שבת של כדורגל?

כל מה שקשור להפועל באר-שבע - "גאוות הנגב"
סמל אישי של משתמש
dor69

Re: שבת של כדורגל?

שליחה על ידי dor69 »

אדום זקן כתב:הבעיה כאן היא בכלל לא הכדורגל,לכל דבר יש פתרון.
הבעיה כאן שזה מתחיל בכדורגל ולך תדע איפה זה ייגמר.
מדברים כאן הרבה על לכבד את האנשים שהם דתיים על מנת שיוכלו לצפות בכדורגל.
אחלה,סבבה,לא דתי,מסכים.
אבל מה עם לכבד את אילו שכרגע לא "בשלים" לשמור שבת מלאה כמצוותה וזה מכוון בעיקר לדתיים כאן שמבינים היטב מה המשמעות.
זה לא דבר של מה בכך,לקחת עליך את שמירת השבת זו חתיכת אחריות בטח כבעל משפחה וילדים שחייבים תעסוקה בשבת,למה אם לא אתה יוצא עם קרניים מהשבת הזאת.
עכשיו "איש איש באמונתו יחיה",כל דבר קורה בזמן שלו ובקצב שלו,אם יתחילו לכפות כאן דברים יקרה בדיוק המצב ההפוך ואנשים יסלדו מהדת ומה שהיא מייצגת,שבעיניי היא מייצגת את העם היהודי בהדרו.
קצת חומר למחשבה,לכל הממהרים לסגור,להשבית ולכפות.
אם יבוא יום וכולם באופן כמעט גורף ירצו להזיז את הכדורגל משבת הדבר יקרה בלי ויכוח אבל כשזה מיעוט שיושב לרוב על הצוואר בהרבה תחומים ולא מכבד לא את הרצון של הרוב ולא במקרה הזה את העובדה שזה מוות לענף אז זה גורם לאנשים (שחלקם אף שומרים לדת מקום חם בלב וייתכן שאף יתחזקו גם הם באמונתם) לסלוד מהדת כמו שאמרת.
חבל שדווקא אלו שהכי דוגלים בדת ששמה את הבין אדם לחברו לפני המצוות הם אלו שהכי אטומים ולא קשובים לאחרים, אחים שלכם למי ששכח!
יש לי שאלה מעט פרובוקטיבית אבל אשאל בכל זאת- אם הכדורגל יוצא בשבת והשחקנים המוסלמים ישתמשו בפסיקה כתקדים ויבקשו לכבד אותם ברמאדן, האם תילחמו למענם כמו למען האינטרסים שלכם או שכאן העובדה שהם מוסלמים תגרום לכם לבטל את הקריאה הזאת על הסף (האמת שזו גזענות לשמה אבל לא אופתע ממקרה כזה)?

סמל אישי של משתמש
אדום זקן

שליחה על ידי אדום זקן »

dor69 כתב: אם יבוא יום וכולם באופן כמעט גורף ירצו להזיז את הכדורגל משבת הדבר יקרה בלי ויכוח אבל כשזה מיעוט שיושב לרוב על הצוואר בהרבה תחומים ולא מכבד לא את הרצון של הרוב ולא במקרה הזה את העובדה שזה מוות לענף אז זה גורם לאנשים (שחלקם אף שומרים לדת מקום חם בלב וייתכן שאף יתחזקו גם הם באמונתם) לסלוד מהדת כמו שאמרת.
חבל שדווקא אלו שהכי דוגלים בדת ששמה את הבין אדם לחברו לפני המצוות הם אלו שהכי אטומים ולא קשובים לאחרים, אחים שלכם למי ששכח!
יש לי שאלה מעט פרובוקטיבית אבל אשאל בכל זאת- אם הכדורגל יוצא בשבת והשחקנים המוסלמים ישתמשו בפסיקה כתקדים ויבקשו לכבד אותם ברמאדן, האם תילחמו למענם כמו למען האינטרסים שלכם או שכאן העובדה שהם מוסלמים תגרום לכם לבטל את הקריאה הזאת על הסף (האמת שזו גזענות לשמה אבל לא אופתע ממקרה כזה)?
שלא תתבלבל,אם זה יקרה גם המוסלמים ידרשו לא לשחק ברמאדן ובצדק.
דין אחד שווה לכולם ולא למי שנוח.

