חן עזרא ...!!

כל מה שקשור להפועל באר-שבע - "גאוות הנגב"
סמל אישי של משתמש
sumsum

Re: חן עזרא ...!!

שליחה על ידי sumsum »

על אילוז גם אני אחגוג, שחקן שהוא אוהד את הקבוצה לא בורח ממנה, ככה לא אוהדים, אני סובל כבר 25 ולא נוטש, לכן אלו תירוצים ותו לא,שנית לגבי איכות המאמנים, אלו שוב סיפורים, על אימון אחד בחודש ששלמה שרף העביר או שהיו מגיעים מהטלויזיה לצלם אז הוא היה מגיע, קרוב משפחה שלי משחק שם, הוא טוען שזו ה-שכונה הכי גדולה בארץ ובתור אחד ששיחק במכבי חיפה במחלקת הנוער, טוברוק זה ה-שכונה בהתגלמותה, תנאים ביזיון, מאמנים מושחתים,אווירה מגעילה של שוק בשר,אז מי שלא יודע שישאל, אספר הכל ממקור ראשון, הוא יצא סתום ושכרו בהפסדו, אני לא בעד אנשים שנוטשים ש'קשה'
קשה יש בלחם ובקוביה של זה שי!

סמל אישי של משתמש
nitsande

שליחה על ידי nitsande »

תפסיקו לבלבל את המול אילוז שחקן מהיר מאוד ולא קל לעשות לו את מה שעשה חן עזרא.
גם אם בכיל 15 הוא בחר לברוח מותר לסלוח לו הוא היה בן 15!!
ועכשיו הוא הראה שהוא יודע לשחק לימין יודע לשחק לשמאל, יש לו מהירות אדירה, טכניקה מדהימה, וגם בעיטה לא רעה בכלל.
אני חושב שחייב להחתים אותו בדחיפות.
הוא בצד אחד כשמסיקסון בצד שני זה יהיה מטורף!
רק אהבה תנצח...

סמל אישי של משתמש
yedidel
Title: קרייזי-רד

שליחה על ידי yedidel »

נראה לי קצת הגזמתם עם חן עזרא, לי הוא נראה כמו המודל של ה"כישרון" הישראלי הרגיל, עשה הרבה טכניקה ודאווינים אבל שום דבר מועיל במשחק. הוא צריך עוד ללמוד הרבה.

סמל אישי של משתמש
sumsum

שליחה על ידי sumsum »

ניצן אתה מתעקש לקרוא שורה ראשונה ואחרונה
שמר עזרא סיים חוזה לפני שנה בטוברוק הוא בחר לא לחזור לב"ש ובחר בנתניה,למרות שיכל לבחור באופציה הדרומית, אבל בשבילו אנחנו לא מפותחים, לא בעניינים, ולא לכבודו לשחק בליגה השניה, צחוק הגורל שבנתניה לא תופסים ממנו וכברירת מחדל ייתכן ויסכים לחזור להנה, אני אישית הייתי מופתע, אבל הוא שם פס על העבר הבאר-שבעי שלו ולבריאות שיהיה לו, לא רוצה לראות אותו הופך להיות צבוע פה ומנשק את הסמל, תשאר שם עזרא!
הבן אדם צהוב והדחיק כל אדמומיות בגופו, רצה כסף, רצה עתיד מחוץ לב"ש אז למה לספק לו את זה כאן על חשבוננו?
שיהיה לו לבריאות שיצליח בכל מקום, פה אין לו מקום וחבל שאתם 'מוחלים בקלות' על יריקה בפרצופכם
נ.ב- אתה בעונה הבאה תראה מה מר אילוז יכול לעשות...מבחינה הגנתית זה -כלום!
שחקנים מהירים יותר נמצאים בליגת העל ממר עזרא הנתניתי
ומהסיבה הזו מר אילוז לא הצליח בהפועל פתח תקווה ובנבחרת ויתרו עליו מהר מאוד שהבינו שהוא לא מספיק טוב בשום עמדה, לא בהגנה (איטי, לא סוגר נכון) לא בקישור (מפוזר, מאבד המון כדורים, אף הגבהה שלו לא מגיעה לכתובת) בקיצור,זה לא זה
אותם מאמנים ש'מהם ברח' ואותה מחלקת נוער שלה סובב את הראש הוציאה את בניון, ברדה, בונפלד,אילוז,אלול ועוד ועוד, אז לומר שהוא 'התקדם'?
לאן בדיוק? לכפר סבא? לטוברוק? קבוצה בלי בוגרים? קבוצה בלי מגרש אימונים? מתאמנים על חול,
קבוצה עם אינטרסים וקומבינות עם קבוצות?
בקיצור, סיפורים שיספר למי שאין מושג, הוא חשב שהוא גדול על ב"ש, יצא קטן! אז מה? נמשיך עם רגשי הנחיתות? אני אומר שלא!
יש פה מועדון עם כסף, קהל אדיר בטח אחד מ-4 הכי גדולים בארץ, זה שלעזרא זה לא הספיק, בעיה שלו, אנחנו כדאי שנעריך את עצמנו

