נותנים לגיטימציה למשתמטים...

כל מה שלא קשור להפועל באר-שבע
סמל אישי של משתמש
The red one

Re: נותנים לגיטימציה למשתמטים...

שליחה על ידי The red one »

הכרעת הדין, כמו כל הפסטיבל, מתנהלת בצורה מנותקת, חסרת פרופורציה שרק מלהיטה את היצרים הגם-ככה-לוהטים בציבור. פשוט חבל.

סמל אישי של משתמש
South Boy
Title: קרייזי-רד

שליחה על ידי South Boy »

תתנתקו מהאמפתיה שלכם כלפי החייל שתפקידו להגן על ביטחון המדינה ותנסו להסתכל על הסיטואציה מעיני הגורמים שצריכים לשפוט אותו ומבינים קצת, ממש טיפה יותר בדיני צבא ומלחמה מהאספסוף שמפגין מתוך בורות. העובדות הן שהוא ירה בראש במחבל מנוטרל לגמרי שנשכב כמה מטרים ממנו, שהסכין הייתה עוד יותר רחוקה ממנו כך שהוא לא היווה שום סכנה, הנאשם לא היה בכלל בזירה בזמן הפיגוע אלא הגיע עשר דקות לאחר מכן ופשוט החליט לירות כדי להרוג ואפילו הגדיל ואמר "מגיע לו למות", ובמהלך המשפט הוא שינה את גרסתו לא פחות מחמש פעמים. איך שופט שנשבע שבועה למדינת ישראל וחוקיה יכול להתעלם מזה? אני לא רוצה להשמע מתנשא אבל מי שלא מסוגל לשלוט ברגשותיו וחושב שיש שמץ של זכאות במקרה הזה הוא פשוט אידיוט. בגל האינתיפאדה האחרון נורו למוות בערך 117 מחבלים ואלאור אזריה הוא היחיד שעמד למשפט, למה? כי הוא פעל בניגוד לכללים, בצורה שמנוגדת לאתיקה של צה"ל ושל כל צבא שהוא לא פלנגה של ארגון טרור, ואם אנחנו לא רוצים להפוך לאחת מהפלנגות האלה צריך לגנות את הדברים האלה.
אלאור צודק, למחבל הזה הגיע למות ואף אחד לא חולק עליו, אבל הוא עדיין לא מוסמך לעשות משפטי שדה ולהרוג את מי שהוא רוצה וגם אם זה מגיע לו, יש במדינה הזאת ובצבא הזה חוק והחוק הוא זה שהביא אותנו לכדי חברה מדינה וצבא מסודרים.
ועדיין, אני חושב שהוא שילם את חובו על הטעויות שלו ואחרי שנה במעצר צבאי סגור ופתוח הוא צריך ללכת הביתה, כי לא מגיע למחבל שישבו שנים על הריגה של גוש צואה כמוהו ולמשפחה שלו לא מגיעה הזכות לתבוע את החייל (הם יוכלו במידה וירשיעו אותו בהריגה). אם רק היו הורגים אותו בשניה שניסה לפגוע בחיילים כל זה לא היה קורה.
נערך לאחרונה על ידי South Boy ב 04 ינואר 2017, 12:28, נערך פעם 1 בסך הכל.

סמל אישי של משתמש
yedidel

שליחה על ידי yedidel »

גדי כתב:
אני מניח שזה לא נופל תחת הגדרה של "תקלה מבצעית". תקלה מבצעית זה ירי בשוגג כמו הרג "בלתי מעורב".
לפי התחקיר החייל עשה דין לעצמו.
סופו של האירוע זה מחבל הרוג. לא חף מפשע.
זה מקסימום תקלה מבצעית

סמל אישי של משתמש
The red one

yedidel כתב:
זה מקסימום תקלה מבצעית
זה לא משנה מי נהרג בסופו של האירוע. השופטת הלר קובעת בצורה חד משמעית כי אלאור פעל על דעת עצמו, בצורה מחושבת, לא התרשמה משום טיעון שהציגה ההגנה בדבר נסיבות שעלולות להוביל לבעייתיות בקבלת ההחלטות.

אין כאן שום ספק שלא מדובר בתקלה מבצעית.

סמל אישי של משתמש
גדי

שליחה על ידי גדי »

maor20094 כתב:מדינה בזיונית, לשמוע את כל השמאל ההזוי והפלצן מדבר בתקשורת על ילד, ילד של כולנו שהורג מחבל ומואשם כאילו רצח,
על גבול ההזייה.
האם חייל שיסרב לשרת ביהודה ושומרון הוא "חייל של כולנו" ?
האם חייל שמסרב לפנות ישובים הוא "חייל של כולנו"?
מבחינתי כל חייל שפועל במודע כנגד הפקודות מקומו בכלא.
יש המון חיילים בכלא עכשיו מסיבות כאלו ואחרות. כו שלנו לא שלנו זה סתם מילים.
אל תשאל מה הפועל באר שבע יכולה לעשות למענך אלא שאל את עצמך מה אתה יכול לעשות למענה

