פאבל פרגל

כל מה שקשור להפועל באר-שבע - "גאוות הנגב"
סמל אישי של משתמש
ניב

Re: פאבל פרגל

שליחה על ידי ניב »

תיאום תיאום תיאום.

זאת מילת המפתח, אין תיאום בהגנה וזה ברור וצפוי, איך אמר פעם אלי פיניש ? "הם מדברים שתי השפות" (או יותר נכון ארבע)

באופן טבעי התיאום ילך וישתפר ממחזור למחזור, זה יהיה קשה, אבל אם נצליח לשמור על שער נקי מול מכבי תל אביב, זה יתן המון ביטחון להגנה.
"...לא מחפש לשמוח, לא חושב על תארים,
רק רוצה להיות פה ולשיר שירים..."

סמל אישי של משתמש
yedidel
Title: קרייזי-רד

שליחה על ידי yedidel »

nitsande כתב:פרגל אחד הבלמים הטובים שנחתו פה.
הגול של ג'ידה הוא באשמת דנילו, שרגע לפני הגול הכדור היה אצלו ברגל והוא אמור היה להרחיק את הכדור אבל משום מה פיספס את הכדור מה שיצר בלאגאן בהגנה.
דנילו דווקא עשה נכון שיצא למוסר, אם הוא לא היה סוגר אותו הוא היה פנוי לבעיטה לשער. פרגל הוא זה שאיחר בסגירה.

סמל אישי של משתמש
nitsande

שליחה על ידי nitsande »

yedidel כתב:
דנילו דווקא עשה נכון שיצא למוסר, אם הוא לא היה סוגר אותו הוא היה פנוי לבעיטה לשער. פרגל הוא זה שאיחר בסגירה.
אני מדבר על שלב אחד לפני, הכדור כבר היה אצל דנילו ברגליים והוא לא הצלח להרחיק.
שאר השחקנים בהגנה כבר התחילו לצאת קדימה כי חשבו שירחיק וכשראו שהוא לא הרחיק הם חזרו אחורה מה שיצר ברדק קטן שהניב את הגול...
רק אהבה תנצח...

סמל אישי של משתמש
ארז3333

שליחה על ידי ארז3333 »

יש מי שיאמר שאני פסול עדות, משום שמי שישב לידי בתחילת העונה יודע שהתלהבתי מאד מפאבל עוד במשחקי המבחן. אבל כאחד שחושבים שהוא אובייקטיבי, אני מחויב לציבור.

פאבל פרגל בלם טוב, ואפילו טוב מאד. אבל בכל משחק אני תופס אותו בטעות ולפעמים בשתיים. לעיתים, כמו נגד אשדוד, זו טעות קריטית, שיכולה לשנות תוצאת משחק. לכן ההתלהבות האדירה של פתיחת העונה הופכת לקביעה שמדובר בבלם ליגה ישראלית טוב מאד. יחד עם זאת, חלק גדול מטעויותיו נובע מרצון עז להציל את המולדת. כלאמר לתקן את טעויות המגנים שלא סגרו באגף, ואז כשהוא יוצא ממרכז ההגנה יש בור. אם ירסן דחף זה הוא יהיה בלם ליגת על ברמה של שחקן בסגל הפותח של האירופאיות שלנו (הפועל ת"א ומכבי חיפה).

פאבל פרגל שחקן חושב. אפשר לראות אצלו אחרי חילוץ כדור התעכבות לרגע קט שבה הוא מחליט (בד"כ טוב) אם הוא מריץ את הכדור קדימה, או מעיף אותו החוצה.

פאבל פרגל נטול מניירות של שחקן ישראלי. במשחק נגד ירושלים נצרב משהו אצל מאיר דמרי ואצלי לאחר מהלך במחצית השניה (ואני מתעלם מהעובדה שעשר שניות אח"כ נכבש גול לבית"ר). שחקן של בית"ר נכנס לעמדת נבדל ברור. שניים משחקני הקבוצה שהיו מאחור עצרו ואחד מהם אף סימן לשופט (אילוז אם אינני טועה). פאבל המשיך לשחק, לחץ את שחקן ההתקפה שהסיט את הכדור שמאלה. ככה מתנהג מקצוען אמיתי. השופט לא שרק? המשחק ממשיך.

