אלונה

כל מה שקשור להפועל באר-שבע - "גאוות הנגב"
סמל אישי של משתמש
ז'וזְוואֵה פֵּסקיירה
Title: תומאס פאוקינג שלבי

Re: אלונה

שליחה על ידי ז'וזְוואֵה פֵּסקיירה »

red ultras כתב:
30 אפריל 2026, 19:01
אתה מדבר על יציבות של ברדה? אז בוא תעשה בדיקה ותראה שהסיום שלו כאן כלל הפסד 3-0 למכבי ת״א, אחר כך הפסד 4-1 בבית למכבי חיפה, אחר כך הפסד 4-1 בחוץ לסכנין ולקינוח הפסד 1-0 בגמר גביע המדינה לפ״ת של קוזוך.

את העונה הוא התחיל עם הפסד משפיל 6-1 בטרנר ממכבי ת״א. הדחה מול לבסקי סופיה בדקה ה90, הפסד 4-1 למכבי נתניה בגביע הטוטו, ואז פתח את הליגה עם 2 ניצחונות ב-8 המחזורים הראשונים. הקבוצה של ברדה ממש לא הייתה יציבה ומלבד רצף ארוך של 9 נצחונות רצופים (שנעצר שוב, אצל קוזוך עם תיקו ביתי מול מכבי פ״ת) העונה שלו ממש לא הייתה יציבה. כשמסתכלים על החסרונות של קוזוך ומשווים למה שהיה לפני כדאי ללכת ולבדוק ולא להסתמך רק על הזיכרון - כי הזיכרון נוטה להיות קצר. בטח כשמדובר בדמות אהודה כמו אליה.

לא דיברתי על העונה האחרונה שהייתה רעה, אפילו רעה מאוד.
וגם הסכמתי איתך שבתקופת ברדה המאבק על האליפות היה מדומה.
אני כן חושב שיש פערים גדולים בין הסגל של ברדה לסגל של קוזוך וגם יש פערים גדולים בין בית"ר שמתמודדת איתנו על האליפות למכבי חיפה של בכר, ולכן בעייתי מבחינתי ההשוואה בין התקופות.

Itay כתב:
30 אפריל 2026, 21:18
כן כן אין ספק שאלישע ששם גול ויורד לבונקר היה עושה פה מה שבכר עשה אילו היה לו את אותו סגל, הוא גם היה מנצח בסן סירו עם טאהה ובן ביטון מול איקרדי.

כל מאמן שיהיה להפועל ב״ש צריך להיות אחד כזה שיש לו יכולות אימון ברמה גבוהה כדי לצמצם פערי איכות ותקציב שתמיד יהיו מול המכביות, בכר בזמנו עשה את זה ורן בעיניי עושה את זה בצורה אפילו יותר גדולה.
ההבדל הוא שלראשון היו מפלצות כמו וואקמה,מליקסון וויטור בפריים ולשני יש במאני טיים את גאנח ואחמד.

כבר די ברור שאלונה החליטה שהישארות של רן תלויה בצלחת וזה מבאס, עם כל חסרונותיו מדובר באיש מקצוע מהחריפים שיש לנו להציע, חבל ממש שהוא לא עוזר לעצמו עם טיפת גמישות מחשבתית.

איינבינדר אמר נכון בפודקאסט שרן זה המאמן עם הוויז׳ן והכדורגל שכל אוהד היה רוצה בקבוצה שלו אבל הטוטאליות שלו לדרך שלו הפכה אותו למאמן שפשוט אין לו תחת ועם הכי מעט יכולת להשיג נקודות בימים שלא הולך.
ביום שהוא ידע מעט לצאת מהשבלונה הוא יכול להתפתח בקלות למימדים של בכר.

מי טען שאלישע היה מצליח כמו בכר?
אני מהראשונים בזמנו שתמכתי במינוי של בכר בזמן שהרוב הרימו גבה.
הטענה היא פשוטה, בקיץ שבכר הגיע אף אחד לא חלם שבסיום העונה נדבר על הסגל שנבנה אז כסגל מפלצתי. נתתי דוגמאות לשחקנים שהיו פחות מוכרים או עדין לא פרצו או עברו איזה התפתחות או מסלול דרך תחת בכר או איזה שינוי טקטי (המעבר מאוגו והובאן לבד באמצע לשלושה ביחד עם ראדי לדוגמא היה שינוי טקטי מבריק כמו גם ההסטה של אוגו שלפני זה שיחק 50/50 לתפקיד ה"6").

