מאמן של שחקנים ולא של קבוצה

כל מה שקשור להפועל באר-שבע - "גאוות הנגב"
סמל אישי של משתמש
Sir Alex Ferguson
Title: אליניב ברדה

מאמן של שחקנים ולא של קבוצה

שליחה על ידי Sir Alex Ferguson »

יסלחו לי חברי, אבל להפסד מול מכבי ת"א יש אשם אחד ושמו הוא גיא עזורי.
התקציב העצום שקיבל, היד החופשית להביא 16 שחקנים מכל רחבי הגלובוס, השקט מהקהל שאפילו אתמול המשיך לעודד במקום לקלל, כל אלה חושפים את העובדה שגיא עזורי לא מתאים להפועל באר שבע.
אבל הסיבה העיקרית שבגללה גיא עזורי צריך ללכת הביתה היא שמדובר במאמן של שחקנים ולא במאמן של קבוצה.
גיא עזורי דואג יותר לשחקני הרכש שהביא מאשר לטובת הפועל באר שבע.
יוסי אופיר ואייל שן לא פוגעים כל השנה ועדיין המחשבה על הוצאתם מההרכב, אפילו למחזור אחד כדי ליצור שינוי, לא עלתה בדעתו של עזורי.
דוד רביבו הולך על המגרש, ועדיין הסיכוי שהוא יצא בחילוף או יורד למשחק אחד לספסל לעשות חושבים הוא אפסי. בטח אחרי שכאשר חתם בקבוצה הוא נתן אוליטימטום שאם רוצים אותו צריכים להחתים גם את חברו יוסי אופיר. בטח ובטח כאשר בפעם היחידה שהוא יצא בחילוף הוא רתח מזעם והזהיר את עזורי לא לחזור על זה שוב.
השחקנים היחידים שנפגעים מעזורי הם אלה שהיו כאן שנה שעברה, ראו ערך אוהד קדוסי.

הפוליטיקה של גיא עזורי, המקומות השמורים בהרכב לשחקני הרכש כאילו מדובר בבית כנסת בימי החגים, הם גם אלה שיגרמו לכך שהפועל באר שבע לא תוציא מהעונה הזאת כלום.
לא שחקן צעיר שיפרוץ החוצה כי המקומות שמורים, לא אחדות שכן כאשר שחקן יודע שלא משנה כמה הוא יהיה טוב באימונים הוא לא יפתח כי המקום שמור נוצר תסכול (ראו ערך קדוסי), והכי חמור שום חיבור עם הקהל שרואה מולו שבוע אחרי שבוע את הקבוצה מובסת עם שחקנים לא מחויבים.

הפיתרון הוא פיטורי עזורי. יש מספיק מאמנים בשוק (רוני לוי, ובמיוחד דרור קשטן) שאולי יעלו לא מעט כסף, אבל יחסכו לאלונה הרבה מאוד כסף בעתיד ובעיקר יצילו לנו את העונה הנוכחית.
חיים לוי, 1978 - 2013, אגדות לעולם לא מתות!

סמל אישי של משתמש
dudi2002

Re: מאמן של שחקנים ולא של קבוצה

שליחה על ידי dudi2002 »

משה אוחיון כתב:יסלחו לי חברי, אבל להפסד מול מכבי ת"א יש אשם אחד ושמו הוא גיא עזורי.
התקציב העצום שקיבל, היד החופשית להביא 16 שחקנים מכל רחבי הגלובוס, השקט מהקהל שאפילו אתמול המשיך לעודד במקום לקלל, כל אלה חושפים את העובדה שגיא עזורי לא מתאים להפועל באר שבע.
אבל הסיבה העיקרית שבגללה גיא עזורי צריך ללכת הביתה היא שמדובר במאמן של שחקנים ולא במאמן של קבוצה.
יוסי אופיר ואייל שן לא פוגעים כל השנה ועדיין המחשבה על הוצאתם מההרכב, אפילו למחזור אחד כדי ליצור שינוי, לא עלתה בדעתו של עזורי.
דוד רביבו הולך על המגרש, ועדיין הסיכוי שהוא יצא בחילוף או יורד למשחק אחד לספסל לעשות חושבים הוא אפסי. בטח אחרי שכאשר חתם בקבוצה הוא נתן אוליטימטום שאם רוצים אותו צריכים להחתים גם את חברו יוסי אופיר. בטח ובטח כאשר בפעם היחידה שהוא יצא בחילוף הוא רתח מזעם והזהיר את עזורי לא לחזור על זה שוב.

