שיר צדק נפל קורבן לטעות בייצור

כל מה שקשור להפועל באר-שבע - "גאוות הנגב"
סמל אישי של משתמש
Eelect
Title: קרייזי-רד

Re: אלונה מודיעה: התגלו שאריות חומר אסור אצל שיר צדק

שליחה על ידי Eelect »

izguy83 כתב: לך תוכיח שאין לך אחות. אין פה אפור כי אז אי אפשר יהיה לעשות פיקוח.
הכוונה היא להעניש בחומרה את כל מי שנתפס ע"מ להרתיע את השאר.
כואב, אבל אין דרך אחרת.
זה עקום בעיני שהאשמה תהיה תמיד אך ורק על השחקן.
יוצא שבמקרים רבים מי שבאמת אשם לא נענש פה בכלל (אז למה שזה ירתיע את אותם אנשים שמטעים שחקנים?).
זה יכול להרתיע מפה עד הודעה חדשה שחקנים, אם הם נופלים על איש מקצוע חסר אחריות, זה לא יעזור.

סמל אישי של משתמש
izguy83

שליחה על ידי izguy83 »

Eelect כתב: זה עקום בעיני שהאשמה תהיה תמיד אך ורק על השחקן.
יוצא שבמקרים רבים מי שבאמת אשם לא נענש פה בכלל (אז למה שזה ירתיע את אותם אנשים שמטעים שחקנים?).
זה יכול להרתיע מפה עד הודעה חדשה שחקנים, אם הם נופלים על איש מקצוע חסר אחריות, זה לא יעזור.
בטח שזה יעזור. ככה כל ספורטאי יעשה אלף חושבים לפני שיכניס משהו לגוף.
כמו בהרבה דברים בחיים, אין פה 100.

סמל אישי של משתמש
Eelect

שליחה על ידי Eelect »

izguy83 כתב: בטח שזה יעזור. ככה כל ספורטאי יעשה אלף חושבים לפני שיכניס משהו לגוף.
כמו בהרבה דברים בחיים, אין פה 100.
יעשה אלף חושבים אבל בסופו של דבר הוא תלוי באותו בעל מקצוע שמבין בחומרים האלה יותר ממנו.
ככל שאני יותר חושב על זה ככה אני יותר מתקשה להבין איך האחריות לא נופלת קודם כל על אותם בעלי מקצוע.

סמל אישי של משתמש
yossi

שליחה על ידי yossi »

Eelect כתב: יעשה אלף חושבים אבל בסופו של דבר הוא תלוי באותו בעל מקצוע שמבין בחומרים האלה יותר ממנו.
ככל שאני יותר חושב על זה ככה אני יותר מתקשה להבין איך האחריות לא נופלת קודם כל על אותם בעלי מקצוע.
אופ"א לא יכולה להתחיל לחקור כל מקרה כזה, ולכן יפלו על השחקן בלבד שעדיין אחראי על כל דבר שהוא מכניס לפה שלו.
אני לא מאמין ששחקנים בקיאים עד לפרטים הקטנים ברמה של מינון ושילוב חומרים, אבל אני מתקשה להאמין שאין להם כלל ידע.
אם שני שחקנים מאותה קבוצה נופלים, זה יכול להביא לסנקציות גם על הקבוצה עצמה שבתחום אחריותה לפקח על בעלי המקצוע שהיא ממנה.

אם יתגלה שאחד מאנשי הצוות טעה במינון מן הסתם שהוא יעוף על טיל ויתקשה למצוא עבודה רצינית בעתיד.

סמל אישי של משתמש
אדום זקן

שליחה על ידי אדום זקן »

Eelect כתב: יעשה אלף חושבים אבל בסופו של דבר הוא תלוי באותו בעל מקצוע שמבין בחומרים האלה יותר ממנו.
אתה פסול עדות.
לא אתה לא אני ולא כל אחד שהוא אוהד הפועל בש יכול לשפוט את הסיטואציה.
בעניינים הללו אין באמצע ושחקנים מבינים את זה

סמל אישי של משתמש
אריק
יצירת קשר:

שליחה על ידי אריק »

במידה ותוספי המזון ניתנו במסגרת הקבוצתית גם לי קשה עם העובדה שהשחקן צריך להיענש,
זה אפילו הזוי במידה מסוימת. אם שחקן מחליט ללכת באופן בפרטי לאיש מקצוע ולקבל תוספי מזון
אין ספק שמדובר באחריותו המלאה, אבל ברגע שזה ניתן במסגרת פעילותו בקבוצה האחריות צריכה
להיות על המועדון. בעידן של היום תוספי מזון הם ממש כמו אוכל וניתנים באופן שוטף בקבוצות הספורט.
תפקיד המועדון לוודא שמה שהוא נותן לשחקנים תקין ולא תפקיד השחקנים.