סמל אישי של משתמש
dor69

שליחה על ידי dor69 »

אדום זקן כתב: שלא תתבלבל,אם זה יקרה גם המוסלמים ידרשו לא לשחק ברמאדן ובצדק.
דין אחד שווה לכולם ולא למי שנוח.
זה נכון אבל שם התגובות של הדתיים יהיו שונות לחלוטין. למה? כי הם מוסלמים. והסיבות שלהם יהיו רדודות ובסגנון של ״לא מתאים לכם אל תשחקו זה המדינה שלנו״ (תגובה קלאסית של ישראלי ממוצע).
ממליץ לכולם להבין מה ההבדל בין מדינת דת למדינה דמוקרטית ללאום שנשען על דת. חשוב מאוד הדבר הזה

סמל אישי של משתמש
אריאל2
Title: דע מאין באת ולאן אתה הולך

שליחה על ידי אריאל2 »

אני דווקא חושב שזה כן המקום, בטח אחרי הדברים הללו.
ביאליק ממש לא החזיק בדעות רפורמיות, גם לא קרוב לכך. המכתב שלו מדבר בעד עצמו - הוא זועק חמס על חילול שבת המוני. הרפורמים מעוותים ומסלפים את הדת.

ביאליק הוא תלמידו של אחד העם, אבי הציונות הרוחנית. כמו מורו גם ביאליק קרא מצד אחד לשמור על המסורת מחד אך לעדכן ולחדש אותה מאידך. שניהם לא ראו בלימודי קודש חובה דתית אלא חובה תרבותית וערכית ולכן שניהם טרחו רבות לקרב את הציבור החילוני לכתבי הקודש שננטשו על ידם.
כך גם בנוגע לשמירת השבת. אין מדובר בכפירה בסנון ידידנו דר אלא בתפיסה שרואה בשבת יום מנוחה שיש להקדישו למשפחה, לארועי תרבות וכו'.
כלומר ביאליק לא ראה בשבת חובה דתית וכידוע הוא אף לא שמר אותה באופן אישי. לפיכך אין פלא שהוא התנגד לעבודה "רגילה" בשבת אך לא מצא פסול בחילול שבת לצרכים אחרים, בוודאי פרטיים.
קח לדוגמה אירוע כמו 'שבתרבות'. לפי כללי ההלכה הוא בוודאי אסור. הגברה, תאורה, אבטחה, הגעה בכלי רכב וכו'. אך לשיטת ביאליק נראה שאין בו פסול במידה והוא תורם תרבותית ומקרב את הלבבות למורשת האבות. בכך הוא רחוק מאוד מהגישה הדתית המקובלת, ואם היה בכדורגל ערך לאומי-תרבותי נראה שאף הוא היה מקובל עליו.
מבחינת האפשרות ל"עדכן" את מנהגי העבר ולמעשה להציג גישה מודרנית יותר ליהדות ביאליק קרוב יותר לגישה הרפורמית, שהרי אף רב אורתודכסי לא יתן היתר לשנות ממנהגי השבת לדו' בדברים שהם איסור וודאי או להוסיף מנהגים חדשים לשולחן הסדר. מנגד, ביאליק מנסה לשמור על זיקה למסורות קודמות ואינו "פורץ" לחלוטין את גדרות הדת. בכך הוא שונה מהרפורמים שמרבים להתיר איסורים מאיסורים שונים.
יש בויקיפדיה ציטוט מאחד ממכתביו בנוגע לעדכון מנהגי חג הפסח הממצה את הנושא: "את החגים אין בודים מן הלב... חוגו את חגי אבותיכם והוסיפו עליהם קצת משלכם לפי כחכם ולפי טעמכם ולפי מסיבתכם. העיקר שתעשו את הכל באמונה ומתוך הרגשה חיה וצורך נפשי, ואל תתחכמו הרבה."