סמל אישי של משתמש
Sir Alex Ferguson
Title: אליניב ברדה

שליחה על ידי Sir Alex Ferguson »

1. סומסום, לא נגיד צביעות, אבל בוא נגיד שאתה חסר פורפורציה ובעל ניגודים פנימים. מצד אחד, אתה טוען שההרס שזינו עשה במחלקת הנוער גרם לזה שב5 שנים הקרובות לא יכול לעלות שום שחקן מהנוער (אלא אם הוא "עילוי" יוצא דופן) ואנחנו לא צריכים להסתכל לנוער. מצד שני, אתה כועס על שחקנים, כמו חן עזרא, שאם היום עולים היום מהנוער, לא היית מסתכל עליהם בכלל?
שחקן צעיר שקורא היום את התגובות שלך, היום, בתקופה של אלונה, אומר לעצמו למה לי להישאר במחלקת נוער הרוסה? למה לי לעלות לבוגרים אם ישנם אוהדים, כמוך, שבמילא יפסלו אותי ויעדיפו שחקנים כמו זולו או קוסטרוב, שלא טובים ממנו, רק כי הם נולדו בזמביה ומולדובה ומוזמנים לנבחרות האולימפיות החלשות של אותם מדינה.

2. חן עזרא הוא ילד מוכשר שאני מכיר הרבה מאוד שנים עוד מהמגרש בבית ספר רעות. מגיל קטן אבא שלו (שגם היה בזמנו שחקן בנוער של באר שבע ובעל יכולות בכלל לא רעות) מעביר לבחור אימונים פרטים ועזר לו לרכוש ידע בכדורגל. מגיל קטן מאוד הוא תמיד שיחק עם מבוגרים ממנו ותמיד היה הכי טוב במגרש. הוא גם אוהד של הקבוצה מגיל מאוד צעיר.
לא הפתיע אותי שהגיע למחוננים של טוברוק ואז לנתניה, לא הפתיע אותי לראות את השליטה והמהירות שלו עם הכדור. הוא עזב כי בקבוצה שהוא שיחק בה במחלקת הנוער של באר שבע היו "מקומות מובטחים" לשחקנים עם קירבה מסוימת. הוא עזב כי אלי זינו עוד בנערים תכנן למי הוא ימכור אותו כשיגדל. ואז הגיעה הצעה מהמחוננים של טוברוק. שמעבר למכנס ושרף שאימנו אותו שם, היא קבוצה שכל הקבוצות הבכירות בליגת העל (מכבי חיפה, בית"ר י"ם, הפועל ת"א, מכבי נתניה) שולחים נציגים לצפות בשחקנים שם.
אז כן, חן עזרא הוא אוהד של הפועל באר שבע, אומנם לא שרוף כמוני וכמוך, לא אחד כזה שמוכן לסכן את הקרירה שלו בשביל קבוצת נעוריו (ואז זה נראה סיכון, מעטים האנשים שהאמינו שמישהו יבוא ויביא את הקבוצה לגאולה), אבל אוהד של באר שבע.
חבל מאוד שהוא שייך לנתניה, שדרשה עליו מחירים לא קטנים מאלונה בקיץ. מי יודע, אם מתיאוס ישאר עונה נוספת ולא ירצה אותו יתכן שתהיה לנו אופציה להחזיר את הבחור למקומו הראוי.

אז אני מציע לך לקחת נשימת אוויר, להבין שלא כולם כמו אליניב ברדה שאבא שלו הלך ראש בראש עם ההנהלה עשרות פעמים ונכנס איתם כל זמן מסוים לתאקלים כדי שאליניב לא יפגע מהפרוטקציות, ולא לשכוח שבסופו של דבר אותו אליניב ברדה שציינת כאן, נמכר נגד רצונו למכבי חיפה, ובגלל שהוא גדל כאן, ביזבז שנתיים בספספל של מכבי חיפה במקום לפרוח במקום אחר. למה? כי זינו קבע לו איך להתפתח ולאן ללכת. ככה "הוקירו" בזמנו שחקנים כמו ברדה שגדלו במערכת והוכיחו את עצמם כאן.

