ועדין, אני חושב שהוא עשה מהלך שהוא האמין בו. היו מהלכים פחות דרמטיים ושכן תומכים את התדמית שלו שהוא היה יכול לבחור. ואת. רק מחזק את מה שאני אומר. מנהיג זה אחד שלוקח החלטות קשות, לפעמים נגד הזרם וגם מוציא אותם לפועל. זה עדיף על לא לעשות כלום.yedidel כתב:
שרון רץ לראשות הממשלה על טיקט שלא מפנים יישובים. הוא הפסיד בהצבעה במרכז הליכוד על התכנית הזאת. הוא גרם לכך שהיא תצא לפועל בלחץ עצום למרות שהמדינה לא היתה ערוכה בכלל לקלוט את המגורשים.
וכל זה קרה במקרה בתקופה שהחקירות נגדו רק צמחו וצמחו. בטוח שזאת היתה אידיאולוגיה למופת
נותנים לגיטימציה למשתמטים...
Re: נותנים לגיטימציה למשתמטים...
- אורי אדום בנשמה
- Title: הפועל באר שבע בנשמה שלי
izguy83 כתב: הויכוח עקר כי אתה מתייחס לדעותיך כעובדות ואי אפשר להתווכח עם זה. זה כמו שפעיל שמאל יתן לי את כל האג'נדות מהסרט שומרי הסף כמרכיבים המרכזיים בסכסוך הישראלי פלסטיני ויתייחס אליהם כאמת המוחלטת. היה כאן ירי לא חוקי נקודה. אתה לא מוכן להבין את זה ומנסה לבטל זאת בתירוצים מגוחכים. ליבי ליבי עם החייל. הוא באמת קורבן פה. סיטואציה לא פשוטה לנער בגילו וארורים המנהיגים שמשאירים את הסטטוס קוו הזה ונותנים לילדים האלה להיות במצב הזה.
מצטער, אבל הפוסל במומו פוסל.
אתה זה שמדקלם אמירות בעלמא של "ירי לא חוקי, החייל טעה וכו' " בלי לנמק.
אני לעומתך, מבסס את הטענה שלי על שני עובדות יסוד שלא ניתן להפריכן:
1. החייל הגיע לזירה לאחר נוהל הזיכוי שעבר המחבל ומבלי שעודכן על כך (מחדל בפני עצמו. תמוה שהסניגור לא עושה מזה מטעמים..)
2. המחבל זז, וברקע הוא שומע צעקות "הוא חי שלא יתפוצץ לנו" וכהנה אמירות בסגנון.
כעת תחבר את שני הנתונים הללו, תבחן שוב את האירוע בצורה קרה ושכלתנית, ואולי גם תגיע לתובנות חדשות...

מִ֣י זֹ֗את עֹלָה֙ מִן־הַמִּדְבָּ֔ר
- The red one
למה בלי נימוקים? הוא אומר לך שהוא הפר חוק ועבר על פקודה. מה זה אם לא נימוק?
מאוד מאוד (לא) מפתיע אותי שלעדות החייל המרכזית בחרת להצמד (״חשנתי שהוא יתפוצץ״) אבל מה שהוא אמר שנייה אחרי לחברים ולפני ההתייעצות עם עורך הדין מבחינתך לא קיים (״הוא מחבל וחייב למות״)
מאוד מאוד (לא) מפתיע אותי שלעדות החייל המרכזית בחרת להצמד (״חשנתי שהוא יתפוצץ״) אבל מה שהוא אמר שנייה אחרי לחברים ולפני ההתייעצות עם עורך הדין מבחינתך לא קיים (״הוא מחבל וחייב למות״)
- ForeverRed
אורי, אוהב אתך והכל אבל זה בלתי אפשרי לנהל איתך דיון.
אתה נעול.
אתה נעול.
- אורי אדום בנשמה
The red one כתב:למה בלי נימוקים? הוא אומר לך שהוא הפר חוק ועבר על פקודה. מה זה אם לא נימוק?
דקלום רנדומלי שהוא הפר פקודה זה נימוק בעיניך? אהבתי.
האמירה ההיא לא מעידה על כלום. אלו שירו במחבל בתחילת האירוע, שלגביהם אין חולק שפעלו כראוי, יכלו באותה מידה לומר משפט זהה.
