שבת של כדורגל?

כל מה שקשור להפועל באר-שבע - "גאוות הנגב"
סמל אישי של משתמש
blueman

Re: שבת של כדורגל?

שליחה על ידי blueman »

hb7 כתב:הילדים והנוער ישחקו בימי שישי הבוגרים בשבת ראשון ושני בשעות 19:00-20:00 21:00-22:00 תלוי ביציאת השבתכ
ומי ישפוט אותם? להזכירך שופטי נוער ונערים ובכלל זה עבודה שניה. דבר שני, איך בימי שישי יש בתי ספר, מתי הילדים ישחקו? ב 14:00? 15:00? בחורף השבת נכנסת בסביבות 16:30-17:00, זאת אומרת שעדיין יהיה חילול שבת.
מה לגבי אזרחים חילוניים שלא יוכלו להגיע בראשון שני כי המשחקים ב 19, אני לדוגמא מסיים לעבוד ב 18

סמל אישי של משתמש
dor69

שליחה על ידי dor69 »

אורי אדום בנשמה כתב:

זה כ"כ לא רציני להסיק מסקנות מדוגמא בודדת, שאני אפילו לא טורח לאמת או להפריך את הדוגמא שהבאת.

דוגמאות סותרות לא חסרות, האם הם יגרמו לך לשנות דעה בנושא? לא חושב...
נכון אבל מן הסתם יש עוד פשוט זו היחידה שעלתה לי בשלוף בלי לשבת ולהיזכר אחד אחד.

סמל אישי של משתמש
hb7
Title: קרייזי-רד

שליחה על ידי hb7 »

blueman כתב: ומי ישפוט אותם? להזכירך שופטי נוער ונערים ובכלל זה עבודה שניה. דבר שני, איך בימי שישי יש בתי ספר, מתי הילדים ישחקו? ב 14:00? 15:00? בחורף השבת נכנסת בסביבות 16:30-17:00, זאת אומרת שעדיין יהיה חילול שבת.
מה לגבי אזרחים חילוניים שלא יוכלו להגיע בראשון שני כי המשחקים ב 19, אני לדוגמא מסיים לעבוד ב 18
לך תסביר להם את זה שגם אני מסיים לעבוד בשש וצריך להגיע לקש בשמונה במקום לעשות את המשחק בשבת
עזוב אותך יותר קל להסביר לקיר

סמל אישי של משתמש
blueman

שליחה על ידי blueman »

hb7 כתב: לך תסביר להם את זה שגם אני מסיים לעבוד בשש וצריך להגיע לקש בשמונה במקום לעשות את המשחק בשבת
עזוב אותך יותר קל להסביר לקיר
לא מסכים איתך, אי אפשר כל הזמן להתקפל כי הצד השני לא מבין ויותר קל להסביר לקיר.

סמל אישי של משתמש
אביאל
Title: ברקת - היהלום של הנגב
יצירת קשר:

שליחה על ידי אביאל »

פורסמה הצעה של שרת התרבות והספורט(מסלול עוקף דרעי):

מתווה רגב לפתיחת הליגה בכדורגל ועונת המשחקים:

שרת התרבות והספורט, ח"כ מירי רגב שלחה הערב מכתב ליועמש ובו הציגה את מתווה הפשרה שלה לסוגיית המשחקים בשבת. על פי המתווה יכונס צוות בין משרדי שימנה נציגים בכירים ממשרד האוצר, ההתאחדות לכדורגל, מנהלת הכדורגל והמועצה להסדר ההימורים בספורט. בראש הצוות יעמוד מנכ"ל משרד התרבות והספורט. הצוות יציג פתרון בהסכמה לסוגיית המשחקים בשבת בתוך 60 יום. בכך תתייתר מעורבותו של שר הכלכלה אריה דרעי והצדדים יוכלו להגיע להסדר בפשרה.

סמל אישי של משתמש
The red one

שליחה על ידי The red one »

אבל מה יהיה בתום 60 יום? הרי לא יגיעו להסכמה בוודאות.

סמל אישי של משתמש
bs war

שליחה על ידי bs war »

אדום בלב בנשמהההה כתב:אבל מה יהיה בתום 60 יום? הרי לא יגיעו להסכמה בוודאות.
יסגרו עם גולדהאר שיסדר לשניר גואטה ואבי אבגי איזה חוזה נחמד בספסל של מכבי, ואז אני רוצה לראות שהם לא גם אוכלים שרימפס לארוחת בוקר אם צריך

סמל אישי של משתמש
red and white
Title: Almog

שליחה על ידי red and white »

bs war כתב:
יסגרו עם גולדהאר שיסדר לשניר גואטה ואבי אבגי איזה חוזה נחמד בספסל של מכבי, ואז אני רוצה לראות שהם לא גם אוכלים שרימפס לארוחת בוקר אם צריך
הוא בן אדם דתי וחובש כיפה ודי להטיל ספק באמונתם של אנשים

סמל אישי של משתמש
אריאל2
Title: דע מאין באת ולאן אתה הולך

שליחה על ידי אריאל2 »

