אור וחושך

כל מה שקשור להפועל באר-שבע - "גאוות הנגב"
סמל אישי של משתמש
sumsum

Re: אור וחושך

שליחה על ידי sumsum »

לעצם התגובות, ידידאל, שחקן שמשחק בכנף ואחוז המסירות שלו שמגיעות ליעד עומד על 15% כמו שן וכמו אילוז, אין לו מקום בליגות הגבוהות לא בתור קשר אחורי ולא בתור שחקן בכלל, לא ייתכן שתאבד יותר ממה שתחלץ(וראיתי מעט מאוד חילוצים ממנו-לא בכדי קיבל שריקות בוז שהוחלף-מתבקש למרות שאני נגד) זה 'א-ב' בכדורגל
לגבי אבי יחיאל, כל בר דעת יבין שזה שהוא לא עולה ובכנף שלו יש שחקנים מוגבלים אם מבחינת כדורגל (אילוז) ואם מבחינת מהירות (רביבו/נאסר) זה הופך את המשחק של הקבוצה למוגבל בכלל, כלומר כל המשחק חייב לעבור דרך צד שמאל של מליקסון ופרננדס וכתוצאה מכך מאוד קל להתגונן נגד ב"ש שלא בועטת מרחוק, שלא אצה לה למתפרצות ולא מאיימת מאוד מבחינת הלחץ שלה על היריב
לכן אבי יחיאל אמור להיות אילוץ שאמור להגמר מתי שהוא בקרוב, טוב למשחק אחד לא כשיטה

סמל אישי של משתמש
Sir Alex Ferguson
Title: אליניב ברדה

שליחה על ידי Sir Alex Ferguson »

sumsum כתב:אני מסכים עם אלו שטוענים שלא הגיע לנו להפסיד, יתרה מכך אנחנו עוד נפסיד משחקים העונה
ואנחנו לא נקח אליפות אבל בהחלט היו מס' דברים מטרידים במשחקה של הקבוצה:
1. אביתר אילוז בחור נפלא, אוהד את הקבוצה באמת ובתמים, אך מכיוון שלא מדובר במתנ"ס הוא לא מתאים לליגה הזו, אוקיי, לא מתאים להפועל ב"ש, לדעתי זה הצ'אנס האחרון שנתן לו ניר קלינגר ובצדק, אחרת אי אפשר להבין את ההרכבה שלו, 3 מצבים לתת גול הוא הרס, איבד מלא כדורים, לא עזר בסגירה בכלל לאבי יחיאל ויתרה מכך בגול פשוט עמד ו'צילם' את הכדור עומק שהגיע מהמקום שבו הוא היה אמור לעמוד אל יבוריאן.
2. אילוץ קשה מאוד הסיפור של אבי יחיאל, רחמיי עליו, אבל בגלל היכולת הבאמת לא מתאימה של אילוז הפך יחיאל לסותם החורים והוא לא מתאים לעמדה, לא מבחינת מהירות ולא מבחינת יכולתו לתמוך בקבוצה מה שיוצר עומס מטורף על צד שמאל של ב"ש בהתקפה והופך את המשחק שלנו לשבלוני וצפוי מראש.
3. אופיר דוידזאדה- רע לתפארת, בירידה מתמשכת, מסתבר שיש ממנו ציפיות, הוא דועך וקורס תחת הלחץ, תסמונת 'שחקני הבית הנמסים' מתקרבת אליו ובצעדי ענק שילמד את הלקח של אילוז ותומר חליבה שאחרי הזימון לנבחרת גמרו קריירה, לתשומת ליבו של הקורא אופיר דודזאדה.

למרות כל זאת הקבוצה עומדת יפה על המגרש, יש בעיות של הצטרפות ומשחק איטי מאוד לפרקים אך אין להשוות עם העונה שעברה, וניר הצליח בכליו להעמיד קבוצה חביבה מאוד שתעשה חיים קשים לכולם.