yossi כתב:
30 אפריל 2026, 20:13
למעט טוני שהוא מפלצת כדורגל ובעיניי ראו את זה כבר ברעננה (מוזמן לחפש תגובות שלי מאז), אין לי שום ספק שתחת אלישע הקישור של ראדי, אוגו והובאן לא היה עושה חצי ממה שהם עשו אצל בכר.
2 מה3 היו אצל אלישע והיו נראים כמו עוד שחקני ליגה טובים ותו לא. זה עובדתית.
שלא לדבר על כך שאני בספק שאלישע היה מחפש לשחק בצורה הזו בכלל.
בדיוק כמו שברדה לא היה מביא את מי שרן הביא, כי הוא נעול על צורת משחק מסוימת וגם בהפועל בונה על קישור של נגרים. זה הפילוסופיה של האיש.

בכר גרם להרבה שחקנים להביא לידי ביטוי את היכולות שלהם. זה הסבל של מאמן, כשהוא יגרום לשחקנים לממש את עצמם ולהביא את הטופ שלהם, יגידו שהוא כלום ועם סגל כזה לוקחים אליפות בטלפון.
כשהם ייראו רע כי הוא לא יודע להוציא מחלקים טובים שלם איכותי, אז האשמה היא רק עליו.
כשיש התאמה בין מה שמאמן יודע לעשות לחומר, אפשר להגיע רחוק. כשאין התאמה, אז קריסה מגיעה, ראה בכר בחיפה.

הסגל הנוכחי הוא מוכשר הרבה הרבה פחות מהסגל שהיה לבכר.
ראדי היה שחקן מאוד משמעותי במכבי, בוזגלו כבר היה טופ שחקנים בארץ, מליקסון היה טופ שחקנים בארץ, ברדה זה ברדה, סוארז היה בלם טופ בארץ, צדק היה מהבלמים הישראלים הטובים בארץ.

אליאל פרץ, בלוריאן, מזרחי, דן ביטון לא קרובים אפילו למעמד שהיו הישראלים המובילים בתקופת בכר. מביך אפילו לעשות השוואה.
דן ביטון שהוא הכי בולט פה, היה שחקן קצה רוטציה במכבי שלא מסוגל לחבר חודש טוב. היום הוא מוזכר כשחקן גדול גם בזכות העבודה שלו עצמו וגם בזכות רן. איפה זה ואיפה בוזגלו, מליקסון, ברדה או ראדי מבחינת הוכחות על המגרש.
אתה חושב שהסגל הזה שווה אליפות רק בגלל מה שרן עשה ממנו. אף מאמן ישראלי אחר לא היה עושה מהשחקנים האלה קבוצה שאתה תטען שצריכה לקחת בדו ספרתי אליפות. אפילו לא קרוב.
וגם רואים את זה על הדשא, כל פעם שאנחנו לא משחקים את הכדורגל של רן, אנחנו עוד קבוצה בליגה.
אין לנו אף שחקן שמתקרב ליכולת של אצילי או שועה, שהוא out מהמשחק ועדיין ינצח אותו במהלך בודד.

אומר שוב שלמעט ונטורה שהוא הכי טוב בליגה, וגם איגור שהוא מהטובים ביותר בתפקידו אין כאן אף כוכב. רק השניים האלה באמת יציבים.
קינגס כשהוא טוב הוא מעל הליגה, אבל 70% מהזמן הוא לא כזה, וכל מי ששם אותו בשורה עם וואקמה שרי ועוד כזר גדול עושה בעיניי צחוק. קינגס לא קרוב לשם ביציבות, בהגעה לרגעי האמת.
הוא כמעט חירב לנו את הניצחון בבלומפילד ובסוף כיפר, ב2 המשחקים האחרונים מצבים שהוא חייב לשים אפילו לא במסגרת. בסוף ככה מודדים, אתה רוצה שהמצב הבודד הזה יגיע לכוכב שלך והוא יהיה כוכב כשהוא ישים ברשת.
קינגס לא שם. אולי הוא עוד יהיה. יש לו עוד 7 מחזורים להוכיח.

