שחקן או שיטה?
שחקן או שיטה?
במשך רוב טרום העונה תירגל עזורי את ה4-4-2 ואף הצהיר שרוב העונה נשחק עם שני חלוצים. אני מניח שהוא באמת תיכנן ככה כי הוא חשב שיהיה לו חלוץ חזק וגבוה ליד קדוסי (בנגורה?) ולא כמו המצב הנוכחי.
כמה ימים לפני תחילת העונה מגיעה הזדמנות להביא את דוד רביבו. עזורי קופץ על ה"מציאה" (המרכאות כי זה היה קצת יקר...), ומה שקורה בעצם זה שכל שיטת המשחק שהוא תיכנן משתנה כדי לשלב את רביבו.
הדעות בין המאמנים הטובים בעולם שונות בנושא. האם מאמן צריך להתאים את השחקנים לשיטה? (כלומר לוותר על מסיקה לדוגמא), או להתאים את השיטה לשחקנים? (יש לי רביבו - יותר טוב מקדוסי, אז אני מוסיף קשר).
דעתכם?
כמה ימים לפני תחילת העונה מגיעה הזדמנות להביא את דוד רביבו. עזורי קופץ על ה"מציאה" (המרכאות כי זה היה קצת יקר...), ומה שקורה בעצם זה שכל שיטת המשחק שהוא תיכנן משתנה כדי לשלב את רביבו.
הדעות בין המאמנים הטובים בעולם שונות בנושא. האם מאמן צריך להתאים את השחקנים לשיטה? (כלומר לוותר על מסיקה לדוגמא), או להתאים את השיטה לשחקנים? (יש לי רביבו - יותר טוב מקדוסי, אז אני מוסיף קשר).
דעתכם?
Re: שחקן או שיטה?
שיטה לשחקנים.
אסור על המאמן להיות מקובע, ואתן דוגמא: נניח שמאמן דוגל בשיטת ה - 4-3-3, ובמשך כל קריירת האימון שלו, אימן בקבוצות בשיטה זו והוציא מהן את המקסימום - בהחלט מאמן מוצלח שנודע מאוד במדינה שלו.
בסוף הקריירה, רגע לפני שהוא פורש, הוא דווקא מגיע לקבוצה שמתאים לה יותר 4-5-1 או 4-4-2 או אפילו 5-3-2 - אם ימשיך עם ה - 4-3-3 שלו, הוא יפסיד כי השחקנים הנוכחיים לא בנויים לזה, ויזכרו אותו כמאמן גרוע ואף אחד לא יזכור את שנותיו הראשונות.
כמובן נתתי דוגמא קיצונית אבל מאמן שיודע לעשות רוטציה בין שחקניו ולא להנחיל להם שיטה אחת (כי חוץ מפרגי, אף אחד לא נשאר כל כך הרבה זמן במועדון אחד!!) - הוא מאמן גדול שיצליח!
אסור על המאמן להיות מקובע, ואתן דוגמא: נניח שמאמן דוגל בשיטת ה - 4-3-3, ובמשך כל קריירת האימון שלו, אימן בקבוצות בשיטה זו והוציא מהן את המקסימום - בהחלט מאמן מוצלח שנודע מאוד במדינה שלו.
בסוף הקריירה, רגע לפני שהוא פורש, הוא דווקא מגיע לקבוצה שמתאים לה יותר 4-5-1 או 4-4-2 או אפילו 5-3-2 - אם ימשיך עם ה - 4-3-3 שלו, הוא יפסיד כי השחקנים הנוכחיים לא בנויים לזה, ויזכרו אותו כמאמן גרוע ואף אחד לא יזכור את שנותיו הראשונות.
כמובן נתתי דוגמא קיצונית אבל מאמן שיודע לעשות רוטציה בין שחקניו ולא להנחיל להם שיטה אחת (כי חוץ מפרגי, אף אחד לא נשאר כל כך הרבה זמן במועדון אחד!!) - הוא מאמן גדול שיצליח!
זה לא עניין של מקובע, תבין כשמאמן בונה קבוצה מראש הוא יודע איזה סגנון משחק הוא רוצה וע"פ זה לבנות את הסגל.