פאבל בעל יכות התקפית טובה וחושב קדימה. התרשמתי מנסיונות הבעיטה שלו מרחוק (ומקרוב) ולעיתים ראיתי נגיחה טובה. התרשמתי מכך שהוא מחפש להניע כדור מההגנה קדימה. אגב, יש מצב לנסותו כקשר אחורי, למרות שהוא מעיד על עצמו שעמדה זו זרה לו.

תראו, מעטים השחקנים שהתלהבתי מהם ממבט ראשון בקבוצתנו לאורך השנים. התלהבתי מז'אן קלוד ומפאבל. יחד עם זאת כששיחקנו בלאומית היה ברור שז'אן קלוד בשתי רמות טוב מהמקום בו הוא משחק, וז'אן קלוד יוצא אצלי מוכתר. ז'אן קלוד לא קיבל צ'אנס בליגת העל, לכן קשה לקבוע אם היה טוב גם בליגה זו.

מוריירה עונה לתואר המשתפר בהתמדה. בהחלט הוא משתפר ממשחק למשחק, ואני מאמין שבציוות שמוריירה מעט אחורי ופרגל מעט קדמי זכינו בצוות בלמים שיספיק מול לפחות 10 יריבות בליגת העל.

לסיום אומר, שאם אילוז ימשיך לגלות יציבות, מוריירה ימשיך להשתפר, הקשרים האחוריים יתחילו לעבוד נכון בחילוצי כדור ונתינת גוף, ובכלל משחק ההגנה הקבוצתי יתיצב, נראה שלגבי פאבל זכינו בפיס.

סמל אישי של משתמש
אורי אדום בנשמה
Title: הפועל באר שבע בנשמה שלי

שליחה על ידי אורי אדום בנשמה »

ארז3333 כתב:יש מי שיאמר שאני פסול עדות, משום שמי שישב לידי בתחילת העונה יודע שהתלהבתי מאד מפאבל עוד במשחקי המבחן. אבל כאחד שחושבים שהוא אובייקטיבי, אני מחויב לציבור.

פאבל פרגל בלם טוב, ואפילו טוב מאד. אבל בכל משחק אני תופס אותו בטעות ולפעמים בשתיים. לעיתים, כמו נגד אשדוד, זו טעות קריטית, שיכולה לשנות תוצאת משחק. לכן ההתלהבות האדירה של פתיחת העונה הופכת לקביעה שמדובר בבלם ליגה ישראלית טוב מאד. יחד עם זאת, חלק גדול מטעויותיו נובע מרצון עז להציל את המולדת. כלאמר לתקן את טעויות המגנים שלא סגרו באגף, ואז כשהוא יוצא ממרכז ההגנה יש בור. אם ירסן דחף זה הוא יהיה בלם ליגת על ברמה של שחקן בסגל הפותח של האירופאיות שלנו (הפועל ת"א ומכבי חיפה).

פאבל פרגל שחקן חושב. אפשר לראות אצלו אחרי חילוץ כדור התעכבות לרגע קט שבה הוא מחליט (בד"כ טוב) אם הוא מריץ את הכדור קדימה, או מעיף אותו החוצה.

פאבל פרגל נטול מניירות של שחקן ישראלי. במשחק נגד ירושלים נצרב משהו אצל מאיר דמרי ואצלי לאחר מהלך במחצית השניה (ואני מתעלם מהעובדה שעשר שניות אח"כ נכבש גול לבית"ר). שחקן של בית"ר נכנס לעמדת נבדל ברור. שניים משחקני הקבוצה שהיו מאחור עצרו ואחד מהם אף סימן לשופט (אילוז אם אינני טועה). פאבל המשיך לשחק, לחץ את שחקן ההתקפה שהסיט את הכדור שמאלה. ככה מתנהג מקצוען אמיתי. השופט לא שרק? המשחק ממשיך.

פאבל בעל יכות התקפית טובה וחושב קדימה. התרשמתי מנסיונות הבעיטה שלו מרחוק (ומקרוב) ולעיתים ראיתי נגיחה טובה. התרשמתי מכך שהוא מחפש להניע כדור מההגנה קדימה. אגב, יש מצב לנסותו כקשר אחורי, למרות שהוא מעיד על עצמו שעמדה זו זרה לו.

