Sir Alex Ferguson כתב:מי ששאל איך נראה שוער באמת איכותי שגם מביא נקודות כשהוא מונע שערים מטעויות גדולות של שחקני ההגנה שלו (ולא כמו אצלנו שהטעות של שחקן ההגנה מכשירה את הטעות של השוער לאחר מכן) שיראה את המשחק של ראיקוביץ היום מול הפועל חיפה. לא היה חסר הרבה שהיה לוקח גם את הפנדל ומביא לבד למכבי תל אביב את הניצחון.
אז נכון מדובר בשוער שעלה הרבה כסף, אבל אם שואלים איך נראה שוער איכותי ומה הוא יכול להוסיף לנו, תצפו בהופעות כמו ראיקוביץ היום בסמי.
לא רציני אחי.
הגול הראשון שלו. שוער איכותי כמו שאמרת, הודף כדור חלש כזה הצידה ולא לרגליים של תורג'מן שעומד בשליש האמצעי של הרחבה.
אם מביאים לפה שוער ב 3 מיליון יורו ו 500 אלף יורו שכר שעולה כל שנה והוא נותן את אותה תפוקה שראייקוביץ נותן במכבי אנשים שמים אותו פה על האש על מה אתה מדבר.
שוער טוב מאוד לליגה שלנו, לא שובר שוויון ולא גיים ציינגר וממש אבל ממש לא שווה את העלות והשכר שלו.
משה ממך לא ציפיתי לגנבת הדעת הזאת מבחינת סטטיסטיקות של ראיקוביץ הוא נמצא בתחתית הרשימה בכל הקשור לשוערות, לעומת זאת דודו גורש וחיימוב נמצאים במקום יותר טוב ממנו.
ובאירופה הוא סופג שערים מצחיקים....
העלות מול התועלת לא שווה אזכור שלו אפילו.
oranu כתב:אם מביאים לפה שוער ב 3 מיליון יורו ו 500 אלף יורו שכר שעולה כל שנה והוא נותן את אותה תפוקה שראייקוביץ נותן במכבי אנשים שמים אותו פה על האש על מה אתה מדבר.
שוער טוב מאוד לליגה שלנו, לא שובר שוויון ולא גיים ציינגר וממש אבל ממש לא שווה את העלות והשכר שלו.
תודה.
מה שכן, כלכלית זה עוד ישתלם להם כך שבסך הכל הכללי עשו עסקה טובה.
אני מוכן להישבע שגורש עשה במשחקים האחרונים הצלות לא פחות יפות.
רק הבעיה שזה סרבי בלונדיני עם חברה כוסית עולם ונחשב שוער העתיד.
והשני מרוקאי מעכו בן 37 שהביאו בגרוש ורבע
אדום זקן כתב:אני מוכן להישבע שגורש עשה במשחקים האחרונים הצלות לא פחות יפות.
אדום זקן כתב:אני מוכן להישבע שגורש עשה במשחקים האחרונים הצלות לא פחות יפות.
1. מבחינה כלכלית, הרכש של ראיקוביץ' הוא רכש מבריק של מכבי תל אביב. ככה בדיוק מועדון כמו מכבי תל אביב אמור להתנהל.
לקחת פרוספקט גדול מאוד, שכבר בהווה הוא יותר טוב מכל מה שיש בליגה, ולנסות להנות ממנו כמה שיותר שנים לפני שמוכרים אותו ברווח.
שוחחתי עם עובד במועדון והוא טוען שהייתה הצעה רשמית של 5 מיליון יורו (מכבי קנו את הסרבי ב-3 מיליון יורו), ומכבי דחתה את ההצעה.
עכשיו נניח ומכבי הייתה מקבלה את ההצעה, היא למעשה הייתה מחזירה את כל הסכום ששילמה עבור כרטיס השחקן של הסרבי ועבור המשכורות שלו, ועוד נשארת עם רווח, כלומר נהנת בפועל משירותיו של ראיקוביץ' במשך שנים מבלי בפועל להוציא כסף ועוד אפילו יוצאת ברווח.
העובדה שמכבי ת"א סירבה להצעה מלמד שמכבי מאמינה שתקבל אפילו יותר כסף על הסרבי בקיץ, וזה אומר הכל על החשיבה הנכונה מאחורי הרכישה.
2. ראיקוביץ' בן 22, זה גיל סופר צעיר לעמדת השוער שבה בדרך כלל שוערים מגיעים לשיא בגיל מאוחר יותר (תזכרו באניימה בתקופת בני יהודה לעומת אניימה בתקופת הפועל תל אביב, בטח ובטח בתקופת מכבי תל אביב וליל).
