שבת של כדורגל?

כל מה שקשור להפועל באר-שבע - "גאוות הנגב"
סמל אישי של משתמש
blueman

Re: שבת של כדורגל?

שליחה על ידי blueman »

RedHell כתב:
בוא ניהיה ריאליים נרצה או לא משחקים נגד חיפה יובילו לכך שאו שניהיה המשחק המרכזי בשבת משמע- מתחילים ב20:00 כמו שאמרת או שניהיה בימי חול, לזה או לזה אין קשר לדת אלא לטוטו שמחליט.

אם אתה שואל אותי? משחק בחיפה אמור להתחיל לא אחריי 19:00 בערב בימי שבת ואמרתי את זה גם לפניי.
לא הבנת אותי, אין לי בעיה עם משחק בחיפה שמתחיל ב 20, מה שאני אומר שהוא לא יתן פתרון לדתיים שרוצים להגיע למשחק כי במילא הם צריכים לצאת למשחק בשבת. אפשר כמובן להתחשב בהם ולכוונן את המשחק לצאת שבת כדי שיוכלו לצפות בטלוויזיה אבל אם הפתרון שלהם יהיה בסופו של דבר לשחק ביום חול כי שום דבר אחר לא מקובל, אז מבחינתי התשובה ברורה וזה לשחק בשבת.

סמל אישי של משתמש
dor69

שליחה על ידי dor69 »

אתם יודעים מה נזרום איתכם לא נשחק בשבת הלאה- מתי ישחקו הילדים והנוער? מתי שופטים יגיעו אחרי עבודה(הרי שופט זה סך הכל סוג של השלמת הכנסה)? איך תמנע מצב שבו אנשים מבריזים מהעבודה והלימודים שוב ושוב ושוב ושוב כל שבוע מחדש כי מורים ובתי עסק לעולם לא יאפשרו לאנשים לעשות אצלהם מה שבא להם (כי הרי הברירה השנייה היא לא להגיע ואז אין קהל)?
אתם מבינים שיש פה בעיה שהיא הרבה מעבר לכפייה דתית(שהיא בעיה עצומה בפני עצמה)?

סמל אישי של משתמש
blueman

שליחה על ידי blueman »

dor69 כתב:אתם יודעים מה נזרום איתכם לא נשחק בשבת הלאה- מתי ישחקו הילדים והנוער? מתי שופטים יגיעו אחרי עבודה(הרי שופט זה סך הכל סוג של השלמת הכנסה)? איך תמנע מצב שבו אנשים מבריזים מהעבודה והלימודים שוב ושוב ושוב ושוב כל שבוע מחדש כי מורים ובתי עסק לעולם לא יאפשרו לאנשים לעשות אצלהם מה שבא להם (כי הרי הברירה השנייה היא לא להגיע ואז אין קהל)?
אתם מבינים שיש פה בעיה שהיא הרבה מעבר לכפייה דתית(שהיא בעיה עצומה בפני עצמה)?
נכון, בגלל זה אמרתי שיציגו פתרון לגטימי והגיוני שכולל גם את הילדים והנוער וגם את החילוניים.

סמל אישי של משתמש
The red one

שליחה על ידי The red one »

למי שחשב שדרעי יחתום על ההיתר
https://www.globes.co.il/news/article.a ... rearticles" onclick="window.open(this.href);return false;

סמל אישי של משתמש
red and white
Title: Almog

שליחה על ידי red and white »

blueman כתב: לא מבין את הטיעון של משחק בית לדחות למוצ"ש.
משחק בית בחיפה שיתחיל קצת אחרי צאת שבת נניח 20:00, זה אומר שאנחנו כקהל צריכים לצאת בסביבות 17:00 מהבית כלומר בשבת, אז איפה הפתרון? חוץ מלגרום למשחק להסתיים ב 22:00 ולנו כקהל חוץ לחזור ב 00:00 הביתה לא פתרנו כלום.
קודם כל הוא דיבר על משחקי בית ואתה דיברת על משחק חוץ , שנה שעברה היה משחק שהתחיל רבע שעה לפני צאת השבת ותענה לי אם אי אפשר להזיז את המשחק ב40 דקות כדי שאני לא יצטרך ללכת ברגל 4 קילומטר.
אז אם המצב יישאר אותו הדבר אני מצפה מההנהלה שלנו שתדחה משחקי בית שלנו בשבת לצאת השבת

