ֔ר

סמל אישי של משתמש
אריק
יצירת קשר:

שליחה על ידי אריק »

אורי אדום בנשמה כתב:אני כמובן מסתייג מהגישה של פסילה גורפת של שחקני הבית, אבל מצד שני, אי אפשר שלא לשים את הקלפים על השולחן ולקרוא לילד בשמו: עונת אשתקד היתה לא סתם סטירה מצלצלת, היא היתה וואחד בומבה לכל עדת חסידי שחקני הבית. עניין ההתפכחות וההתפקחות מאותה בועה, "בועת שחקני הבית", היה אחד ממאפייניה העיקריים, אם לא העיקרי ביותר שבהם.

כמובן שהמסקנה אינה גורפת, אלא ספציפית לדור ההווה, לפחות חלקו הגדול, שפשוט נולד וגדל במציאות קלוקלת. בעתיד, אני מאמין, נוכל להנות משחקני בית כפי שתמיד פיללנו ויחלנו..

נ.ב
אריק, כשאתה נותן הגדרה כזאת מעורפלת, מפה ועד לפרשן הדברים למקומות הכי קיצוניים המרחק קצר, כך שזה ממש לא לעניין. בעיני לפחות, המניע הוא רצון לתת תגובה, לגיטימית לחלוטין, לאלו שגיבשו גישת אנטי, גורפת ופזיזה מדי, בכל הקשור לשחקני הבית.
לא, פשוט לתת את הדוגמה של בילבאו ולשריין מכסות בהרכב לשחקני בית זה לא קיצוני...

סמל אישי של משתמש
אורי אדום בנשמה
Title: הפועל באר שבע בנשמה שלי

שליחה על ידי אורי אדום בנשמה »

אריק כתב:
לא, פשוט לתת את הדוגמה של בילבאו ולשריין מכסות בהרכב לשחקני בית זה לא קיצוני...

נו, ונניח שהדוגמא קיצונית מדי - במה זה מכשיר ומעניק לגיטימציה לדבריך?

ובכלל - אתלטיק בילבאו הובאה רק כמשל, כמקרה הקיצון, להדגמה ולהמחשה בלבד, המייצג כל מה שההיפך מאותה גישת אנטי שחקני בית.

שריון מכסות בהרכב לשחקני הבית? מאיפה הבאת את זה? זו כבר פרשנות אישית שלך, ידידי..
מִ֣י זֹ֗את עֹלָה֙ מִן־הַמִּדְבָּ֔ר

סמל אישי של משתמש
אריק
יצירת קשר:

שליחה על ידי אריק »

אורי אדום בנשמה כתב:

נו, ונניח שהדוגמא קיצונית מדי - במה זה מכשיר ומעניק לגיטימציה לדבריך?

ובכלל - אתלטיק בילבאו הובאה רק כמשל, כמקרה הקיצון, להדגמה ולהמחשה בלבד, המייצג כל מה שההיפך מאותה גישת אנטי שחקני בית.

שריון מכסות בהרכב לשחקני הבית? מאיפה הבאת את זה? זו כבר פרשנות אישית שלך, ידידי..
"יודע מה? מאמין שעם "מכסה" של 4 תושבי הנגב בהרכב, כאלו שגדלו בו (שיוולדו בסורוקה,ברזילאי או אסוניסיון) לא היינו נפגעים מאוד".

בניגוד לאחרים אני לא מצטט דברים שלא נאמרו.

סמל אישי של משתמש
Sir Alex Ferguson

אריק כתב:
"יודע מה? מאמין שעם "מכסה" של 4 תושבי הנגב בהרכב, כאלו שגדלו בו (שיוולדו בסורוקה,ברזילאי או אסוניסיון) לא היינו נפגעים מאוד".

בניגוד לאחרים אני לא מצטט דברים שלא נאמרו.
לא, אתה פשוט מתמקד בדברים הנוחים לך.
אתלטיק בילבאו (ואת זה משום מה בחרת להקצין ולא לצטט כראוי) הובאה כמשל, כקבוצה שאפשר לקחת ממנה מספר דוגמאות לבאר שבע ולא כמודל.
אתה משום מה בוחר להבליט את החלקים הנוחים לך.

ולסיום, בקשר לטור של דודו, האם אי אפשר לטעון שהטור שלך הוא טור הנכתב ממניעים מסויימים הבאים להוביל אנשים הקוראים את הטור לכיוון מסוים?
את השם של אפרים צבי כתבת כאן רק כתגובה לדבריו של מישל, וכן גם את העובדה הקטנה (שמשום מה לא זכתה למקום בטור שלך, אולי היא לא חשובה מספיק) שלמרבה הפלא יש אנשי מקצוע באר שבעים ראוים.
האם לא היה מקום בטור שלך לציין שיש גם אנשים מקצוע באר שבעים ראוים? או שאולי זה היה פוגע בטור שלך שצועק למקומיים להפסיק להפריע? אולי גם יוסי אלקיים מפריע לך ולעוד אנשים ביציע לצעוק שחקני הבית הביתה?

לטעמי אוהדי הפועל באר שבע הולכים תמיד לקיצוניות כזאת או אחרת. אולי בעבר גם אני הייתי כזה. היום אני מסתכל על הכל מבחוץ ורואה שיש הרבה אפור, גם בנוגע לסוגיית שחקני הבית, גם בקשר לסוגיית שחקני הרכש.
אתה ואחרים לצערי לקחתם את הכיוון הקיצוני השני. הבאר שבעים אשמים בהכל, בכישלונות, בבינוניות, באלי זינו, בהכל. כשיש הצלחות, אלו תמיד השחקנים מבחוץ שהביאו את ההצלחות. כשיש כשלונות, גם אם 3 שחקני בית בהרכב, זה שחקני הבית האשמים הבלעדיים.
אני לא יודע מהם הסיבות לכעס העצום כלפי הבאר שבעים. אולי הציפיות הגדולות משחקני הבית שלא מתממשות, אולי הכישלונות שהיו, אולי הבינוניות, אולי העובדה ששחקני הבית ממשיכים להישאר כאן לאורך שנים לעומת השחקנים שבאים מבחוץ שמתחלפים לעיתים קרובות. אבל אם אתה ואחרים תסתכלו על הכל מבחוץ, אתם תראו שגם אתם לא פחות קיצונים מאותם אוהדים שעדיין חולמים שבשנה הבאה או בזאת אחריה יהיו כאן 11 באר שבעים שיפתחו בהרכב.
הדברים דומים אגב בקשר לכל סוגייה בקהל שלנו. שונאים או אוהבים את גיא לוי, שונאים או אוהבים את אלונה, שונאים או אוהבים את קדוסי, שונאים או אוהבים את שחקני הבית, פשוט אין אמצע.

שלח תגובה