3. מישל, אתה פסול עדות. מהרגע הראשון אחרי שחן עזרא שיגע את אילוז אתמול אתה התפללת שאילוז יוכיח לכולם שהם טועים והוא יוכל להסתדר עם חן עזרא. אפילו היית בטוח שאילוז בישל או היה מעורב במהלך של הגול של ב"ש, מה שהתברר כלא נכון. בסופו של דבר, עם חוד טוב יותר לידו, או תפקוד נכון יותר במגרש (לחשוב בכמה צרות היינו נתקלים אם הוא היה משחק באמצע ומבצע את המהלכים שהוא ביצע על אלול) אז חן עזרא גם היה משפיע יותר על המגרש.

ולסיום, חן עזרא ויוסי אלקיים הם בני אותו גיל. בעוד אלקיים בקושי מגרד את הדקות השנה, למרות הכישרון, לחן עזרא יש כבר עונה של כדורגל מאחוריו. ובגיל הזה מדובר בהבדל לא קטן. הלוואי ויום אחד שניהם ירוצו על הקווים במדי הפועל באר שבע.
חיים לוי, 1978 - 2013, אגדות לעולם לא מתות!

סמל אישי של משתמש
sumsum

שליחה על ידי sumsum »

שוב משה ידידי, הרבה שורות, הרבה אי דיוקים, ראשית בתור אחד ששיחק גם עם אליניב וגם עם יוסי בניון, אני יכול לומר שאבא של ברדה עשה לו יותר נזק מטוב, ועובדה שבחיפה ניטרלו גם את מר בניון האב, ואת מר ברדה האב, ומלבד זו החוזה שמר ברדה קיבל בחיפה היה אדיר בטח לתפוקה העלובה שלו עד אז.
לגבי הפרוטקציות והסיפורים -שוב אמנם היו דברים בגו, אבל לא ניתן להפריז בערכן, זה נערך בשוליים, רוב השחקנים במחלקת הנוער בזמנו היו יוצאי משפחות ממעמד סוציו אקונומי נמוך, יסלח לי אביתר אילוז גם ממשפחה כזו ואין בזה פסול או בושה, לכן הייתי מצפה שדבריך יגובו בדוגמאות, כמו שאני מביא, התיאוריות שלך נשמעות מפוצצות, איך אין מאחוריהם כלום, מר עזרא הצעיר לקח את עצמו והתאמן אצל מאמנים סוג ב' בטוברוק גם אם עונה אחת הוא עמד ליד מכנס זה לא עושה אותו מתאמן ברמה גבוהה,ושוב, שרף לא אימן אותו ביומיום, אלו סיפורים ואגדות, שרף היה מגיע להצטלם ותו לא, ואם יש שוק עבדים כמו שאתה מתאר זה בטוברוק, בן של בן דוד שלי הרצלייני ומשחק בטוברוק, הוא יספר לך על ה'מתקנים המעולים' על זה שאין להם תלבושות נורמליות, שהם מתלבשים בשירותים, ושהם מתאמנים אצל אנשים שאין להם מושג, וההההה-פרוטקציות קיימות שם,מי שלא משלם, איזיקוביץ' לא ידחף לכיוון שלו, דוגמה מעולה זה מרעי מהפועל ת"א, הכריחו אותו ללכת לחיפה, הוא סירב ושיחק להם אותה בניצול פירצה בחוזה וברח להם, וכעת הם תובעים אותו, אז מי עושה קומבינות? אלי זינו? או אולי איזיקוביץ' שקובע לכולם היכן ישחקו ועושה הסכמים עם קבוצות 'על עיוור' , יש להכיר את החומר לפני שמביעים עליו דיעה ואל תעלב אתה לא מכיר את החומר.
אז נכון זה לא נופל לאג'נדה שלך, אבל מה לעשות? עובדות ניתן לשנות ? כנראה שלא, מר עזרא שיחק עד היום ואני אשמח לדעת שאני טועה, אולי 5 משחקים מלאים, שבתחילת העונה לא ראה דשא בנתניה, לא ראה דשא בכפרסבא ואולי אולי מתחיל לקבל את הצ'אנס בצורה רצינית, אז לבוא ולומר שאלקיים נדחק לפינה בעוד שעזרא פורח?? נו באמת, כמה אי דיוקים ב500 מילים