הפוליטיקה של גיא עזורי, המקומות השמורים בהרכב לשחקני הרכש כאילו מדובר בבית כנסת בימי החגים, הם גם אלה שיגרמו לכך שהפועל באר שבע לא תוציא מהעונה הזאת כלום.
לא שחקן צעיר שיפרוץ החוצה כי המקומות שמורים, לא אחדות שכן כאשר שחקן יודע שלא משנה כמה הוא יהיה טוב באימונים הוא לא יפתח כי המקום שמור נוצר תסכול (ראו ערך קדוסי), והכי חמור שום חיבור עם הקהל שרואה מולו שבוע אחרי שבוע את הקבוצה מובסת עם שחקנים לא מחויבים.

הפיתרון הוא פיטורי עזורי. יש מספיק מאמנים בשוק (רוני לוי, ובמיוחד דרור קשטן) שאולי יעלו לא מעט כסף, אבל יחסכו לאלונה הרבה מאוד כסף בעתיד ובעיקר יצילו לנו את העונה הנוכחית.
כמה דברים:

1. נתחיל מהסוף - "...ובעיקר יצילו לנו את העונה הנוכחית" - אל תדאג, משה. גם ללא רוני לוי או דרור קשטן, בליגה שיש בה את עכו, רעננה והפועל פ"ת - אתה יכול לסמוך על העובדה שגם אם תישאר עם עזורי אתה לא תרד ליגה או תיאבק בתחתית.

2. נכון לעכשיו אנחנו קבוצת אמצע טבלה לגיטימית. המקום העכשווי בצמרת די משקר/בלופי, ולראיה המשחק המביש אתמול.
קל ליפול על ההגנה שספגה 20 שערים (!!!!) אבל עד כמה שזכור לי גם החלק ההתקפי לא היה אתמול במיטבו כמו שאומר "גורם בהפועל באר שבע" כאן - https://www.sport5.co.il/articles.aspx? ... 88&lang=HE" onclick="window.open(this.href);return false;

3. הפתרון הוא לא פיטורי עזורי מהסיבה הפשוטה שאם נפטר אותו ונביא את מרצ'לו ליפי - גם הוא ידרוש "זמן", "סבלנות" ועוד...
עזורי נכשל בזרים ובבניית הקבוצה ובזה אין ספק אבל החלפתו עכשיו, לקראת סיום הסיבוב הראשון רק יחמיר את מצב הקבוצה: "ויקם מלך חדש על מצרים אשר לא ידע את יוסף", מכיר? יבוא רוני לוי/דרור קשטן/אלקים יודע אשר לא יודע הפועל באר שבע מהי ויהרוס יותר מאשר יבנה.

המצב לא טוב אבל מכאן הוא יכול רק להשתפר. :roll:

סמל אישי של משתמש
הראל
Title: אין

שליחה על ידי הראל »

דודי, תוציא את עכו מקבוצות התחתית.

אומנם היא לא עושה נצחונות וכאלה אבל עדיין היא נראית יותר טוב מאיתנו מול הגדולות (תיקו בטדי [שם אנחנו נפסיד אם נמשיך לשחק ככה],הפסד בדקה ה90 לאלופת,תיקו עם מכבי ת"א העלובה שנתנה לנו פה 3 חתיכות).
תמונה

סמל אישי של משתמש
bs war

שליחה על ידי bs war »

משה אוחיון כתב:יסלחו לי חברי, אבל להפסד מול מכבי ת"א יש אשם אחד ושמו הוא גיא עזורי.

