dor69 כתב:
הוביל אותנו? הבנאדם סיים עם שמונה או תשעה שערים כשרובם בפנדלים וחופשיות (למעשה, מקסימום גול אחד היה ממשחק שדה) והיה אחראי ביחד עם דובב גבאי ואקסברד (כן, ככה נראתה ההתקפה שלנו פעם) להתקפה שכבשה בממוצע פחות משער למשחק בעונה.
ב13/14 לא היה מושלם ולא נעליים, אני זוכר שלושה שערים שלו במשחקים שהיו גמורים ושהוא ביקש לעזוב עקב חוסר דקות אחרי המשחק השני הרשמי שלנו נגד הפועל תל אביב (לא היה גביע הטוטו באותה עונה ועוד לא שיחקנו באירופה)
הוביל אותנו בסיבוב הראשון, היינו עם סיבוב נהדר ביחס לעונות קודמות, בסיבוב השני הוא סבל מפציעה בשרירי הבטן (מה שיש למליקסון) והוא עבר את הניתוח רק בקיץ.
הוביל אותנו בסיבוב הראשון ובזכות הסיבוב הזה לא ירדנו ליגה באותה עונה.
ולגביי 13/14 נסכים שלא להסכים.
וכן הוא רצה לעזוב אבל הוא גם אמר בראיון שהוא עשה טעות ושהוא היה צריך להשאר ולהלחם על מקומו בעונת 14/15.
ב13/14 אני זוכר תגול השני בר"ג נגד ביתר כשהרוש השמיט(גארבג׳טיים) ואת הגול הרביעי בסכנין(אחושרמוטה גארבג׳טיים). יכול להיות שהיה עוד אחד אני לא זוכר.
אולי אמרת שהוא היה המחליף המושלם כי היה לו יחס שערים/דקות מפחיד, אבל בתכלס הגולים שלו לא שינו כלום.
היה גם נגד הפועל חיפה בגשם בסוג של גארבג.
ועונה לפני לא היה מדהים, למרות שאצלנו להבקיע פנדלים זה די מדהים.
תמיד היה שחקן בכיין שנופל על הדשא בכל נגיעה ובמקום לקום ולחזור להגנה עושה עם הידיים לשופט. שחקן שהתאים לבאר שבע של אז, אפילו בצחוק לא לימינו.
zivmay כתב:לא חושב שקרויף הוא כישלון גדול.
סה"כ הכניס לליגה המון אלמנטים מקצועיים שלא ראינו לפני, ורואים שאלונה למדה ממנו במקומות מסויימים.
אם הוא לא היה מגיע, הכדורגל הישראלי היה הרבה יותר עלוב ממה שהוא עכשיו.
אגדיל ואומר (ואעצבן פה הרבה אנשים כנראה) שבלי ג׳ורדי אני לא בטוח שהיינו במקום שאנחנו נמצאים בו היום.
Noam98 כתב:ב13/14 אני זוכר תגול השני בר"ג נגד ביתר כשהרוש השמיט(גארבג׳טיים) ואת הגול הרביעי בסכנין(אחושרמוטה גארבג׳טיים). יכול להיות שהיה עוד אחד אני לא זוכר.
אולי אמרת שהוא היה המחליף המושלם כי היה לו יחס שערים/דקות מפחיד, אבל בתכלס הגולים שלו לא שינו כלום.
עונה לפני הוא באמת היה מדהים עד הפציעה.
ועוד אחד מול רמת השרון בדקה ה90 במצב של 3-0.
אני זוכר קבוצה אנמית ומגעילה שבקושי כובשת. העובדה שהוא ״הוביל״ אותנו מבחינה מספרית (שום דבר חוץ מפנדלים ונייחים כמו שאמרתי) היא חותמת סופית לעונה העלובה ההיא ולא תעודת כבוד לתומר סוויסה. עובדה שלא הצליח להיכנס לרוטציה בעונה שאחרי (ולא הגיע לו בשונה מנסאר וגורדנה בזמנו)
zivmay כתב:לא חושב שקרויף הוא כישלון גדול.
סה"כ הכניס לליגה המון אלמנטים מקצועיים שלא ראינו לפני, ורואים שאלונה למדה ממנו במקומות מסויימים.
אם הוא לא היה מגיע, הכדורגל הישראלי היה הרבה יותר עלוב ממה שהוא עכשיו.
מקצועית הוא פחות ממה שהוא ניהולית, אבל מסכים במאה אחוז שמבחינת ניהול הוא שיפר את הכדורגל שלנו והרבה מהדברים שהוא עשה הפך לסטנדרט.
בגלל זה יריב חזק או לחילופין ריבוי זרים בליגה, אמורים לשפר את הקולגות ולכן בעיני זה תמיד מבורך.
לגורדי יש השפעה אדירה על השיפור שחל במקצוענות של קבוצות הצמרת בארץ, כולל בש.
