yanivnew91 כתב: כמעט כל המקרים שהמשטרה עוצרת אנשים על ספסרות הם כשמכרו כרטיסים. על כרטיסים למשחקים כן רשום מחיר, תמיד.
לא לא, אני מדבר על ספסרות במנוי
אני גם רואה אותם בבלומפילד איך הם פועלים בשושו א-לה סוחרי סמים מחשש להיעצר...
yanivnew91 כתב: כמעט כל המקרים שהמשטרה עוצרת אנשים על ספסרות הם כשמכרו כרטיסים. על כרטיסים למשחקים כן רשום מחיר, תמיד.
וואלה, דיון מעניין.אורי אדום בנשמה כתב: שווה בירור מעמיק העניין הזה.
כי אם אכן כך - אז המשטרה מבצעת הרבה מעצרי שווא...
זה קורה הרבה ובנושאים שוניםאורי אדום בנשמה כתב:
לא לא, אני מדבר על ספסרות במנוי
אני גם רואה אותם בבלומפילד איך הם פועלים בשושו א-לה סוחרי סמים מחשש להיעצר...
גיל שגיב כתב:
זה קורה הרבה ובנושאים שונים
הספסר לא תמיד יודע ומבין את החוק , הוא יודע שאסור לספסר ולכן יפחד גם במקרה המנוי כמו בכרטיס וטוב שכך.
השוטר - גם הוא לא תמיד מכיר את החוק על כל פרטיו (אחרת כל עצור היה גם מואשם) הוא קודם מעכב את החשוד, אותו חשוד לא מבין שבמקרה המנוי הוא יכול לצאת מהסיפור ואז הוא נותן גרסא מטומטמת שרק מסבכת אותו.
שים לב שלשון החוק כפי שציטטת מדברת על כרטיסים ברבים ולא על כרטיס בודד כך שטכנית תוכל למכור כרטיס בודד גם ב1000 ש״ח ואין קייסגיל שגיב כתב:הבהרה לעניין החוק -
לא לחינם נקבעו בחוק צמד המילים "הנקוב בכרטיס", הדבר נועד לצורך מניעת אי הוודאות בכל הנוגע לעקרון "תום הלב".
אדם שמוכר כרטיס עליו נקוב סכום 100 ש"ח במחיר של 120 ש"ח לעולם לא יוכל לטעון להגנתו כי לא ידע מה מחירו האמיתי של הכרטיס וכי הוא עצמו רכש אותו מגורם שלישי במחיר 120 ולכן הוא מבקש את המחיר ששילם....
כלומר - ברגע שניתן להוכיח באופן מוחלט כי המוכר מכר וקיבל ביודעין סכום כסף הגבוה מהמחיר הנקוב בכרטיס, עקרון תום הלב לא יוכל לעמוד להגנת המוכר והוא יורשע בספסרות.
אי רישום מחיר המנוי על גבי המנויים, מאפשר למוכרים לטעון להגנתם כי פעלו בתום לב.
צודק בנוגע לחוקר, הוא עושה את עבודתו נאמנה ומוציא הודאה מהחשוד.אורי אדום בנשמה כתב:
השוטר בשטח אכן לא בהכרח בקי בכל חוק (בפרט שוטר מג"ב ויס"מ), אבל החוקר בתחנה כן. ועובדה שנפתחו לא מעט תיקים פליליים על ספסרות במנויים. לו יהי כדבריך, אז המשטרה חשופה למאות תביעות נזיקין אם לא תביעה יצוגית.
דיברת מקודם על עניין התום לב - איזה תום לב יכול להיות במכירת ניקוב בודד ב-500-700 ש"ח?
גיל שגיב כתב:צודק בנוגע לחוקר, הוא עושה את עבודתו נאמנה ומוציא הודאה מהחשוד.
החשוד שלא תמיד מודע לאפשרות המילוט, מבין בטעות שאין לו כל דרך אחרת ומודה בעבירה שאכן ביצע.
גיל שגיב כתב:שים לב - החוק לא אומר שמותר לספסר בכרטיס שלא נקוב עליו מחיר, הוא אומר שכאשר נקוב זה כבר מהווה הוכחה ניצחת שלא מאפשרת פירוש אחר.
כמו שכתבתי, הנחקר יכול לצאת מהסיפור בקלות במקרה של מנוי , אבל לא אתן כאן רעיונות לגירסאות .
כל ילד יודע ?אורי אדום בנשמה כתב:
כל ילד יודע שלא מדברים בחקירה באזהרה לפני שמתייעצים עם עו"ד...
החוק לא אמור לומר מה מותר, אלא מה אסור... ומה שלא רשום במפורש שאסור - מותר... רוצה לומר שעל פניו מכירת ניקוב בודד במנוי במאות שקלים מותרת ע"פ החוק. ואם אתה אומר שזה אסור, אז לא ברור איזה גרסה יכולה לחלץ מי שמכר ניקוב בודד במאות שקלים? איזה תום לב (שהכרחי ע"פ החוק) יכול להיות פה? שהוא לא ידע כמה עולה המנוי וחשב שהמחיר היחסי של ניקוב בודד הוא 700 ש"ח? זה מופרך.
הלו, גבר, היציע המזרחי הגיע! שער 2 is in the houseהראל כתב:דיווחים על תורים ארוכים היום בטרנר, תורים יותר ארוכים מכל מה שהיה השבוע