מסכים בכל מילה ומילה.
"ויקם מלך חדש על מצרים אשר לא ידע את יוסף", מכיר?
מכיר.
במצב שלנו לא יזיק אם המלך לא יכיר את יוסף. חוץ מזה, עזורי הכיר את הסגל של שנה שעברה? לא נראה לי. אם הוא היה מכיר אותו הוא לא היה משחרר שחקנים מצטיינים כמו כבדה ואופיר חיים (שבקלות יכול להחליף את פדידה בעמדת החלוץ הרביעי), ונותן מקום בהרכב לשחקנים כמו קדוסי ואוקוגו.

סמל אישי של משתמש
דורון כהן

שליחה על ידי דורון כהן »

אם אני מסכים איתך בנושא מסויים זה באמת אומר משהו על מצבו של המאמן.
גם אני חושב שצריך לפטר את השלומיאל הזה אבל בהסתייגות קלה- להחתים מאמן שיש לו רזומה, מאמן שחושבים עליו גם מעבר לעונה הנוכחית, מאמן ששחקנים ירוצו לבאר שבע בשביל לשחק עבורו. בעונה הנוכחית מאמן חדש לא יכול לעשות "קסמים" , הרי אלונה לא תשפוך עוד דלי של כסף כדי להביא עוד 4 מחוסרי עבודה מארגנטינה שנקראים "זרים" , אולי זרים לכדורגל.....
אבל אם יבוא מאמן בדיעה שהוא נשאר כאן לתקופה ארוכה (למרות שבכדורגל הכל נזיל) אז שווה להחתים מישהו כזה כבר עכשיו (רוני לוי , קשטן) , להחליף את עזורי בליצן אחר (ניצן שירזי) לא יתרום הרבה, הרי לרדת ליגה לא נרד העונה אפילו אם נפסיד את כל המשחקים, אליפות לא ניקח זה ברור, אז מה שנשאר אולי זה לקדם צעירים ,להנות מכדורגל, לבנות לשנה הבאה שלד בריא.
אני מקווה שהמאמן הבא יביא זרים נורמליים, לא זכור לי עונה כמו זאת הנוכחית שמתוך 8 זרים לא פגענו אפילו באחד....אז שחקנים כמו ג'ובאני רוסו או חלילוביץ זה מדע בדיוני, אבל להביא שחקן כמו וויציביץ מהפועל תל אביב זה כן אפשרי לדעתי, כאן נמדדת גדולתו של איש מקצוע מיומן.
בקשר לדוד רביבו כדאי שהוא יתאפס על עצמו במהרה, הושקע יותר מדי כסף בהבאתו, אז מילא הוא לא משדרג את הקבוצה מקצועית זה ניחא, אבל ההתנהגות שלו עד עכשיו זה שערוריה.
אם הוא לא רוצה שאני ישפד אותו ואת כל האשדודים שבאים איתו שיתחיל לספק קבלות.
אחרת אחרי המאמן הבא בתור שעף מכאן כמו טיל זה הצמד רביבו את יוסי אופיר.

סמל אישי של משתמש
Omer6
Title: משוגע אדום

שליחה על ידי Omer6 »

אני עדיין לא חושב שהפסד לקבוצה טובה ממך מעיד על כישלון טוטאלי של המאמן.
במיוחד ביום חלש של השחקנים עצמם כמו אתמול..

לדעתי עזורי בינתיים עושה עבודה די טובה במועדון, ברור שיש דברים לשיפור, כמו אצל כל אחד,
אבל בסה"כ אני לא חושב שמישהו ציפה שנהיה עכשיו במקום הראשון בליגה.
אם היו אומרים לי אחרי שעברת את המשחקים מול בית"ר, מ.חיפה, ושתי הת"א
ועוד 6 משחקים אחרים, בינהם אשדוד ונתניה ותהיה במקום ה6, הייתי חותם.

המצב לא כ"כ נורא כמו שאתם מתראים.
קורה שלא הולך.. קורה שלא מצליח.
עכשיו לשבור את כל הכלים ולהפיל הכל על המאמן זה הכי קל..
אבל צריך להבין שאם בן אדם ריאלי מסתכל מהצד על העונה שלנו עד עכשיו..
זאת העונה שהוא ציפה לה.
הפסדים לקבוצות טובות מאיתנו, ניצחונות על העולות החדשות החלשות,
ניצחון על אחת מהגדולות ועוד מספר נקודות עם קבוצות ברמתנו..
עד שעזורי לא יוכיח לי שהוא נכשל, מבחינתי הוא נשאר על הקווים
הפועל באר שבע ♥

סמל אישי של משתמש
bs war

שליחה על ידי bs war »

Omer6 כתב:אני עדיין לא חושב שהפסד לקבוצה טובה ממך
??????????

