שנים גם לא היו כאן צי'פים ואלף ואחד כלים טכנולוגיים שעכשיו יש, אז זה אומר שהם מיותרים? או שאולי בליגה שלנו עושים דברים שעושים במקומות אחרים באיחור רציני (הרבה גם בגלל שלמעט קבוצות יש תקציב להשקיע בדברים שבמקומות אחרים הם הבסיס של הבסיס).yossi כתב:אשמח לשמוע שם של מאמן שהיה מסמל שאלונה באה לקחת אליפות.
מבין ומתחבר למה שאדום זקן אומר, נראה שיש אנשים שכבר תקעו חץ ולא מפסיקים לצייר סביבו מטרות.
ותחסכו לי את האופציה הדימיונית של זר.
כאילו שבכר עונה שעברה לא קיבל את סבע ונייג'ל, אחד המהלכים הכי יקרים בתולדות הליגה כשאין שום אירופה כגב כלכלי.
אם הייתי בעל הבית גם אני הייתי עושה סטופ. כמות הרכש שנשפכה פה על שחקנים שלא קיבלנו מהם תמורה היא מגוחכת לחלוטין.
גם מאז אותה נקודת מהפך כביכול בקיץ, הוחתמו פה שחקנים לא זולים במיוחד. פאוליניו וז'סוואה יושבי יחד על סביבות ה700 אלף יורו. ממש זכאים לדמי מסכנות מי שנאלץ לעבוד ולחפש בסכומים זעומים כאלה.
אני לא מצדיק קיצוץ במעטפת המקצועית וכאן זו בהחלט נקודה נכונה.
אני לא יודע למה לאף קבוצה אין מחלקת סקאוט פעילה, אך כנראה שיש סיבה לכך.
כולנו בדימיון מעסיקים 3-4 אנשים שיושבים כל היום מול קלטות ונתונים ומנסים לחפש אקטיבית, כנראה שבעולם האמיתי העבודה מול סוכן היא פשוט קלה ורציונלית יותר.
מכבי ניסתה להיות קצת עצמאית בקיץ, כל אופציה שניסתה ברחה לה ובסוף נאלצה לחזור לאופציית עבר בלקמן. כנראה שזה לא כזה פשוט.
הפועל באר שבע לאן
- Sir Alex Ferguson
- Title: אליניב ברדה
Re: הפועל באר שבע לאן
חיים לוי, 1978 - 2013, אגדות לעולם לא מתות!
לא, אין סיבה טובה לכך.yossi כתב: אני לא יודע למה לאף קבוצה אין מחלקת סקאוט פעילה, אך כנראה שיש סיבה לכך.
כולנו בדימיון מעסיקים 3-4 אנשים שיושבים כל היום מול קלטות ונתונים ומנסים לחפש אקטיבית, כנראה שבעולם האמיתי העבודה מול סוכן היא פשוט קלה ורציונלית יותר.
מכבי ניסתה להיות קצת עצמאית בקיץ, כל אופציה שניסתה ברחה לה ובסוף נאלצה לחזור לאופציית עבר בלקמן. כנראה שזה לא כזה פשוט.
זו בדיוק אותה סיבה שבגללה עדיין עובדים כאן עם כרטיסי שחקן, שמים ילדים בליגות תחרותיות מגיל 10, מכשירים מאמנים בקורסים מחופפים, לא עובדים על יסודות בסיסיים בגיל צעיר ומפטרים 25 מאמנים בעונה ממוצעת- חובבנות ישראלית.
אף אחד לא ישכנע אותי שרק במדינה המיוחדת שלנו אי אפשר ליישם דברים שעובדים בכל אירופה.
- Sir Alex Ferguson
דודו דהאן פירסם היום שפגישה כזאת לא התקיימה.Tal_Hbs כתב:מה הטענות ?
יצאה הודעה שכבר אתמול ברק ואשתו היו אצל אלונה בשיחה פרידה, אתם אוכלים כל מה שהתקשורת אומרת, הרי הכל התחיל מזה שפצחקי החליט שהכל נגמר לא יפה
הזמינה אותו לבית גם אני הזמנתי את טראמפ
אתה שם לא שהויכוח הוא בין עובדות לבין שמועות, כשאנשים לוקחיפ את השומועות כעובדות כי זה נוח למחשבה שלהםSir Alex Ferguson כתב: אני שמעתי מכמה מקורבים דברים אחרים לגמרי על היחסים בין ברק לאלונה בשנתיים האחרונות ובמיוחד בתקופה האחרונה.