נקודה נוספת- מיותר היה שריקות הבוז של הקהל בחילופים, לך תשחק ב40 מעלות חום ותקבל גם בוז, אנחנו גדולים מזה.
1. לא חושב שאביתר אילוז היה הבעיה היום. התאכזבתי מאוד מ2 מצבי הרמה שבהם הוא לא הצליח להכניס כדור לרחבה אבל לאור העובדה שרוב הקבוצה איכזבה היום אני לא בא בטענות מיוחדות אליו.
לטעמי הוא קיבל את הצאנס ופיספס אותו וחבל שכך.
בכל מקרה, חושב שבתור שחקן רוטציה, אחד שנכנס כמחליף (כמו בפתח תקווה) ועושה בלאגן אילוז יכול להתאים.

2. מדהים איך הצלחת להאשים את אילוז ביכולת החלשה של יחיאל. מה הקשר של אילוז לייכולת החלשה של יחיאל כמגן מני? אילוז לא מגן ימני, ואם יש מישהו שאשם בזה שאבי יחיאל משחק בתור מגן ימני זה ניר קלינגר/הנהלת הקבוצה.
המצב הבעייתי בעמדת המגן הימני הייתה ידועה בקיץ. אני לא יודע מי אשם במצב, האם קלינגר שהחליט להחתים את קידר ל3 שנים ולבנות עליו כמגן הקבוצה או הנהלת הקבוצה שלא נתנה לקלינגר דוח מקצועי בתחילת השנה, אבל לדעתי מדובר במחדל עצום שאין להפועל באר שבע היום מגן ימני.

3. אופיר דויזאדה? רד מהילד. ההשוואה לחליבה או לאילוז לא במקום. עברו רק 2 משחקים, בפתח תקווה הוא היה בסדר גמור, היום היה בינוני ומטה כמו כל הקבוצה.

נקודה נוספת, ההגנה אומנם חזקה יותר משנה שעברה אבל הקבוצה עדיין מאכזבת אותי מאוד. בשנה שעברה הייתה כאן קבוצה מאוד חלשה ואני הייתי בטוח שקלינגר יבוא בקיץ ויעשה חריש עמוק.
ששחקנים כמו קידר ושן בכלל לא יהיו בקבוצה לא לדבר על לפתוח בהרכב כמקרה שן.
הייתי בטוח שנראה קבוצה אחרת אבל שוב היום ראינו שהקבוצה שנבנתה פשוט לא מספיק טובה מבחינת חומר שחקנים כדי להגיע לפליאוף עליון.

לא משנה כמה יעלו את מחירי המנוים, לא משנה כמה קלינגר, בדש ואלונה ידברו על פליאוף עליון, זה לא ישנה את העובדה שאנחנו פשוט לא מספיק טובים מבחינת חומר השחקנים כרגע וזה מאוד מאכזב.
חיים לוי, 1978 - 2013, אגדות לעולם לא מתות!

סמל אישי של משתמש
yossi
Title: קרייזי-רד

שליחה על ידי yossi »

בס"ד
חיזוק כנראה בדרך:
"בימים הקרובים יאיצו בב"ש את המו"מ עם ליאור ז'אן, כאשר על מנת שלא לפרוץ את המסגרת התקציבית יצטרך קלינגר לשחרר לפחות שחקן אחד. בסיום נכנס המאמן לחדר ההלבשה וביקש משחקניו להרים את הראש. "כשלא נותנים גולים, בסוף סופגים", אמר."
ספורט5.
רק לי לא מובן המגבלות התקציביות?
הקבוצה שיחררה לא מעט שחקנים וכל השחקנים שהביאו באו בהעברות חופשיות (אולי חוץ מבסיט) כך שצריך להישאר עוד כסף לרכש,שכר השחקנים עומד על 11 מיליון ש"ח,זה לא בא לידי ביטוי בסגל.
חבל שאלונה שפכה כסף על הליצן עזורי,אם הכסף שהושקע בשנה שעברה היה מושקע גם השנה אין לי ספק שהיה קבוצה טובה יותר.
בכל מקרה אני חושב שהסגל הנוכחי הוא די טוב והוא מתאים לפליאוף עליון.