סמל אישי של משתמש
אורי אדום בנשמה
Title: הפועל באר שבע בנשמה שלי

שליחה על ידי אורי אדום בנשמה »

אריאל2 כתב:אני דווקא חושב שזה כן המקום, בטח אחרי הדברים הללו.
ביאליק ממש לא החזיק בדעות רפורמיות, גם לא קרוב לכך. המכתב שלו מדבר בעד עצמו - הוא זועק חמס על חילול שבת המוני. הרפורמים מעוותים ומסלפים את הדת.

ביאליק הוא תלמידו של אחד העם, אבי הציונות הרוחנית. כמו מורו גם ביאליק קרא מצד אחד לשמור על המסורת מחד אך לעדכן ולחדש אותה מאידך. שניהם לא ראו בלימודי קודש חובה דתית אלא חובה תרבותית וערכית ולכן שניהם טרחו רבות לקרב את הציבור החילוני לכתבי הקודש שננטשו על ידם.
כך גם בנוגע לשמירת השבת. אין מדובר בכפירה בסנון ידידנו דר אלא בתפיסה שרואה בשבת יום מנוחה שיש להקדישו למשפחה, לארועי תרבות וכו'.
כלומר ביאליק לא ראה בשבת חובה דתית וכידוע הוא אף לא שמר אותה באופן אישי. לפיכך אין פלא שהוא התנגד לעבודה "רגילה" בשבת אך לא מצא פסול בחילול שבת לצרכים אחרים, בוודאי פרטיים.
קח לדוגמה אירוע כמו 'שבתרבות'. לפי כללי ההלכה הוא בוודאי אסור. הגברה, תאורה, אבטחה, הגעה בכלי רכב וכו'. אך לשיטת ביאליק נראה שאין בו פסול במידה והוא תורם תרבותית ומקרב את הלבבות למורשת האבות. בכך הוא רחוק מאוד מהגישה הדתית המקובלת, ואם היה בכדורגל ערך לאומי-תרבותי נראה שאף הוא היה מקובל עליו.
מבחינת האפשרות ל"עדכן" את מנהגי העבר ולמעשה להציג גישה מודרנית יותר ליהדות ביאליק קרוב יותר לגישה הרפורמית, שהרי אף רב אורתודכסי לא יתן היתר לשנות ממנהגי השבת לדו' בדברים שהם איסור וודאי או להוסיף מנהגים חדשים לשולחן הסדר. מנגד, ביאליק מנסה לשמור על זיקה למסורות קודמות ואינו "פורץ" לחלוטין את גדרות הדת. בכך הוא שונה מהרפורמים שמרבים להתיר איסורים מאיסורים שונים.
יש בויקיפדיה ציטוט מאחד ממכתביו בנוגע לעדכון מנהגי חג הפסח הממצה את הנושא: "את החגים אין בודים מן הלב... חוגו את חגי אבותיכם והוסיפו עליהם קצת משלכם לפי כחכם ולפי טעמכם ולפי מסיבתכם. העיקר שתעשו את הכל באמונה ומתוך הרגשה חיה וצורך נפשי, ואל תתחכמו הרבה."

כן, רק להתחכם ולאנוס את הטקסט נותר אחרי הראי בדמות מכתב ביאליק שהוצב נגד עיניכם.
מִ֣י זֹ֗את עֹלָה֙ מִן־הַמִּדְבָּ֔ר

סמל אישי של משתמש
dor69

שליחה על ידי dor69 »

מרגע שביאליק נכנס הדיון הפך פחות רלוונטי והרבה פחות מעניין מקום מה :)

סמל אישי של משתמש
אריאל2

שליחה על ידי אריאל2 »

אורי אדום בנשמה כתב:

כן, רק להתחכם ולאנוס את הטקסט נותר אחרי הראי בדמות מכתב ביאליק שהוצב נגד עיניכם.
מי שמוציא את הטקסט מהקשרו זה אתה. עד היום יש קיבוצים שהולכים לפי שיטת ביאליק ומגישים בליל הסדר מצות ולצידם לחם. באילן הזה בחרת להיתלות?

סמל אישי של משתמש
blueman

שליחה על ידי blueman »

אריאל2 כתב: מי שמוציא את הטקסט מהקשרו זה אתה. עד היום יש קיבוצים שהולכים לפי שיטת ביאליק ומגישים בליל הסדר מצות ולצידם לחם. באילן הזה בחרת להיתלות?
תודה!