בגלל זה לא נכון להסתכל על נקודת הפתיחה של הקיץ הנוכחי כמו נקודת הפתיחה של הקיץ הקודם ולהגיד שבלי קוזוך אנחנו היום עם 7 נקודות פחות ולהתעלם מהפגיעות בשני זרים שוברי שיווין, בישראלי עם מספרים חריגים, בבסיס ישראלים שמאז שנה שעברה הפכו לשחקני הרכב/סגל בנבחרת כמו גם בהתרסקות של מכבי חיפה ומכבי תל אביב והעובדה שמי שמתמודדת איתנו על האליפות היא קבוצה עם תקציב נמוך יותר, סגל בלי ניסיון במאבק אליפות, הרכב וסגל פחות טובים, מאמן שהוא גם חסר ניסיון, כלומר נקודת פתיחה אחרת ועובדתית גם אלונה מבינה את זה אחרת החוזה של קוזוך' היה מוארך כבר.

סמל אישי של משתמש
yossi
Title: קרייזי-רד

שליחה על ידי yossi »

בלי קוזוך חצי מהשחקנים שלך לא נראים כמו שהם נראים.
זה מה שאתה לא מפנים.
בכל פעם גם שהכדורגל שלנו לא מהודק, רואים גם שהרבה איכות אינדיבידואלית אין אצלנו.
זו דעתי בכל אופן.

סמל אישי של משתמש
hb7

שליחה על ידי hb7 »

4 לב אדום כתב:
30 אפריל 2026, 20:51
וסטויאנוב האתרוג שויתר על ניסיון הרחקת הכדור ( כבר עשה את תנועת הרגל לחסום והחזיר אותה ) ואז הכדור הגיע לוארלה שבעט ?
נראה שהוא איחר והכדור קפץ מעלו,לא משהו מכוון

סמל אישי של משתמש
ז'וזְוואֵה פֵּסקיירה

yossi כתב:
30 אפריל 2026, 22:18
בלי קוזוך חצי מהשחקנים שלך לא נראים כמו שהם נראים.
זה מה שאתה לא מפנים.
בכל פעם גם שהכדורגל שלנו לא מהודק, רואים גם שהרבה איכות אינדיבידואלית אין אצלנו.
זו דעתי בכל אופן.

כבר היינו בדיון הזה.
חלק אכן היו יורדים ברמה, חלק (לוקאס וקינגס) היו נשארים אותו הדבר, וחלק (כנעאן, לוי, תורג׳מן בחצי הראשון של העונה), היו מוציאים מהם יותר.
בנוסף, אני מתאר לעצמי שמאמן אחר היה מנצל את מכסת הזרים ומעלים על הדרך נגרים כמו שי אליאס וזאהי אחמד שהיום הם השחקן ה-11 וה-12/13 בקבוצה שלנו מבחינת דקות.

סמל אישי של משתמש
שיש

שליחה על ידי שיש »

ז'וזְוואֵה פֵּסקיירה כתב:
30 אפריל 2026, 18:28
אני אגלה לך סוד, אם אין קינגס ולוקאס, ואולי גם דן ביטון, גם קוזוך לא יקח כאן אליפות בשנה הבאה.
ראינו את הירידה אצלנו במשחקים שלוקאס נניח לא שיחק, אפילו חצי שעה יתרון מול בני יהודה לא הצלחנו להחזיק.
בסוף בשביל טנגו צריך שניים, זה שילוב של מאמן וחומר שחקנים. גם ברק בכר נכשל אחרי שהבסיס של האליפות (ובראש נואקמה) עזב/פרש/כבר היה מעבר לשיאו.

אני פשוט חושב בקול, אם קוזוך יעזוב, אז מה נשאר? הימור על עומר פרץ, לנסות להחזיר את בכר או לנסות לפתות את רן בן שמעון מהנבחרת (בהנחה והאופציה של מאמן זר, שהיא המועדפת עלי, לא רלוונטית).
יודע מה, יש לי הרגשה שאלונה גם מסוגלת להפתיע עם מינוי של יצחקי, אקט כזה מפתיע מאוד מתאים לה.
רן יצליח פה יוצר מאשר בכר בגלל שהוא מכיר והשיטה רצה שנתיים, אולי לא יקח אליפות בלי קינגס ונטורה אבל נראה כדורגל טוב יותר מאשר אם בכר יחזור לפה

בשלב הזה עדיף רן בכל מקרה

סמל אישי של משתמש
yossi

שליחה על ידי yossi »