- אורי אדום בנשמה
ForeverRed כתב:אורי, אוהב אתך והכל אבל זה בלתי אפשרי לנהל איתך דיון.
אתה נעול.
תרשום לעצמך: אם יוכח שעזריה ידע על נוהל הזיכוי שעבר המחבל אני מרים ידיים.
תגובה ראשונה שלי בטופיק הזה כי אני באמת נכנס לכאן רק כדי לדבר על ספורט בכלל ובאר שבע בפרט, אבל בחרתי להגיב בכל זאת.
המחבל היה מנוטרל, לא היווה שום סכנה מיידית, ועפ"י הכללים הצה"ליים באופן מובהק היה צריך לבצע נוהל מעצר חשוד ולא ירי במטרה להרוג.
עד כאן עובדות יבשות שרק טיפש יערער עליהן.
מחברים אותן, ומגיעים למסקנה פשוטה שהבחור עשה טעות. תוסיפו לזה את הזמן בין ניטרול המחבל ועד הירי בו, ותקבלו טעות משיקול דעת צלול ולא מעשה שנעשה באימפולסיביות ולחץ מיידי.
המעשה מוסרי או לא? זה כבר נתון לוויכוח. שורה תחתונה לדעתי כן. מדובר באדם, יותר נכון חלאת אדם שהיה חדור מטרה לפגוע בחפים מפשע, מהעם שלי. לדעתי דינו מוות. אמנם בכלא הוא לא יעשה תואר על חשבון המדינה(כמו שלצערי הרבה חושבים שקורה, מיתוס שקרי לחלוטין) אך עדיין התנאים שם הרבה יותר טובים מתנאים שמגיעים לטרוריסט.
אבל, יש חוק. אף אחד לא רשאי לבצע משפט שדה בתנאים אלה ולעשות מה *שלדעתו* מוסרי. אנחנו במדינת חוק מסודרת, כל פושע חייב להגיע לבית משפט ובו יבצעו את הדין.
באופן נרחב, הדרך יותר חשובה מהמהות כי בסופו של דבר נגיע לאנרכיה.
ועכשיו לפן קצת אחר של העניין. ההד התקשורתי והדיון הציבורי(שעכשיו אני גם חלק ממנו) דוחה אותי. מדובר בבן אדם, שאמנם עשה טעות, אך אין זה אומר שהוא צריך לעבור משפט ע"י התקשורת והציבור. זה צריך להיות בינו לבין מערכת המשפט בלבד.
העליהום התקשורתי הזה מוגזם, אם נגזר עליו מאסר בפועל אז הוא צריך לרצות מאסר בפועל, ולא גם אות קלון מאולתר באדיבות התקשורת.
זאת הייתה ההודעה הראשונה, והאחרונה שלי בטופיק הזה. דיון נעים.
המחבל היה מנוטרל, לא היווה שום סכנה מיידית, ועפ"י הכללים הצה"ליים באופן מובהק היה צריך לבצע נוהל מעצר חשוד ולא ירי במטרה להרוג.
מחברים אותן, ומגיעים למסקנה פשוטה שהבחור עשה טעות. תוסיפו לזה את הזמן בין ניטרול המחבל ועד הירי בו, ותקבלו טעות משיקול דעת צלול ולא מעשה שנעשה באימפולסיביות ולחץ מיידי.
המעשה מוסרי או לא? זה כבר נתון לוויכוח. שורה תחתונה לדעתי כן. מדובר באדם, יותר נכון חלאת אדם שהיה חדור מטרה לפגוע בחפים מפשע, מהעם שלי. לדעתי דינו מוות. אמנם בכלא הוא לא יעשה תואר על חשבון המדינה(כמו שלצערי הרבה חושבים שקורה, מיתוס שקרי לחלוטין) אך עדיין התנאים שם הרבה יותר טובים מתנאים שמגיעים לטרוריסט.
אבל, יש חוק. אף אחד לא רשאי לבצע משפט שדה בתנאים אלה ולעשות מה *שלדעתו* מוסרי. אנחנו במדינת חוק מסודרת, כל פושע חייב להגיע לבית משפט ובו יבצעו את הדין.
