אחיייי איפה עפת, המשחקי אימון נגד מכבי שרית גת היו פיות מיותרים מהשטות של אתמול
אם אני בכיסא שלו, שולח את ילדים ג כדי לבזות את המעמד ואת ההתאחדות המושחתת ושולח את מאמן הנוער גם.
כל המסקנות שלכם על סמך המשחק הזה כמו להסיק על הרמה הלימודית של ילד על סמך חוג מקרמה בשעות אחר הצהריים
לא לא, לא ייחסתי חשיבות עודפת למשחק וזה בכלל לא הנושא.
קוזוך התעצבן או לפחות הביע כעס כלפי השחקנים ששיחקו אתמול וטען שזאת הופעה ביזיונית, ופה חלק מהאנשים טענו שזה נטו על החשקנים...
אז הסברתי שהדרך בה שיחקנו ונראינו זאת קודם כל אחריותו, הוא גרם להם להיראות ככה ולהיות כל כך נרפים, דווקא בגלל שזה לא חשוב וכנראה שהוא גרם להם להבין את זה.
זה ממש לא מעיד כלום על המסוגלות שלו וזה לא מעניין אף אחד מה התוצאה של המשחק אתמול, הכל בתוך הפרופורציה המתאימה.
לא לא, לא ייחסתי חשיבות עודפת למשחק וזה בכלל לא הנושא.
קוזוך התעצבן או לפחות הביע כעס כלפי השחקנים ששיחקו אתמול וטען שזאת הופעה ביזיונית, ופה חלק מהאנשים טענו שזה נטו על החשקנים...
אז הסברתי שהדרך בה שיחקנו ונראינו זאת קודם כל אחריותו, הוא גרם להם להיראות ככה ולהיות כל כך נרפים, דווקא בגלל שזה לא חשוב וכנראה שהוא גרם להם להבין את זה.
זה ממש לא מעיד כלום על המסוגלות שלו וזה לא מעניין אף אחד מה התוצאה של המשחק אתמול, הכל בתוך הפרופורציה המתאימה.
מה שיפה שסוף סוף פתח קצת את הראש והבין שלא חייב תמיד ראש בקיר. וואלה, איגור יכול לצאת לפעמים, לא חייבים את דיופ תמיד על המגרש, אפשר גם לשחק לפעמים כדורגל בלי בילד אפ מאחורה ועוד ועוד.
ההבנה והיישום של זה רק עשו אותו מאמן עוד יותר טוב מזה שהיה לפני כן. מגיע לו הרבה כבוד על כך שידע לשנות ברגעים הנכונים.
בלי ספק שהיה המוח מאחורי צמד המשחקים הזה ו"השחקן" המצטיין בהם.
קוזוך' השנה עם קיץ מרשים בעיקר כי הוא לומד מטעויות.
הביקורת עליו תמיד הייתה מקצועית פרופר, שהוא לפעמים מקובע מידי, שהוא לפעמים נותן קרדיט מוגזם לשחקנים שהוא מאמין בהם גם אם במציאות הם כושלים, שהוא פחות טוב בניהול משחק.
בתחילת הקיץ הנוכחי הוא התחיל עם דיוף בהרכב ועם רוטמן בספסל, עם איסט על הספסל בזמן שגאנח פותח, וביקרנו אותו על זה במשחקים מול האיסלנדים. טענו כאן שאיסט גם כקיצוני עדיף על שאר האופציות היום ושאם כבר החתמנו את רוטמן צריך לתת לו הזדמנות כי קשה מאוד להיות חלש מדיוף. ואז בניגוד לעבר, הוא הבין את הטעות ואנחנו רואים כמה רוטמן ואיסט חשובים.
גם מבחינת הסגל. כמה ביקרנו את קוזוך' שהחזיק את שי אליאס בסגל ולא הביא כבר בקיץ הקודם קשר נוסף. והנה הקיץ אליאס עזב והיה חשוב לקוזוך' להביא במקומו קשר ישראלי בפרופיל גבוה בלא מעט כסף (יהושע) וכולנו רואים את החשיבות של קשר נוסף שאם יבוא קשר זר אולי גם יחזור לספסל בהמשך, אבל מישהו שברגע שהוא פותח בהרכב, בניגוד לאליאס, אתה לא תופס את הראש אלא הוא יכול למלא את החלל בצורה ראויה.
גם מבחינת ניהול המשחק, פתאום אנחנו רואים חילופים במחצית, פתאום אנחנו רואים גם שחקנים שבעבר נחשבו "מוגנים" שמוחלפים.