סמל אישי של משתמש
דר אדום בנשמה
Title: הפועל אימפריה!

שליחה על ידי דר אדום בנשמה »

אריאל בוא תגזים אני אומנם כופר אבל אני בעד חגים כמו ליל הסדר וראש השנה וכו'.
בכל מקרה בנוגע לדיון דיי כבר לכפייה הדתית אורי.
זה מתחיל מכדורגל ומי יודע איפה זה עוד יגמר...
הפועל באר שבע, אלופה לעונת 2015-2016!

סמל אישי של משתמש
אורי אדום בנשמה

אריאל2 כתב: מי שמוציא את הטקסט מהקשרו זה אתה. עד היום יש קיבוצים שהולכים לפי שיטת ביאליק ומגישים בליל הסדר מצות ולצידם לחם. באילן הזה בחרת להיתלות?

הטקסט חד משמעית זועק חמס על חילול שבת המוני, ושום מלל, דעתני ככל שיהיה, לא ישנה את זה.

ותחליט, חביבי - תחילה אתה אונס ומסלף את הטקסט, כעת אתה מקפץ עם הטיעונים ומתייחס אליו בביטול. האמת? לא בכדי. הוא הרי מציג אתכם ככלי ריק, וזה אנדרסטייטמנט.

סמל אישי של משתמש
The red one

שליחה על ידי The red one »

טוב מה הקשר עכשיו ביאליק רבאק!

סמל אישי של משתמש
אריאל2

שליחה על ידי אריאל2 »

אורי אדום בנשמה כתב:

הטקסט חד משמעית זועק חמס על חילול שבת המוני, ושום מלל, דעתני ככל שיהיה, לא ישנה את זה.

ותחליט, חביבי - תחילה אתה אונס ומסלף את הטקסט, כעת אתה מקפץ עם הטיעונים ומתייחס אליו בביטול. האמת? לא בכדי. הוא הרי מציג אתכם ככלי ריק, וזה אנדרסטייטמנט.
אחד הדברים שלומדים במדעי הרוח הוא להסתכל על דברים במבט רחב. נמלה שרואה רק גלגל של משאית תתאר לחברותיה את המשאית כולה כחישוק שחור. בדיון הזה נקודת מבטך מצומצמת. בוודאי שביאליק זועק חמס כנגד חילול שבת המוני, אבל לא מטעמים דתיים. לשבת בעיניו יש ערך לאומי-היסטורי ולא ערך דתי.
אני לא מבטל את הטקסט בכלל. ההיפך, כפי שכתבתי אני מסכים עם רובו.
אתה מוזמן לקרוא את דבריו של שמואל אבנרי, מנהל ארכיון בית ביאליק, בקישור הבא: https://www.haaretz.co.il/misc/1.715381" onclick="window.open(this.href);return false; ובהם תמצא בהרחבה יחסית דיון על גישתו של ביאליק לשבת.
אביא רק את העיקר (לדעתי) שבדבריו : "זוהי אם כן תמצית גישתו של ביאליק אל השבת, אל ספרי הקודש ואל ערכי תורת ישראל בכלל: הפקעתם מהקדושה הדתית (שבעצם נגוזה) והעמדתם על בסיס ספרותי, תרבותי ולאומי רחב שמגלה יחס של כבוד למסורת ומקושר עמה קשר אמיץ".
אתה חביבי (נניח) לא אונס את הטקסט. אתה אונס את הכותב שלו, קרי ביאליק, והופך אותו למליץ יושר למרות הסתירה המוחלטת בין תפיסת עולמך לתפיסת עולמו.
לגבי הסיפא של דבריך. לא ברור לי מי זה 'אתכם'. דר ואני? הציבור החילוני? השמאל הברלינאי? אוכלי הטריפות לתאבון הפסולים לעדות (כמו ביאליק אגב)? כל מי שלא חושב כמוך? זה שאתה שומר שבת ומניח תפילין הופך אותך לכלי מלא יותר מאחרים?
אני אמנע ולא אביע את דעתי בנוגע לשאלה איזה כלי אתה, רק אומר, עם כל הצניעות, שתצטרך ללמוד עוד לא מעט שנים, קודש וחול, עד שתהפוך ל'כלי ריק' כמוני.