סמל אישי של משתמש
Sir Alex Ferguson

yossi כתב:בס"ד
חיזוק כנראה בדרך:
"בימים הקרובים יאיצו בב"ש את המו"מ עם ליאור ז'אן, כאשר על מנת שלא לפרוץ את המסגרת התקציבית יצטרך קלינגר לשחרר לפחות שחקן אחד. בסיום נכנס המאמן לחדר ההלבשה וביקש משחקניו להרים את הראש. "כשלא נותנים גולים, בסוף סופגים", אמר."
ספורט5.
רק לי לא מובן המגבלות התקציביות?
הקבוצה שיחררה לא מעט שחקנים וכל השחקנים שהביאו באו בהעברות חופשיות (אולי חוץ מבסיט) כך שצריך להישאר עוד כסף לרכש,שכר השחקנים עומד על 11 מיליון ש"ח,זה לא בא לידי ביטוי בסגל.
חבל שאלונה שפכה כסף על הליצן עזורי,אם הכסף שהושקע בשנה שעברה היה מושקע גם השנה אין לי ספק שהיה קבוצה טובה יותר.
בכל מקרה אני חושב שהסגל הנוכחי הוא די טוב והוא מתאים לפליאוף עליון.
1. הסגל הנוכחי לא מתאים לפליאוף העליון.
אין לנו מגן ימני, כשסוארז משחק כבלם אין לנו גם קשר אחורי וכרגע גם יש לנו בעיה בעמדת ההתקפה (גם אם ברננדו יוכיח את עצמו לאור התפקוד היום של בסיט זה נראה כביכול 2 החלוצים היחדים בקבוצה הם אסולין וברננדו, לא מספיק לעונה שלמה).
וזה בלי לדבר על שאר המגבלות של הקבוצה כמו העובדה שאין הנעת כדור, אין לחץ על היריב, אין כושר גופני ודברים נוספים.

2. התנהלות הקבוצה מאוד מאוד מוזרה לי. קשה לי להבין את הפרסומים על תקציב של 25 מיליון שקלים עם חומר השחקנים הנוכחי.
חייבים להביא לקבוצה שחקני חיזוק גם בעמדת הקשר האחורי וגם בעמדת המגן הימני, גם על חשבון שחקנים כמו אייל שן, נדב קידר ואחד מהצמד בסיט/ביסו שצריכים לראות את הדלת החוצה.

סמל אישי של משתמש
אריק
יצירת קשר:

שליחה על ידי אריק »

בהתחשב בתנאי מזג האויר ובתחילת העונה, אני חושב שהיה משחק סביר. מאוד נהניתי מהרבע
שעה הראשונה, המשחק שטף, היתה הנעת כדור וקצב טוב. עם קצת יותר ריכוז של אביתר היינו
כובשים. מעבר לכך, ששחקן מחטיא מול שער ריק ובועט למשקוף דקה למחצית זה בהחלט מהלך
שיכול לשנות משחק. מחצית שנייה רעה מאוד והתפרקות מנטלית אחרי השער המקרי של בני יהודה.
אין ספק שבסיט ואייל שן הם החוליה החלשה ביותר בקבוצה כאשר מנגד גביש וסוארז היו הטובים.

סמל אישי של משתמש
nitsande

שליחה על ידי nitsande »

אני לא מצליח להבין איזה משחק חלק מכם ראה, נכון שאביתר לא היה מספיק חד למעלה אבל הוא ממש לא היה במשחק רע.
איברהים בסיט חלוץ. כששמים אותו כקשר שמאלי הוא בטח לא מרגיש בנוח, וגם שם הוא היום לא היה כזה גרוע.
תשפטו אותו כשהוא ישחק כחלוץ, ומשה רד מביסו להזכירך שבוע שעבר ובסף עונה שעברה הוא היה טוב מאוד ותפסיק לגזור גזרי דין כל כך מהר.
הבעיה הכי מרכזית של הקבוצה הזאת היא הקישור האחורי, אייל שן פשוט חור אחד גדול ומהלך.
כשהטעות של הגול היא אך ורק של אייל שן (לכל המתוננים על אילוז) שהשאיר את מרכז השדה פתוח לגמרי! ובנוסף לזה לא מפסיק לאבד כדורים.
והבעיה הנוספת היא המגן הימני, אין מגן ימני כרגע ואבי יחיאל עושה חורים עצבניים באגף שלו (ואל תספרו לי סיפורים על חיפוי).
נכון להיום אלונה אמרה שאם קלינגר לא יפנה מקום בתקציב ליאור ז'אן לא יחתום, ופה תתחיל הטעות של העונה שלנו.
רק אהבה תנצח...