ולא לקנות כל מה שבא ליד ואז להתאים למקבץ השחקנים שנוצר שיטה, זה לא עובד ככה...
רק אהבה תנצח...
nitsande כתב:זה לא עניין של מקובע, תבין כשמאמן בונה קבוצה מראש הוא יודע איזה סגנון משחק הוא רוצה וע"פ זה לבנות את הסגל.
מסכים.
אבל כרגע נוסף לך רביבו, שחקן גדול בכדורגל הישראלי, האם תושיב אותו על הספסל *רק* בגלל שהוא לא מתאים לשיטה שלך? לא! נסה לשלב אותו בכל דרך אפשרית.
כמובן שתשחק עם שחקן כמו רביבו, אבל כבר בשלב הבנייה היה צריך לבדוק את זה.
הבנייה לא נעשתה בצורה מקצועית, כלומר לא הובאו שחקנים שמתאימים לשיטה אלא להפך.
במצב שנוצר אין ברירה אלא להתאים את השיטה לשחקנים.
הבנייה לא נעשתה בצורה מקצועית, כלומר לא הובאו שחקנים שמתאימים לשיטה אלא להפך.
במצב שנוצר אין ברירה אלא להתאים את השיטה לשחקנים.
רק אהבה תנצח...
- dardasmiley
מחליטים על שיטה ומביאים שחקנים בהתאם. השיטה צריכה להיות אחידה בכל הגילאים במועדון, ככה ילד שעולה מהנוער לבוגרים משתלב בקלות גדולה הרבה יותר.
ולראיה ברצלונה ששם מגיל גן חובה ועד קבוצת הבוגרים כולם משחקים 4-3-3 בלי להמציא לשחקנים תפקידים מוזרים רק כדי לשלב אותם.... אתה טוב ומתאים לשיטה? תשחק! אתה לא? כנראה שבבלאגרונה לא תשחק!
ככה צריכה לדעתי להתנהל קבוצה, להחליט על דרך ולעשות הכל כדי שהדרך תצליח.
לא תראו את ברצלונה פתאום משחקת 4-5-1 כי הנרי ומסי פצועים... יעלו ילדים מהנוער שיודעים בדיוק איך משחקים על המשבצות שישימו אותם כי זה מה שהם תרגלו כל החיים
ולראיה ברצלונה ששם מגיל גן חובה ועד קבוצת הבוגרים כולם משחקים 4-3-3 בלי להמציא לשחקנים תפקידים מוזרים רק כדי לשלב אותם.... אתה טוב ומתאים לשיטה? תשחק! אתה לא? כנראה שבבלאגרונה לא תשחק!
לא תראו את ברצלונה פתאום משחקת 4-5-1 כי הנרי ומסי פצועים... יעלו ילדים מהנוער שיודעים בדיוק איך משחקים על המשבצות שישימו אותם כי זה מה שהם תרגלו כל החיים
באמת ככה זה עובד שם, אחי? טוב לדעת...dardasmiley כתב:מחליטים על שיטה ומביאים שחקנים בהתאם. השיטה צריכה להיות אחידה בכל הגילאים במועדון, ככה ילד שעולה מהנוער לבוגרים משתלב בקלות גדולה הרבה יותר.
- אביאל
- Title: ברקת - היהלום של הנגב
- יצירת קשר:
ללא ספק שחקנים לשיטה אבל!!! השיטה שייכת למודעון ולא למאמן.
כלומר, קודדם כל צריך להתאים את המאמן לשיטה של המועדון והוא יתאים את השחקנים שהוא בוחר לשיטה.
הדוגמא הטובה ביותר, אלי גוטמן והפועל ת"א.
כלומר, קודדם כל צריך להתאים את המאמן לשיטה של המועדון והוא יתאים את השחקנים שהוא בוחר לשיטה.
הדוגמא הטובה ביותר, אלי גוטמן והפועל ת"א.
אם אין לך מסי בקבוצה,אין טעם להתאים את השיטה לשחקן.
מאמן צריך להיות עקבי ולדבוק בשיטה שהוא מאמין בה לאורך זמן,רק ככה מגיעים
להצלחות.