סמל אישי של משתמש
גדי

שליחה על ידי גדי »

yedidel כתב:
זה מקסימום תקלה מבצעית
המשפט הוא על חריגה מפקודות.
אל תשאל מה הפועל באר שבע יכולה לעשות למענך אלא שאל את עצמך מה אתה יכול לעשות למענה

סמל אישי של משתמש
South Boy

שליחה על ידי South Boy »

הורשע בהריגה, אני מאמין שגם הערעור ידחה.
חייב לקבל חנינה, למרות שהוא אכן הרג ועשה משפט שדה מדובר בחייל ששירת באזור הכי נפיץ במדינה באותו זמן, זה לא מקרה סטנדרטי של הריגה.
כואב לי מאוד על משפחתו ומקווה שהמדינה תתחשב ותיתן לו חנינה למרות ששוב אין ספק שהאישום מוצק ומבוסס על הרבה עובדות.
הולך להיות בלאגן בזמן הקרוב.

סמל אישי של משתמש
hb7

שליחה על ידי hb7 »

20 שנה על זה שהרג מחבל שהייה מת עוד 5 דקות

סמל אישי של משתמש
South Boy

שליחה על ידי South Boy »

איזה 20 שנה? על הטבח בכפר קאסם לא ישבו אפילו חצי מזה.
הלובי התקשורתי והתמיכה באלאור מהאספסוף ברחוב ועד חברי כנסת משמאל וימין היא אדירה, אין סיכוי שהוא לא יקבל חנינה בשנה הקרובה ובצדק.

סמל אישי של משתמש
The red one

South Boy כתב:איזה 20 שנה? על הטבח בכפר קאסם לא ישבו אפילו חצי מזה.
הלובי התקשורתי והתמיכה באלאור מהאספסוף ברחוב ועד חברי כנסת משמאל וימין היא אדירה, אין סיכוי שהוא לא יקבל חנינה בשנה הקרובה ובצדק.
אני באמת שואל על סמך מה אתה חושב שיקבל חנינה? מבחינה משפטית השופטת הלר רצחה אותו. איך אפשר לחשוב על זיכוי או חנינה אחרי הקביעה המשפטית הכל כך נחרצת הזאת ?

סמל אישי של משתמש
hb7

שליחה על ידי hb7 »

איזה חנינה יקבל מסכן,הרמטכל בחיים לא יתן לו,נשאר רק הנשיא שיכול ואני בספק גדול מאוד שהוא יתן לו,מקווה בשבילו שיתנו לו את המינימום שזה 5 שנים אחרי קיצור שליש ישתחרר עוד שנתיים

סמל אישי של משתמש
South Boy

שליחה על ידי South Boy »

על סמך תקדימי העבר? על סמך זה שפושעים הרבה יותר גרועים ממנו קיבלו חנינה? על סמך זה שמעולם במדינת ישראל לא היה משפט צבאי כל כך מתוקשר עם גב ותמיכה כל כך רחבה בנאשם?
הוא יקבל חנינה, אני בטוח בזה במאה אחוז. אני חושב שגם מגיע לו.
השופטת הלר לא קובעת אם אפשר לתת לו חנינה והיא לא צד בנושא הזה, כך שאני לא מבין מה היא קשורה. היא האוטוריטה המשפטית ובמגרש המשפטי אין ספק בכלל שאלאור אשם. במגרש הפוליטי יש אדם אחד שמחליט אם הוא זכאי לחנינה, ובמגרש הפוליטי אלאור זוכה לתמיכה ששום חייל ובטח שלא אחד שהורשע בהריגה זכה לה אי פעם.

סמל אישי של משתמש
Totti

שליחה על ידי Totti »

לא מגיב.
אם אגיב האוזניים של כמה מכם יצלו.
21.5.16- התיקון[highlight=#FF4040][/highlight]

סמל אישי של משתמש
izguy83

שליחה על ידי izguy83 »

מי שחושה ששופט יתן שנה/שנתיים על הרשעה כ"כ חד משמעית בהריגה חי בסרט.
הילד עשה טעות נוראית ובכל זאת מקרה כואב ועצוב.

סמל אישי של משתמש
The red one

South Boy כתב:על סמך תקדימי העבר? על סמך זה שפושעים הרבה יותר גרועים ממנו קיבלו חנינה? על סמך זה שמעולם במדינת ישראל לא היה משפט צבאי כל כך מתוקשר עם גב ותמיכה כל כך רחבה בנאשם?
הוא יקבל חנינה, אני בטוח בזה במאה אחוז. אני חושב שגם מגיע לו.
השופטת הלר לא קובעת אם אפשר לתת לו חנינה והיא לא צד בנושא הזה, כך שאני לא מבין מה היא קשורה. היא האוטוריטה המשפטית ובמגרש המשפטי אין ספק בכלל שאלאור אשם. במגרש הפוליטי יש אדם אחד שמחליט אם הוא זכאי לחנינה, ובמגרש הפוליטי אלאור זוכה לתמיכה ששום חייל ובטח שלא אחד שהורשע בהריגה זכה לה אי פעם.
מתי בישראל הייתה חנינה שאתה יכול להגדיר אותה כחנינה על דבר גרוע מאשר אלאור ביצע ?

שלח תגובה