סמל אישי של משתמש
yossi

שליחה על ידי yossi »

בס"ד
הייתי משחרר בכיף את שן וקידר,אין להם מקום בסגל.

סמל אישי של משתמש
manutd

שליחה על ידי manutd »

המסקנות האישות שלי :

1. קלינגר לא צריך לפתוח עם בסיט בקישור , הוא כבד , טכניקה לוקה בחסר ופשוט לא תורם כלום. רוצה לשחק עם חלוץ בודד וחלוץ שני באגף? אסולין הוא היחיד שיכול לשחק ככה

2. לא יכול להיות שמליקסון לא בא לידי ביטוי!!!!!!...לא משנה מה תגידו המקום שמליקסון הכי טוב בו הוא באגף מול שחקן אחד בדריבל במהירות , ברגע שהוא במרכז השדה אז כל היתרונות שלו הולכות לאיבוד , זה לא כמו שנה שעברה שעם הכדורים לא עוברים דרכו אז אין משחק , יש השנה את ריקרדו שעושה את זה מצויין ומליקסון שילך לצד שמאל וימין ויעשה כאב ראש למגנים!!!!

3. זה ברור שכולנו רוצים קבוצה מאוזנת שמשחקת התקפי ואני בטוח שגם הצוות המקצועי.
מה שמוביל אותנו לבעיה שכל עוד שאין לך מגן ימין שתומך בהתקפה אז פשוט כל המשחק יהיה בצד שמאל וברור שככה אי אפשר לתקוף , הרי כמו שאומרים הגנה מתחילה מההתקפה והתקפה מתחילה מההגנה
עד שלא יהיה לנו מגן ימין שעולה למעלה תמיד יהיה לנו בעיה לכבוש שערים .

4. כמה שאני אוהב את אילוז לצערי הוא צריך להיות השחקן ה-13 בערך שעולה בשעת הצורך מהספסל , לפתוח בהרכב הוא לא מספיק טוב

5. ששן יעבור למכבי ב"ש אולי ילך לו יותר טוב

לסיכום :
אין מה להילחץ , הפסד מעצבן לקבוצה גרועה שבעטה במקרה הטוב פעמיים לשער אבל אין מה לעשות זה קורה ועוד יקרה רק פשוט צריך ללמוד
ולהשתפר תוך כדי תנועה זה הכי חשוב

להביא מגן ימין , קשר אחורי וחלוץ רוטציה
[glow=red]United Road, take me home

To the place, I belong

To Old Trafford, to see United

Take me home, United road[/glow]תמונה

סמל אישי של משתמש
alex

שליחה על ידי alex »

לא יכול להיות שבקבוצה מקצוענית שחקנים ישחקו שלא בעמדה שלהם -בסיט,יחיאל,ביסו. מה זה השטויות האלו, ועוד מצהירים פליאוף עליון .
לגבי המשחק-
א.לא יודע מה אתם יורדים על אילוז היה מהטובים על המגרש
ב.הקישור רחוק מדי מההתקפה
ג.מליקסון לא בדיוק יודע מה לעשות על המגרש-יותר מדי דריבל ללא תכלית,
שן רע אבל לא בסיט אמור לעזור לו בקישור

בקיצור לא רואה הרבה הבדל מהשנה שעברה

סמל אישי של משתמש
sumsum

שליחה על ידי sumsum »

משה, אתה צריך תופרת כי אתה תלוש...מה שאמרתי לגבי יחיאל זה שכשהוא משחק עם שחקנים מוגבלים באגף שלו האין יכולות שלו התקפית מוגברות ומועצמות,
ואתה יכול לעשות עוד 10 סעיפים רק על הנושא הזה אבל לא תצליח לשנות את פני הדברים וזה מוכח שבוע אחר שבוע
רביבו מוגבל מבחינת מהירות, אילוז מוגבל מבחינה מנטלית/טקטית
מה פה מפתיע אותך ומה פה הביא אותך להתרעם.
לגבי דודזאדה גם נגד פתח תקווה היה חלש, וזה אחרי הכנה טובה לליגה מה שלא הייתה לו בשנה שעברה
אבל את העובדות אתה מתעקש לעמעם באתנוצנטריות שלא קשורה לספורט המודרני,
תתקדם ותתעדכן.
דש מארסן וונגר שאתה כל כך אוהב לשבח.