אני מציין שלביקורת בקיצוץ בקטע המקצועי אני מתחבר, אז אני לא ממש מבין מה הקשר ל-GPS.Sir Alex Ferguson כתב: שנים גם לא היו כאן צי'פים ואלף ואחד כלים טכנולוגיים שעכשיו יש, אז זה אומר שהם מיותרים? או שאולי בליגה שלנו עושים דברים שעושים במקומות אחרים באיחור רציני (הרבה גם בגלל שלמעט קבוצות יש תקציב להשקיע בדברים שבמקומות אחרים הם הבסיס של הבסיס).
סוף, סוף מישהו עם הבנת הנקרא, סחתיין.hb7 כתב:הזמינה אותו לבית גם אני הזמנתי את טראמפ
אתם.אוהדי בש? רק מחפשים את הרע, אם גם פה אין אנשים מחושבים לדון איתם אז אני מיואש מכדורגלdelta7 כתב: סוף, סוף מישהו עם הבנת הנקרא, סחתיין.
בוא נעשה הפרדה רגע בין התנהלות המועדונים בישראל לבין התנהלות של הגופים המדיניים שהם אכן מטומטמים לחלוטין.bs war כתב:
לא, אין סיבה טובה לכך.
זו בדיוק אותה סיבה שבגללה עדיין עובדים כאן עם כרטיסי שחקן, שמים ילדים בליגות תחרותיות מגיל 10, מכשירים מאמנים בקורסים מחופפים, לא עובדים על יסודות בסיסיים בגיל צעיר ומפטרים 25 מאמנים בעונה ממוצעת- חובבנות ישראלית.
אף אחד לא ישכנע אותי שרק במדינה המיוחדת שלנו אי אפשר ליישם דברים שעובדים בכל אירופה.
שואל באמת כדי לדעת, עד כמה מערך סקאוטינג זה דבר נפוץ אצל מועדונים עם תקציב של 10-15 מיליון יורו?
אני באמת לא יודע.
אם לא נדבר בסיסמאות וננתח את מצב השוק בפניו ניצבת קבוצה ישראלית, זה לא כל כך פשוט.
נתחיל במגבלת הזרים. מועדון ישראלי ממוצע לא מבצע העברה של יותר מ2-3 זרים בשנה. הכמות היא דרסטית נמוכה יותר ביחס לאירופה.
השוק המקומי?
קטן מאוד, כולם מכירים ואין כאן אבנים להפוך כדי לגלות אוצרות. סקאוטינג כלפי שחקנים צעירים בגילאי 14-17 נניח אני מפריד. מכבי פ"ת כנראה הכי טובים בארץ בתחום הזה.
אם ננתח את אופי ההעברות של מועדונים בישראל, כחלק מהאופי הכללי של הכדורגל כאן - רוצה כאן ועכשיו.
כמה זרים צעירים מ-23 יש ב-4 המובילות כאן?
אם אני לא טועה שלושה בלבד. גרסיה, מרין ופוקס. הראשון בא מתוך הליגה, השניים האחרים מועמדים להיפלט כבר בינואר הקרוב. 3 מתוך 24, אחד כבר בחוץ (פוקס) ומרין שלא רואה דשא.
אין פה באמת סבלנות להביא צעיר, להשביח ולבצע אקזיט. כל המודל הכלכלי כאן עקום מיסודו ולכן הכדורגל שלנו תלוי בפילנתרופים לחלוטין. גם מכבי ת"א שמושקע בה הרבה בצוותים ובמסביב, תעבור רגרסיה משמעותית אם גולדהאר סוגר את הברז.
מועדון ישראלי ילך על זר בשנות השיא שלו. וזה פרמטר חשוב. ניתוח של שחקן בסגנון שרי וז'סוואה הוא שונה בתכלית מניתוח של שחקן כמו מרין לצורך העניין. השניים הראשונים הם חבילה מוגמרת, לא צריך להיות מומחה גדול כדי לאפיין אותם באופן כללי ולהעריך את רמת המשחק. מישהו בן 21 שמשחק בליגה ברמה נמוכה יחסית שהיא לא אירופית זה כבר מקרה אחר לגמרי.
עניין הסוכנים הוא חזק ממה שאנחנו נוטים לחשוב. כשאני מסתכל על לודוגורץ בתור מודל נניח, כן יש להם כמה סקאוטים, אך גם הם לרוב את הinput יקבלו מסוכנים ולאו דווקא חיפוש יזום. צ'יבוטה ודן דוגמאות יפות.
