מתחילת העונה עולות הרבה טענות כלפי המועדון על אי שיתוף שחקני בית ובמיוחד שחקני בית צעירים. ההרגשה ביציעים(תקנו אותי אם אני טועה) - חוסר חיבור מוחלט לקבוצה, שחקנים לא מחויבים למועדון, ההתרגשות של החזרה לליגת העל נעלמה במהרה, וכל מה שייצג את הפועל ב"ש נעלם.
לפי הפרסומים בתקשורת תקציב הקבוצה השנה עומד על כ-25 מיליון ש"ח. ברור לכולם שאם זה ימשיך כך אלונה תעזוב אותנו מהר מאוד. כל עונה יגיע מאמן חדש, יביא איתו את שחקני הרכש שלו ולאלונה יגמר הכסף.
הפתרון לבעיות של הפועל ב"ש ברורות לכולם - לתת לשחקנים צעירים לשחק. גם אם זה יעלה לנו בהסתבכות בתחתית ואולי בירידת ליגה, בטווח הקצר אנחנו נפסיד אבל בטווח הארוך אנחנו יכולים לקצור את הפירות בענק.
נניח והפועל ב"ש 2010-11 תראה כך:
עמוס קדוסי
אלקיים משה אסולין מליקסון
זר איכותי
אילוז אמזלג זר איכותי דוידזאדה
דור דוידי/אורי מכלוף
ועוד דבר חשוב: מאמן מקומי שמאמין בצעירים(אלימלך?).
7 שחקני בית+2 שחקני רכש מחויבים לקבוצה. לשלד הזה תוסיפו 3 זרים איכותיים(בלם, קשר, חלוץ) ותקבלו הרכב שחקנים מסוים.
חסרונות - לא מעט שחקנים צעירים - לא מספיק טובים עדיין ולא מספיק בשלים.
יתרונות - תוך 3 שנים השחקנים הצעירים האלה יכולים וצריכים להפוך לשחקני ליגה טובים שיובילו את הפועל ב"ש קדימה.
כמה מכם קונים סגל כזה?
זאת מחשבה שעולה אצלי בזמן האחרון, חשבתי שהרכב בלי שחקני בית לא יפריע לי, אבל טעיתי. אני מעדיף לראות את ההרכב שהצעתי למעלה, אפילו אם נרד ליגה, מאשר הרכב של 10 שחקני רכש שלא מעניין אותם שום דבר מלבד הצ'ק בסוף החודש.
הפועל ב"ש 2010/11 :: קונים?
Re: הפועל ב"ש 2010/11 :: קונים?
א.חשובה מידתיות, אי אפשר לקפוץ משחקן הרכב אחד תוצרת בית לשבעה תוך עונה אחת, זה תהליך הדרגתי, אם יהיו בעונה הבאה 4 שחקני הרכב תוצרת מקומית זה יהיה דבר פנטסטי עבור הקבוצה.
ב. אם יש מישהו מהצעירים שהצגת שהייתי נותן לו את הבמה זה יוסי אלקיים, צריך לבדוק גם את אופיר דודזאדה ורפי עמוס . אחריי רפי עמוס צריך להמשיך לעקוב אם יתמיד בקצב צבירת השערים שלו ויגיע ל15 שערי ליגה בעונה הוא בהחלט צריך להילקח בחשבון בעתיד.
ג. אם הולכים על תהליך מסוג זה צריכים להביא זרים איכותיים, אבל באמת כלומר לקבוע שמוכנים לשלם על שחקן 250.000-300.000 דולר בעונה במקום להביא שני ישראלים ב150.000 רק בסכומים האלה יהיה אפשר למצוא זרים איכותיים באמת.
ד. "הרכב של 10 שחקני רכש שלא מעניין אותם שום דבר מלבד הצ'ק בסוף החודש" סמוך עליי שהדבר שרוצים מכל דוד רביבו ואיל שן זה שהפועל באר שבע תזכה באליפות.
ה. אני לא מבין למה יש אנשים שממהרים להקריב את ליגת העל . "אפילו אם נרד ליגה" למה זה דבר של מה בכך? להזכירכם את שתי הקדנציות הקודמות שלנו בליגת המשנה? היינו בטוחים שנחזור תוך עונה בלי בעייה והסתבכנו שם 3-4 שנים? אני ממש לא הייתי ממהר להקריב את ליגת העל, ממש לא הייתי "מוכן לרדת ליגה" .
ב. אם יש מישהו מהצעירים שהצגת שהייתי נותן לו את הבמה זה יוסי אלקיים, צריך לבדוק גם את אופיר דודזאדה ורפי עמוס . אחריי רפי עמוס צריך להמשיך לעקוב אם יתמיד בקצב צבירת השערים שלו ויגיע ל15 שערי ליגה בעונה הוא בהחלט צריך להילקח בחשבון בעתיד.
ג. אם הולכים על תהליך מסוג זה צריכים להביא זרים איכותיים, אבל באמת כלומר לקבוע שמוכנים לשלם על שחקן 250.000-300.000 דולר בעונה במקום להביא שני ישראלים ב150.000 רק בסכומים האלה יהיה אפשר למצוא זרים איכותיים באמת.
ד. "הרכב של 10 שחקני רכש שלא מעניין אותם שום דבר מלבד הצ'ק בסוף החודש" סמוך עליי שהדבר שרוצים מכל דוד רביבו ואיל שן זה שהפועל באר שבע תזכה באליפות.