סמל אישי של משתמש
Sir Alex Ferguson

sumsum כתב:שוב משה ידידי, הרבה שורות, הרבה אי דיוקים, ראשית בתור אחד ששיחק גם עם אליניב וגם עם יוסי בניון, אני יכול לומר שאבא של ברדה עשה לו יותר נזק מטוב, ועובדה שבחיפה ניטרלו גם את מר בניון האב, ואת מר ברדה האב, ומלבד זו החוזה שמר ברדה קיבל בחיפה היה אדיר בטח לתפוקה העלובה שלו עד אז.
לגבי הפרוטקציות והסיפורים -שוב אמנם היו דברים בגו, אבל לא ניתן להפריז בערכן, זה נערך בשוליים, רוב השחקנים במחלקת הנוער בזמנו היו יוצאי משפחות ממעמד סוציו אקונומי נמוך, יסלח לי אביתר אילוז גם ממשפחה כזו ואין בזה פסול או בושה, לכן הייתי מצפה שדבריך יגובו בדוגמאות, כמו שאני מביא, התיאוריות שלך נשמעות מפוצצות, איך אין מאחוריהם כלום, מר עזרא הצעיר לקח את עצמו והתאמן אצל מאמנים סוג ב' בטוברוק גם אם עונה אחת הוא עמד ליד מכנס זה לא עושה אותו מתאמן ברמה גבוהה,ושוב, שרף לא אימן אותו ביומיום, אלו סיפורים ואגדות, שרף היה מגיע להצטלם ותו לא, ואם יש שוק עבדים כמו שאתה מתאר זה בטוברוק, בן של בן דוד שלי הרצלייני ומשחק בטוברוק, הוא יספר לך על ה'מתקנים המעולים' על זה שאין להם תלבושות נורמליות, שהם מתלבשים בשירותים, ושהם מתאמנים אצל אנשים שאין להם מושג, וההההה-פרוטקציות קיימות שם,מי שלא משלם, איזיקוביץ' לא ידחף לכיוון שלו, דוגמה מעולה זה מרעי מהפועל ת"א, הכריחו אותו ללכת לחיפה, הוא סירב ושיחק להם אותה בניצול פירצה בחוזה וברח להם, וכעת הם תובעים אותו, אז מי עושה קומבינות? אלי זינו? או אולי איזיקוביץ' שקובע לכולם היכן ישחקו ועושה הסכמים עם קבוצות 'על עיוור' , יש להכיר את החומר לפני שמביעים עליו דיעה ואל תעלב אתה לא מכיר את החומר.
אז נכון זה לא נופל לאג'נדה שלך, אבל מה לעשות? עובדות ניתן לשנות ? כנראה שלא, מר עזרא שיחק עד היום ואני אשמח לדעת שאני טועה, אולי 5 משחקים מלאים, שבתחילת העונה לא ראה דשא בנתניה, לא ראה דשא בכפרסבא ואולי אולי מתחיל לקבל את הצ'אנס בצורה רצינית, אז לבוא ולומר שאלקיים נדחק לפינה בעוד שעזרא פורח?? נו באמת, כמה אי דיוקים ב500 מילים
השאלה כאן היא לא באמת מה התנאים בטוברוק. השאלה איך מכרו את טוברוק באותם זמנים (ותגיד לי הורה שלא יתרגש שבאימון רואים את הבן שלו שרף ומכנס וממליצים לו לחתום בטוברוק) ואיך באר שבע נמכרה באותם זמנים.
היום, כשאלונה היא בעלת הבית, קל מאוד לדבר במבט לאחור למה א' לא רצה להישאר או למה ב' עזב.
מעולם, בכל ההיסטוריה של הפועל באר שבע, לא נרשמה עזיבה כל כך מסיבית של שחקנים מקבוצת הנוער כמו בתקופה האחרונה של זינו.
חן עזרא, אלמוג כהן, אלון וייסברג, אוהד סעדון, שי מימון, ומור דהן. ואלה רק השמות שעולים לי כרגע בראש, אני בטוח שישנם עוד. כל אלה עזבו כמעט באותה תקופה, למה לשחקן בגיל 15, 16, או 17 לעזוב את העיר, החברים, המשפחה וללכת לטוברוק? למה לאלמוג כהן לגרום להורים שלו לעזוב את העיר ולנסוע איתו לטוברוק? אתה באמת חושב שזה מה שאותם ילדים רצו, לא, אבל זה מה שקרה. אני לא רוצה לנקוב בשמות, אבל לי במקרה היו קרובי משפחה ששיחקו במחלקות הנוער באותם שנים. היה שוער מסוים, שהיה מקורב לאדם בהנהלה ששיחק נטו בגלל הקירבה. אם זכרוני אינו מטעה אותי זה אפילו התרחש על חשבונו של דוידי שהיה השוער לאורך כל העונה ופתאום במשחק מכריע לאחר התערבות של אותו חבר הנהלה מצא עצמו על הספסל. הדוגמאות לא חסרות. אותו חבר משפחה שלי, קיבל הצעה ממכבי ת"א. הוא רצה מאוד לעזוב, אבל לא עזב בגלל המרחק. למה הוא רצה לעזוב? כי בכל סוף שבוע שני הוא היה חוזר הביתה עם רגלים הרוסות בגלל המגרשים שמחלקות הנוער היו מתאמנות בהם. הוא הושבת לכמה חודשים בגלל פציעה מאימון בפארק בד'.
אתה יכול להתעלם מהחוסר במתקנים, להתעלם מהשכונה שהתנהלה, להתעלם ממה שהלך בבוגרים באותה שנה, להתעלם ממה שזינו שידר כשמכר את בניון, ברדה וכל דבר טוב שצמח כאן, אתה גם יכול לדבר על התנאים בטוברוק מכאן ועד להודעה חדשה, אבל אז טוברוק, בניגוד לבאר שבע, נחשבה לחממה לילדים. אבריטמן פרח ופתח את הדלת לאחרים. שלמה שרף עשה פרסום רב, נוצר הקשר עם מכבי נתניה, ועבור ילד שמשחק בבורות של באר שבע, עם חרם אוהדים על יו"ר שכל תכליתו למכור שחקנים וקבוצה שבדרך לתחתית, מעבר היה הצעד הנכון.
מילא אם הצעד היה מתרחש היום, הייתי מבין את הכעס. אבל בתקופת זינו, בתקופת החרם, בתקופה שחברי הנהלה היו אומרים למאמן מהיציע איזה חילופים לעשות ומי יפתח במשחקים מכריעים, כשבצד יש הצעה קוסמת מקבוצה עם מתקנים כמו מכבי חיפה או מקום שנחשב לחממה כמו טוברוק, למה לא ללכת על זה?
הראייה היא שכל השחקנים הבאמת מוכשרים, כמו חן עזרא, כמו אלמוג כהן, עזבו. כמה שחקנים כמו יוסי אלקיים מחלקת הנוער הוציאה ב5 שנים האחרונות?