דהאן מציע, הם שולחים נציגים ועוקבים. לסוכנים היום יש כוח ממשי, לעבוד בלעדיהם יכול מאוד להיות כמשהו לא מעשי או לחילופין אולי אפילו לא חכם, סוכן שאתה לא עושה איתו עסקים יכול גם לפגוע באינטרסים שלך בסופו של יום.
גם בלגיה, שהיא מודל נהדר לאיך ליגה מרימה את עצמה מעלה, אחד כמו דהאן מעורבב שם טוב טוב ובעל כוח שנראה לעיתים כלא הגיוני.
קבוצה ישראלית לרוב לא תלך להרפתאות. היא תבצע החתמה של 2-3 זרים בשנה קלנדרית, לרוב כשהם כבר עם רזומה בשאיפה לטוב, שזה אגב עוד פרמטר שמצמצם את השוק. חלוץ שעובר עונה טובה ויש לו קצת עבר מאחוריו, אפשר לשכוח שיגיע לישראל. אלא אם כן שולפים צ'ק שמן או שהוא מגיע מליגה נחותה.
השורה התחתונה שלי היא שמודל ההעברות של קבוצה ישראלית הוא בעייתי מאוד. אני לא חושב שלא צריך להיות כלום כמובן, אנליסט נניח זה משהו חובה גם כדי לנתח יריבות ואולי חשוב מכך - לנתח את עצמך.
אבל אני גם לא חושב שצריך משהו גדול מדי. צוות קטן, חכם ויעיל יכול להיות מספיק בהחלט. הרבה תלוי גם במאמן ובכל הליך העבודה של קבלת ההחלטות.
אצלנו נניח הנקודה הזו בעייתית לטעמי בהרבה מכן ביצעו סקאוטינג מספק או לא. מספיק רק לראות כמה שחקני אמצע העמסנו בשנתיים האחרונות, כשהאבסורד הגדול ביותר הוא שבמהלך כל השנתיים הללו אין לנו אף לא ציוות אחד שיכול באמת להרכיב משולש קישור (לא משנה אם 6 ושני 50\50 או שניים בקו ואחד מעל) נורמלי. 6 אמיתי אחד לא הוחתם. קשר 50\50 אחד שיודע להניע כדור מאחור לא הוחתם.
לא מזהה פה אף תהליך של אפיון של שחקן שחסר בקבוצה בשחקני הרכש שהגיעו. שזה לא קיים, סקאוטינג לא שווה כלום.
גם שחקנים טובים ילכו לאיבוד בהרכב לא מאוזן כפי שיש פה בשנתיים האחרונות. והיו פה שחקנים טובים ממה שראינו על הדשא.
- Sir Alex Ferguson
מדברים על 9 זרים בעונה הבאה, אבל גם עם 6 זרים, ברמה של הישראלים בליגה, פגעת בזרים עשית את ההבדל, אם אתה בני יהודה ונתניה זה אומר פלייאוף עליון ומאבק על הגביע, אם אתה חיפה השנה זה אומר להתקרב למכבי, וכיוצא בזה (בחדרה למשל הם כמעט לבדם בסיבוב אחד הכניסו אותה לפלייאוף העליון).
עוד אחד עם קשיים...Tal_Hbs כתב: אתם.אוהדי בש? רק מחפשים את הרע, אם גם פה אין אנשים מחושבים לדון איתם אז אני מיואש מכדורגל
איפה מצאת פה חיפוש של הרע?
אתה קראת בהודעה של אלונה כי היא נפגשה עם בכר ואישתו? כי אם כן תנסה לקרוא שוב.
היא כתבה בפירוש שהיא *הזמינה* אותם לארוחה. לא נכנס שהם נפגשו.delta7 כתב: עוד אחד עם קשיים...
אתה לא יודע לענות לעניין אז אתה רושם לי שאני עפ קשיים ? תשים לב למה אתה אומר, אתה לא יודע מה קורה בחיים של הצד השניdelta7 כתב: עוד אחד עם קשיים...
עצם העובדה שהיה צורך שדודו דאהן יפגש עם אלונה וגם לאחר מכן, לא היתה פגישה בין אלונה לברק, אומר הכל על היחסים העכורים ביניהם. אין צורך לייפות את המציאות ולא ברור איך זה לא מובן מאליו.
תקרא את התגובה של קרייזירד 7 מעליך.Tal_Hbs כתב: אתה לא יודע לענות לעניין אז אתה רושם לי שאני עפ קשיים ? תשים לב למה אתה אומר, אתה לא יודע מה קורה בחיים של הצד השני
אם נפגעת מעניין הקשיים אני מתנצל, העלית לי את הסעיף עם עניין ה"אתם אוהדי בש? רק מחפשים את הרע...".