אלדר כתב:
יש תשובה. והיא אנחנו.
אי אפשר לצפות מהשחקנים לבוא מפוקסים שאנחנו כקהל מתנהגים כמו ילדים קטנים. תחשוב שכל שחקן פנו אליו דיברו אותו הכניסו אותו ישירות לתחושה שלנו וללחץ שהעיר היתה בו.
התעסקנו באצט׳ ושכחנו שיש משחק.
וואללה תנסה לשחזר לפני המשחק מישהו עניין אותו משהו אחר חוץ מהאווירה באצטדיון? אף אחד!!
אני בטיפשותי חשבתי שהולכים לתת להם בראש. כשהגעתי לאצט׳ וראיתי את הלך הרוח הבנתי שהמשחק עצמו זה הדבר השולי ביותר שהיה באותו יום. הכל עניין אותנו חוץ מהמשחק. אז איך השחקנים אשמים? (והם באו יחסית בסדר לסיטואציה וחיפה נתנו משחק הקרבה קשה)
תפנימו. אנחנו קהל שמתרגש מאווירה ומכל המסביב חוץ מהתאכלס. וככה זה נראה! וזה אנחנו הלוזרים
לא הבנתי, בגלל שאני מתנהג כילד אי אפשר לצפות מהשחקנים לבוא מפוקסים?
תגיד לי, כשהקהל של ברסה לא מעודד, מסי לא מבקיע באותו יום? כשהקהל של צ'לסי לא שר שניה במהלך המשחק זה מפריע להזאר להכניס כדורים?
באיזה סרט אתה חי?
זה המקצוע שלהם, כדורגלן מקצועי צריך לשחק כדורגל ולתת את המקסימום גם אם יש 2 אנשים בקהל.
אתה בסה"כ מגן על שחקנים עם מנטליות לוזרית שכבר רובם בשלהי הקריירה שלהם וכבר מקבלים את החוזים שהם ציפו להם, ניסית פעם לחשוב על זה ככה?
פסטיבל שמסטיבל, כקהל אני אמור להינות מהפסטיבל כמה שאני רוצה, שילמתי עבורו, חיכיתי לו ואני חלק בלתי נפרד ממנו - זה לא העבודה שלי זה הפנאי שלי.
בשבילם זו העבודה, אם הם לא יודעים להתוות את הדרך מה התכלס ומה הפסטיבל, אני אתווה אותו עבורם?
כשאתה לא מקבל חודש בעבודה מחמאה מהבוס שלך כמה שהוא מעריך אותך, אתה מפסיק לעבוד? אתה בא בחצי קלאץ למשרד?
זה כבר נהיה פתאטי ההגנה הזאת על השחקנים.
אנחנו הקהל אשמים, גם אלונה אשמה, גם קמיליו וגם הנהג שאטל אשם, כולם חוץ ממי שאמור לשים את הכדור ברשת ולהרים אצטדיון שלם באוויר.