סמל אישי של משתמש
אריאל2

שליחה על ידי אריאל2 »

דר אדום בנשמה כתב:אריאל בוא תגזים אני אומנם כופר אבל אני בעד חגים כמו ליל הסדר וראש השנה וכו'.
בכל מקרה בנוגע לדיון דיי כבר לכפייה הדתית אורי.
זה מתחיל מכדורגל ומי יודע איפה זה עוד יגמר...
אתה בסדר (לפעמים).

סמל אישי של משתמש
אורי אדום בנשמה

אריאל2 כתב: אחד הדברים שלומדים במדעי הרוח הוא להסתכל על דברים במבט רחב. נמלה שרואה רק גלגל של משאית תתאר לחברותיה את המשאית כולה כחישוק שחור. בדיון הזה נקודת מבטך מצומצמת. בוודאי שביאליק זועק חמס כנגד חילול שבת המוני, אבל לא מטעמים דתיים. לשבת בעיניו יש ערך לאומי-היסטורי ולא ערך דתי.
אני לא מבטל את הטקסט בכלל. ההיפך, כפי שכתבתי אני מסכים עם רובו.
אתה מוזמן לקרוא את דבריו של שמואל אבנרי, מנהל ארכיון בית ביאליק, בקישור הבא: https://www.haaretz.co.il/misc/1.715381" onclick="window.open(this.href);return false; ובהם תמצא בהרחבה יחסית דיון על גישתו של ביאליק לשבת.
אביא רק את העיקר (לדעתי) שבדבריו : "זוהי אם כן תמצית גישתו של ביאליק אל השבת, אל ספרי הקודש ואל ערכי תורת ישראל בכלל: הפקעתם מהקדושה הדתית (שבעצם נגוזה) והעמדתם על בסיס ספרותי, תרבותי ולאומי רחב שמגלה יחס של כבוד למסורת ומקושר עמה קשר אמיץ".
אתה חביבי (נניח) לא אונס את הטקסט. אתה אונס את הכותב שלו, קרי ביאליק, והופך אותו למליץ יושר למרות הסתירה המוחלטת בין תפיסת עולמך לתפיסת עולמו.
לגבי הסיפא של דבריך. לא ברור לי מי זה 'אתכם'. דר ואני? הציבור החילוני? השמאל הברלינאי? אוכלי הטריפות לתאבון הפסולים לעדות (כמו ביאליק אגב)? כל מי שלא חושב כמוך? זה שאתה שומר שבת ומניח תפילין הופך אותך לכלי מלא יותר מאחרים?
אני אמנע ולא אביע את דעתי בנוגע לשאלה איזה כלי אתה, רק אומר, עם כל הצניעות, שתצטרך ללמוד עוד לא מעט שנים, קודש וחול, עד שתהפוך ל'כלי ריק' כמוני.

מה זה משנה מאיזה טעם מחה ביאליק על חילול שבת המוני? ואם היית מסכים עם רובו, היית מסתייג מחילול שבת ממוסד והמוני. הסתירה בין השקפת עולמי להשקפת עולמו של ביאליק רק מחזקת את הדברים, הרי אם הייתי מצטט אישיות תורנית במקום, היית מגחך ומבטל בהינף יד את הדברים, ולכן כעת אתה נאלץ לגייס את כל כישורי הלוליינות הפרשנית שלך וכאשר גם זה לא עוזר אתה פשוט מנסה להגחיך ולבטל את אומרם.

השכלה אקדמאית לא עושה עלי רושם, וביננו, גם אתה הבנת ש''כלי ריק'' זה במובן הערכי לאומי. ''עם שאינו מכבד את עברו, ההווה שלו דל, ועתידו לוט בערפל''

סמל אישי של משתמש
taltal

שליחה על ידי taltal »

21 שחקנים מהקבוצה בעד הזזת משחקי הכדורגל בשבת. זה התחום שלכם לבדר את ההמונים בשבת. אם אתם לא מעוניינים תחליפו תחום!

שלח תגובה