אוהד בגולה כתב: ↑19 אפריל 2026, 09:25ברור שאי אפשר להשוות את מככבי של היום למכבי של 2016.
נו אז מה? ואפשר להשוות את הסגל של היום לסגל שלנו ב-2016? יש בסגל שחקן כמו וואקמה? ברדה? מליקסון? בוזגלו? היחידים שמשתלבים בהרכב שם הם קינגס ו-ונטורה (שמתחרה ראש בראש עם אוגו) ואולי אליאסי אבל לא בטוח. גורש היה יציב מאד. כל השאר - היו יותר טובים ממה שיש היום (בלי לזלזל באף אחד). אז כל הכבוד לקוז'וך על מה שהוא עושה פה עם הסגל של היום, ולא עם הסגל שהיה לבכר (ואני מת מת על בכר הוא מאמן אדיר).
בקיצור - להאריך חוזר ומהר, אלונה. די עם המשחקים. מאמן רץ לדאבל - תני שקט ותחתימי כבר, שווה כל שקל.
התגובה שלי נבעה מהניסיון החוזר של אנשים כאן לטעון שעבודת האימון של קוזוך טובה משל בכר, שלקח כאן שלוש אליפויות שלפחות שתיים מהם מול מכבי תל אביב סופר איכותית וגם עשה כאן שני קמפיינים קסומים באירופה.
לנצח את אינטר פעמיים, להדיח את סאות'המפטון מהפריימר לייג עם שתי תוצאות תיקו כולל אחת במשחק המכריע בחוץ, להדיח את אולמפיאקוס אחרי רצף של אליפויות וסגל נוצץ, זה פחות נוצץ מאשר לפרק את הפועל פתח תקווה של עומר פרץ בבית, נו באמת.
וכן חשוב לציין שהסגל היה יותר איכותי אבל גם היריבה לתואר בשתי האליפויות הראשונות יותר איכותית. לא לדבר על היריבות באירופה. זה משהו שצריך לקחת בחשבון בתמונה הכוללת אחרת מקבלים הודעה כמו זאת שלמטה שמתייחסת רק לסגל שהיה לנו בזמנו, ומנתקת אותו מהיריבה שהתמודדה איתנו על האליפות עם סגל איכותי ובלתי נגמר, מהתמודדות המנטלית עם הלחץ לקחת אליפות אחרי 40 שנה בלי אליפות מול מכבי תל אביב עם זהבי בעונת 35 שערים, עם ההתמודדות באליפות השנייה עם משחקים באירופה עד ינואר ועומס גדול ועם עבודת אימון טובה גם באירופה משהו שקוזוך עד עכשיו נכשל בו כולל מול כל מיני קבוצות נגרים מצ'כיה ובולגריה.
oranu כתב: ↑19 אפריל 2026, 02:05+100
עבודת האימון הכי טובה שאני זוכר בהפועל באר שבע, גם יותר מבכר .
כמובן שלא משווה בתוצאות אבל בשקלול הסגל והשחקנים והתקציבים והסיטואציה שכל אחד מהם עמד בה הוא הטוב ביותר.
למי ששכח קוזוך הגיע לפה אחרי פיטורים של ברדה כשכל הקהל רותח ורק מחכה לנפילה שלו בסיטואציה כמעט בלתי אפשרית מבחינתו, בכר הגיע לעונה ראשונה בטרנר עם רעב בקהל שלא היה כמותו מעולם עם ברדה, מליקסון, טוני, בוזגלו, אוגו, הובאן, שהר בסגל.