תראו, מעטים השחקנים שהתלהבתי מהם ממבט ראשון בקבוצתנו לאורך השנים. התלהבתי מז'אן קלוד ומפאבל. יחד עם זאת כששיחקנו בלאומית היה ברור שז'אן קלוד בשתי רמות טוב מהמקום בו הוא משחק, וז'אן קלוד יוצא אצלי מוכתר. ז'אן קלוד לא קיבל צ'אנס בליגת העל, לכן קשה לקבוע אם היה טוב גם בליגה זו.

מוריירה עונה לתואר המשתפר בהתמדה. בהחלט הוא משתפר ממשחק למשחק, ואני מאמין שבציוות שמוריירה מעט אחורי ופרגל מעט קדמי זכינו בצוות בלמים שיספיק מול לפחות 10 יריבות בליגת העל.

לסיום אומר, שאם אילוז ימשיך לגלות יציבות, מוריירה ימשיך להשתפר, הקשרים האחוריים יתחילו לעבוד נכון בחילוצי כדור ונתינת גוף, ובכלל משחק ההגנה הקבוצתי יתיצב, נראה שלגבי פאבל זכינו בפיס.

מצטרף, רק אוסיף שחלק מטעויותיו נעוץ בעובדת גילו המתקדם. משה, עם כל הכבוד לטוטו תמוז, בלם איכותי צעיר וחד לא היה נותן לו לעשות עליו כזה סיבוב ובום, אלא אם כן נרדם בשמירה. זה גם בא לידי ביטוי בפנדל מול אשדוד, בדקה הכי קריטית בכל הקשור לכושר גופני ומגבלות גופניות של גיל מתקדם. יותר מאשר הוא נרדם בשמירה, שיחק פה העניין הזה תפקיד מרכזי, מה שאיפשר לשחקן האשדודי לעלות למצב נגיחה ממצב מצויין שהיתה עושה דרכה למסגרת, מה שלא הותיר לו ברירה אלא לנטרל אותו בעבירה (טעות בשיקול הדעת ללא ספק).

גם כאשר העליהום על השחקן (כמו שאר החלק האחורי) היה בשיאו, תמיד טענתי שמדובר בבלם טוב, כזה שעם שותפים נורמליים למשחק ההגנה ותיאום, נראה ממנו דברים טובים ולשמחתי לא התבדתי, בתקווה שהשיפור המגמתי מהמשחקים האחרונים הוא בבחינת הסנונית הראשונה..
מִ֣י זֹ֗את עֹלָה֙ מִן־הַמִּדְבָּ֔ר

סמל אישי של משתמש
ארז3333

שליחה על ידי ארז3333 »

אורי מחזק על מחזק. תמוז עשה מפרגל פורפרה. יחד עם זאת, שוב, אנו נרוויח הרבה מנסיונו בהרכב הפותח של קבוצה בליגת האלופות. מדובר בשחקן השייך למקצוע, ולא בחובבן.

סמל אישי של משתמש
מוטי
Title: There is only one queen

שליחה על ידי מוטי »

Omer6 כתב:הבעיה, שקבוצות מגיעות נגדנו ליותר מדי מצבים בגלל הקישור האחורי הרך יחסית,
ופרגל נתון למצבים נגדו כאשר לפעמים הוא טועה ולכן קשה לסמוך עליו כאחד שעליו תתבסס ההגנה.
אני חושב שהמשפט הנ"ל הוא תמצית הכל.
חברים אנחנו משחקים התקפי ונאה לעין (לרוב...) וזה חייב לבוא על חשבון משהו. כרגע זה בא על חשבון הגנה
משחק ההגנה של הקבוצה נרפה מדי, וכשאני מתכוון למשחק הגנה אני מתכוון מהחלוצים עד לבלמים.
מליקסון ורביבו לא תורמים את שלהם בהגנה ולא מבצעים סגירות כך שהעומס נופל על הקישור האחורי, בנוסף לכך אין לנו כאן זוג קשרים אחוריים כדוגמת קולמה/כיאל או נאתכו/ידין.
פאבל פרגל הוא מהבלמים הטובים ביותר שראיתי בהפועל ב"ש במיוחד עם ההבלמים פח שהיו לנו בעונה שעברה.
ב"ש עשתה עיסקה מצויינת ומבחנתי הייתי שמח כבר היום לשמוע שהוא הוחתם לעוד עונה.
יש גבול גם כמה בלם מצויין יכול למנוע והבעיה שהיא מגיעים לאזור ה מטר יותר מדי פעמים במשחק ברגע שמשחק ההגנה הקבוצתי ישתפר כך תשתפר גם יכולתו של פאבל, משום שהוא יצטרך להציל את המולדת פחות פחות פעמים.
מנוי כבר יש לך?
http://www.facebook.com/events/371064749626148/" onclick="window.open(this.href);return false;