סמל אישי של משתמש
אימפריה באדום
Title: crazyred

שליחה על ידי אימפריה באדום »

עזורי שיתפטר שיעשה טובה לכולנו , הרי כולם רואים שאנחנו חייבים בלמים ובמקום זה הוא רוצה עוד את יבוריאן (ע"פ הטופיק שנפתח על זה )
בקיצור מאמן מטומטם שיתפטר ! :בוער מעצבים:

סמל אישי של משתמש
yedidel
Title: קרייזי-רד

שליחה על ידי yedidel »

לא חושב שיש יתרון בפיטורים.

כן חושב שיש לשקול מודל של דמות מקצועית ברמה גבוהה כמנג'ר/מנהל טכני, אחד שיישאר פה שנים בלי קשר לתוצאות, בכל מה שקשור בבחירת שחקנים, אבל רק מודל שיוגדר בצורה ברורה ולא יהווה איום על מאמנים שיהיו פה.

סמל אישי של משתמש
Sir Alex Ferguson

1. לא אוהב את מה שבעני נחשב כתבוסתנות באמירה אין מה לפטר כי במילא לא נרד וכי במילא אין מאמנים בשוק.
לא רק שאני חושב שכן יש מאמנים בשוק ושאם אלונה תפתח את הכיס ותביא לכאן את קשטן לכמה שנים אנחנו נוכל להפוך לקבוצה גדולה, אלא שלדעתי יש לנו הרבה מה להפסיד השנה.
אנחנו נפסיד את השחקנים הצעירים שלא יקבלו צאנס. אנחנו נמתג עצמנו כקבוצה קטנה שכן אם אנחנו מובסים בקלות רבה כל כך בבית אני לא רוצה לחשוב מה יקרה מול מכבי חיפה למשל בקריית אליעזר, ובעיקר אנחנו נפסיד שנה בליגת העל.

2. הרעיון של יועץ מקצועי שיתן עצות לאלונה הוא מצרך שהוא בגדר חובה. עם כל האהבה לאלונה היא לא מבינה בכדורגל. העולם הזה זר לה והיא חייבת לידה מישהו כמו שפיגל שיכוון, שייעץ ושיעזור לה.

3. בלי שום קשר, אם אני גיא עזורי ויש לי מעט יושר פנימי, אחרי כל התנאים שקיבלתי, ואחרי שהושפלתי 4 פעמים השנה, 3 מהם בבית, אני לבד מניח את המפתחות.

סמל אישי של משתמש
bs war

שליחה על ידי bs war »

משה אוחיון כתב:1. לא אוהב את מה שבעני נחשב כתבוסתנות באמירה אין מה לפטר כי במילא לא נרד וכי במילא אין מאמנים בשוק.
לא רק שאני חושב שכן יש מאמנים בשוק ושאם אלונה תפתח את הכיס ותביא לכאן את קשטן לכמה שנים אנחנו נוכל להפוך לקבוצה גדולה, אלא שלדעתי יש לנו הרבה מה להפסיד השנה.
אנחנו נפסיד את השחקנים הצעירים שלא יקבלו צאנס. אנחנו נמתג עצמנו כקבוצה קטנה שכן אם אנחנו מובסים בקלות רבה כל כך בבית אני לא רוצה לחשוב מה יקרה מול מכבי חיפה למשל בקריית אליעזר, ובעיקר אנחנו נפסיד שנה בליגת העל.

2. הרעיון של יועץ מקצועי שיתן עצות לאלונה הוא מצרך שהוא בגדר חובה. עם כל האהבה לאלונה היא לא מבינה בכדורגל. העולם הזה זר לה והיא חייבת לידה מישהו כמו שפיגל שיכוון, שייעץ ושיעזור לה.

