nir767676 כתב: ↑14 אוגוסט 2020, 12:38
הסכם היסטורי וחשוב. הסכם של אינטרסים משותפים (שגם הופך אותו לאמיתי וחזק) המבוסס על החוזקות היחסיות של כל אחד מהצדדים.
מה שחשוב לשים אליו לב זה שבעצם הנדוניה שאנחנו מביאים להסכם היא היכולות הטכנולוגיות והפיתוחים הנהדרים שלנו בכל התחומים: הנדסה, כימיה, ביולוגיה, פיזיקה ועוד.
כל זה התאפשר בזכות המעבר משלטון המערך לשלטון הליכוד, והתמורות הכלכליות שנבעו מכך אשר הרחיקו את ישראל מהבינוניות הכרוכה בשלטון סוציאליסטי שאינו מאפשר יזמות, אינו מאפשר פיתוחים עסקיים, ואינו מאפשר צמיחה כלכלית.
כל מה שנותר הוא לחשוב כמה טוב היה יכול להיות פה אם הייתה מפלגה קפיטליסטים אמיתית במדינת ישראל ולא פופוליסטית לצערי כמו הליכוד.
אם לא היו במדינה כ"כ הרבה שאריות של קומוניזם היינו יכולים להיות מדינה מפלצת שכל העולם עומד בתור לכונן איתה יחסית.
בינתיים יש לנו סתום אחד מכחול לבן שמשלם כסף למגדלי עופות כדי שלא יגדלו עופות ואז מציע פיקוח מחירים כשמסתמן שיהיה חוסר.
אני מקווה שזה נכתב בהומור.
ההסכם הושג בגלל פיתוחים טכנולוגיים, ולא בגלל שאירן מאיימת על האמירויות? איזה פיתוחים אתה יכול לתת להם שכסף הנפט שלכם לא יכול לקנות בכל מקום אחר?
והמדיניות הכלכלית המופלאה בעקבות המהפך של הליכוד זה אחד הגדולים. כי אני זוכר 400% אינפלציה, וממשלת אחדות בראשות פרס שיחד עם מודעי הציגה תוכנית כלכלית מקיפה שהוציאה אותנו מהבוץ הזה.
גם לאחר מכן בתקופת רבין, חלה דווקא עלייה בצמיחה, ולא זכור לי יותר מדי קומוניזם גם אצל ברק ואולמרט, כי את הכלכלה בישראל מקדמים האזרחים, בנק ישראל ופקידי האוצר, בדרך כלל לא בזכות הפוליטיקאים אלא למרות הפוליטיקאים.
והקשר בין הליכוד להישגים טכנולוגיים הוא כל כל מופרך שאני לא יודע אפילו מאיפה להתחיל. קצת דומה לקשר בין הליכוד לזכיות של ישראל באירוויזיון.