זה משחק שלישי רצוף שזה נראה אותו דבר.
מילא היה משהו חד פעמי. אבל זה לא. לעצום עיניים לא יעזור פה.
אי אפשר להתעלם שיש לנו בעיה קשה מאוד באגפים ומכבי כל משחק חוגגים על זה.
האופי שלנו גם בגמר וגם היום הוא פח לחלוטין. גם מזה קשה להתעלם.
משחק שלישי רצוף שהם מנצלים את זה שהמגינים שלנו עומדים גבוה ואז מיגל/בלטקסה מקבלים מולם שחקן מהיר מהם עם שטח.
כתבתי בנוגע להנעת הכדור בכוח בדשא שהוא טלאים ואני כותב את אותם הדברים לגבי העמידה של המגינים היום, אפשר גם לפעמים להיות גמיש טקטית ולשנות.
מה שמתאים נגד רוב הקבוצות, יכול לא להתאים מול קבוצה מסוימת או במשחק מסוים וכבר במחצית הראשונה ראינו את זה.
לא חושב שזה בגלל שהמגינים עומדים גבוה. אם כבר יותר כי הם מצמצמים למרכז.
כקבוצה אנחנו תמיד מצמצמים לכיוון הכדור, ואצל מילר מכבי הרבה פעמים תוקפת את הצד הרחוק כי הוא פשוט מופקר.
ויש להם שם איכות ומהירות, ולנו אין שום אתלטיות ברביעייה האחורית שתחפה על הדבר הזה.
אז או שאתה לוחץ ועומד מושלם טקטית ומסכל, או שתחזיק מטוסים ברביעייה האחורית שידעו להגן גם שיש ליריב שטח באחד על אחד, או שתאכל חצץ כמו שאכלנו היום.
בעיניי הפתרון הוא לא אתלטיות. הפתרון הוא לעמוד הדוק בהרבה ולדעת להיות פחות פגיע.
ויטור כבר לא ברמה ובלטקסה היה חלש.
מי שמפיל את זה נטו עליהם ולא רואה שמכבי משחקת בשיטה שמביכה אותנו כבר משחק שלישי רצוף טומן את הראש בחול.
הם עשו את זה קודם כל כי הם שוברים את הלחץ שלנו בקלות מדי, תקופים את החולשות בעוצמה ולוחצים עליהם בכל הזדמנות.
זה שמרכז הקישור שלנו התפרק פעם אחר פעם זה הסיבה שבלטקסה וויטור נאלצו לעשות היום המון מאבקים שאין להם שום יצרון מספרי בהם, ושזה קורה בתדירות כזו אז ברור שגם תפשל.
הם עושים את זה תחת מילר באיכות גבוהה מאוד. אמרתי גם לפני המשחק שאני חושש מזה, לא דמיינתי שנהיה כאלה רכים ורעים בסגירות גם כשאין להם וארלה וסהיטי.
גם לאזטיץ היה משחק לנו על הקטע הזה של להעביר צד מהר לשחקן אגף זריז, אם זה פטאצי או יחזקאל/דוידה.
בשיטה של רן זה נקודת תורפה. זה המצב, צריך ללמוד איך לשפר.
הגול השני שלהם הוא דוגמא יפה כי הם משתמשים בטריק של הצד פעמיים:
פעם ראשונה אחרי שבירת הלחץ בכדרור הכדור מיד לאגף שפנוי לחלוטין כי אנחנו מצמצמים למרכז, משם יש הרבה חופש לבחון אופציות ולשחרר כדור בפס ארוך לעומק מבטל את כל הקישור שמאחר לסגור את קו המסירה, ומיד שוב בנגיעה לאגף לשחקן שחופשי לגמרי. פעמיים מהמרכז לאגף שחופשי לגמרי ומשם יוצא כדור שמפרק את הכל.
שער נפלא שלהם האמת.
חושב שכולם צודקים פה.
היה משחק הגנה רע פרסונלי וקבוצתי. מצד אחד ויטור ובלטקסה עם כמות טעויות שמספיקה לסיבוב שלם, מצד שני כמות הפעמים שדילגו על הלחץ ב2-3 פסים ויצאו קדימה עם יתרון מספרי הייתה הזויה. גם ונטורה ומזרחי שלא מדברים עליהם פה היו גרועים מאוד.