כדורגל זה משחק קבוצתי,לא במה לאינדבידואלים
מאמן צריך להיות עקבי ולדבוק בשיטה שהוא מאמין בה לאורך זמן,רק ככה מגיעים
להצלחות.
כדורגל זה משחק קבוצתי,לא במה לאינדבידואלים
הייתי חייב להקפיץ את הטופיק.
נראה לי שכבר אין סימני שאלה וברור שעזורי חסיד גדול של הגישת השיטה (או אין-שיטה) לשחקנים.
לפי הדיווחים (מקווה שזה מוטעה אבל אי אפשר לדעת), חזרתו של אדמו כמובן לא תוריד את אייל שן ואופיר לספסל אלא תיצור קישור אחורי של שלושתם ויאללה רביבו.
נראה לי שכבר אין סימני שאלה וברור שעזורי חסיד גדול של הגישת השיטה (או אין-שיטה) לשחקנים.
לפי הדיווחים (מקווה שזה מוטעה אבל אי אפשר לדעת), חזרתו של אדמו כמובן לא תוריד את אייל שן ואופיר לספסל אלא תיצור קישור אחורי של שלושתם ויאללה רביבו.
להתאים את השחקנים לשיטה זה משו שהוכיח את עצמו בעונה החולפת בברצלונה, כל קבוצות הילדים והנוער והקבוצה בוגרת, דוגלות באותה שיטת משחק בדיוק, ככה אם מעלים שחקן מהילדים לנוער או מהנוער לבוגרים, הוא יודע בדיוק מה התפקיד שלו והרבה יותר קל לו להשתלב
זו לא שאלה.
השיטה היא המשכיות. אבל אין טעם בהמשכיות אם חומר השחקים פשוט לא מספיק.
צריך לנסות לשמור על יציבות כמה שיותר, להביא כמה שפחות שחקנים (והשחקנים שאתה מביא חייבים להיות פשוט מעולים). אבל אתה בונה קבוצה (לפחות בהתחלה), וכחלק מזה אתה צריך לחשוב : איך אני רוצה לשחק בהמשך העונה האם אני רוצה לשחק 4-4-2? אז נאי אשקיע בבלמים טובים כדי שאוכל להרשות את זה לעצמי.
אי אפשר לאכול את העוגה ולהשאיר אותה שלמה כפי שעושה גיא עזורי, ממכרינו. אי אפשר לומר גם "הקבוצה לא משחקת ככה כי היא לא בנויה לזה" וגם לבנות אותה ככה. את בנית אותה, וכדאי שתדאג לכך שהיא תהיה אטרקטיבית.
אגב הדבר החשוב ביותר בשיטה הזו, של ההמשכיות היא החתמה של שחקנים צעירים לחוזים ארוכי טווח.
השיטה היא המשכיות. אבל אין טעם בהמשכיות אם חומר השחקים פשוט לא מספיק.
צריך לנסות לשמור על יציבות כמה שיותר, להביא כמה שפחות שחקנים (והשחקנים שאתה מביא חייבים להיות פשוט מעולים). אבל אתה בונה קבוצה (לפחות בהתחלה), וכחלק מזה אתה צריך לחשוב : איך אני רוצה לשחק בהמשך העונה האם אני רוצה לשחק 4-4-2? אז נאי אשקיע בבלמים טובים כדי שאוכל להרשות את זה לעצמי.
אי אפשר לאכול את העוגה ולהשאיר אותה שלמה כפי שעושה גיא עזורי, ממכרינו. אי אפשר לומר גם "הקבוצה לא משחקת ככה כי היא לא בנויה לזה" וגם לבנות אותה ככה. את בנית אותה, וכדאי שתדאג לכך שהיא תהיה אטרקטיבית.
אגב הדבר החשוב ביותר בשיטה הזו, של ההמשכיות היא החתמה של שחקנים צעירים לחוזים ארוכי טווח.
הקהל לא מקלל אני אוהב את הפועל
נגד אלימות, לא בשביל אלונה, בשביל עצמנו
"המתגדרים בבקעת הריאליזם, סופם לשקוע בה עד צוואר" (יגאל אלון)
נגד אלימות, לא בשביל אלונה, בשביל עצמנו
"המתגדרים בבקעת הריאליזם, סופם לשקוע בה עד צוואר" (יגאל אלון)