סמל אישי של משתמש
blueman

שליחה על ידי blueman »

red and white כתב: קודם כל הוא דיבר על משחקי בית ואתה דיברת על משחק חוץ , שנה שעברה היה משחק שהתחיל רבע שעה לפני צאת השבת ותענה לי אם אי אפשר להזיז את המשחק ב40 דקות כדי שאני לא יצטרך ללכת ברגל 4 קילומטר.
אז אם המצב יישאר אותו הדבר אני מצפה מההנהלה שלנו שתדחה משחקי בית שלנו בשבת לצאת השבת
אבל הבעיה היא לא של אוהדי הפועל באר שבע. זה בדיוק מה שאני מתכוון שאני אומר שאני לא מבין את הטיעון של משחקי בית. במשחק בית שלנו יש אוהדי חוץ ש"נדפקים" כמו שבמשחק חוץ שלנו יבואו אוהדי בית ויגידו את אותו הטיעון שאתה טוען. אז עוד פעם אני לא ראש בקיר, ומבין שיש בעיתיות מסוימת, ואם אפשר ובדגש על אם אפשר להתחשב אז כמובן שצריך להתחשב. ומה זה אומר אם אפשר, זה אומר שאם זה לא פוגע בשאר האוהדים החילונים, ואם זה לא פוגע בילדים ובנוער ואם זה מסתדר מבחינת הטלוויזיה. אם כל אלא מסתדרים ועדיין אפשר לקיים את המשחק בצאת שבת אז סבבה, אבל אי אפשר בגלל מיעוט כזה או אחר להפוך עכשיו סדרי עולם ולהתאים את המשחקים לצרכים שלהם ולפגוע בשאר האוכלוסיה.

סמל אישי של משתמש
אורי אדום בנשמה
Title: הפועל באר שבע בנשמה שלי

שליחה על ידי אורי אדום בנשמה »

blueman כתב: אני לא מטה את הדיון למקום שנוח לי, אני שואל באופן הכי פשטני שיש, אתה רוצה לשמור שבת, הכי מקובל בעיני ואני מאוד מעריך את זה (כמו שאמרתי מגיע ממשפחה מאוד מסורתית) אבל תסביר לי את בביגיון שבגלל שאתה רוצה לשמור שבת אני צריך להיות זה ש"נענש" ולא אצליח לראות משחקים (כשאני אומר אני ואתה אני מתכוון לשתי הקצוות של המטבע כמובן). ובגלל זה אמרתי בלי להביא ציטוטים של ביאליק\רבין\או הרצל אלא תכלס, תן פתרון שנראה לך בגיוני שלא כולל פגיעה ברוב האוכלוסיה שאין מה לעשות הם חילוניים ופתרון שיתן מענה גם לילדים ולנוער שלא יכולים לשחק באמצע שבוע בבוקר כי יש לימודים.

כאשר התגובה שלך לדברי ביאליק היא כאילו הם הטפה למדינת הלכה, זו הטייה פראקסלנס של הדיון שלא לומר דמגוגיה ואונס המציאות.

התמונה שאתה מציג לגבי הפגיעה בענף רחוקה מלהיות מדוייקת, אבל גם אם נצא מנק' הנחה שהצדק איתך אגיד את הדברים ללא כחל וסרק: בשביל השבת אני מוכן להקריב כל פגיעה בענף. חד וחלק
מִ֣י זֹ֗את עֹלָה֙ מִן־הַמִּדְבָּ֔ר

סמל אישי של משתמש
blueman

שליחה על ידי blueman »

אורי אדום בנשמה כתב:

כאשר התגובה שלך לדברי ביאליק היא כאילו הם הטפה למדינת הלכה, זו הטייה פראקסלנס של הדיון שלא לומר דמגוגיה ואונס המציאות.

התמונה שאתה מציג לגבי הפגיעה בענף רחוקה מלהיות מדוייקת, אבל גם אם נצא מנק' הנחה שהצדק איתך אגיד את הדברים ללא כחל וסרק: בשביל השבת אני מוכן להקריב כל פגיעה בענף. חד וחלק
סבבה, אז אתה מסתכל רק אבל רק על טובתך האישית וזה מכעיס אותי. השבת והכדורגל הם לא שלך ולא נחלתך הבלעדית. אתה מוכן לפגוע בענף שלם שהוא של כל המדינה בשביל שלא יחללו משהו שחשוב לך ולקבוצה של אנשים. להזכירך המדינה היא לא מדינה דתית, וכשאתה אומר מילים כמו אני מוכן לפגוע בענף בשביל השבת אז מה השלב הבא? לאסור מוזיקה? לא לתת לנשים ללכת ברחוב עם בגדים קצרים? זה נשמע ממש כמו מילים שיצאו ממשטרים שאנחנו לא רוצים לראות פה.

סמל אישי של משתמש
אורי אדום בנשמה

blueman כתב: סבבה, אז אתה מסתכל רק אבל רק על טובתך האישית וזה מכעיס אותי. השבת והכדורגל הם לא שלך ולא נחלתך הבלעדית. אתה מוכן לפגוע בענף שלם שהוא של כל המדינה בשביל שלא יחללו משהו שחשוב לך ולקבוצה של אנשים. להזכירך המדינה היא לא מדינה דתית, וכשאתה אומר מילים כמו אני מוכן לפגוע בענף בשביל השבת אז מה השלב הבא? לאסור מוזיקה? לא לתת לנשים ללכת ברחוב עם בגדים קצרים? זה נשמע ממש כמו מילים שיצאו ממשטרים שאנחנו לא רוצים לראות פה.