ועכשיו לפן קצת אחר של העניין. ההד התקשורתי והדיון הציבורי(שעכשיו אני גם חלק ממנו) דוחה אותי. מדובר בבן אדם, שאמנם עשה טעות, אך אין זה אומר שהוא צריך לעבור משפט ע"י התקשורת והציבור. זה צריך להיות בינו לבין מערכת המשפט בלבד.
העליהום התקשורתי הזה מוגזם, אם נגזר עליו מאסר בפועל אז הוא צריך לרצות מאסר בפועל, ולא גם אות קלון מאולתר באדיבות התקשורת.
- YallaHapoel
- Title: קרייזי-רד
+1Noam98 כתב:תגובה ראשונה שלי בטופיק הזה כי אני באמת נכנס לכאן רק כדי לדבר על ספורט בכלל ובאר שבע בפרט, אבל בחרתי להגיב בכל זאת.
רק דבר אחד קטן.
מי שעשה מזה הד זה לא התקשורת אלא פוליטיקאים ופעילים משני הצדדים.
- The red one
באיזה עולם זה דקלום רנדומלי? זה ממש לא רנדומלי. זו הפרת פקודה ברורה ולראייה אמרו את זה פה עוד לפניי לפחות 3 חבר׳ה.
אתה מבין מה הבעיה בדיון הזה? שאתה מבטל בהינף יד וללא שום סיבה את האמירה שלו אחרי האירוע . ״האמירה ההיא לא מעידה על כלום״ - למה ? למה היא לא מעידה? כי זה לא מסתדר עם האג׳נדה שלך? ההיפך! זו ה-אמירה שצריכה להעיד. אותה הוא אמר לפני שהתעוררה המהומה, אותה הוא אמר לפני שהוא התייעץ עם עורך דין.
אתה מבין מה הבעיה בדיון הזה? שאתה מבטל בהינף יד וללא שום סיבה את האמירה שלו אחרי האירוע . ״האמירה ההיא לא מעידה על כלום״ - למה ? למה היא לא מעידה? כי זה לא מסתדר עם האג׳נדה שלך? ההיפך! זו ה-אמירה שצריכה להעיד. אותה הוא אמר לפני שהתעוררה המהומה, אותה הוא אמר לפני שהוא התייעץ עם עורך דין.
אורי אדום בנשמה כתב:
דקלום רנדומלי שהוא הפר פקודה זה נימוק בעיניך? אהבתי.
האמירה ההיא לא מעידה על כלום. אלו שירו במחבל בתחילת האירוע, שלגביהם אין חולק שפעלו כראוי, יכלו באותה מידה לומר משפט זהה.
אני לא מצליח להבין על מה אתם מדברים, בסופו של דבר הילד עשה טעות.
כנראה לא היה צריך לירות במחבל בסיטואציה שנוצרה, למרות שמגיע לו למות.
ממה ששמעתי (ממקור רחוק) ממישהו שמכיר מישהו שהיה שם, אלאור הגיע לא הרבה אחרי האירוע והוא כן ידע על נוהל הזיכוי שבוצע במחבל.
אבל, וזה החלק החשוב ביותר. הילד טעה. הוא לא הלך ברחוב והחליט שהוא יורה בעובר אורח רק כי הוא ערבי.
על כן אפשר להוריד את אשמת הרצח או ההריגה.
יתרה מכל זה ומעל העל, מדובר בשדה קרב. אך שלא תהפכו את זה. בשדה קרב אסור בתכלית האיסור לשפוט חייל שמשרת את המדינה על החלטה שעשה.
גם אם יוכיחו שזאת הייתה ההחלה הכי שגויה שניתן היה לקבל, בבית משפט תחת המזגן השיקול דעת הוא שונה מבשדה הקרב.
אם יש הוכחה שהוא קיבל הוראה מפורשת לא לירות במחבל, ובכל זאת ירה, אפשר אולי להאשים אותו בסירוב פקודה. וזהו. וגם זה בספק.
אבל בכל מקרה אסור להאשים אותו בשום דבר שקשור להחלטה שחייל קיבל בשדה קרב.
זאת בכל אופן דעתי.
כנראה לא היה צריך לירות במחבל בסיטואציה שנוצרה, למרות שמגיע לו למות.
ממה ששמעתי (ממקור רחוק) ממישהו שמכיר מישהו שהיה שם, אלאור הגיע לא הרבה אחרי האירוע והוא כן ידע על נוהל הזיכוי שבוצע במחבל.