סמל אישי של משתמש
אהרוני

שליחה על ידי אהרוני »

משום מה יש לי הרגשה שסתם גול אחד מהכמה הזדמנויות שהיו לנו היה נכנס כל התגובות כאן היו מתהפכות
בלי לשפוט, אבל אנשים בעיקר מגיבים כאן בהתאם לתוצאה הסופית ומהבטן!

אז לדעתי, לא הוגן לשפוט את השחקנים בתנאים כאלה, עם חום של כמעט 40 מעלות לא ניתן לפתח משחק נורמלי יותר מידי
אתמול אחרי שהשחקנים קיבלו את הגול הם איבדו את הראש, שום שחקן לא בא לקבל את הכדור וכולם בעטו למעלה
ועדיין, גם בהפסד אתמול וגם בחלקים של המשחק שלא שיחקנו טוב, נראינו איך שהוא כמו קבוצה
לא הוגן להגיד שאין הבדל משנה שעברה
נעביר עוד שנה, יש לנו סגל למקומות 6-10 אולי נפתיע מעבר

Snir

שליחה על ידי Snir »

תיקו היה משקף .
לא מבין בשביל מה הביאו את בסיט ? היו מנסים להחתים את ברק בדש לעוד עונה - הוא שווה את הכסף !! ,גם היה חוסך לנו מקום של זר וגם יותר טוב מבסיט !!

סמל אישי של משתמש
Sir Alex Ferguson

לאט לאט אחד אחד:

ניצן, הכל שאלה של איזון. אני דווקא מאוד מאמין בביסו ואני חושב שהוא יכול להתפתח לשחקן איכותי, אבל ברגע שקלינגר מייעד אותו לספסל אז אולי נצטרך לוותר עליו כדי לפנות מקום של זר לעמדת המגן הימני.
תוסיף לזה את העובדה שבקבוצה דורשים מקלינגר לוותר על שחקן כדי להביא שחקן ותקבל את העובדה הפשוטה שאם מגיעים לכאן קשר אחורי ומגן ימני שני שחקנים יצטרכו לעזוב. אני אישית מעדיף שאלה יהיו שן וקידר אבל מכיוון שהמגן הימני שיבוא (אם יבוא) כניראה יהיה זר המסקנה היא שלפחות אחד מהצמד - ביסו ובסיט, יצטרכו לעזוב.

כשאני מדבר על איזונים השאלה היא פשוטה, האם אתה מוכן לוותר על חיזוקים בעמדת המגן הימני ועמדת הקשר האחורי כדי שיהיו לך את בסיט וביסו שיעלו מהספסל?

אם זה היה תלוי בי, אני חושב ששן ובסיט היו משוחררים ודווקא ביסו היה נשאר שכן הוא יכול לשחק גם כקשר וגם כחלוץ.

סומסום, אולי לא הבנת אותי. אני פשוט לא הבנתי למה אתה צריך לציין שיחיאל משחק בעמדה לא לו בגלל אילוז. אין קשר בין אילוז ליחיאל כי גם אילוז הוא טלאי ולא מגן ימני אמיתי.

אגב, הטענות שלי לאילוז הם לא בגלל היכולת שלו במשחק שהוקצנו על ידי סומסום. אילוז לטעמי היה בינוני אבל לבטח לא היה רע במיוחד. הטענות שלי לאילוז הם בגלל 2 מצבים שהיו לו באגף ימין להרים כדור לרחבה ממצב נוח, כדור שהיה מציב את אסולין לבד מול שוער ופעמיים אילוז לא הצליח לעבור את השחקן שמולו בהרמה.
המצבים מהסוג שהיו לאילוז הם מצבים שמכריעים משחקים, מצבים שמפרידים בין שחקן בינוני כמו אילוז לשחקן איכותי כמו מליקסון שהיו עושה לפחות בישול אחד מאותם מצבים.