ז'וזְוואֵה פֵּסקיירה כתב:
30 אפריל 2026, 22:58
כבר היינו בדיון הזה.
חלק אכן היו יורדים ברמה, חלק (לוקאס וקינגס) היו נשארים אותו הדבר, וחלק (כנעאן, לוי, תורג׳מן בחצי הראשון של העונה), היו מוציאים מהם יותר.
בנוסף, אני מתאר לעצמי שמאמן אחר היה מנצל את מכסת הזרים ומעלים על הדרך נגרים כמו שי אליאס וזאהי אחמד שהיום הם השחקן ה-11 וה-12/13 בקבוצה שלנו מבחינת דקות.
כשלוקחים את הדיון למחוזות הדימיון הנושא הופך ללא ענייני.
אתה מקטין את היריבות שלנו מי ישמע מה יש לנו.
יש לך את האמצע הכי טוב בארץ, חוץ מזה, היריבות עדיפות עלייך בכל השאר. גם מכבי וגם ביתר.

בביתר עושים עבודה גדולה ועוד לפני כמה חודשים רשמתי שאם לא נעשה כמה מהלכים מבחינתי הם פייבוריטים. לאנשים פה פשוט נוח לזלזל כי זה בית"ר.

סמל אישי של משתמש
ז'וזְוואֵה פֵּסקיירה

yossi כתב:
01 מאי 2026, 09:26
כשלוקחים את הדיון למחוזות הדימיון הנושא הופך ללא ענייני.
אתה מקטין את היריבות שלנו מי ישמע מה יש לנו.
יש לך את האמצע הכי טוב בארץ, חוץ מזה, היריבות עדיפות עלייך בכל השאר. גם מכבי וגם ביתר.

בביתר עושים עבודה גדולה ועוד לפני כמה חודשים רשמתי שאם לא נעשה כמה מהלכים מבחינתי הם פייבוריטים. לאנשים פה פשוט נוח לזלזל כי זה בית"ר.
ראינו את בית"ר מקרוב לא מזמן, אותי הם לא הרשימו.
מה שכן, הם מגלים המון אופי השנה, ויצחקי באמת מצליח לגרום לשחקנים שאך אחד לא ספר לתרום פעם אחר פעם.

סמל אישי של משתמש
הראל
Title: אין

שליחה על ידי הראל »

יוסי , אתה גם מקטין אותנו כאילו אנחנו איזה לסטר סיטי.

יש לנו את האמצע הכי טוב בליגה, כנף ימין ( עד שקרה מה שקרה) אולי הכי טוב בליגה .
חלוץ לא נופל מאף חלוץ באף קבוצה.
מגן שמאלי בן 37 שלא נופל מאף מגן ואפילו יותר טוב מכל מגן שיש בליגה(כן ולמרות הטעות שלו).
ובלוריאן שחוץ מגרדאני לא רואה מישהו טוב יותר ממנו.

אל תגמדו את הסגל הזה כאילו זה סגל של ליגה לאומית שעושה מאבק אליפות.
תמונה

סמל אישי של משתמש
ForeverRed

שליחה על ידי ForeverRed »

הפועל באר שבע חייבת לזכות באליפות העונה, נקודה.
כל תוצאה אחרת תהיה כישלון מהדהד.

סמל אישי של משתמש
הראל
Title: אין

שליחה על ידי הראל »

אין בכלל ויכוח עם זה.

אבל יש עוד פלייאוף ארוך לפנינו.
הפער כולה נקודה בלבד , ויש פה תגובות כאילו הליגה נגמרה או שכבר הפסדנו להפועל תל אביב.

כמו שאנחנו איבדנו נקודות , בפליאוף כזה גם בית״ר תאבד נקודות.
תמונה

סמל אישי של משתמש
ForeverRed

שליחה על ידי ForeverRed »

הראל כתב:
02 מאי 2026, 10:30
אין בכלל ויכוח עם זה.

אבל יש עוד פלייאוף ארוך לפנינו.
הפער כולה נקודה בלבד , ויש פה תגובות כאילו הליגה נגמרה או שכבר הפסדנו להפועל תל אביב.

כמו שאנחנו איבדנו נקודות , בפליאוף כזה גם בית״ר תאבד נקודות.
זה שלנו לאבד והתגובות בהתאם.
זה טבעי בכדורגל.

אף אחד לא ויתר על שום דבר.