תמיד נתנו לקוזוך' קרדיט גדול על ההכנה למשחקים, על טביעת האצבע בקבוצה שרואים שהיא שלו, על היכולת להנחיל את הכדורגל שהוא מאמין בו. הביקורת הייתה על קיבעון, על התגובה למשחקים ולסיטואציות שדברים לא מסתדרים, והנה ההצלחה שלנו באירופה היא הרבה בזכות השיפור של קוזוך' בנקודות החלשות, על היכולת לספסל שחקנים כמו דיוף וגאנח שקיבלו בעבר קרדיט מוגזם, על היכולת לשחק עם איסט קיצוני למרות שזה לכאורה לא התפקיד הטבעי שלו, על היכולת גם תוך כדי משחק לשנות דברים ולהתאים את המשחק לסיטואציה כמו אחרי האדום של בלטקסה מול הסרבים ועל זה מגיע לו כל הכבוד וזה כיף גדול לראות את ההתפחות של קוזוך'.
השלב הבא יהיה היכולת להעמיד סגל גדול ורחב ולדעת להשתמש בכמות גדולה של שחקנים לאור העומס האדיר שיהיה לנו השנה...
האם אתה חושב לפעמים עם עצמך איפה היית ואיפה אתה היום, ולאן אתה עוד מסוגל להגיע?
"לא לא כרגע, זה לא הזמן. בסוף חדרי העבודה בבתי המלון בכל מקום שהיינו בו נראים אותו דבר, ושם עבדנו בשבועיים-שלושה האחרונים, אז יהיה זמן גם לזה".
יש רגעים שאולי חשבת שסיימת עם הכדורגל, אבל עכשיו אתה כאן
"כן, היה שלב שהייתי רחוק אבל החיידק של הכדורגל הוא גדול, ואצלי הוא היה מאוד גדול. הוא החזיר אותי בחזרה לכדורגל לפני תקופה ארוכה ואני שמח על זה, מודה על זה כל יום".
מתי הבנת שתהיה מאמן?
"בהתחלה רק רציתי לעזור למסאי דגו בימיו בהפועל פתח תקוה, וכבר שם החיבור שלנו היה מצוין, וגם החיבור שלי לתחום היה מאוד מהיר. היה קליק. אני שמח על זה".
ידעת שתהיה מספר אחת?
"אני חושב שהרגשתי די מהר שהמטרה היא להיות מאמן ראשי, אבל כן רציתי ללמוד ולדעת הרבה לפני הקפיצה, ותודה לאל במהלך הקריירה שלי כעוזר עבדתי עם מאמנים טובים מאוד. היום אני מנסה ליישם ולהביא מהדרך שלי, לערבב הכל וזה הולך טוב. אבל תמיד צריך לזכור שבכדורגל צריך לשנות ולהתפתח".
יש איש מקצוע שאתה לוקח ממנו דברים?
"אני לא חושב שיש דמות מעל כולם שאליה אני נושא עיניים, אבל לאורך הקריירה עבדתי עם הרבה מאוד מאמנים טובים. בין אם זה ריימונד אטפלד ואלמוג כהן שעבדתי איתם בנתניה, ואני חושב שעם כהן היה לנו חיבור נדיר, ואני באמת לומד ממנו המון ומחכים ממנו, והצוות שלי הוא אדיר. יש לי איתם סיעורי מוחות 24/7, וזה מה שהכי מפתח אותי".
מה הדרך שלך בכדורגל נתנה לך כמאמן?
"תמיד רציתי להיות שם וזה לא משנה איפה. ההתייחסות שלי למקצוע, לא משנה איפה שיחקתי, תמיד הייתה לכל יום כאילו זה היום שאני צריך לתת בו הכל כדי להתקדם, ככה אני נוהג גם היום".
אתה יודע שלפחות במידה מסוימת אתה דוגמה לאנשים שלא הלך להם בקלות
"אני חושב שבכל תחום בחיים שום דבר לא הולך בקלות, אתה צריך לעבוד קשה ולהעריך את הרגעים הטובים. אתה צריך ללמוד מהרעים כמו הטובים ובעיקר להמשיך בדרך. אני חושב שבסוף הדבקות בדרך היא מה שמביאה את המטרות".
הייתה נקודה שבה אמרת - אני בליגה של הגדולים?