ובוא נחזור לעובדות:
1. אתה לא רואה ניגוד בדברייך בין איך שאתה מדבר על מחלקת הנוער (אפילו היום אחרי זינו) לציפיות שלך משחקנים באר שבעים? אם אתה מדבר כך על הנוער, וזה עוד היום בתקופה של אלונה, כיצד אתה מצפה ליחס אחר משחקנים בתקופתו של זינו?
2. הנה העובדות בקשר ל"5 המשחקים" שחן עזרא שיחק השנה (ובוא נוציא מהמשוואה את גביע הטוטו): חן עזרא הגיע כבר בתחילת העונה מנתניה (ולא נזרק אלא העדיף ללכת לכפר סבא כדי לקבל דקות) והוא שותף השנה ב22 משחקים בהפועל כפר סבא. לא חמישה ולא עשרה משחקים, עשרים ושתיים. מהם 15 בהרכב הפותח. אם מוסיפים את 2 משחקי גביע המדינה מגיעים ל24 הופעות לחן עזרא. יוסי אלקיים שותף 12 פעם בהפועל באר שבע מהם 10 פעמים כמחליף.
אתה קולט את ההבדל? אתה מבין את ההבדל בין איך חן עזרא יוצא מהשנה הזאת לבין איך יוסי אלקיים יוצא מהשנה? אתה גם יכול להוסיף לחן עזרא עוד 7 הופעות בכפר סבא (הוא יגיע ל31 הופעות, שחקן הרכב קבוע) כי חן עזרא הוא שחקן הרכב קבוע בכפר סבא, זה כל ההבדל.
ולא שכחתי את ההערה שלך בקשר לזה שרק שחקני נבחרת בגיל הזה מדברים אלייך. חן עזרא הוא שחקן פותח בנבחרת ישראל, למקרה ששכחתי לציין.
3. אליניב ברדה נמכר נגד רצונו למכבי חיפה. אתה יכול להפוך את הדברים כרצונך, המכירה נעשתה נגד רצונו. להשתמש בברדה כדוגמא, כשזינו פשוט גוזר עליו קופון, זה שימוש לא במקום לדעתי.
אני חושב שהוא היה צריך לקבל צאנס גדול יותר בחיפה, כי הערך של אליניב תמיד היה מעבר ליכולת הטכנית שלו או יכולת הסיום שלו. וגם אם אתה צודק ולא הגיע לו להיות במכבי חיפה (ואני חולק עלייך), גם כאן אתה מצדיק את הנקודה שלי, שההתפתחות של ברדה נפגעה בשנתיים שלו בחיפה אם כי הוא לא היה מספיק טוב (כדברייך), או אם כי רוני לוי לא ידע מה יש לו ביד (דעתי).
סומסום היקר (אני מקווה שנתראה שוב בטדי כמו בפעם הקודמת) אולי אתה צריך לבדוק את העובדות, כי אפשר להודות לפעמים בטעויות. לא בושה להודות שאתה לא באמת מכיר את חן עזרא, שלא באמת כל מי שעזב את מחלקת הנוער בתקופה של זינו הוא פושע, ושיש כאלה שמתמשים בטוברוק, גם אם היא לא מה שמוכרים לנו, כמקפצה קדימה ולא יותר מזה. בטח בתקופה שבה הנוער שלנו נוהל בצורה המחפירה ביותר מיום הקמתו, מבחינת מגרשים, תנאים, מעורבות של אנשים חיצונים וראייה לעתיד.