ה. אני לא מבין למה יש אנשים שממהרים להקריב את ליגת העל . "אפילו אם נרד ליגה" למה זה דבר של מה בכך? להזכירכם את שתי הקדנציות הקודמות שלנו בליגת המשנה? היינו בטוחים שנחזור תוך עונה בלי בעייה והסתבכנו שם 3-4 שנים? אני ממש לא הייתי ממהר להקריב את ליגת העל, ממש לא הייתי "מוכן לרדת ליגה" .
"...לא מחפש לשמוח, לא חושב על תארים,
רק רוצה להיות פה ולשיר שירים..."
רק רוצה להיות פה ולשיר שירים..."
אתה תהיה מסוגל ליספוג תבוסות כל שבוע. חבר'ה סבלנות בונים מחלקת נוער בעתיד האולי לא קרוב אבל ניקצור את הפירות רק סלנות. אל תשכח הנוער בתחתית של התחתית. אני מאמין שבעשר הששנים הקרובות אם אלונה תישאר אתה תהיה גאה בקבוצה שלך רק סבלנות.מילת מפתח.

חשבתי שהפועל פ"ת זו דוגמא נפלאה למה קורה לקבוצה שמסתמכת רק על חומר מקומי, ועם כל הכבוד, מחלקת הנוער של הפועל פ"ת יותר טובה משלנו כרגע ותראו איך הקבוצה שלהם נראית.
לפי דעתי צריך לעשות את זה בהדרגה ולא בבת אחת.
בתור התחלה,חובה לשלב את יוסי אלקיים בהרכב,להחזיר את עמוס ואלירן אמזלג שבתהחלה יהיו על הספסל ביחד ם משה אסולין.את אופיר דודזאדה אני חושב שאפשר כבר לתרגל בהרכב לאט לאט.
לא הייתי מתנגד גם להחזיר את צגאי שהרבה יותר טוב ממסיקה.
בתור התחלה,חובה לשלב את יוסי אלקיים בהרכב,להחזיר את עמוס ואלירן אמזלג שבתהחלה יהיו על הספסל ביחד ם משה אסולין.את אופיר דודזאדה אני חושב שאפשר כבר לתרגל בהרכב לאט לאט.
לא הייתי מתנגד גם להחזיר את צגאי שהרבה יותר טוב ממסיקה.
- dardasmiley
7 שחקני בית + 2 שחקני רכש מחוייבים +3 זרים (בלם,קשר,חלוץ) =12
מבולבלים? גם אנחנו!
מבולבלים? גם אנחנו!
- Sir Alex Ferguson
- Title: אליניב ברדה
1. לא צריך להקצין לקבוצה של 11 שחקני בית, אבל אין ספק שנושא הזהות (ופתחתי על זה טופיק אפילו) מאוד כואב השנה וגורם לריחוק של אוהדים מהקבוצה.
סגל עם יוסי אלקיים, אביתר אילוז, חן עזרא, עוז יפרח/אלירן אמזלג, משה אסולין, רפי עמוס, אופיר דוידזדה, זגורי ודור דוידי היה מחבר את הקהל לקבוצה והיה בריא יותר לאורך זמן.
יתכן שחלק מהשחקנים היה מתברר כלא מספיק טוב להפועל באר שבע, אבל לא מעט היו הופכים להיות שחקני בית שהם לגיטמים לליגת העל.
2. חושב שבמקרה כזה היה נשאר הרבה יותר כסף לשחקני רכש והיינו יכולים להביא שחקני רכש שבאמת יעשו את ההבדל.
3. בקבוצה השנה חסרים לי גם שחקני רכש שאפשר להזדהות איתם. כאלה שכאשר הם שוברים את הרגל (אוקוגו בשנה שעברה) אתה מארגן תוך 5 דקות 10 אנשים שמוכנים ללכת לבית השחקן ולנחם אותו כי הם מרגישים קשר אליו בגלל המחויבות שלו. כאלה שכאשר הם עוזבים את הקבוצה (אופיר חיים) מארגנים להם ערב הוקרה עם מקום שמפוצץ עד אפס מקום.
סגל עם יוסי אלקיים, אביתר אילוז, חן עזרא, עוז יפרח/אלירן אמזלג, משה אסולין, רפי עמוס, אופיר דוידזדה, זגורי ודור דוידי היה מחבר את הקהל לקבוצה והיה בריא יותר לאורך זמן.
יתכן שחלק מהשחקנים היה מתברר כלא מספיק טוב להפועל באר שבע, אבל לא מעט היו הופכים להיות שחקני בית שהם לגיטמים לליגת העל.
2. חושב שבמקרה כזה היה נשאר הרבה יותר כסף לשחקני רכש והיינו יכולים להביא שחקני רכש שבאמת יעשו את ההבדל.
3. בקבוצה השנה חסרים לי גם שחקני רכש שאפשר להזדהות איתם. כאלה שכאשר הם שוברים את הרגל (אוקוגו בשנה שעברה) אתה מארגן תוך 5 דקות 10 אנשים שמוכנים ללכת לבית השחקן ולנחם אותו כי הם מרגישים קשר אליו בגלל המחויבות שלו. כאלה שכאשר הם עוזבים את הקבוצה (אופיר חיים) מארגנים להם ערב הוקרה עם מקום שמפוצץ עד אפס מקום.
חיים לוי, 1978 - 2013, אגדות לעולם לא מתות!