שיר צדק נפל קורבן לטעות בייצור

כל מה שקשור להפועל באר-שבע - "גאוות הנגב"
סמל אישי של משתמש
The red one

Re: פרשת צדק והאוקטופאמין: נושא מתעדכן

שליחה על ידי The red one »

הפרשה מאחורינו (לפחות בפן המשפטי). אופ'א פירסמו כי לא הוגש ערעור מצד אף צד על הפסיקה. צדק יחזור לאימונים במהלך חודש אפריל ולמגרשים בעונה הבאה

סמל אישי של משתמש
oren2792

שליחה על ידי oren2792 »

שקלתי אם להעלות את זה או לא, אבל בזמן האחרון יש קריאות בתקשורת (ולא רק אצל אוהדי מכבי) לגילוי מצד המועדון של העובדות בפרשה המצערת הזאת.

כל עוד היה דיון משפטי השתיקה הייתה מובנת, אבל כשיש פסק דין חלוט אין מניעה לצאת ולספר מהן העובדות בסיפור זה.

גם אם יש כאלה שחושבים שיש כאן מקרה של לעורר שדים מרבצם, בתור אוהד של הקבוצה מעל ל30 שנה, אני הייתי רוצה לדעת את העובדות המלאות.

למה הבלם המוביל שלנו לא חלק מהסגל למשך עונה שלמה? מי האחראי? האם אותו אחראי נענש (בהנחה שצדק לא נטל בעצמו את החומר)? האם ישנם דברים נוספים שהמועדון מסתיר? כל עוד נשמרת שתיקה, ישנו צל כבד מעל המועדון ואני חושב שהגיע הזמן לנקות את השטח.

אני מניח שחלק יתנגדו לדעה זאת, ולכן היא שלי בלבד.

E26

שליחה על ידי E26 »

בתור אוהד הקבוצה אני אומר לך HOLD IT.
חכה שהעונה תיגמר ואז גם אני מסכים שיש צורך לספר את הסיפור מצד המועדון.
אין צורך לעורר פרשה שגרמה לנו נזק, אנחנו בעיצומה של עונה שכרגע הולכת כנגד הציפיות, לא צריך להציף עוד יותר כרגע

סמל אישי של משתמש
oren2792

שליחה על ידי oren2792 »

E.Z כתב:בתור אוהד הקבוצה אני אומר לך HOLD IT.
חכה שהעונה תיגמר ואז גם אני מסכים שיש צורך לספר את הסיפור מצד המועדון.
אין צורך לעורר פרשה שגרמה לנו נזק, אנחנו בעיצומה של עונה שכרגע הולכת כנגד הציפיות, לא צריך להציף עוד יותר כרגע
צריך גם לקחת בחשבון בקרת נזקים. סודות מתגלים, פרוטוקולים מתפרסמים. אני חושב שכדאי שב"ש תהיה הראשונה לספר את הסיפור כדי שהיא תוכל לשלוט בו. זה יכול להתפוצץ לנו בפנים באמצע הפלייאוף, ואז מה?

סמל אישי של משתמש
סניור
Title: קרייזי-רד

שליחה על ידי סניור »

לדעתי, כל בר דעת שעוקב אחרי הספורט העולמי, מבין באופן די ברור על פי העונש שלא הייתה כאן כוונת מכוון ובטח לא של השחקן.
עונש של 'רק' 8 חודשים הוא כלום ושום דבר ביחס לעונשים אחרים של אופ"א, ואני מרשה לעצמי לחשוב שזה לא בגלל שאלונה 'שולטת' גם בהם כמו שטוענים אלו שרוצים ברעתנו בכל הזדמנות.
בהתחשב בעובדה ששחקנים רבים נבדקו לאורך השנתיים האחרונות ללא כל תוצאה כזו בשום מקרה, אז גם סביר שלא היה משהו מגמתי מצד המועדון.
ההשערה שלי היא שכמו שדובר כאן בזמן אמת היה כאן עניין גדול מול היצרן של התוספים, תוספים חוקיים שהיו פגומים או מדווחים בצורה שקרית.

שמעון א
Title: CrazyRed

שליחה על ידי שמעון א »

ההיגיון אומר שאם עד עכשיו לא יצא כלום כנראה שיש מה להסתיר.

סמל אישי של משתמש
The red one

ניב כתב:אני חושב שנקבל בקרוב מאוד קצת יותר פרטים על שאירע
חושב או חושב חושב?

סמל אישי של משתמש
dardasmiley

שליחה על ידי dardasmiley »

שימו את יצר החטטנות בצד, כל מי שמבקש לפתוח את זה עכשיו, פשוט רוצה להזיק לקבוצה. אין דרך אחרת להציג את זה.