סמל אישי של משתמש
sumsum

שליחה על ידי sumsum »

משה יקירי, ראשית גם אם איני מסכים עם דעתך אני מכבד אותך על כל רבדיה
לגבי העובדות, טוברוק הייתה והינה ה-בלוף הגדול, מדובר במתקני אימונים מחפירים לא פחות מב"ש, מדובר בסחר עבדים שבו איזיקוביץ' מחליט עבור השחקן היכן ישחק, מדובר בכפייה, ואולי תנאי עבדות מודרניים בכסות חוזים דרקונים, במקרה חבר טוב שלי הוא חבר טוב מאוד של אמיר קשב, דובר מכבי נתניה, ובתחילת העונה גם אני חשבתי על האפשרות להביא את חן עזרא, כי בניגוד לדעתך כן עקבתי אחריו, והשמות וייסברג ושות' לא זרים לי.
אותו חבר סיפר לי שעזרא לא נכלל בשום קונסטלציה שהיא לשחק העונה, ואם הוא רוצה הרעיון הוא לשחרר אותו לקבוצה קטנה במשבר גדול, ללא שחקנים==> כפ"ס מישהו? לכן הוא משחק, אלקיים משחק בקבוצה עם קהל ענק, עם שאיפות, עם תחרות גדולה, אז ראש לשועלים זה נחמד, אבל לא מציאה גדולה ובטח לא הוכחה לדבריך.
אני לא פוסל את כל תוצרי מח' הנוער לדורותיה, להיפך, אני טוען שכל מי שבאמת אמור להיות שחקן, יהיה שחקן, שחקן כדורגל היום זה 90% בראש, ורוב רובם של השחקנים במח' הנוער כאן הם פריכים, קורסים תחת הלחץ ואינם ראויים להיות שחקנים מקצועיים.
אנשים דיברו על רפי עמוס, כמה שגיא יכול להיות גמר לו את הקריירה...אני מרים גבה ושואל: 'רגע אם הוא קורס מקטע כזה, מה הסיכוי שלו להתמודד ברצינות עם קשיים גדולים מאלה'?
אם הוא לא יכול? לא יהיה מקצוען-פשוט לא?
לא שמעתה אותי מדבר פעם אחת לגבי אלקיים, אני מכבד אותו חושב שיכול להיות שחקן סגל טוב ואולי אולי קצת יותר מזה, אבל מעולם לא פסלתי אותו, כי מעבר למה שיש לו ברגליים, אני מכוון לראש, הראש שלו מוצא חן בעיני, לא פוחד לקחת אחריות, לא בורח מהכדור, ברגעי לחץ הוא פורח (בעיטות עונשין) בקיצור יש לו משהו, אחרים לצערי הם מאלה שמסתתרים מאחורי השמלות של אחרים, ולכן אני נגד
זה לא אומר שגם בתקופת זינו 1-2 שחקנים לא היו ראויים לשחק בבוגרים!
ושוב תשאל כל אחד בטוברוק מהילדים, זה אסון הומניטרי, אריאל שיימן לידם הוא מלאך, החלום ושברו זה נקרא.ואני לא מגיש לחי שניה למי שטוען שאני לא מספיק טוב בשבילו, בטח ובטח בקטע שהוא לוקח אותי כברירת מחדל, הרי אם נתניה היו קופצים עליו והיו נותנים לו לשחק בהרכב כמו אלמוג כהן, הוא לא היה חושב לחזור אלינו, ולא היינו שומעים כמה הוא 'אוהד את הפועל ב"ש' אבל שהעתיד שלו לא מובטח ולא ברור..פתאום מגלים שהוא 'משלנו' , תודה לא משלנו ולא מעניין, שיפרח במקום אחר, אם זה גורלו להצליח
בינתיים בליגה שניה, בקבוצה בלי מטרות, בקושי עם סגל למשחק, אני לא ראיתי את ה-הישג הגדול שהוא השיג בזה שהוא נטש את קבוצתו האהובה תמורת נזיד עדשים, מקח טעות זה נקרא? כרגע זה נראה כך, בוא נחכה ונראה, אני לא רואה איך שחקן שמצליח ברמות הגבוהות רץ להפועל ב"ש גם היום, ולכן הצביעות שלו בקטע הזה בולטת עד מאוד.
חג שמח ידידי.

