המשטרה אישרה מצעד שעובר במקומות מרכזיים אך באורח פלא אחרי שהדתיים יצאו נגד, חזרה בה מהחלטתה, והשאירה את המצעד לעבור קילומטרים ספורים בשדרות רגר וכל השאר ב"מחבואים" צדדיים. אני מנחש(!) שהאיומים שהועברו למשטרה היו מאנשים חובשי כיפה. ניחוש פרוע בלבד, לא על סמך שום ידע, בהחלט ייתכן כי אני טועה.
שורה תחתונה - החרדים השיגו את מבוקשם - אין מצעד גאווה בבאר שבע.
בגלל זה אני טוען שההחלטות של הבית הגאה פופליסטיות. בגלל השורה התחתונה שלך.
הם כן היו צריכים ללכת על התוואי שהוצע , ואז כן היה מצעד בעיר. וזה היה ניצחון לקהילה הגאה שהצליחו לעשות מצעד למרות איומי רב העיר להתפטר. אבל יותר חשוב להם כותרות ושיימינג לעיר על זה שהקילה לא קיבלו את כל(!) מה שהם רצו.
yakar כתב:
בגלל זה אני טוען שההחלטות של הבית הגאה פופליסטיות. בגלל השורה התחתונה שלך.
הם כן היו צריכים ללכת על התוואי שהוצע , ואז כן היה מצעד בעיר. וזה היה ניצחון לקהילה הגאה שהצליחו לעשות מצעד למרות איומי רב העיר להתפטר. אבל יותר חשוב להם כותרות ושיימינג לעיר על זה שהקילה לא קיבלו את כל(!) מה שהם רצו.
יש פה הנחת עבודה שגויה שלך.
"הקהילה לא קיבלה את כל מה שהם רצו״ במדינה דמוקרטית יש לכל אדם את הזכות להפגין בכל מקום, בפועל נלקחה מהם זכות, הם לא קיבלו כלום.
YallaHapoel כתב:
כתבתי למעלה, בעיני החלטה פחדנית, המשטרה טענה שיש סכנת חיים ושופטי בגץ לא רצו דם על הידיים.
לדעתי זה סתם ספין של המשטרה.
ללכת במסלול שעובר דרך בית כנסת , זה מסלול בעייתי. זה ליצור קונפליקטים מיותרים.
ספין ספין, אבל המשטרה הציגה לשופטים הוכחות להכל .
כל המהות של בית המשפט הוא למצוא את האיזונים המתאימים לפי החוק.
א. לצעוד במתווה 'מסורס' לאחר שהובטח להם שהמתווה שהם רצו יתקיים זו כניעה לכל הגורמים שלא רוצים.
ב. אם לא היו קולות נגד המצעד, לא היה שום שיימינג לעיר. ההיפך, אנשים היו מתפעלים מהעיר ותוהים איך היא כל כך ליברלית. אבל הנה, עובדה, עכשיו אנשים קוראים לבאר שבע חשוכה ובאר שבעיים טוענים שלמרות כל ההתפתחות, עדיין אנחנו תקועים אי שם לפני 30 שנה. אז מי פה אחראי על השיימינג?
ג. הם לא צריכים לקבל כלום ושום פשרה. יש להם זכות יסוד לעשות את הצעדה כפי שהם רוצים.
yakar כתב:
ללכת במסלול שעובר דרך בית כנסת , זה מסלול בעייתי. זה ליצור קונפליקטים מיותרים.
ספין ספין, אבל המשטרה הציגה לשופטים הוכחות להכל .
כל המהות של בית המשפט הוא למצוא את האיזונים המתאימים לפי החוק.
אז מהיום נזיז כל הפגנה שיש בה רגישות? אז בשביל מה יש לנו משטרה?
ואיך אתה יכול לטעון שזה קונפליקט מיותר? הם מפגינים מול מי שמפלה אותם, זה הקונפליקט הכי מוצדק שיש.
