oranu כתב:
שפכת הרבה ביקורת פה על ביבי, חלקה נכון וחלקה לא ובעיקר לא בפרופורציות אבל זה לא העניין, יש דבר אחד שאני לא מצליח להבין:
איך אדם כמוך אומר שהדרישה של כחול לבן לפסילת נתניהו היא לגיטימית.
צא רגע מהבחירה האישית וההעדפה שלך ותסתכל על התמונה המלאה מהצד:
למעלה מ 150k חברי ליכוד בחרו בו לראשות המפלגה (מה שלא קורה בכחול לבן בשום קונסטלציה) ולמעלה מ 1.1m מצביעים בחרו בו באופן ישיר לראשות הממשלה ו 50% באופן עקיף וזאת בידיעה על כל הבעיות, הביקורות, החשדות וכו'.
מפה כל הביקורות יכולות להישמע עד לונדון הן כבר לא מעניינות.
אתה החלטת לא להצביע לו יותר? זכותך ולגיטימי לחלוטין.
אחרים החליטו כן להצביע לו? זכותם ולגטימי לחלוטין.
הוא קיבל את המנדט מגוש הימין להיות הנציג שלו לראשות ממשלה/ממשלת רוטציה ואין לגוש המרכז שמאל שום זכות לגיטימית לדרוש מי יעמוד בראש הגוש מתחרה, בדיוק כמו שלימין אין שום זכות כזו לדרוש הפוך.
זו צביעות לשמה ואני לא מצליח להבין איך אתה מצדד בה.
מילא להקצין ביקורת אני מבין זה קורה לכולנו, אבל לצדד במהלך כזה?
יוסי, זכותך לא לאהוב את ביבי ולבקר אותו כראות עיניך, לא זכותך ולא זכות שח אף אחד אחר לבטל את ההחלטה של גוש הימין על כלל מצביעיו ורבדיו ולהעמיד את נתניהו בראש המחנה, הוא נבחר בצורה דמוקרטית וגם אם אתה לא מסכים עם הדעה שלנו אדם שחושב ומפעיל היגיון בריא (כמוך) חייב לכבד אותה.
1. הפסילה של ביבי ע"י מחנה לא ביבי לגיטימית אך ורק בשל החשדות כלפיו והאפשרות לכתב אישום.
לטעמי מבחינה מוסרית, וגם לדעתו של ביבי בעבר כשזה לא נגע אליו, מישהו בפוזיציה הזו צריך לקחת רענון, להסדיר את המצב המשפטי ואז לחזור.
חומרת האישומים לא רלוונטית, כפי שביבי הסביר היטב בעצמו, הדרישה לרדת מהבמה היא בשל כך שמצבו המשפטי יהיה גורם משפיע על החלטותיו ומדיניותו.
שני סבבי הבחירות האלה הם רק על העניין הזה, ממש נבואה שהגשימה את עצמה.
לולא הסעיף הזה, כמובן שזה היה פסול לחלוטין.
2. אם מחנה לא ביבי יציע רוטציה כשביבי בתחילה שר, אסכים שזה סוג של צביעות אחרי שהם מנפנפים בזה, ובתאכלס זה רוב הכח שלהם.
אם כי אומר שצריך להיות פרגמטיים ועדיף לכופף עקרונות בסיטואציה הנוכחית בשביל למנוע את הנזק שיווצר מסיבוב ג'.
3. את הדבר המועדף עליי אמרתי - אחדות, גנץ מתחיל מתוקף כך שקיבל יותר קולות, בינתיים ביבי יוכל לבחור בין תפקיד שר בכיר לבין פסק זמן מסוים כדי להסדיר את ענייניו המשפטיים.
מאחל לו שיצא נקי.
קובעים קווי יסוד, מי שבא לו להתיישר שיצטרף, מי שלא שיישאר בחוץ.
הגיע הזמן שכל החלוקה, לטעמי מיותרת, לימין ושמאל שכבר לא ממש קיימים היום במלפגות הגדולות תיפסק. קיימים רק כדי להתבדל ולהפריד.
ביבי בממשלה 'הימנית אי פעם' לא סיפח סנטימטר והבנייה היא די אותו דבר כמו קודמיו, אולי אף פחות. על המצב ברצועה נאמר כבר מספיק.
גנץ לא יגרור לאוסלו 2 ולא יקים ממשלה עם ערבים כפי שלא מפסיקים לטפטף בהפחדות בשיטתיות.
מדינית הרוב הגדול הם מרכז. הגיע הזמן להפסיק לתת למפלגות של 6-7 מנדטים כח והשפעה לא פרופורציונליים.
כלכלית אפשר לטעון שיש הבדל, אך אז אתה רואה את הליכוד, המפלגה שאמורה להיות ליברלית וקפיטליסטית, קושרת עצמה לחרדים ומציעה לסוציאליסט את האוצר. אז גם זה נופל, כנראה שהכיסא מעל הכל.
והמחנה השני יעשה אותו דבר, שלא יצטייר כאילו אני מביע טרוניה רק כלפי מחנה אחד. אם כי ביבי עצמו הלך רחוק מדי לטעמי.