סניור כתב:גדי, הכל טוב ויפה ואני מסכים איתך לחלוטין. אבל, וזה אבל גדול מדובר במקרה שונה, בו הכדור היה אצל קבוצה שהוציאה אותו החוצה. במקרה כזה, בכל מקום בעולם, מחזירים את הכדור לקבוצה השנייה לאחר הוצאת החוץ. לפעמים אפילו משתדלים בתור "נקמה" להחזיר את הכדור לאזור הקרן כדי שאפשר יהיה ללחוץ, ולא סתם לשוער.
כמו שכתבתי - מסכים שכך נהוג. מצד שני זה מנהג גרוע. זה נותן אפשרות לביזבוזי זמן מקוממים. זה אבסורד שבישראל משחקים כדורגל פחות מ60 דקות נטו.
האחרון בעולם שיכול לטעון להגינות של טל בן חיים, בזה אני מסכים.
אני מתייחס באופן כללי - יש בישראל בשיתוף פעולה מלא של השופטים כרטיס חופשי לבזבז זמן.
לצערי נגד ביתר ירושלים גם גורש חטא בזה (כנראה דנא של עכו)
אל תשאל מה הפועל באר שבע יכולה לעשות למענך אלא שאל את עצמך מה אתה יכול לעשות למענה
yossi כתב:
אז אתה בוחר במודע לא לכבד את היריב ולהפר הסכם ספורטיבי לא כתוב.
זה בסדר, רק לא להזדעק כשיוצאים נגדך ולנסות להכשיר את השרץ. אתה בוחר לא לכבד, תגיד את זה בקול רם ולא להמציא מציאות כמו שזהבי ושאר חבריו הנאלחים הקפידו לעשות. ולזכור שהגלגל עוד יסתובב.
פעם באמת היו נוהגים להעיף לאזור מסוים ואז מיד ללחוץ.
אפילו את זה לא עושים וזה די נעלם.
כשזה פעם ראשונה אתה מוכרח לכבד. אם זה ריטואל חוזר אז הסיפור בהחלט משתנה.
שמע, אני לא אמשיך להתווכח. אין טעם.
אבל אני יגיד דבר אחד. אני בטוח, שאם תשאל ב 4 עיניים אחד-אחד מהשחקנים שלנו, אתה תגלה שלפחות 90% מהם גם חושבים כמוני.
yossi כתב:
אתה לא אמור להיות קורא מחשבות.
הם לא בזבזו אף לא שנייה עד לרגע הזה, לא הייתה שום סיבה שבעולם להתנהג בצורה הזו.
כשהם היו פה בטרנר הם ידעו לצעוק על צדק שלא הוציא כדור כששחקן צהוב היה על הדשא.
אז כן, לא להוציא כדור זוהי מדיניות המועדון***
* כשמדובר בשחקן יריב.
** כשהם לא ביתרון.
*** כשהם הקבוצה הדומיננטית והחזקה.
זה אכן מצחיק להגיד אבל במקרה שלהם הגמל לא רואה את הדבשת של עצמו. קבוצה שרק באה בטענות נגד כל העולם.
מי שרוצה דוגמא שיכנס לקישור ויחכה רק חצי דקה בכדי לראות הקפטן הצהוב מכין את ההרחקה של חוביידה בדקה החמישית.
שמעון א כתב:
שמע, אני לא אמשיך להתווכח. אין טעם.
אבל אני יגיד דבר אחד. אני בטוח, שאם תשאל ב 4 עיניים אחד-אחד מהשחקנים שלנו, אתה תגלה שלפחות 90% מהם גם חושבים כמוני.
כולנו חושבים שזה בזבוז זמן.
אבל במקביל, מבדילים בין הסיטואציות.
גדי כתב:
כמו שכתבתי - מסכים שכך נהוג. מצד שני זה מנהג גרוע. זה נותן אפשרות לביזבוזי זמן מקוממים. זה אבסורד שבישראל משחקים כדורגל פחות מ60 דקות נטו.
האחרון בעולם שיכול לטעון להגינות של טל בן חיים, בזה אני מסכים.
אני מתייחס באופן כללי - יש בישראל בשיתוף פעולה מלא של השופטים כרטיס חופשי לבזבז זמן.