סמל אישי של משתמש
yedidel

שליחה על ידי yedidel »

מדובר פה על רכיב שמתגלה בבדיקה, לא על תוסף או סם או מה שלא יהיה. אין שום דרך לאופא לשפוט האם הרכיב הזה נכנס מהתוסף ההוא באימון או מהשאחטה ההיא בלילה

סמל אישי של משתמש
אריק
יצירת קשר:

שליחה על ידי אריק »

yedidel כתב:מדובר פה על רכיב שמתגלה בבדיקה, לא על תוסף או סם או מה שלא יהיה. אין שום דרך לאופא לשפוט האם הרכיב הזה נכנס מהתוסף ההוא באימון או מהשאחטה ההיא בלילה
אופ"א בוחרת באפשרות הקלה והיא להעניש את השחקן ולהסיר אחריות מהקבוצות.
במקרים כאלה בהם קריירה של שחקן מונחת על הכף חייבים לגלות רגישות יתר ולפתוח בחקירה
מסודרת ע"י גורם חיצוני כדי לברר מי הגורם שצריך לשאת באחריות ואם צריך אז גם להשעות
קבוצה מפעילות באירופה אם היא זו שאשמה.
ברור לגמרי למה הם מפילים הכל על השחקן, כי אם חלילה יקרה מקרה כזה בקבוצה שחיונית
למפעלים האירופיים ויש לה תרומה כלכלית נכבדת לארגון המושחת, לא רוצים להרחיק את הקבוצה,
אחרת מי יממן את הטיסות בביזנס והקוקטיילים.

סמל אישי של משתמש
The red one

שליחה על ידי The red one »

הדיון שהתפתח כאן מעניין אבל אני עם אופ'א בעניין הזה. מי כמונו יודעים, בשכונה הישראלית, שבמידה והחוק נפתח וזה נהיה "כן..אבל..רגע....זה לא באמת הוא...כי זה מאמן הכושר...והרי..לא היה כתוב על התוסף..ואיך הוא ידע? ובוא נבדוק את הבקבוק שהוא לקח ממנו...ו..ו.." אז אי אפשר באמת להעניש. זה לא ייגמר!

כל פעם יתנו עוד הקלה, ועוד הקלה, ופתאום יש ספק. זאת מצד אחד מערכת צודקת, אבל מצד שני, מערכת שעלולה לא להרתיע.

לצערי אני הולך עם החוקים הנוקשים של אופ'א. אין אפס. אין שחור או לבן. אתה שברת? אתה שילמת.

סמל אישי של משתמש
South Boy

שליחה על ידי South Boy »

לגבי עניין האחריות אני מסכים עם הצד של אופ"א, אבל אני בטוח שהבדיקות שלהם מחמירות יותר מדי בלי סיבה.
אני בטוח שהבדיקה של שיר יצאה חריגה בגלל תוסף תזונה חוקי ונגיש להמונים, כלומר גם אני בתור מתאמן שלוקח תוספי תזונה חוקיים והכי נקיים שיכולים להיות יכול לצאת מסומם בבדיקה למרות שכולם יודעים שזה פשוט לא נכון.
כל עניין ההגדרה של סמים בספורט מוגדר בצורה טיפשית מאוד ע"י אופ"א, צריכה להיות הפרדה של שמיים וארץ בין תוספי תזונה חוקיים ומאושרים לבין סטרואידים וממריצים מסוגים שונים, ואם אופ"א כבר לא עושה את ההפרדה הזאת לפחות שתנהל רשימה מסודרת של תוספים שמאושרים על ידה וכאלה שלא כדי שלשחקנים ולמועדונים השונים לפחות תהיה איזשהיא מסגרת שבה הם יכולים לפעול. אי אפשר לצפות מהם לקחת לבדיקת מעבדה כל דבר שהם מכניסים לפה.
זה פשוט אבסורד שעל פי החוקה שלהם שחקן שנכשל בבדיקה בגלל תוסף מזון שלא משפר ביצוע בשום דבר אלא יותר עוזר בהתאוששות מאימונים והשלמת ערכי תזונה יומיים דינו יהיה כמו של שחקן שמשתמש בסטרואידים וממריצים, זאת פשוט הרמה הגבוהה ביותר של טמטום.