ההודעה הזו שלך היא אבן בוחן ליושר האינטלקטואלי של הגולשים: שהם כבר ישפטו - למרות שרובם בעמדה זהה לשלך - מי מסתכל רק על טובתו האישית מבין שנינו. שקוף הרי שהפגיעה בענף כביכול זה רק תירוץ בשבילך, ובשלך תשאר גם אם יוכח שחור על גבי לבן שאין בענף פגיעה ממשית.והשלבים הבאים שאתה צופה כביכול, זה המשך ישיר להטיית הדיון שעשית בהתייחס לדברים של ביאליק.

סמל אישי של משתמש
bs war

שליחה על ידי bs war »

אורי אדום בנשמה כתב:

ההודעה הזו שלך היא אבן בוחן ליושר האינטלקטואלי של הגולשים: שהם כבר ישפטו - למרות שרובם בעמדה זהה לשלך - מי מסתכל רק על טובתו האישית מבין שנינו. שקוף הרי שהפגיעה בענף כביכול זה רק תירוץ בשבילך, ובשלך תשאר גם אם יוכח שחור על גבי לבן שאין בענף פגיעה ממשית.והשלבים הבאים שאתה צופה כביכול, זה המשך ישיר להטיית הדיון שעשית בהתייחס לדברים של ביאליק.
בוא תסביר לי איך בדיוק הענף לא ייפגע.

סמל אישי של משתמש
אורי אדום בנשמה

bs war כתב:
בוא תסביר לי איך בדיוק הענף לא ייפגע.

אני לא רואה שהקהל מגיע פחות בימי ראשון-שני מאשר בשבת...

סמל אישי של משתמש
dor69

שליחה על ידי dor69 »

אורי אדום בנשמה כתב:

כשיימצא פתרון שמקובל על כולם הוא יתקבל פה אחד.
תבינו, להגיד "אני דתי" זה טיעון שמבחינה לוגית הוא ברמה מאוד נמוכה וזה עדיין תופס כאילו זה טיעון הגיוני ואף בעל ערך עליון. למה רמה לוגית נמוכה? כי כמו שאמרתי- דת היא בחירה בדיוק כמו כל בחירה בחיים ומתוקף היותה כזו היא שווה בדיוק לכל הבחירות האחרות שעומדות בפניו של אדם כי הרי בעולם שלנו אי אפשר לבחור משהו שחשוב לך בלי לוותר על משהו אחר.
ברגע שכולם יבינו את הדבר הבסיסי הזה הדיון צריך להפוך אינדיבידואלי בין כל אדם לעצמו- מה יותר חשוב לי- דת או כדורגל?

סמל אישי של משתמש
dor69

שליחה על ידי dor69 »

אורי אדום בנשמה כתב:

אני לא רואה שהקהל מגיע פחות בימי ראשון-שני מאשר בשבת...
תעשה השוואות בין משחקים שווים פחות או יותר במצב שלהם. קריטריונים שצריך להתחשב בהם: מזג אוויר, קבוצה יריבה קטנה או גדולה, מצב בטבלה, איצטדיון חדש או פח, נסיעה ו"רלוונטיות לתואר".

סמל אישי של משתמש
אורי אדום בנשמה

dor69 כתב: כשיימצא פתרון שמקובל על כולם הוא יתקבל פה אחד.
תבינו, להגיד "אני דתי" זה טיעון שמבחינה לוגית הוא ברמה מאוד נמוכה וזה עדיין תופס כאילו זה טיעון הגיוני ואף בעל ערך עליון. למה רמה לוגית נמוכה? כי כמו שאמרתי- דת היא בחירה בדיוק כמו כל בחירה בחיים ומתוקף היותה כזו היא שווה בדיוק לכל הבחירות האחרות שעומדות בפניו של אדם כי הרי בעולם שלנו אי אפשר לבחור משהו שחשוב לך בלי לוותר על משהו אחר.
ברגע שכולם יבינו את הדבר הבסיסי הזה הדיון צריך להפוך אינדיבידואלי בין כל אדם לעצמו- מה יותר חשוב לי- דת או כדורגל?

וכדורגל זה לא בחירה?

סמל אישי של משתמש
אורי אדום בנשמה

dor69 כתב: תעשה השוואות בין משחקים שווים פחות או יותר במצב שלהם. קריטריונים שצריך להתחשב בהם: מזג אוויר, קבוצה יריבה קטנה או גדולה, מצב בטבלה, איצטדיון חדש או פח, נסיעה ו"רלוונטיות לתואר".

ואתה עשית את ההשוואות הללו?

שלח תגובה