[pre]הקהל לא מקלל, אני אוהב את הפועל[/pre][font=Arial][/font]

סמל אישי של משתמש
Sir Alex Ferguson
Title: אליניב ברדה

שליחה על ידי Sir Alex Ferguson »

ושוב אני מחזיק בדעה שמדובר מהבלמים הטובים שהיו כאן. שאם במקום פרגל פותח בהרכב אלול או קידר אנחנו חוטפים עוד מספר לא מבוטל של שערים השנה.
ההגנה של הפועל באר שבע השנה התחילה בצורה איומה. כל החלק האחורי למעט פרגל היה חושך במחזורים הראשונים. לזה יש להוסיף את הקישור האחורי שלנו השנה שהוא לטעמי מהחלשים בליגה אם לא החלש שבהם.
במחזורים האחרונים ההגנה משתפרת ממשחק למשחק ולכן גם כמות הספיגות שלנו יורדת.
אי אפשר להאשים את פרגל שכן במחזורים הראשונים על כל שער שספגנו הוא לבד הציל עוד שלושה.
אי אפשר להגיד כמו ארז שלא יחפה על המגינים כי אז נושפל כל משחק. אילוז מתקשה הגנתית זה ידוע, הרוש לטעמי מאוד מאכזב השנה, וגם מליקסון וגם רביבו הם לא שחקנים שעוזרים למגינים שלהם.
לכן פרגל חייב לבוא ולעזור למגינים.
במשחק מול בית"ר י"ם אמרתי למי שהיה לידי (נראה לי ארז) בכל פעם שפרגל גלש ברגע האחרון או חיפה על חור של שחקן אחר. בשלב מסוים הבנתי את המגמה ופשוט הפסקתי כי היה בלתי אפשרי לעקוב אחרי כל המהלכים.

קחו את פרגל, עם הניסיון שלו, השקט שהוא נותן, ראיית המשחק הנפלאה שלו, ושימו אותו בהגנה של הפועל ת"א או מכבי חיפה וכל ישראל מדברת על הבלם הטוב בליגה.
אצלנו, עם הגנה ששיחקה השנה לראשונה ביחד, עם הגנה שגם ביום טוב היא לא גדולה הגנתית ועם קישור אחורי איום ונורא, אנחנו נקבל בלם שחוץ מלעשות את התפקיד שלו חייב לעשות גם עוד תפקידים ולכן הוא גם לוקח על עצמו עוד אחריות וחושף עצמו לעוד סיכוים לטענות כלפיו.
חיים לוי, 1978 - 2013, אגדות לעולם לא מתות!

סמל אישי של משתמש
המאירי

שליחה על ידי המאירי »

משה אוחיון כתב:קחו את פרגל, עם הניסיון שלו, השקט שהוא נותן, ראיית המשחק הנפלאה שלו, ושימו אותו בהגנה של הפועל ת"א או מכבי חיפה וכל ישראל מדברת על הבלם הטוב בליגה.
מצד שני שים את אלול בהגנה של הפועל ת"א ותראה שהוא כבר לא כזה גרוע.
קבוצתיות זה שם המשחק, פה הכישלון שלנו שההגנה עושה הגנה ושאר חלקי הקבוצה כאילו לא באותה קבוצה של שחקני ההגנה, איפה תמיכה של הקישור וההתקפה? יש לנו חלק קידמי טוב והראיה שהוא שני בליגה בכיבושים, אבל זה לא שווה כשההגנה מקבלת גולים בכל משחק.

