שבת של כדורגל?

כל מה שקשור להפועל באר-שבע - "גאוות הנגב"
סמל אישי של משתמש
CrazyRed7
Title: קרייזי-רד7

Re: שבת של כדורגל?

שליחה על ידי CrazyRed7 »

חוץ מזה מדובר רק על משחק אחד במחזור שישוחק בשבת. מה הביג דיל?מי שרוצה לשמור שבת שימצא סידור וישן הקרבת האיצטדיון.

סמל אישי של משתמש
red and white
Title: Almog

שליחה על ידי red and white »

הראל כתב:לא הספקתי לקרוא את כל מה שכתוב כאן..

אבל מה שיש לי להגיד זה :
שאם שחקני הליגה הלאומית היו מרוויחים סכומי כסף נאים מאוד , השבת לא הייתה מענינת אותם והמלחמה הזו לא מענינת אותם .

ודבר שני , מה קרה לאוהדי שומרי המסורת שפתאום הפרדה בין גברים לנשים זה לא חשוב ? לא משמעותי ? לא צריך ?

ועוד דבר , משחק יקבע שעה אחרי צאת שבת .
חובה על הקבוצות ע"פ מנהלת הליגה להיות באיצטדיון כ90 דקות לפני פתיחת המשחק.

איך בדיוק יעשה שחקן מהמרכז או מחיפה שיש לו משחק שעה אחרי צאת שבת בב"ש (או להפך) ? ישן במלון בב"ש וילך ברגל עד לאיצטדיון ?
תפעיל את המוח ותקרא מה רשמת, רשמת שומרי מסורת לא חרדים , שומרי מסורת לא שומרים נגיעה כמו גם רוב הדתיים ואתה מדבר שטויות כי מי שבכלל העלתה את כל העיניין היא המנהלת ששינתה משחקים ליום שבת , לא השחקנים

סמל אישי של משתמש
The red one

שליחה על ידי The red one »

red and white כתב: תפעיל את המוח ותקרא מה רשמת, רשמת שומרי מסורת לא חרדים , שומרי מסורת לא שומרים נגיעה כמו גם רוב הדתיים ואתה מדבר שטויות כי מי שבכלל העלתה את כל העיניין היא המנהלת ששינתה משחקים ליום שבת , לא השחקנים
המנהלת שינתה את המשחקים לשבת כי היא השיגה הסכם שידור שממנו קיבלה יותר כסף שאותו העבירה גם לקבוצות הליגה הלאומית שכידוע לנו כסף חסר לכל אחת ואחת מהקבוצות שם.

ואז השחקנים העלו את זה. אני בטוח שאם אחפש אמצא משחקים בעונה שעברה שגלשו לשבת או שוחקו בשבת עצמה.

סמל אישי של משתמש
אורי אדום בנשמה
Title: הפועל באר שבע בנשמה שלי

שליחה על ידי אורי אדום בנשמה »

אדום בלב בנשמהההה כתב: שאלתי את זה כי זו ממש לא התשובה שציפיתי ממך, וציפיתי שתיתן לי תשובה הגיונית בנושא. אולי איזו הלכה או משהו שכן מאשרים את זה.

ובכל מקרה זו השורה התחתונה מבחינתי. אם לשחקנים האלה לא הפריע לשחק "קצת" בשבת או "פעם ב.." בשבת, הם לא יכולים לדרוש עכשיו את מה שהם דורשים.

לא עניתי כי זה לא רלוונטי.
הדבר היחיד שרלוונטי הוא כאמור שינוי הסטטוס קוו. תם ונשלם
מִ֣י זֹ֗את עֹלָה֙ מִן־הַמִּדְבָּ֔ר

סמל אישי של משתמש
The red one

אורי, שואל נטו מחוסר ידע כי אתה בטוח תדע, אני זוכר שלפני לא מעט שנים בכלל (3-4 כזה) היה באופן קבוע משחק או שניים בשבת בלאומית.

אני טועה?

סמל אישי של משתמש
dor69

שליחה על ידי dor69 »

אדום בלב בנשמהההה כתב:אורי, שואל נטו מחוסר ידע כי אתה בטוח תדע, אני זוכר שלפני לא מעט שנים בכלל (3-4 כזה) היה באופן קבוע משחק או שניים בשבת בלאומית.

אני טועה?
לא

סמל אישי של משתמש
אורי אדום בנשמה

נווה,
אני גם זוכר שבעבר היו מדי פעם משחקים בשבת. לא כנוהל, אלא מבחירת הקבוצות בעיקר. אבל בשנים האחרונות השתרש מנהג מסויים. כעת רוצה המנהלת לשנות אותו ולכפות על הקבוצות חרף רצונן.

סמל אישי של משתמש
yossi
Title: קרייזי-רד

שליחה על ידי yossi »

אורי אדום בנשמה כתב:נווה,
אני גם זוכר שבעבר היו מדי פעם משחקים בשבת. לא כנוהל, אלא מבחירת הקבוצות בעיקר. אבל בשנים האחרונות השתרש מנהג מסויים. כעת רוצה המנהלת לשנות אותו ולכפות על הקבוצות חרף רצונן.
לשם הדיון, מדוע זה חרף רצונן של הקבוצות?
שידור אומר יותר כסף, יותר חשיפה. אינטרס עליון גם של בעלי קבוצות וגם של כלל השחקנים.
זה יותר חרף רצונם של שחקנים ספציפיים.