3. בלי שום קשר, אם אני גיא עזורי ויש לי מעט יושר פנימי, אחרי כל התנאים שקיבלתי, ואחרי שהושפלתי 4 פעמים השנה, 3 מהם בבית, אני לבד מניח את המפתחות.
1. צודק.

2. בעיקרון אתה צודק, אבל היא כבר ניסתה את זה עם ויקו חדד וזה לא הלך. אני חושב שאם כבר מביאים יועץ מקצועי כדאי שהוא יהיה מקומי, למרות שכמעט ואין כאלה באיזור שמספיק מתאימים לתפקיד (אולי אלימלך?).

3. אחד המשפטים שאני זוכר מגיא לוי: "להתפטר זה לא לקחת אחריות, זה לברוח מאחריות".

סמל אישי של משתמש
Sir Alex Ferguson

bs war כתב:
1. צודק.

2. בעיקרון אתה צודק, אבל היא כבר ניסתה את זה עם ויקו חדד וזה לא הלך. אני חושב שאם כבר מביאים יועץ מקצועי כדאי שהוא יהיה מקומי, למרות שכמעט ואין כאלה באיזור שמספיק מתאימים לתפקיד (אולי אלימלך?).

3. אחד המשפטים שאני זוכר מגיא לוי: "להתפטר זה לא לקחת אחריות, זה לברוח מאחריות".
חושב שאם כל הכבוד לויוקו חדד, אי אפשר לערוך השוואה בינו לבין שפיגל מבחינת הבנת כדורגל.

נחמד מאוד מצד מאמן שחטף אש והיה קרוב לפיטורים (גיא לוי) להגיד את המשפט הזה.
אני חושב שלפעמים, וזה נוגע לכל דבר בחיים, נכשלים. וברגעים האלה צריכים להיות עם היושר הפנימי כדי לקום וללכת.

סמל אישי של משתמש
דורון כהן

שליחה על ידי דורון כהן »

מי שמצפה שגיא עזורי יתפטר מיוזמתו חי בסרט.
קודם כל הלוואי שזה יקרה, אבל כמה אנשים אתם מכירים שיוותרו על משכורת של שנה שלמה
בלי לקבל תמורה??? אז יש כמה צדיקים בסדום, אבל רוב המאמנים עד שלא ממררים להם את החיים ובסוף נותנים להם שפיץ בתחת לא זזים מילימטר מהכיסא, תראו את ערן קוליק לדוגמא בסכנין.
ממחזור למחזור הקרע בין גיא עזורי לקהל רק מעמיק, אני לא רואה איך מתפתחת אהבה בין 2 הצדדים,אני גם יודע שאלונה לא ממהרת לפטר אותו בשביל לא להיכנע לדרישת הקהל.
לכן המצב כרגע מאוד מסובך, עד שאחד הצדדים לא ימצמץ אנחנו נמשיך להיראות כפי שנראינו אתמול.

סמל אישי של משתמש
nitsande

שליחה על ידי nitsande »

משה אוחיון כתב:1. לא אוהב את מה שבעני נחשב כתבוסתנות באמירה אין מה לפטר כי במילא לא נרד וכי במילא אין מאמנים בשוק.

1.משה תבין כבר תבוסתנות תהיה לפטר את עזורי, תבוסתנות היא עצם ניסיון חיזוי העתיד הזה.
נכון לעכשיו ב"ש נמצאת בערך במקום שבו הציפייה שהיא תסיים את העונה אז איפה הכישלון הגדול? שהפסדת לשלושת הקבוצות שעל הנייר הן הכי חזקות בליגה?
את הסוף של העונה לא חוזים, נותנים לעזורי לסיים אותה בשקט ואז מגלים אותו.
ואת קשטן אתה רוצה? חחחחח הוא לא יחזיק כאן שבועיים.

2. יש לה יועץ, על הכישורים והיכולת שלו אפשר להתווכח אבל יש לה יועץ.