סמל אישי של משתמש
messiah
Title: חלילוביץ' ליד כדור הקרן

שליחה על ידי messiah »

פרגל בלם פנטסטי. קשה שלא להבחין בניסיון והשקט שיש במשחק שלו.
נכון,יש פאשלות לא מעטות בחלק מהמשחקים אבל אל תשכחו שמדובר בשחקן שמגיע לעיר חדשה (ולא פשוטה תחילה להסתגלות יחסית לאחד שמגיע מאירופה)
וממנטליות אחת למנטליות אחרת.
אני מקווה שבעוד חודשיים-שלושה הוא יהיה אי של יציבות בב"ש ויתן "בוסט" מטורף לקבוצה בדרך למעלה,אז אני אוכל לעמוד מול שייע פייגנבויים (שקטל את פרגל בצורה מבישה
בגלל משחק אחד חלש) ולהניף לעברו "אצבע משולשת" (כמובן שהכל בהלצה...שייע לא קיים מבחינתי,מאמן כושל שמנסה להתנגח בב"ש בגלל שלא לקחה אותו במקום גיא לוי,
בדיוק כמו מומי זעפרן הפתטי)

סמל אישי של משתמש
tal18

שליחה על ידי tal18 »

שמעון א כתב:אני לא מחזיק ממנו. הלוואי ואני טועה.

אני איתך הוא ומוריירה זה ביזבוז כסף על ריק אין בהם כלום.והם נקראים זרים ..

סמל אישי של משתמש
The-Night

שליחה על ידי The-Night »

nitsande כתב: אני מדבר על שלב אחד לפני, הכדור כבר היה אצל דנילו ברגליים והוא לא הצלח להרחיק.
שאר השחקנים בהגנה כבר התחילו לצאת קדימה כי חשבו שירחיק וכשראו שהוא לא הרחיק הם חזרו אחורה מה שיצר ברדק קטן שהניב את הגול...
לאחר שראיתי את המהלך מספר פעמים, השחקן שהיה אמור לשמור עליו הוא בכלל המגן ככה שלבוא ולהאשים את הבלמים זה לא ממש נכון.
מה גם, שגם המגן לא נסיה לכסות את החור שהוא עשה ולא יצא אל השחקן והשאיר לדנילו לעשות את העבודה הזאת, דבר שיצר הפרש גדול מידי בין בשני הבלמים, ולשם שחקן היריב הכניס את הכדור לעברו של ג'ידה.
תמונה

סמל אישי של משתמש
nitsande

שליחה על ידי nitsande »

The-Night כתב:
לאחר שראיתי את המהלך מספר פעמים, השחקן שהיה אמור לשמור עליו הוא בכלל המגן ככה שלבוא ולהאשים את הבלמים זה לא ממש נכון.
מה גם, שגם המגן לא נסיה לכסות את החור שהוא עשה ולא יצא אל השחקן והשאיר לדנילו לעשות את העבודה הזאת, דבר שיצר הפרש גדול מידי בין בשני הבלמים, ולשם שחקן היריב הכניס את הכדור לעברו של ג'ידה.
בתקצירים לא רואים את כל המהלך, ממקור ראשון (הייתי במשחק) אני אומר לך שהטעות שהתחילה את כל הברדק הייתה של דנילו.
רק אהבה תנצח...

סמל אישי של משתמש
Sir Alex Ferguson
Title: אליניב ברדה

שליחה על ידי Sir Alex Ferguson »

בשורה עצובה מאוד עם קבלת הידיעה שפאבל פרגל סיים את חייו בגיל 40,
היה מקצוען ובלם מאוד איכותי כשבזמנו כולם דיברו על החיבור המהיר לשחקנים ועל האופי הנוח שלו -
https://news.walla.co.il/item/1541097" onclick="window.open(this.href);return false;
חיים לוי, 1978 - 2013, אגדות לעולם לא מתות!

סמל אישי של משתמש
izguy83

שליחה על ידי izguy83 »

הגיע לכאן עם דנילו מוריירה והיה לא רע בכלל.
הופתעתי שדווקא הוא עזב בעסקה עם רמת גן.

שלח תגובה