סמל אישי של משתמש
Sir Alex Ferguson

sumsum כתב:משה יקירי, ראשית גם אם איני מסכים עם דעתך אני מכבד אותך על כל רבדיה
לגבי העובדות, טוברוק הייתה והינה ה-בלוף הגדול, מדובר במתקני אימונים מחפירים לא פחות מב"ש, מדובר בסחר עבדים שבו איזיקוביץ' מחליט עבור השחקן היכן ישחק, מדובר בכפייה, ואולי תנאי עבדות מודרניים בכסות חוזים דרקונים, במקרה חבר טוב שלי הוא חבר טוב מאוד של אמיר קשב, דובר מכבי נתניה, ובתחילת העונה גם אני חשבתי על האפשרות להביא את חן עזרא, כי בניגוד לדעתך כן עקבתי אחריו, והשמות וייסברג ושות' לא זרים לי.
אותו חבר סיפר לי שעזרא לא נכלל בשום קונסטלציה שהיא לשחק העונה, ואם הוא רוצה הרעיון הוא לשחרר אותו לקבוצה קטנה במשבר גדול, ללא שחקנים==> כפ"ס מישהו? לכן הוא משחק, אלקיים משחק בקבוצה עם קהל ענק, עם שאיפות, עם תחרות גדולה, אז ראש לשועלים זה נחמד, אבל לא מציאה גדולה ובטח לא הוכחה לדבריך.
אני לא פוסל את כל תוצרי מח' הנוער לדורותיה, להיפך, אני טוען שכל מי שבאמת אמור להיות שחקן, יהיה שחקן, שחקן כדורגל היום זה 90% בראש, ורוב רובם של השחקנים במח' הנוער כאן הם פריכים, קורסים תחת הלחץ ואינם ראויים להיות שחקנים מקצועיים.
אנשים דיברו על רפי עמוס, כמה שגיא יכול להיות גמר לו את הקריירה...אני מרים גבה ושואל: 'רגע אם הוא קורס מקטע כזה, מה הסיכוי שלו להתמודד ברצינות עם קשיים גדולים מאלה'?
אם הוא לא יכול? לא יהיה מקצוען-פשוט לא?
לא שמעתה אותי מדבר פעם אחת לגבי אלקיים, אני מכבד אותו חושב שיכול להיות שחקן סגל טוב ואולי אולי קצת יותר מזה, אבל מעולם לא פסלתי אותו, כי מעבר למה שיש לו ברגליים, אני מכוון לראש, הראש שלו מוצא חן בעיני, לא פוחד לקחת אחריות, לא בורח מהכדור, ברגעי לחץ הוא פורח (בעיטות עונשין) בקיצור יש לו משהו, אחרים לצערי הם מאלה שמסתתרים מאחורי השמלות של אחרים, ולכן אני נגד
זה לא אומר שגם בתקופת זינו 1-2 שחקנים לא היו ראויים לשחק בבוגרים!
ושוב תשאל כל אחד בטוברוק מהילדים, זה אסון הומניטרי, אריאל שיימן לידם הוא מלאך, החלום ושברו זה נקרא.ואני לא מגיש לחי שניה למי שטוען שאני לא מספיק טוב בשבילו, בטח ובטח בקטע שהוא לוקח אותי כברירת מחדל, הרי אם נתניה היו קופצים עליו והיו נותנים לו לשחק בהרכב כמו אלמוג כהן, הוא לא היה חושב לחזור אלינו, ולא היינו שומעים כמה הוא 'אוהד את הפועל ב"ש' אבל שהעתיד שלו לא מובטח ולא ברור..פתאום מגלים שהוא 'משלנו' , תודה לא משלנו ולא מעניין, שיפרח במקום אחר, אם זה גורלו להצליח