3. על מה אתה מדבר?????????????????????!!!!!!!!!! למה אתה חושב שכולם אימפולסיביים כמוך? אם זה ככה אז אחרי הניצחון על ביתר הוא היה צריך לקבל הארכת חוזה לא?
צא מהסרט, הפועל ת"א ומכבי חיפה מפרקות כל מה שזז בליגה הזאת, אין לך מה לצפות ליותר מדי מהמשקים מולן.
מכבי ת"א תפסה את היום הטוב ביותר שלה העונהבעוד שב"ש תפסה את היום הגרוע ביותר, קורה!!!!!!!!!
רק אהבה תנצח...

סמל אישי של משתמש
Sir Alex Ferguson

nitsande כתב: 1.משה תבין כבר תבוסתנות תהיה לפטר את עזורי, תבוסתנות היא עצם ניסיון חיזוי העתיד הזה.
נכון לעכשיו ב"ש נמצאת בערך במקום שבו הציפייה שהיא תסיים את העונה אז איפה הכישלון הגדול? שהפסדת לשלושת הקבוצות שעל הנייר הן הכי חזקות בליגה?
את הסוף של העונה לא חוזים, נותנים לעזורי לסיים אותה בשקט ואז מגלים אותו.
ואת קשטן אתה רוצה? חחחחח הוא לא יחזיק כאן שבועיים.

2. יש לה יועץ, על הכישורים והיכולת שלו אפשר להתווכח אבל יש לה יועץ.

3. על מה אתה מדבר?????????????????????!!!!!!!!!! למה אתה חושב שכולם אימפולסיביים כמוך? אם זה ככה אז אחרי הניצחון על ביתר הוא היה צריך לקבל הארכת חוזה לא?
צא מהסרט, הפועל ת"א ומכבי חיפה מפרקות כל מה שזז בליגה הזאת, אין לך מה לצפות ליותר מדי מהמשקים מולן.
מכבי ת"א תפסה את היום הטוב ביותר שלה העונהבעוד שב"ש תפסה את היום הגרוע ביותר, קורה!!!!!!!!!
1. לא חושב שגישה מקצוענית היא תבוסתנית.
אני חושב שאתה מסתכל יותר מידי על התוצאות הסופיות ולא על הדרך. בלי עזרת השופט (בית"ר י"ם) והרבה מזל (אשדוד) אנחנו היום עם 4 נקודות פחות, כלומר רק נקודה מהקו האדום. מה שהיה גורם לך לשנות את כל נקודת המבט שלך.

2. תזכיר לי מי היועץ המקצועי לקבוצה הבוגרת?

3. ניצן - 3 תבוסות בבית מול מכבי חיפה, הפועל ת"א ומכבי ת"א. תבוסות שיצאנו מהם עם ספיגה מינמילית (מדהים לכתוב את זה) ונכנענו בהם ללא מאבק (אולי יותר מכעיס).
מה בנוגע לתבוסה מול מכבי פתח תקווה בחוץ? מה בנוגע למחצית השנייה מול בית"ר שכמעט איבדנו בה יתרון של 3-0?
4 תבוסות ב10 מחזורים כשלמעט המשחק מול אחי נצרת בחוץ בשום משחק לא היינו עדיפים על היריבה לאורך כל המשחק.

4. לפעמים צריך להודות שיש מאמן שהוא פשוט לא מספיק טוב.
עזוב רגע את הגישה לא לפטר מאמן עד סוף השנה בשביל הקונספט של לא לפטר.
עזוב אותך רגע את הגישה של את התבוסות קיבלנו מהגדולות (שזה עובדתית לא נכון כי מכבי פתח תקווה החלשה פירקה אותנו).
אני רוצה שתגיד לי מה יתן לנו שגיא עזורי יסיים את העונה?
אני רוצה שתגיד לי שאם השבת היינו צריכים לשחק בקריית אליעזר מול מכבי חיפה ולא מול סכניין לא היית רועד מפחד מהאפשרות לקבל תבוסה ששנים לא ראינו כאן?

גיא עזורי לא מספיק טוב, הוא נכשל, והוא צריך ללכת הביתה.
איך אבי נימני אמר אתמול, לפעמים כדורגל הוא הדבר הכי פשוט בעולם. עזוב אותך עכשיו עם תיאוריות ולהתחיל לדבר על מה שמסביב, בשורה התחתונה הוא פשוט לא מספיק טוב ולכן הוא צריך ללכת.

שלח תגובה