YallaHapoel כתב:
יש פה הנחת עבודה שגויה שלך.
"הקהילה לא קיבלה את כל מה שהם רצו״ במדינה דמוקרטית יש לכל אדם את הזכות להפגין בכל מקום, בפועל נלקחה מהם זכות, הם לא קיבלו כלום.
אין לכל אדם זכות להפגין איפה שהוא רוצה. יש איזונים . יש הרבה זכויות שמתנגשות. זה אחריותו של בית המשפט להכריע על האיזון המתאים.
יש מציאות , החרדים לא מקבלים את הקהילה , אין שום צורך לעבור דווקא מול מוסדות שלהם.
yakar כתב:
אין לכל אדם זכות להפגין איפה שהוא רוצה. יש איזונים . יש הרבה זכויות שמתנגשות. זה אחריותו של בית המשפט להכריע על האיזון המתאים.
יש מציאות , החרדים לא מקבלים את הקהילה , אין שום צורך לעבור דווקא מול מוסדות שלהם.
yakar כתב:
גם אני לא מקבל את זה שאני לא יכול לנסוע בתחבורה ציבורית בשבת ושאני חייב להתחתן ברבנות..מישהו מתחשב בי?
YallaHapoel כתב:
תסביר לי איזה זכות של החרדים מתנגשת.
הזכות לביטחון הציבור. אין שום סיבה לקחת סיכון במעבר ליד בית כנסת . אז כן , עושים איזונים ויש משטרה שתפקידה לאבטח ולא נמנעה מהם הצעדה . פשוט הוזזה קצת למתווה שיהיה ניתן לאבטח.
yakar כתב:
הזכות לביטחון הציבור. אין שום סיבה לקחת סיכון במעבר ליד בית כנסת . אז כן , עושים איזונים ויש משטרה שתפקידה לאבטח ולא נמנעה מהם הצעדה . פשוט הוזזה קצת למתווה שיהיה ניתן לאבטח.
איך נתפסת על הבית כנסת. במתווה שהוסכם מלכתחילה הם עברו דיי רחוק מבית הכנסת, סתם שתדע. וגם מי ישמע מה יקרה אם יעברו לידו בשעה 18:30...לא תגיד ערבית/שחרית...
מעניין שלנסוע בשבת ליד בית כנסת לא מפריע לאף אחד..
א. לצעוד במתווה 'מסורס' לאחר שהובטח להם שהמתווה שהם רצו יתקיים זו כניעה לכל הגורמים שלא רוצים.
ב. אם לא היו קולות נגד המצעד, לא היה שום שיימינג לעיר. ההיפך, אנשים היו מתפעלים מהעיר ותוהים איך היא כל כך ליברלית. אבל הנה, עובדה, עכשיו אנשים קוראים לבאר שבע חשוכה ובאר שבעיים טוענים שלמרות כל ההתפתחות, עדיין אנחנו תקועים אי שם לפני 30 שנה. אז מי פה אחראי על השיימינג?
ג. הם לא צריכים לקבל כלום ושום פשרה. יש להם זכות יסוד לעשות את הצעדה כפי שהם רוצים.
The red one כתב:
רק תזכיר לי איזה רוב דתי יש בבאר שבע שגרם למשטרה לשנות את המתווה?
המשטרה לא אמורה להתחשב בדעות בכלל בהחלטות מקצועיות. רק שיקולי ביטחון נקיים.
זו ההחלטה שהם קיבלו , לאשר את המצעד בהגבלות מסויימות. לדעתי חבל שהקהילה בחרה שלא לקבל וללכת אנטי. עכשיו באמת בשורה התחתונה אין מצעד בבאר שבע , עצם קיום המצעד יותר חשוב תודעתית מאשר זה שחלק מהמסלול יעבור ברחובות צדדים (וחלק נרחב במרכזי) , הם בחרו במודע ללכת על להגביר את הפירוד והמחלוקות מאשר להתפשר ולראות שבאר שבע עיר לא כזאת נוראית לקהילה.