סמל אישי של משתמש
The red one

South Boy כתב: זה פשוט אבסורד שעל פי החוקה שלהם שחקן שנכשל בבדיקה בגלל תוסף מזון שלא משפר ביצוע בשום דבר אלא יותר עוזר בהתאוששות מאימונים והשלמת ערכי ת**** יומיים דינו יהיה כמו של שחקן שמשתמש בסטרואידים וממריצים, זאת פשוט הרמה הגבוהה ביותר של טמטום.
זה לא. חומרת העונש משתנה בהתאם לתוספים/כימיקלים/סטרואידים שמוצאים בגוף. שחקן שנתפס עם חומרים "רציניים" אסורים יורחק להרבה יותר שנים ואולי אף לכל החיים.
מה שכן, מסכים איתך שזה דבילי שגם רף המינימום של העבירה הכי קלה (תוסף מזון מאושר על ידי כולם, רק לא על ידיד אופ'א, ושלא משפר ביצועים) הוא השעייה.

סמל אישי של משתמש
South Boy

שליחה על ידי South Boy »

The red one כתב: זה לא. חומרת העונש משתנה בהתאם לתוספים/כימיקלים/סטרואידים שמוצאים בגוף. שחקן שנתפס עם חומרים "רציניים" אסורים יורחק להרבה יותר שנים ואולי אף לכל החיים.
מה שכן, מסכים איתך שזה דבילי שגם רף המינימום של העבירה הכי קלה (תוסף מזון מאושר על ידי כולם, רק לא על ידיד אופ'א, ושלא משפר ביצועים) הוא השעייה.
זה ברור שהעונש יהיה שונה, אבל בסופו של דבר הם נשפטים תחת אותה עבירה ולמרות שאף אדם הגיוני לא יעניש שחקן שהשתמש בתוסף תזונה כמו שהוא מעניש שחקן שהשתמש בסטרואידים החוק עדיין מאפשר להם לתת את אותו העונש.
זה מגוחך, ומקרה כמו של שיר (שכולנו בטוחים שנפל רק בגלל תוסף תזונה חוקי לחלוטין) אמור להסתיים בזיכוי או נזיפה, מקסימום השעיה לחודש למען יראו וייראו.

סמל אישי של משתמש
The red one

זו נגזרת של החמרת החוקים. נכון לכל דבר בעולם. כשמחמירים חוקים ברמה שלא נראית הגיונית לחלק או הרבה - השחקנים (במקרה הזה) יקפידו הרבה הרבה הרבה (הרבה) יותר על מנת לא לעבור עלייהם, מה שיגרור לפחות נפילות כאלה.

אין לי סטיסטיקות, אבל באמת מעניין לראות גרף כזה לאורך תקופה. כל שנה בערך רף הענישה עולה. מעניין אם אכן פחות שחקנים נתפסים על שימוש בחומרים אסורים - מתוספי תז-ונה אסורים ועד סטרואידים

סמל אישי של משתמש
אריק
יצירת קשר:

שליחה על ידי אריק »

The red one כתב:
לצערי אני הולך עם החוקים הנוקשים של אופ'א. אין אפס. אין שחור או לבן. אתה שברת? אתה שילמת.
ואם דחפתי אותך בחנות ובגלל זה החרסינה נשברה, עדיין שברת שילמת?

סמל אישי של משתמש
ForeverRed

שליחה על ידי ForeverRed »

South Boy כתב:
זה ברור שהעונש יהיה שונה, אבל בסופו של דבר הם נשפטים תחת אותה עבירה ולמרות שאף אדם הגיוני לא יעניש שחקן שהשתמש בתוסף ת**** כמו שהוא מעניש שחקן שהשתמש בסטרואידים החוק עדיין מאפשר להם לתת את אותו העונש.
זה מגוחך, ומקרה כמו של שיר (שכולנו בטוחים שנפל רק בגלל תוסף ת**** חוקי לחלוטין) אמור להסתיים בזיכוי או נזיפה, מקסימום השעיה לחודש למען יראו וייראו.
אני לא בטוח שהסעיף זהה. צריך להבין קודם במה שיר השתמש.

כפי שכבר הסבירו כאן, אופ"א עושה הפרדה בין סוגים שונים של חומרים. העונש המקסימלי שיכל להיגזר על מהראן לאלה היה 4 שנים, בעוד על עבירות קלות יותר ההשעיה המקסימלית שמתיר החוק היא שנתיים "בלבד".

צריך לחכות בסבלנות אבל זה ללא ספק נראה מאוד לא טוב כרגע.

שלח תגובה