בינתיים בליגה שניה, בקבוצה בלי מטרות, בקושי עם סגל למשחק, אני לא ראיתי את ה-הישג הגדול שהוא השיג בזה שהוא נטש את קבוצתו האהובה תמורת נזיד עדשים, מקח טעות זה נקרא? כרגע זה נראה כך, בוא נחכה ונראה, אני לא רואה איך שחקן שמצליח ברמות הגבוהות רץ להפועל ב"ש גם היום, ולכן הצביעות שלו בקטע הזה בולטת עד מאוד.
חג שמח ידידי.
אני חושב שהעובדה שלא רק שאני ואתה מנהלים כאן דיון, אלא שהסיפור בסוף המשחק בוסרמיל היה המשחק של חן עזרא, כן מלמדת שההחלטה של הבחור התבררה לצערי כנכונה.
הראייה של חן עזרא כשחקן של כפר סבא היא שגויה. הבחור הוא שחקן של מכבי נתניה שרק הושאל לכפר סבא כדי לקבל דקות. לא חושב שההשאלה, בטח בגילו של חן עזרא, מלמדת דברים רעים על הבחור. הגיע בתחילת השנה מאמן גרמני, שלא מכיר את הכדורגל הישראלי, והעדיף ששחקן צעיר שהוא לא מכיר יקבל דקות במקום אחר.
אתה טענת שהוכחה שלך ששחקן הוא מספיק טוב הוא השאלה לקבוצה אחרת. אז כפר סבא רצו את חן עזרא (ולא רק הם). אתה טענת שאם מישהו מספיק טוב הוא צריך לשחק בנבחרת ישראל, ועזרא הוא שחקן הרכב בנבחרת ישראל.
לצערי, לא משנה איך הופכים זאת, חן עזרא ויוסי אלקיים הם באותו הגילאים, ובעוד עזרא שיחק השנה לאורך כל העונה, אלקיים לא שיחק כלל. לא חושב שאלקיים מוכשר פחות, כן חושב שבגיל הזה אין דבר טוב יותר מלשחק לאורך זמן, גם אם אתה צריך ללכת לכפר סבא בשביל כך. חן עזרא יצא מהשנה הזאת כשהוא לומד הרבה. בכפר סבא יש לו את הביטחון לנסות הכל, לטעות, לצבור ביטחון, דברים שקריטים בגיל הזה לשחקן כדורגל.
אני לא מאשים את חן עזרא בעזיבה שלו. אני חושב שהמספרים מהתקופה של זינו מדברים בעד עצמם. כפי שאמרתי, ואין טעם לחזור על עצמי, גם אם היום מסתכלים על טוברוק באור אחר, גם אם בטוברוק התנאים לא היו טובים יותר, בחיים הכל שאלה מה מוכרים לך. באר שבע מכרה את עצמה באותה תקופה כמקום הגרוע ביותר לשחקן להתפתח בו, מכל הסיבות האפשריות. טוברוק מכרה את עצמה, בטח לשחקנים הצעירים מבאר שבע שהכירו אותה רק דרך ארבייטמן, מכנס, שרף והתדמית שהתקשורת יצרה לה, כחממה לצעירים שתוביל אותך לאחת מהקבוצות הגדולות.
אף אחד לא טוען שחן עזרא אוהד שרוף של הפועל באר שבע. אבל הוא כן אוהב את באר שבע כשחקן שגדל כאן ומשפחתו כאן, מעבר לבאר שבע כן יהיה עבורו קל יותר מאשר שחקנים אחרים שתביא מבחוץ, ואני גם בטוח שמבחינה כלכלית, בניגוד לשחקנים אחרים שתביא, הוא לא ידרוש עוד סכום כסף מסוים כי הוא עובר לדרום.

ואם נעזוב את הכל בצד. כבדה, אלקיים, מליקסון וחן עזרא כאופציות בכנפיים זה לדעתי יהפוך אותנו לקבוצת האגפים הטובה בליגת העל. וזה צריכה להיות השאיפה המרכזית שלנו.

שלח תגובה