אגב אניימה, בקיץ הוא כניראה יעזוב את ליל ויהיה שחקן חופשי (כבר לא ילד, ועדין מעניין האם מישהו בישראל ילך עליו).
3. ראיקוביץ' שוער שמביא נקודות. נקודה סימן קריאה.
עזבו רגע את הכותרת השוער הכי טוב בעולם לגילו ואת תג המחיר שמכבי דורשת (9 מיליון יורו) שגורמים לציפיות לראות את אניימה בשיאו בשער מידי מחזור, מבחינת יכולת, הוא השוער הכי טוב בישראל, ובמשחקים רבים אחד שמביא נקודות למכבי תל אביב.
אתמול שחקני הפועל חיפה הגיעו מולו שלוש פעמים למצב של אחד על אחד, כשהשחקן מגיע עם הפנים לשער, עם מהירות, ממרכז הרחבה כשכל השער פרוש לפניו, ובכל השלוש פעמים ראיקוביץ' עם עבודת שוערות נפלאה לקח את הכדורים שנבעטו אליו. זה שתורג'מן הגיע לריאבונד וכבש מהבעיטה של ממן לא אומר כלום בעיני כי מבחינה מהותית זה פחות חשוב. בדיוק כמו שלא חשוב בעיני שהבעיטה החופשית שבעטו לגורש בלוגאנו הלכה ליד העמוד או ששחקן של השווצרים נגח את הכדור החוצה בהרמה שבה גורש נתקע בשחקני הגנה שלנו ולא הגיע לכדור. מה שחשוב זה עבודת השוערות. ולעצור את ממן מהטווח הזה, כשיש לך מעט זמן להגיב, זה עבודת שוערות ברמה הכי גבוהה (גורש קיבל בשוויץ מאותו איזור גול בין הרגליים, זה לא אשמתו כמובן, אבל לעצור כדור מטווח כזה מלמד על שוער איכותי מאוד). בדיוק כמו שהעמידה של גורש במצב הנייח של השווייצרים מלמדת על עבודת שוערות ברמה נמוכה, כי גורש השאיר את הפינה שלו ריקה, גנב לכיוון החומה, ולכן אם הכדור היה הולך למסגרת זה היה נכנס, בדיוק כמו הנגיחה כשהוא נתקע בשחקני הגנה שלנו. כלומר את מה שתלוי בו גורש עשה בצורה לא טובה וזה מה שמעניין כשמנתחים שוער. זה שבסוף הכדור הלך החוצה במקרים של גורש, או זה שבמקרה של ראיקוביץ' ההגנה שלו הפקירה אותו ונהשאירה את תורג'מן חופשי על הריאבונד זה לא מעניין כשמנתחים את עבודת השוערות הספציפית של ראיקוביץ' או גורש.
4. נכון, ראיקוביץ' לא יגיע אלינו, אבל אפשר לראות שפעם בכמה שנים מגיע לליגה שוער זר שמציב את עצמו ברמה אחרת משאר השוערים בליגה.
היה את אניימה, לאחר מכן את קאלה (בתקופות שלו במכבי תל אביב ובית"ר י"ם, אלינו הוא הגיע אחרי השיא), לאחר מכן את סטויקוביץ' (שעד לפציעה ולניתוח שעבר בגב היה השוער הכי טוב בארץ), לאחר מכן את ראיקוביץ', כלומר אפשר בהחלט להביא שוער זר (בהשקעה כלכלית כמובן) שיהיה שוער שמביא נקודות.
השאלה, כמו שכבר דנו כאן, האם בקבוצה שלנו יש מקום לוותר על עמדה של זר בשביל שוער, או ששווה להישאר עם חיימוב, ופשוט לחזק את חיימוב עם שוער ישראלי טוב יותר מגורש שנמצא בדעיכה (כשאני כמובן המלצתי על ג'רפי, אם כבר הולכים למהלך כזה).
בקיץ נהיה כמובן חכמים יותר, אבל כרגע קשה לי להאמין שנביא שוער זר, למרות שהרשימה של השוערים שהבאתי מוכיחה שמי שרוצה שוער שמביא נקודות בליגה שלנו, חייב לחפש בשוק הזר.
סורי משה, אתה מגזים בגדול.