אדום בלב בנשמהההה כתב:אבל מה יהיה בתום 60 יום? הרי לא יגיעו להסכמה בוודאות.
שאלה טובה. עכשיו מנסים להוציא את האבן שכבר נזרקה למים.
בבית הכנסת שבו התפללתי כילד נהגו המתפללים לדבר במהלך התפילה וקריאת התורה. יום אחד רב בית הכנסת החליט שזה עבר כל גבול ואמר משהו בסגנון הזה:
ככלל עדיף שיהיו חוטאים בשוגג מאשר במזיד ולכן לא השתקתי את המדברים עד כה. היום שהדיבורים כבר בלתי נסבלים אני מעיר לכם על כך ואם תדברו שוב תחטאו במזיד ולא בשוגג.
עכשיו הנושא בכותרות, כל צד יתבצר בעמדתו, כולם הפכו לחוטאים במזיד ולא בשוגג, ויהיה קשה שבעתיים לפתור את הבעיה. אם יהיה היתר לא יהיה דרעי. אם יהיה דרעי לא יהיה היתר. אולי בונים על זה שהשחקנים ימשכו את התביעה או שהמנהלת לא תדרוש היתר מסודר. ותמיד יהיה זה שיגיש בגץ במידה שלא יהיה היתר כדי לנגח את ממשלת ביבי.
בסוף ינסו לרבע את המעגל ולמצוא פתרון שמאפשר לפחות כדורגל חובבני (ילדים, נוער, ליגות נמוכות) בשבת, אולי תוך מציאת פתרון נקודתי לקבוצות מקצועניות כמו בית"ר שתבחרנה לא לשחק בשבת (ותוך כדי יעבירו את הכדור למגרש של בעלי הקבוצות). בקיצור ינסו להמשיך את המצב שהיה עד היום, בדומה לתחבורה הציבורית שפועלת בשבת באופן חצי פיראטי וכולם יודעים ומעלימים עין.
לגבי ביאליק ותפיסתו את השבת בעיקר כסמל תרבותי (אני מסכים עם רוב דבריו בהקשר זה) יש הרבה מה לומר אבל נדמה שלא זה המקום. אגיד בקצרה שגישתו קרובה לעיתים יותר לגישה הרפורמית הרואה חשיבות בסמלי היהדות ומאפשרת "עדכון" של עקרונות הדת מדי כמה שנים מאשר ליהדות האורתודוקסית.

סמל אישי של משתמש
ForeverRed

שליחה על ידי ForeverRed »

bs war כתב:
לא במקום.

סמל אישי של משתמש
bs war

שליחה על ידי bs war »

קיבלתי, למרות שהכל היה בהומור כמובן :)

סמל אישי של משתמש
ForeverRed

שליחה על ידי ForeverRed »

bs war כתב:קיבלתי, למרות שהכל היה בהומור כמובן :)
אם ככה אז הכל בסדר :)

סמל אישי של משתמש
taltal

שליחה על ידי taltal »

מסתמן פשרה בנושא השבת
כנראה יוקם צוות שיבחן את הנושא ויתן את דעתו בעוד 60יום.

סמל אישי של משתמש
אורי אדום בנשמה
Title: הפועל באר שבע בנשמה שלי

שליחה על ידי אורי אדום בנשמה »

אריאל2 כתב:לגבי ביאליק ותפיסתו את השבת בעיקר כסמל תרבותי (אני מסכים עם רוב דבריו בהקשר זה) יש הרבה מה לומר אבל נדמה שלא זה המקום. אגיד בקצרה שגישתו קרובה לעיתים יותר לגישה הרפורמית הרואה חשיבות בסמלי היהדות ומאפשרת "עדכון" של עקרונות הדת מדי כמה שנים מאשר ליהדות האורתודוקסית.

אני דווקא חושב שזה כן המקום, בטח אחרי הדברים הללו.

ביאליק ממש לא החזיק בדעות רפורמיות, גם לא קרוב לכך. המכתב שלו מדבר בעד עצמו - הוא זועק חמס על חילול שבת המוני. הרפורמים מעוותים ומסלפים את הדת.
מִ֣י זֹ֗את עֹלָה֙ מִן־הַמִּדְבָּ֔ר

סמל אישי של משתמש
אדום זקן

שליחה על ידי אדום זקן »

הבעיה כאן היא בכלל לא הכדורגל,לכל דבר יש פתרון.
הבעיה כאן שזה מתחיל בכדורגל ולך תדע איפה זה ייגמר.
מדברים כאן הרבה על לכבד את האנשים שהם דתיים על מנת שיוכלו לצפות בכדורגל.
אחלה,סבבה,לא דתי,מסכים.
אבל מה עם לכבד את אילו שכרגע לא "בשלים" לשמור שבת מלאה כמצוותה וזה מכוון בעיקר לדתיים כאן שמבינים היטב מה המשמעות.
זה לא דבר של מה בכך,לקחת עליך את שמירת השבת זו חתיכת אחריות בטח כבעל משפחה וילדים שחייבים תעסוקה בשבת,למה אם לא אתה יוצא עם קרניים מהשבת הזאת.
עכשיו "איש איש באמונתו יחיה",כל דבר קורה בזמן שלו ובקצב שלו,אם יתחילו לכפות כאן דברים יקרה בדיוק המצב ההפוך ואנשים יסלדו מהדת ומה שהיא מייצגת,שבעיניי היא מייצגת את העם היהודי בהדרו.
קצת חומר למחשבה,לכל הממהרים לסגור,להשבית ולכפות.

שלח תגובה