"הרגשתי מההתחלה שאני טוב במה שאני עושה. אבל כפי שאמרתי, בכדורגל אתה נבחן כל יום מחדש על הדברים, איך אתה עושה אותם וכמה אתה טוב, ובסוף אתה שוב חוזר לדבקות בדרך כי זה מה שמביא את התוצאות. אבל כן, אני חושב שכמו הרבה מאמנים ישראלים צעירים טובים מאוד, יש בשורה בכדורגל הישראלי שאיתה אפשר ללכת קדימה - אבל צריך לעבוד קשה".
"אני רואה המון מאמנים צעירים סביב שבאופן אישי מאתגרים אותי - ביחד עם הוותיקים. יש הרבה אנשי מקצוע, והצוותים שסובבים את המקצוע השתפרו. בסוף זה עושה את הכדורגל הישראלי טוב יותר".
נגעת במאמנים ואנשי צוות. היו שחקנים שהשפיעו?
"כל מי שנגע בי בדרך השפיע. דרך אגב, לא רק אנשי כדורגל אלא אנשים מסביב כמו המשפחה שלי. יש אינספור דוגמאות, בסוף כשאתה רואה את אשתך או הילדים שלך מגיבים לסיטואציות אתה לומד מזה. אם אתה פוקח עינים לטוב שיש מסביבך ואתה רוצה ללמוד ולהשתפר, יש הרבה מאוד דרכים לעשות את זה".
מתי מגיע השלב שאתה צריך להוריד רגל מהגז בכל הנוגע ל'אני מאמין' שלך בכדורגל?
"אני חושב שזו שאלה שעולה הרבה והיא תמיד עולה בהקשר של תוכנית א' ותוכנית ב'. בעיני, אין תוכנית ב', אלא כל פעם צריך לשפר את תוכנית א'. אני חושב שמה שאנחנו עושים הם דברים טובים והם הביאו אותנו לאיפה שאחנו היום, ומן הסתם צריך לשפר אותם. אבל הרבה מאוד פעמים יש סברה שאם קשה צריך לשנות - אז לא. אני חושב שצריך לשפר את מה שהלך טוב עד עכשיו, ותמיד יש מה לשפר, וזו הדרך שלי. אני מקווה שהיא מסדרת לי ולשחקנים עוד דברים טובים".
הרבה גבות הורמו כשאמרת את הדברים על ריאל מדריד
"טוב שאתה שואל, כי יצאו הרבה דברים. אסכם את זה במשפט קצר ורציני - אם השאלה לגיטימית התשובה לגיטימית. ריאל מדריד זה מועדון ענק, אולי האהוב עליי באירופה. לפגוש אותם זה יהיה אדיר".
נצפה בראיון לפני שריקת הפתיחה - איך נדע שהתוכנית עובדת?
"אני חושב שנדע רק בסוף, כי במשחקים מסוג כזה יש הרבה עליות וירידות. צריך להתגבר על רגעים מאוד ספציפיים במשחק, ולא הכל הולך חלק. זה אף פעם לא גמור וצריכים להיות עם יד על הדופק. אני מקווה שזה 'מכתוב' שנהיה בשלב הבא, ונעשה את ההשתדלות הגדולה ביותר כדי לעשות תוצאה טובה".
אכן, מרוצה ממי שהגיע בקיץ בעיקר כי אלו שחקנים של קוזוק. אין מקום לטעויות.
השיטה עובדת נפלא, עכשיו נותר "רק" לשפר את האיכות בהרכב ולהרחיב את הרוטציה. אם יעשו את זה אז תהיה עוד עונה גדולה.
לא לשכוח שזה הגיע גם מלחץ של הקהל במגרש ומחוצה לו, זה היה רק מזיק אם אליאסי היה נשאר בהרכב.
אם היה קורה באיצטדיון היה הרבה רחשים ולכו תדעו איך היה נגמר
יש רגעים שאני יושב בבית מול הטלויזיה, רואה את הכדור מתחיל לזוז מצד לצד, את השחקנים נעים על הדשא כמו חיילים בשחמט ואיך כדורגל הוא משחק כל כך פשוט כשמשחקים אותו ומאמנים אותו כמו שצריך ופשוט קשה לי להאמין שזו הקבוצה שלי.
כדורגל קומפקטי, אינטנסיבי, ממושמע, טקטי, שיקראו לזה באיזה שם שרוצים-
זה כדורגל פנטסטי של קבוצה אדירה שיודעת מה היא רוצה מעצמה, מה המגבלות שלה ועד כמה החוזקות שלה מצמצמות פערים.