אבל, וזה החלק החשוב ביותר. הילד טעה. הוא לא הלך ברחוב והחליט שהוא יורה בעובר אורח רק כי הוא ערבי.
על כן אפשר להוריד את אשמת הרצח או ההריגה.
יתרה מכל זה ומעל העל, מדובר בשדה קרב. אך שלא תהפכו את זה. בשדה קרב אסור בתכלית האיסור לשפוט חייל שמשרת את המדינה על החלטה שעשה.
גם אם יוכיחו שזאת הייתה ההחלה הכי שגויה שניתן היה לקבל, בבית משפט תחת המזגן השיקול דעת הוא שונה מבשדה הקרב.
אם יש הוכחה שהוא קיבל הוראה מפורשת לא לירות במחבל, ובכל זאת ירה, אפשר אולי להאשים אותו בסירוב פקודה. וזהו. וגם זה בספק.
אבל בכל מקרה אסור להאשים אותו בשום דבר שקשור להחלטה שחייל קיבל בשדה קרב.
זאת בכל אופן דעתי.
רק אהבה תנצח...
- RedRock
- Title: רקקקקקק ברדה זה מרגש
- יצירת קשר:
היום אולי זה פחות אפשרי.Noam98 כתב:אמנם בכלא הוא לא יעשה תואר על חשבון המדינה(כמו שלצערי הרבה חושבים שקורה, מיתוס שקרי לחלוטין)
אבל זה רק בזכות חוק שנחקק ב-2011. עד אז למדו ולא מעט מהם השלימו תארים (כולל תארים מתקדמים). כולם במסגרת האונ' הפתוחה.
אז זה מאוד רחוק מלהיות מיתוס.
זה בדיוק העניין, שהמחדל הזה בוטל ב2011 ומשום מה אנשים מתעלמים מהעובדה הזאת.RedRock כתב:
היום אולי זה פחות אפשרי.
אבל זה רק בזכות חוק שנחקק ב-2011. עד אז למדו ולא מעט מהם השלימו תארים (כולל תארים מתקדמים). כולם במסגרת האונ' הפתוחה.
אז זה מאוד רחוק מלהיות מיתוס.
המיתוס הוא שזה *עדיין* תקף.
- The red one
אמרת תגובה אחרונה יא שקרןNoam98 כתב: זה בדיוק העניין, שהמחדל הזה בוטל ב2011 ומשום מה אנשים מתעלמים מהעובדה הזאת.
המיתוס הוא שזה *עדיין* תקף.
ומי על הסכין היום ?
דיבור ישראל סגן אלוף דוד שפירא
https://www.gvura.org/a343560-%D7%A8%D7 ... 7%A8%D7%90" onclick="window.open(this.href);return false;
אז זהו הבוגד היומי. השמאלן עוכר ישראל שמשקר כי הוא רוצה רק קידום. הוא בכלל לא בקטע של לשרת את המדינה. הוא רק מיישר קו כי אין לא עמוד שידרה.
מה נהייה מאתנו ? לקרוא את הטוקבקים ולשאול האם זוהי המדינה היהודית שגם אנחנו השמאלנים הבוגדים היינו פעם חלק מקונצנסוס ?
כל מי שחושב באחרת הוא בזוי ? גם אם הוא חירף את נפשו ?
אם כל הכבוד לעזריה אז הוא לא החייל הראשון שעומד לדין.
https://www.gvura.org/a343560-%D7%A8%D7 ... 7%A8%D7%90" onclick="window.open(this.href);return false;
אז זהו הבוגד היומי. השמאלן עוכר ישראל שמשקר כי הוא רוצה רק קידום. הוא בכלל לא בקטע של לשרת את המדינה. הוא רק מיישר קו כי אין לא עמוד שידרה.
מה נהייה מאתנו ? לקרוא את הטוקבקים ולשאול האם זוהי המדינה היהודית שגם אנחנו השמאלנים הבוגדים היינו פעם חלק מקונצנסוס ?
אל תשאל מה הפועל באר שבע יכולה לעשות למענך אלא שאל את עצמך מה אתה יכול לעשות למענה
+ כמה שתרצה.גדי כתב:ומי על הסכין היום ?
21.5.16- התיקון[highlight=#FF4040][/highlight]