סמל אישי של משתמש
yossi

שליחה על ידי yossi »

הראל כתב:
02 מאי 2026, 10:25
יוסי , אתה גם מקטין אותנו כאילו אנחנו איזה לסטר סיטי.

יש לנו את האמצע הכי טוב בליגה, כנף ימין ( עד שקרה מה שקרה) אולי הכי טוב בליגה .
חלוץ לא נופל מאף חלוץ באף קבוצה.
מגן שמאלי בן 37 שלא נופל מאף מגן ואפילו יותר טוב מכל מגן שיש בליגה(כן ולמרות הטעות שלו).
ובלוריאן שחוץ מגרדאני לא רואה מישהו טוב יותר ממנו.

אל תגמדו את הסגל הזה כאילו זה סגל של ליגה לאומית שעושה מאבק אליפות.
ההקטנה אולי נראית כי אני לא מבין איך אפשר לטעון שהסגל הזה עם כל מאמן אחר לוקח בדו ספרתי כמו שטוען פה מישהו.
בלוריאן ודן ביטון שאתה מציג כשחקני טופ בליגה, הם כאלה בעיקר בזכות רן. עד שפגשו אותו, הראשון נחשב לשחקן שלא ראוי להיות פה אפילו כבלם 4, והשני שחקן טוב אבל לא יציב בשיט ובטח לא אחד שמסוגל להוביל קבוצה. לא חיבר חודש טוב במכבי.

אני עדיין עומד על זה שחוץ מהאמצע והחלוץ, אני מעדיף את השחקנים של היריבות שלי על פני שלי.
לא נתחיל שחקן שחקן כי אני גם לא מאמין בזה וגם זה לא באמת ראש בראש, אלא מה שהשיטה מוציאה מהשחקן, אבל יצחקי מוציא המון ממה שיש לו ומי שמזלזל בזה זה מיוהרה נטו.

ואני לא חושב שאני חכם בדיעבד. תחזור אחורה לנושא של הליגה הכללית באופסייד ותראה תגובות שלי ממזמן שאם לא נשלב את כנעאן, רועי לוי ועוד רכש אחד מינימום משמעותי בינואר לדעתי בית"ר פייבוריטים.
הדברים לא קרו, גם אבו רומי שהוא חיזוק טוב בא על חשבון דן אז לא באמת התחזקת בכלום.

רן הביא אותנו לעמדה שאנחנו מרגישים שזה שלנו להפסיד, אני עדיין עומד על זה שאני בספק מאוד גדול שמישהו אחר מביא אותנו למצב הזה. לצערי הוא גם ממש מתאמץ כדי שכל העבודה תרד לטימיון שוב והוא צריך לקבל על זה הרבה ביקורות ובצדק.
מאוד מתסכל שמצד אחד המאמן שלך הוא הכי טוב שיש במגרש האימונים, אך מצד שני פשוט הכל לטימיון בהחלטות שכל אדם ממוצע סביר שהיה עושה טוב יותר, או לפחות מנסה לשנות וללמוד עם הזמן. ואצלו כלום, קיר גמיש ממנו.

סמל אישי של משתמש
hb7

שליחה על ידי hb7 »

רן אמר בפרוש שהוא לא יביא זר שלא ישדרג אותנו,במילים עדינות אני יגיד שאני לא מאמין שלא היה אפשר להביא זר על גאנח או אליאס שלפחות יותר טוב מהם בקצת

סמל אישי של משתמש
delta7

שליחה על ידי delta7 »

hb7 כתב:
02 מאי 2026, 11:44
רן אמר בפרוש שהוא לא יביא זר שלא ישדרג אותנו,במילים עדינות אני יגיד שאני לא מאמין שלא היה אפשר להביא זר על גאנח או אליאס שלפחות יותר טוב מהם בקצת
דיופ מה זה משדרג...

סמל אישי של משתמש
hb7

שליחה על ידי hb7 »

delta7 כתב:
02 מאי 2026, 11:45
דיופ מה זה משדרג...
בלטקסה ועם כל אהבה גם ויטור נראו זוועה אז תן לו עונת חסד,יש משחקים שהוא נראה מעולה,והוא צריך לקבל יותר מנוחה
יש לו לפעמים טעויות אבל לדעתי הוא יכול לשפר את זה עם עבודת אימון נכונה
בוא נגיד ככה שאם הוא היה במקום פונק היינו לוקחים

שלח תגובה