סמל אישי של משתמש
Sir Alex Ferguson

אהרון ואריק, אני האחרון שמסתכל על תוצאה ולא על דרך אבל חייבים להודות באמת. גם בשנה שעברה עם גיא עזורי היו לנו דקות מסוימות שהיו טובות.
בהרבה מאוד משחקים עם עזורי הקבוצה פתחה בהתלהבות ושיחקה לא רע אבל ברגע שההתלהבות נעלמה והעשן התפזר היכולות האמיתיות של הקבוצה באו לידי ביטוי.
גם אתמול, במחצית הראשונה, היו לנו דקות טובות בגלל ההתלהבות של משחק בית ראשון. אבל, אחרי שההתלהבות נעלמה, ואני מדבר בעיקר על המחצית השנייה, הקבוצה נעלמה.
למעט המצב של אסולין ועוד מצב של ברננדו לא זכורים לי שום מצבי הבקעה במחצית השנייה כולל הרבע שעה האחרונה של המשחק כשהיינו בפיגור והיינו חייבים לתקוף.

אין ספק שיש הבדל משנה שעברה אבל ההבדל הוא לא משמעותי. לא מבחינת הסגל ולא מבחינת החיבור הקבוצתי.
לא ראיתי אתמול שחקנים שנותנים הכל ונופלים מהרגליים בסיום המשחק, ראיתי שחקנים שמחפשים להיפטר מהכדור בבעיטות סתמיות למעלה. לא ראיתי שום שחקן שבא לקבל את הכדור, לא ראיתי שום שינוי טקטי או שינוי מחשבתי גם אחרי הפיגור.
אומנם נכנסו למגרש שחקנים התקפים אבל לא היה שינוי חיובי בצורת המשחק כדי שהשחקנים שנכנסו יבואו לידי ביטוי. להפך, במקום לנצל את העובדה שגם מליקסון, גם פרננדש, גם נאסר, גם מכלוף וגם אסולין על המגרש שיחקנו בכדורי גובה סתמים.

קבוצת צמרת לא יכולה להרשות לעצמה להיעלם כמעט בכל המחצית השנייה. קבוצת צמרת לא יכולה להפסיד משחק בלי לתת מאבק אמיתי. בלי לעשות הכל בשביל להשוות, בלי שהשחקנים פשוט יפלו מהרגליים בסוף המשחק בגלל המאמץ. לא היה את זה אתמול וזה בדיוק ההבדל בין הקבוצה שלנו לקבוצת צמרת.

אהרוני, לא יודע מה איתך, אני רוצה לראות התקדמות משנה שעברה, אני חושב שצריך לשאוף לפליאוף העליון ולא לפליאוף אמצע טבלה. כל מקום מתחת לפליאוף העליון הוא כישלון מבחינתי.

סמל אישי של משתמש
nitsande

שליחה על ידי nitsande »

משה קל מאוד לדבר מהיציע בחום של 40 מעלות.
תאמין לי שהשחקנים נפלו מהרגליים בסוף המשחק, והתגובה של סוארז מוכיחה את זה.
וזה נכון שבסוף המשחק בפיגור היינו צריכים לשחק יותר חכם, אבל הלחץ העייפות והעובדה שמליקסון התחבא במקום לבוא לקחת כדור גרמו למצב הזה.
אין פה בכלל מקום להשוואה ולו הקטה ביותר לעונה שעברה, הקבוצה נראית מסודרת ויודעת מה רוצים ממנה.
הסגל נראה די מחובר מבחינה חברתית, ואי אפשר להגיד שלא עושים הכל בשביל לנצח עד לדקה ה90.
בקיצור, סה"כ הפסד קטן ומרגיז (ולא בהכרח מוצדק) לקבוצה שאמורה להיות חזק למעלה.
סבלנות, יהיה בסדר.
רק אהבה תנצח...

שלח תגובה