זו סערה בכוס מים.
אין קיום לכדורגל שלא משוחק בשבת, ושום דבר לא ישתנה.
וכמו שרשמתי קודם, אני גם לא חושב שצריך להשתנות. כרגע לא מעט משחקים משוחקים גם בימי חול, גם מוצ"ש וגם בשבת עצמה.
חילוניים, דתיים, חיילים. לאף אחד אין 100% (ולא יהיה באף מצב מן הסתם), אך כולם יכולים ללכת\לצפות בלא מעט ולהיות חלק מהענף.

סמל אישי של משתמש
red and white
Title: Almog

שליחה על ידי red and white »

אדום בלב בנשמהההה כתב: המנהלת שינתה את המשחקים לשבת כי היא השיגה הסכם שידור שממנו קיבלה יותר כסף שאותו העבירה גם לקבוצות הליגה הלאומית שכידוע לנו כסף חסר לכל אחת ואחת מהקבוצות שם.

ואז השחקנים העלו את זה. אני בטוח שאם אחפש אמצא משחקים בעונה שעברה שגלשו לשבת או שוחקו בשבת עצמה.
אני יודע וזה לא נוגד שום דבר שאמרתי ,ד״א המשתמש אניודע פרש מהפורום ?.

סמל אישי של משתמש
The red one

אתה מבין, אורי? זעקת פה לפחות פעמיים "סטטוס קוו" באשכגול ופתאום זה הפך ל"מנהג שהשתרש בשנים האחרונות"...

שאלו אותך כבר, אבל מניין לך לדעת שזה חרף רצונן של הקבוצות? גם אם יש 40, יודע מה? 50 שחקנים בכל הליגה הלאומית ששומרי שבת זה ממש לא הופך את זה ל"נגד רצון הקבוצות".

אניודע מפציע פה לעיתיםם לדעתי. הגיע הזמן שיגיד כבר מי הוא (אני מהמר הבן של אלישע)

סמל אישי של משתמש
אורי אדום בנשמה

אל תשחק איתי בסמנטיקות, מנהג שהשתרש זה סטטוס קוו.

'אני יודע' חבר של משפחת לוי. הוא הזדהה ככזה

סמל אישי של משתמש
אורי אדום בנשמה

ונווה,
ברור לי שמאבק על שמירת השבת בא לך ברע. תהיה גבר ותגיד את זה ללא כחל וסרק.

סמל אישי של משתמש
אריאל2
Title: דע מאין באת ולאן אתה הולך

שליחה על ידי אריאל2 »

אורי אדום בנשמה כתב:אל תשחק איתי בסמנטיקות, מנהג שהשתרש זה סטטוס קוו.

'אני יודע' חבר של משפחת לוי. הוא הזדהה ככזה
אולי, אבל זה בוודאי לא הסטטוס קוו המפורסם מקום המדינה אליו נצמדים כבר עשרות שנים.
כלומר, הטיעון לפיו אין להעביר את המשחקים לשבת לא יכול להסמך על כללי הסטטוס קוו מימי בן גוריון.
מי שהתחיל את הסיפור הזה לא העריך לדעתי כמה גדול יהיה כדור השלג כתוצאה מכך.
או שיעשו את הכל בהיתר ואז יצא שכרו בהפסדו או שיאסרו הכל, כולל ליגות נמוכות וילדים.

סמל אישי של משתמש
The red one

אורי אדום בנשמה כתב:ונווה,
ברור לי שמאבק על שמירת השבת בא לך ברע. תהיה גבר ותגיד את זה ללא כחל וסרק.
אין לי שום בעיה עם שמירת שבת, שכל אחד יעשה מה שטוב לו, יאכל מה שבא לו, יאמין במה שבא לו ויתפלל למי שרק בא לו. כל עוד הוא מנסה להוציא את זה מחוץ לביתו הצנוע ועל הדרך לפגוע בהנאות של אלפי/מיליוני אחרים שלא חושבים כמותו - זו כבר בעיה.

כאילו שמכל ההודעות שלי לא משתמע שאני נגד עניין העברת המשחקים משבת, כמו הרבה אחרים כאן. אבל באמת את העניין עם המשחקים בשבת זכרתי במעומעם, לא רציתי לפסוק "לפני 4 שנים היו משחקי בשבת" מבלי לוודא שבאמת כך היה.

סמל אישי של משתמש
אורי אדום בנשמה

אריאל2 כתב: אולי, אבל זה בוודאי לא הסטטוס קוו המפורסם מקום המדינה אליו נצמדים כבר עשרות שנים.
כלומר, הטיעון לפיו אין להעביר את המשחקים לשבת לא יכול להסמך על כללי הסטטוס קוו מימי בן גוריון.
מי שהתחיל את הסיפור הזה לא העריך לדעתי כמה גדול יהיה כדור השלג כתוצאה מכך.
או שיעשו את הכל בהיתר ואז יצא שכרו בהפסדו או שיאסרו הכל, כולל ליגות נמוכות וילדים.

אז בא נמתח עוד קצת את הסטטוס קוו - בממלכות ישראל ויהודה, לא היה חילול שבת ממוסד המוני. בא לו בן גוריון, התעלם מהיסטוריה של 3,300 שנה ממעמד הר סיני ושינה סטטוס קוו של אלפי שנים... מה תאמר על זה?

או בקיצור ולעניין - אל תתחכם. לענות תשובות מפגרות לא רק אתה יודע. סטטוס קוו לא חייב להיות בן 67 שנה כדי שלא ניתן יהיה לשנותו

שלח תגובה