גדי כתב:חזור לעובדות הבסיסיות - המקרה הועבר לטיפול מצ"ל דרך שרשרת הפיקוד תוך שעתיים מהמקרה. עוד לפני פרסום הסרט. כך שהעניין נראה לכל המפקדים חמור עוד לפני ששר הבטחון ודובר צה"ל דיברו ביום חמישי בערב.
תביא תימוכין לכך שהמקרה הועבר לטיפול מצ"ח עוד בטרם פרסום הסרטון.
גם אם לו יהי כדבריך, אז זה מציב סימן שאלה ענק על שיקול הדעת שלהם והליכי קבלת ההחלטות אצלם.
גדי כתב:בנוסף לזאת אני מאמין ויודע ומצפה מקצינים להיות בעלי חוט שידרה יותר גדול ממה שאתה נותן להם. אחרת אפשר לסגור את הבסטה.
צריך להיות אוטופיסט רציני כדי לחשוב שהמ"פ/מג"ד/מח"ט יקריבו את הקריירה שלהם עבור החייל (אין משמעות אחרת זולת סילוק מהצבא לו יעזו לצאת חוצץ בצורה כזו בוטה כנגד הרמטכ"ל ושר הביטחון)
תקשיב שוב לאלוף דן ביטון... הוא אומר שיש עוד לא מעט אלופים (!!) בצה"ל, פעילים ובמיל', שממלאים פיהם מים בנידון מחשש שיבולע להם!!
גדי כתב:אז מבחינתך הבעייה היא ההתנהלות התקשורתית של שר הבטחון או עצם העמדת החייל לדין ?
טרם נפל אצלך האסימון שדבר קשור בדבר? שהעמדתו לדין היתה כפועל יוצא להתנהלות התקשורתית של בוגי ואייזנקוט?
גדי כתב:למה שאלעזר שטרן יישר קו ? יעקב פרי ? אייל בן ראובן ? יואב גלנט ?
כשאלוף דן ביטון נשאל מדוע האלופים בצה"ל במיל' שכבר אינם במערכת חוששים להביע את דעתם, הוא ענה "מי מבטיח להם שהתקשורת שלא תאהב את עמדתם לא תתחיל לחפש שלדים בארונות שלהם"??? זה עונה לך גם לגבי הפיגורות בהם אתה מנפנף כהוכחה ניצחת.
גדי כתב:אם כל הכבוד לי אז אני לא קובע כלום. בשביל זה יש מפקדים. אם אתה חושב שהפרשנות שלך טובה יותר משל המפקדים אז באמת לבריאות
לא רק שלי, אלא של עוד רבים טובים.
וכן - ברגע שהפרשנות שלהם כ"כ מוטה וסובייקטיבית - והיא כזו לאור התנהלות ראשי מערכת הביטחון - אז לעיתים האדם הסביר מן הישוב נאמן יותר מהם!!