תחרות היא הקטר להשתפרות.
אני זוכר בפעם הראשונה שהופיעו בעידן גורדי בווסרמיל, וראינו את החימום שלהם מול חימום הביצים של בש...
עשה את שלו, יכול ללכת, הלוואי שיישאר...
MikiRed כתב:לגורדי יש השפעה אדירה על השיפור שחל במקצוענות של קבוצות הצמרת בארץ, כולל בש.
תחרות היא הקטר להשתפרות.
אני זוכר בפעם הראשונה שהופיעו בעידן גורדי בווסרמיל, וראינו את החימום שלהם מול חימום הביצים של בש...
עשה את שלו, יכול ללכת, הלוואי שיישאר...
כל מה שקרויף עשה היה כבר בארץ.
ג׳י פי אסים היו בחיפה, מאמנים זרים הוא לא הראשון שהביא ומאמני כושר מעולים הביא גם גאידמק עם הכסף הגדול.
שורה תחתונה הכל עניין של כסף. קרויף לא היה מביא שום טוריחו ושום מאמן בלי כסף גדול.
תמיד החמאנו לו את השקט שיש במכבי. היום אנחנו יודעים שזה היה אך ורק בגלל הצלחות מקצועית.
מאז שנכנס שחקן חדש והם מאבדים תארים וכבר לא השליטה הבלעדית - גם השקט נעלם.
בבחירת שחקנים הוא כשלון אחד גדול. אין מה לדבר בכלל.
שורה תחתונה, הוא לא מנהל מקצועי גרוע וגם לא אלוהים כמו שהיה בשנתיים הראשונות.
מנהל מקצועי סביר.
בשנה הראשונה עבד במרץ והביא סטנדרטים ושיטות חדשות. נכון שניצחנו את מכבי, אבל בדרך כלל קרסנו גופנית בדקה השישים, זוכרים?
בנושאים המקצועיים כמו הבאת שחקנים, עזריה עשה לו בית ספר...
הבן אדם בטלן ונהנתן... בגלל זה אני מקווה שיישאר וימשיך לדרדר את מכבי.
CrazyRed7 כתב:כל מה שקרויף עשה היה כבר בארץ.
ג׳י פי אסים היו בחיפה, מאמנים זרים הוא לא הראשון שהביא ומאמני כושר מעולים הביא גם גאידמק עם הכסף הגדול.
שורה תחתונה הכל עניין של כסף. קרויף לא היה מביא שום טוריחו ושום מאמן בלי כסף גדול.
תמיד החמאנו לו את השקט שיש במכבי. היום אנחנו יודעים שזה היה אך ורק בגלל הצלחות מקצועית.
מאז שנכנס שחקן חדש והם מאבדים תארים וכבר לא השליטה הבלעדית - גם השקט נעלם.
בבחירת שחקנים הוא כשלון אחד גדול. אין מה לדבר בכלל.
שורה תחתונה, הוא לא מנהל מקצועי גרוע וגם לא אלוהים כמו שהיה בשנתיים הראשונות.
מנהל מקצועי סביר.
ניהולית הוא מנהל טוב ואי אפשר לקחת את זה ממנו.
גם לקחת את הקיים ולהעלות אותו רמה זאת גדולה.
אמרתי את זה פה כבר כמה פעמים ואגיד את זה שוב גם בהקשר של (בואנ'ה) ג'ורדי (הגזמת) - מכבי תל אביב שלטה בכדורגל הישראלי ב3 השנים הללו כי לא הייתה לה יריבה *אמיתית* ראוייה. אולי רק בעונה של סוזה היא הייתה סוג של אימתנית...אבל לא בשאר הזמן..
The red one כתב:אמרתי את זה פה כבר כמה פעמים ואגיד את זה שוב גם בהקשר של (בואנ'ה) ג'ורדי (הגזמת) - מכבי תל אביב שלטה בכדורגל הישראלי ב3 השנים הללו כי לא הייתה לה יריבה *אמיתית* ראוייה. אולי רק בעונה של סוזה היא הייתה סוג של אימתנית...אבל לא בשאר הזמן..
מכבי הייתה אימתנית עד בערך ינואר 14׳ שהיה חלון שחור מבחינתם (אמצע עונת סוזה, איבדו את דאבור לשוויץ ואת יצחקי בגלגולו הקודם כספורטאי בישראל) ומשם ההתקפה שלהם עמדה בעיקר על ערן זהבי ושם המשחק היה יעילות.
אמנם אנחנו יותר טובים כרגע אבל וזה אבל גדול, מכבי עברה את החלפת סגל השושלת ולא נפלה משמעותית להבדיל מסגלים של שושלות אחרות שהיו בארץ מה שמעיד על מערכת חזקה (למרות פגמיה). כשאנחנו נעבור את זה והרמה לא תיפגע נוכל לצאת במחולות ונדע שהתהליך הושלם סופית