הבעיה שגם אם השחקנים יהיו בשיא החדות ויבצעו את הלחץ מושלם ויניעו כדור בלי הפסקה, עדיין אי אפשר לסמוך על שחקני ההגנה ומתישהו הם יעשו טעות מביכה לגול.
אני מרגיש שאני אומר את זה בכל שנה מאז העונות של בכר, אבל אין לי ספק שבספטמבר זה יהיה שונה וישתפר עם הרכש שיגיע.
שוב נגיע לאירופה עם חומר שחקנים שהוא אפילו לא מספיק מרשים בשביל ליגת העל. אבל זאת חלק מהחבילה שמגיעה עם קוזוק וכשהאריכו לו חוזה ידעו מה נקבל.
עוד ממחנה האימונים ראינו שיש לנו בעיה במשחק ההגנה וזה מעבר לפרסונה כזו או אחרת
כבר למדנו שלקבוצות של קוזוך לוקח זמן להתניע למרות שאנחנו בעצם אותה הקבוצה משנה שעברה אז זה קצת תמוהה.
באירופה בטח בשלבים הראשונים צריך פשוט לעבור שלב ולא משנה איך
אני מאוד מקווה שקוזוך הסיק מסקנות מהשנתיים האחרונות.
ההגנה שלנו חלשה מאוד, ההתקפה חסרת מעוף
לא נראה שיש מישהו הספסל שיביא שינוי
אבל בסוף קצת פרופורציה, לפני שנה בדיוק
ניצחנו באותו מפעל ב10 שחקנים והרגשנו שהרווחנו את אלמוג איילון להתקפה
כמו שלא צריך להיות בפאניקה מוגזמת מהמשחק הזה, גם לא צריך לקחת אותו באיזי.
עלינו בהרכב חזק, הביכו אותנו מהאגפים בעיקר משל בלטקסה האיום הזה, אסור לו לראות דשא.
מחצית ראשונה הכל עובר מדור פרץ ולא ידענו לסגור קודם כל אותו.
בגדול לקראת סוף מחצית ראשונה די ישבנו עליהם והגיע לנו לתת את השני.
אחר כך החילופים של קוז'וך גמרו את המשחק לדעתי, הספסל הזה שערורייה ובואו השחקנים שהיו חסרים הם לא באמת מה שהיינו רוצים לראות.
להעלות את אוחנה לאגף ימין? להוציא את גנאח שהיה הכי מסוכן אצלנו בפער?
אז לליגה אולי נגיע מוכנים כי תמיד נזכרים באיחור, אבל אני כל עונה מחדש מודאג מאירופה, אנחנו לא מגיעים מוכנים ובאירופה מענישים!
סיבוב 2 זה סיבוב שחייבים לעבור ויהי מה, במיוחד בשיטה הנוכחית שאם עוברים מבטיחים שלב בתים. אבל אם למועדון אין חשק לאירופה
אז עדיף לא לעלות, אם שלב בתים יהיה עול עבורנו ויתיש אותנו, אם אין סגל שמתאים ל-2 מפעלים כאלה, כדאי לשחרר כי זה יגמור אותנו גם בליגה
ובעיקר אם שנה שלישית ברציפות לא מגיעים מוכנים לאירופה עם עמדות קריטיות שחסרות, אז למה מצפים?
אני מאמין שאנחנו קבוצה הרבה יותר טובה מויקינגור, אבל עם העמדות החסרות והכושר שהם מגיעים לעומתנו, הדשא הסינטטי והגומלין שלא בישראל הכל מתאזן ואולי נותן להם גם מעט יתרון.
זה שלא נחתו פה בלם ומגן שמאלי עדיין לשלב הזה, לא מתקבל על הדעת.
חושב שכולם צודקים פה.
היה משחק הגנה רע פרסונלי וקבוצתי. מצד אחד ויטור ובלטקסה עם כמות טעויות שמספיקה לסיבוב שלם, מצד שני כמות הפעמים שדילגו על הלחץ ב2-3 פסים ויצאו קדימה עם יתרון מספרי הייתה הזויה. גם ונטורה ומזרחי שלא מדברים עליהם פה היו גרועים מאוד.
הבעיה שגם אם השחקנים יהיו בשיא החדות ויבצעו את הלחץ מושלם ויניעו כדור בלי הפסקה, עדיין אי אפשר לסמוך על שחקני ההגנה ומתישהו הם יעשו טעות מביכה לגול.