אחד הנושאים הקשים בתולדות המועדון, שעשה טראומה ענקית וצריך לפתוח אותו דווקא בתקופה כל כך קשה מנטלית? למה? מה זה ייתן? איזה רווח יש למועדון מלעורר את זה?

תגמר העונה ויספרו לנו כל מה שאנחנו צריכים לדעת. כרגע? אני לא רוצה שחדר ההלבשה שלי ידבר על זה שוב!

סמל אישי של משתמש
ניב

שליחה על ידי ניב »

המועדון הוציא הודעה שעיקרה: שיר צדק נפל קורבן לטעות בייצור
"...לא מחפש לשמוח, לא חושב על תארים,
רק רוצה להיות פה ולשיר שירים..."

סמל אישי של משתמש
ניב

שליחה על ידי ניב »

ממצאי בדיקת האירוע קובעים חד משמעית:

לאחר תום ההליך המשפטי ומשחלפה התקופה לערעור, מוסר היום המועדון דיווח מלא על ממצאי התחקיר שנערך לגילוי הנסיבות שבהן נמצא החומר האסור אוקטופמין בגופו של שיר צדק. הממצאים, שהתקבלו במלואם ע"י בית הדין של אופ"א, הוכיחו מעבר לכל ספק ששיר צדק נפל קורבן לטעות בייצור.

לאחר קבלת הבדיקה של שיר צדק מאופ״א, השחקן והמועדון ערכו יחד תחקיר מקיף ועמוק, בסיוע צוות מומחים בעלי שם עולמי מתחומים שונים, כדי לזהות את מקור החומר האסור אוקטופמין שנמצא בגופו של שיר צדק. תוצאות התחקיר, שהיו הבסיס לקו ההגנה בתיק של שיר צדק, ואשר התקבלו במלואם ע"י ביה"ד, גילו שמקור האוקטופמין היה תוסף מזון נוזלי בשם "אקסטרים שוק", שניתן לשיר צדק ע"י המועדון, ושהחומר האסור הגיע לתוסף כתוצאה מטעות בייצור.

התוסף אקסטרים שוק מיוצר בארה"ב בשתי גרסאות: גרסה שמיועדת לשוק האמריקני ואשר עד לאחרונה הכילה אוקטופמין, ולצידה גרסה שונה באופן מהותי, שמשווקת בשוק הישראלי אשר לא מכילה אוקטופמין. משרד הבריאות אכן אישר שהתוסף שאושר לשיווק בישראל אינו מכיל אוקטופמין. ואכן בתווית שעל הבקבוק הישראלי ששיר שתה לא מצוין שהוא כולל אוקטופמין, בניגוד לתווית שעל הבקבוק האמריקני, שבה כן מצוין בפירוש הימצאות אוקטופמין. התוסף שהקבוצה רכשה שיובא על ידי המשווק המורשה בישראל הוא המוצר הישראלי, שכאמור לא אמור להכיל אוקטופמין.

במכתב שהתקבל מיצרן הבקבוקים בארה"ב הודה מנהל המפעל שהימצאות האוקטופמין בבקבוק הישראלי נבעה ככל הנראה מטעות בייצור, ושליחה בטעות של בקבוקים "אמריקאים" עם תוית ישראלית במקום בקבוקים "ישראלים". כלומר - מי שקנה את הבקבוק הישראלי היה יכול להיות בטוח שמדובר בתוסף שאינו מכיל את החומר האסור.

כפי שהוצג בפני בית הדין - בסיום משחק הקבוצה מול בשיקטאש עבר שיר צדק בדיקת סמים זהה לזו שעבר בסיום המשחק מול מאריבור ויצא נקי לגמרי, על אף שצרך את אותו תוסף בדיוק והצהיר עליו בטופס הבדיקה. כלומר, התוסף הישראלי היה תקין לגמרי ולא הכיל את החומר האסור. ויודגש - כל שחקני הפועל באר שבע שנבדקו עד היום נמצאו נקיים מחומרים אסורים.

לפיכך ברור, שהתוסף שקיבל שיר צדק בפועל נופל תחת ההגדרה המשפטית של ״חומר מזוהם״, כלומר תוסף שהיה אמור להיות נקי מחומר אסור, אשר זוהם בשלב הייצור כתוצאה מתקלה. לא השחקן ולא המועדון היו יכולים להיות מודעים לתקלה, ולכן שיר צדק לא יכול היה לדעת שהוא נוטל תוסף המכיל חומר אסור והמועדון לא יכול היה לדעת שהוא מספק לשיר צדק תוסף המכיל חומר אסור. יובהר ששיר צדק לא נטל שום תוסף או חומר אחר על דעתו ומיוזמתו, וכי כל החומרים ניתנו לו ע"י אנשי המקצוע המוסמכים ובאישורם.