בכל המצבים אתמול, בלי יוצא מן הכלל ההחטאה הייתה של השחקן ולא ההצלה של השוער. אתה יכול להתחיל ספקולציות על יכולת ההרתעה שלו וזה שהנוכחות שלו גורמת לחלוצים להתבלבל, אבל עובדתית בעטו כדורים נמוכים למרכז השער ישירות על הגוף שלו, אל תהפוך את זה.
בנוגע לגול הראשון, אם זו לא המהות אז מה המהות? נכון, הגיע לכדור לא פשוט (אבל גם לא איזו בננה מהסרטים) והדף אותו ישירות לרגל של החלוץ - משמע על הרצפה למרכז הרחבה. גם אם היה שם בלם ולא חלוץ, זו הדיפה לא טובה.
ושוב אני מנתק את העובדה ששחקן התקפה איכותי שואל את השוער מאיזה פינה של הרשת הוא רוצה להוציא את הכדור ושולח כדור חד שלאף שוער בעולם אין סיכוי לקחת. זה לא מעניין. תסתכלו על עבודת השוערות של ראיקוביץ׳, איך הוא נשאר על הרגליים, איך הוא עובד חזק עם הרגליים בשביל הסיכוי שהסיומת לא תהיה איכותית ותהיה לו הזדמנות להדוף את הכדור ומיצר לעצמו עמידת מוצא סופר נכונה כדי שיוכל להדוף את הכדור.
כמה פעמים ראינו שגם כששחקן התקפה בועט כדור לא חד הכדור עדין נכנס כי בטווחים האלה זמן התגובה של השוער הוא אפסי כי אין לו זמן לראות את הכדור? ראיקוביץ׳ עשה מבחינתו הכל נכון, והצליח לתת לעצמו בשלושה מקרים שונים את ההזדמנות להדוף את הכדור במידה והסיומת לא תהיה טובה וזה מה שקרה.
ברור שהמצב קודם כל תלוי בשחקן אבל אם גורש נניח עומד בשער לפחות שניים משלושת הכדורים נכנסים כי מהטווח הזה גורש לא היה מספיק להגיב.
Sir Alex Ferguson כתב:ושוב אני מנתק את העובדה ששחקן התקפה איכותי שואל את השוער מאיזה פינה של הרשת הוא רוצה להוציא את הכדור ושולח כדור חד שלאף שוער בעולם אין סיכוי לקחת. זה לא מעניין. תסתכלו על עבודת השוערות של ראיקוביץ׳, איך הוא נשאר על הרגליים, איך הוא עובד חזק עם הרגליים בשביל הסיכוי שהסיומת לא תהיה איכותית ותהיה לו הזדמנות להדוף את הכדור ומיצר לעצמו עמידת מוצא סופר נכונה כדי שיוכל להדוף את הכדור.
כמה פעמים ראינו שגם כששחקן התקפה בועט כדור לא חד הכדור עדין נכנס כי בטווחים האלה זמן התגובה של השוער הוא אפסי כי אין לו זמן לראות את הכדור? ראיקוביץ׳ עשה מבחינתו הכל נכון, והצליח לתת לעצמו בשלושה מקרים שונים את ההזדמנות להדוף את הכדור במידה והסיומת לא תהיה טובה וזה מה שקרה.
ברור שהמצב קודם כל תלוי בשחקן אבל אם גורש נניח עומד בשער לפחות שניים משלושת הכדורים נכנסים כי מהטווח הזה גורש לא היה מספיק להגיב.
יש לך נטייה לנתח דברים בצורה מוגזמת.
לא הכל זה מדענות. לפעמים אפילו האנשים שאנחנו מדברים עליהם לא מודעים ליכולות שאנחנו מייחסים להם.
ניתוח מקצועי של עבודת השוערות של גורש וראיקוביץ מהמשחק האחרון, זה הכל, אולי הייתי צריך לעשות כאילו אני מצטט את אורי קופר כדי לתת לזה נוסח רציני יותר אבל אם היו מנתחים את עבודת השוערות של שניהם ככה זה היה נראה.
Sir Alex Ferguson כתב:ניתוח מקצועי של עבודת השוערות של גורש וראיקוביץ מהמשחק האחרון, זה הכל, אולי הייתי צריך לעשות כאילו אני מצטט את אורי קופר כדי לתת לזה נוסח רציני יותר אבל אם היו מנתחים את עבודת השוערות של שניהם ככה זה היה נראה.
זהו, שמבחינת נתונים סטטיסטיים גורש יותר טוב מראיקוביץ' ויותר יציב ממנו...