אני מרגיש שאני אומר את זה בכל שנה מאז העונות של בכר, אבל אין לי ספק שבספטמבר זה יהיה שונה וישתפר עם הרכש שיגיע.
שוב נגיע לאירופה עם חומר שחקנים שהוא אפילו לא מספיק מרשים בשביל ליגת העל. אבל זאת חלק מהחבילה שמגיעה עם קוזוק וכשהאריכו לו חוזה ידעו מה נקבל.
הבעיה היא שמול מכבי גם במאי שהיית בשיא הכושר ראו בקלות שהם יודעים ללחוץ על החולשות שלנו. אתמול הם פשוט עשו את זה עוד יותר טוב.
רן צריך לתת על כך את הדעת. זה לא משהו שתפתור ברכש.
ואין לי ספק שמאמנים פה לא טיפשים, שחושפים חולשה שלך ברבים כבר פעם שלישית בכמה משחקים בודדים, הם ינסו להעתיק את זה גם אם הכלים יותר מוגבלים.
להצליח לדלג על הלחץ הראשוני, פס לעומק ולהעביר את הכדור מיד לרחוק לשחקן אתלטי. זה משהו שקשה לנו להתמודד מולו.
חושב שכולם צודקים פה.
גם על דוידזאדה לא מדברים מספיק.
במשחקים מסוימים שלו יש לי פלאשבקים לסוף הקדנציה של בן ביטון כאן שממגן שהטיקט שלו היה הגנתי ומוגבל התקפית למגן שתורם יותר התקפית אבל שלוקח יותר מידי סיכונים, הרבה פעמים עמידה לא נכונה ומשאיר המון שטח מאחוריו.
בשיטה של רן יש המון אחריות על המגן והיו לפחות שני מקרים אתמול שאופיר עמד רע בקריאה ההגנתית שלו ופשוט ביטל את עצמו והשאיר בור מאחוריו.
וכשמי שמאחוריך זה שני בלמים לא מהירים זה אפילו יותר בעייתי ולכן מצריך מאופיר בעתיד הבנה יותר עמוקה מבחינה טקטית, השאלה איך זה מסתדר עם הדרישות של רן מהמגינים בכל הקשור לעמידה גבוהה, לא כל מגן יודע להסתדר עם זה טקטית (לופס בעונה האחרונה עם הגיל גם התקשה בזה).
הבעיה היא שמול מכבי גם במאי שהיית בשיא הכושר ראו בקלות שהם יודעים ללחוץ על החולשות שלנו. אתמול הם פשוט עשו את זה עוד יותר טוב.
רן צריך לתת על כך את הדעת. זה לא משהו שתפתור ברכש.
ואין לי ספק שמאמנים פה לא טיפשים, שחושפים חולשה שלך ברבים כבר פעם שלישית בכמה משחקים בודדים, הם ינסו להעתיק את זה גם אם הכלים יותר מוגבלים.
להצליח לדלג על הלחץ הראשוני, פס לעומק ולהעביר את הכדור מיד לרחוק לשחקן אתלטי. זה משהו שקשה לנו להתמודד מולו.
אם אתה זוכר דיברתי על זה גם בשנה שעברה.
זה בלט מאוד בשני המשחקים מול הפועל פתח תקווה בעונה הסדירה בחוץ ובטרנר שהם עשו בדיוק את זה.
גם גול הניצחון של מכבי בבלומפילד בתוספת הזמן הגיע בדיוק ככה.
אם אתה זוכר דיברתי על זה גם בשנה שעברה.
זה בלט מאוד בשני המשחקים מול הפועל פתח תקווה בעונה הסדירה בחוץ ובטרנר שהם עשו בדיוק את זה.
גם גול הניצחון של מכבי בבלומפילד בתוספת הזמן הגיע בדיוק ככה.
אתמול לא באמת לחצנו, היה כאילו לחץ אבל לחץ לא מתואם שהשאיר הרבה מאוד שטחים למכבי.
מכבי הצליחה לשבור את הכאילו לחץ הלחץ עם שחקנים די מוגבלים מבחינה טכנית ועוד בקלות.
במשחק לחץ כמו שלנו מספיק ששחקן אחד מזייף בשביל לפרק את הכל (אתמול כל האמצע זייף במשחק הלחץ)