ביה"ד של אופ"א קיבל את גרסת שיר צדק, והקל בהתאם את העונש שהטיל עליו, על אף שאנו סבורים שבנסיבות אלו, שיר צדק נפל קורבן של ממש ומן הראוי היה לזכותו כליל. לצערנו, בתיקים מסוג זה האחריות ורף הענישה כובלים את ידי בית הדין לעונשים גם בנסיבות כה ברורות כמו בתיק של שיר.

שיר, בעצה אחת עם עורכי דינו, החליט שלא לערער על העונש, מאחר והליך הערעור אמור היה
להסתיים לאחר תום תקופת השעייתו, מה שייתר לחלוטין את הגשתו.

לסיכום, ערב המשחק במאריבור שיר צדק נפל קורבן לטעות בייצור, בתום לב ומבלי שהוא או אנשי המועדון יכלו לדעת שהוא משתמש בתוסף מזון המכיל חומר אסור.

מסקנה זו נתמכת, בין היתר, במסמכים הבאים שהוצגו והתקבלו במלואם ע"י ביה"ד:
1. מכתב מהיצרן האמריקאי שמבהיר שהתוסף שמיוצר עבור השוק הישראלי לא מכיל את החומר האסור )מצ"ב מכתבים מחברת ANSI המשווק ומחברת Palmetto היצרן(, ואשר מבהיר שאם החומר הגיע למוצר אזי מדובר בטעות בייצור שבה נשלח לישראל המוצר שמיוצר לשוק האמריקאי שמכיל את החומר האסור עם תווית מטעה.

2. מכתב ממשרד הבריאות הישראלי שמאשר שהחומר האסור אינו נכלל במפרטי היבוא של
התוסף לישראל (מצ"ב מכתב משרד הבריאות)
3. תוצאה תקינה של בדיקת אופ"א קודמת של שיר אחרי שהשתמש באותו תוסף (מצ"ב טופס
הבדיקה של שיר מול בשיקטאש בתאריך 23/2/2017).

4. צילום שתי התוויות, על הבקבוק "הישראלי" ועל הבקבוק ה"אמריקאי" (מצ"ב תוויות
הבקבוקים) ממנה עולה בבירור השוני בתכולת הבקבוקים.
"...לא מחפש לשמוח, לא חושב על תארים,
רק רוצה להיות פה ולשיר שירים..."

סמל אישי של משתמש
ReDo

שליחה על ידי ReDo »

מאיפה זה?

סמל אישי של משתמש
הפועלעולה
Title: אוגו..... כן נותן!

שליחה על ידי הפועלעולה »

טוב מאוד שסגרנו את זה.

הפרשה מאחורינו. מחכים לשיר. צריכים אותו איתנו כמו אוויר לנשימה. מאמין שהנוכחות שלו בחדר ההלבשה מאפריל תעשה לנו רק טוב.

סמל אישי של משתמש
CrazyRed7
Title: קרייזי-רד7

שליחה על ידי CrazyRed7 »

ושכל העכברים יחזרו לחורים עכשיו.

סמל אישי של משתמש
South Boy
Title: קרייזי-רד

שליחה על ידי South Boy »

זה היה ידוע, פשוט יש חלאות מטונפות צמאות דם כמו שכניק וחבריו שרק רצו לרכב על הגל הזה. מעניין מה עכשיו הזבלים האלה יגידו.
מקריאת ההודעה הזאת אני חושב שאפילו עונש שיר לא היה צריך לקבל, שאלוהים ישלם לכל הכלבים שרק חיפשו ומחפשים לשתות לו את הדם, מקצוען מהגדולים שיש בכדורגל.
הייתי מהמבקרים הכי גדולים שלו בפתיחת העונה, הוא היה גרוע אבל יכולת זה דבר שמשתנה, למנהיגות ולאופי שלו אין תחליף. כל כך מתגעגע אליו ומחכה שיחזור כבר.
העכברים מהשחקן ה-12 כבר דיברו על אליפויות עם כוכבית, באמת שכל פעם מחדש הטמטום שלהם מפתיע אותי מחדש, בנאדם שלא מסוגל לנתק את השנאה שלו מההיגיון זה פשוט בנאדם טיפש ומעורר רחמים. ושאף אחד לא ישכח שהם נשארו המועדון היחיד בישראל שדחף במודע ממריצים אסורים לשחקן שלהם. שישרף המועדון הזה על כל אוהדיו.
נערך לאחרונה על ידי South Boy ב 08 פברואר 2018, 20:01, נערך 3 פעמים בסך הכל.

סמל אישי של משתמש
The red one

ReDo כתב:מאיפה זה?
ההודעה שהמועדון הוציא

שלח תגובה