לצערי נגד ביתר ירושלים גם גורש חטא בזה (כנראה דנא של עכו)
למה אתה לא מתייחס לכך שקודם למקרה לא בוזבזה ולו שנייה אחת?
אין משחק בו שחקנים לא מקבלים מכה כזו או אחרת וצריכים רגע של רענון. לחלוטין חלק מהמשחק.
צדק שנשכב אחרי הקרן מול בית"ר כי נפגע בארבע ראשי בזבז זמן?
הוא הרי סיים 90 דקות.
צריך להפעיל שיקול דעת.
כשזו פעם ראשונה במשחק אין שום עילה לחשוב שזה בזבוז זמן.
נערך לאחרונה על ידי yossi ב 24 אפריל 2016, 15:22, נערך פעם 1 בסך הכל.
גדי, מסכים עם רוב הדברים שלך, אבל שוב, המקרה הזה (לדעתי) שונה.(שונה בדקה שקרה,המומנטום שקרה,במקום שקרה וכמובן במהות של מה שקרה-הוצאת כדור החוצה)
אגב, חבל באמת ששופטים אצלנו לא מוציאים לשוערים צהוב גכ דקה 30 (כמו במשחקי מכבי) אלא רק דקה 85+ כשהמשחק כמעט גמור.
OMERREMO33 כתב:גדי, מסכים עם רוב הדברים שלך, אבל שוב, המקרה הזה (לדעתי) שונה.(שונה בדקה שקרה,המומנטום שקרה,במקום שקרה וכמובן במהות של מה שקרה-הוצאת כדור החוצה)
אגב, חבל באמת ששופטים אצלנו לא מוציאים לשוערים צהוב גכ דקה 30 (כמו במשחקי מכבי) אלא רק דקה 85+ כשהמשחק כמעט גמור.
אני עדיין מחכה שאיגוד השופטים ישים לבזבוזי הזמן סוף או לפחות סייג כלשהו.
אני עדיין מחכה לשופט שיוסיף 10 דקות בלי למצמץ (מי שראה אתמול את המשחק של ברייטון ראה שופט שהוסיף קרוב ל-9 דקות. למה רק באנגליה?).
אני עדיין מחכה לשופט שיוציא צהוב לשוער שמבזבז זמן בשלב מוקדם של המשחק, ייתן אזהרה נוספת בע"פ ואח"כ אם צריך גם צהוב שני.
כן, אני יודע שאני הוזה.
חבל.
סניור כתב:
יקום אי פעם השופט שיהיה מספיק גבר לתת צהוב שני?
+1
גם אני לא מבין את האובססיביות לצהוב לשוער.
שופט צריך להעניש בשני דרכים:
תוספת זמן והתעלמות מנפילות חוזרות ונשנות.
ביום שיוסיפו 10 דקות, ושחקן יבין שאם נופל באמצע התקפה הוא משאיר את הקבוצה שלו בעשר שחקנים המציאות תתחיל להשתנות.
yossi כתב:
+1
גם אני לא מבין את האובססיביות לצהוב לשוער.
שופט צריך להעניש בשני דרכים:
תוספת זמן והתעלמות מנפילות חוזרות ונשנות.
ביום שיוסיפו 10 דקות, ושחקן יבין שאם נופל באמצע התקפה הוא משאיר את הקבוצה שלו בעשר שחקנים המציאות תתחיל להשתנות.
הסברתי למה עדיף שוער עם צהוב בדקה מוקדמת, לגבי השאר מסכים.
לגבי תוספת זמן בואו נתחיל בזה שאת התוספת (הביזיונית והמינימלית) שנותנים,באמת יתנו וישחקו אותה כולל תוספת על בזבוז התוספת
OMERREMO33 כתב:
טוב אז נניח בצד את כל העוסקים בענף הכדורגל(שמסכים איתך שרובם צבועים/אינטרסנטים וכו)
אתה, לא רואה הבדל בין המקרה המדובר לשאר המקרים של "בזבוז זמן", בהם אני מסכים שיש להמשיך לשחק. עובדה היא שמקרים שקבוצה ממשיכה קורים כמעט כל שבוע ולהרבה קבוצות, מקרה כמו הנ"ל לא זכור לי.
לא רואה הבדל מהותי בין המקרים.
ועד לפני מס' שנים, גם מקרה בו קבוצה המשיכה לשחק כאשר שחקן יריב שרוע על הדשא לא היה זכור לך.