אוהדי ביתר הופכים להיות הבעלים

כל מה שלא קשור להפועל באר-שבע
סמל אישי של משתמש
אורי אדום בנשמה
Title: הפועל באר שבע בנשמה שלי

Re: אוהדי ביתר הופכים ליהות הבעלים

שליחה על ידי אורי אדום בנשמה »

מחזק, ידידאל.
מִ֣י זֹ֗את עֹלָה֙ מִן־הַמִּדְבָּ֔ר

סמל אישי של משתמש
אורי אדום בנשמה

https://www.one.co.il/Article/10-11/1,1,2,0/166978.html" onclick="window.open(this.href);return false;

סמל אישי של משתמש
אורי אדום בנשמה

סוף הסיפור - https://www.ynet.co.il/articles/0,7340, ... 70,00.html" onclick="window.open(this.href);return false;

סמל אישי של משתמש
yedidel
Title: קרייזי-רד

שליחה על ידי yedidel »

8red כתב:
אתם מביאים לי דוגמא להצלחות של אוסישקין בליגות המשנה - ופה מדובר על בית"ר בליגת העל.
כשאוסישקין יצליחו להעפיל ולהתמודד בכבוד בליגת העל של הכדורסל - אז זה יקרא הצלחה מלאה ולא חלקית, עם כל הכבוד.
אז יש כבוד?
יש הבנה שפה העתיד של הספורט?

סמל אישי של משתמש
Amit M
Title: South Side

שליחה על ידי Amit M »

yedidel כתב:
אז יש כבוד?
יש הבנה שפה העתיד של הספורט?
ומצד שני... בגלל אותה העפלה הם במו,מ עם איש עסקים שיקנה 50% מהקבוצה... אחרת היא לא תצליח להתקיים בליגה הזו (כך אמר מנהל השיווק שלהם).
יש סיכוי שאותו איש עסקים יקבל 51% ואתה מבין מזה אומר.. בפועל תהייה קבוצה כמו כל הקבוצות כשיש בעלים אחד.

ואל תשכח שאנחנו מדברים בסה"כ על ליגת הכדורסל החובבנית מינוס שלנו.. בכדורגל זה לעולם לא יצליח בליגה הראשונה. אין מספיק אנשים, אין מספיק כסף.
:דופק את הראש בקיר:

סמל אישי של משתמש
yedidel

שליחה על ידי yedidel »

Amit M כתב:
ומצד שני... בגלל אותה העפלה הם במו,מ עם איש עסקים שיקנה 50% מהקבוצה... אחרת היא לא תצליח להתקיים בליגה הזו (כך אמר מנהל השיווק שלהם).
יש סיכוי שאותו איש עסקים יקבל 51% ואתה מבין מזה אומר.. בפועל תהייה קבוצה כמו כל הקבוצות כשיש בעלים אחד.

ואל תשכח שאנחנו מדברים בסה"כ על ליגת הכדורסל החובבנית מינוס שלנו.. בכדורגל זה לעולם לא יצליח בליגה הראשונה. אין מספיק אנשים, אין מספיק כסף.
אחד התנאים שלהם במו"מ שהוא מקבל זכויות ניהול ל3 שנים. בחיים הם לא יוותרו על השליטה.
ומה זה קשור? קבוצה שמנוהלת ע"י אוהדים לא יכולה להביא ספונסרים/משקיעים? ככה זה עובד בכל מקום.
ליגת הכדורסל חובבנית מינוס... אהבתי... בוא נגיד שהיא לא רואה את ליגת הכדורגל בהרבה דברים שקשורים למקצועיות.

הפועל פ"ת, הפועל חיפה, הפועל עכו, הפועל ת"א (כנראה) זה רק כמה דוגמאות לקבוצות שהבעל בית לא שם סכומים דמיוניים. אז די עם הקשקוש של "אין מספיק כסף"

סמל אישי של משתמש
Amit M

שליחה על ידי Amit M »

הם לא יוותרו על השליטה מתוך עיקרון זה ברור... אני רק אומר שאם הם רוצים להיות קבוצה לגיטימית ואם אותו איש עסקים לא יוותר לא תהייה ברירה.
ברור שיכולות.. אבל בישראל כמו בישראל כל מי שיביא כ"כ הרבה כסף ירצה את השליטה לידיו.. קשה למצוא אנשים שלא יסכימו. יש הבדל בין משקיעים קטנים לבין אחד גדול בכאלו סכומים.. אף אחד לא ישים מהכיס כמה מליונים טובים בלי לקבל הזכות לקבל החלטות.
כן.. ליגה חובבנית... חוץ ממכבי אין באמת קבוצות מקצועניות... בטח שלא כל הליגה.

יודע מה.. גם אם צריך לשים רק 3 או 4 מליון כל שנה (מלבד החסויות וזכויות שידור ומענקים וכו') זה לא סכום שיכולים אוהדים לגיים כל שנה למשך תקופה ארוכה.
תזכור מהיום 10 שנים ותראה שלא תקום שום קבוצת אוהדים אמיתית בליגה הראשונה, קבוצה שמצליחה להיות קצת יותר מסתם עונה אחת אם בכלל... רק אז תשכנע שאותי שהדבר אפשרי.. עד אז תמשיך לחלום יחד עם שי.

עריכה:
ויודע מה... בוא לא נסתכל על קבוצות וליגות וענפי ספורט אחרים.. נסתכל רק על מה שקורה כאן בבאר שבע.
תשאל את דודו כמה קשה על סף הבלתי אפשרי זה להרים קבוצת אוהדים בכדורגל בליגות הבכירות.. אתה בעצמך הרגשת מזה ללכד אוהדים (ובאמת באמת לא בקטע של עקיצה, ושים בצד את דעתי בנושא) כשניסית להרים את העמותה שלא החזיקה יותר משנה.
תהייה ראלי, קבוצת אוהדים בישראל זה לא משהו שיכול לתפוס... וגם אם יהיה משהו שקרוב לזה, זה יהיה אולי ב2 קבוצות בכל הליגה (ואנחנו לא אחת מהן) כך ששוב.. חוץ מחלום נחמד הרעיון הזה היה ויישאר רק רעיון.

סמל אישי של משתמש
yedidel

שליחה על ידי yedidel »

זה ייקרה. בעיקר כי אין ברירה אחרת.
זה קורה בכל העולם וגם באופ"א הבינו שאין מנוס ותומכים בכך, חוק הפייר-פלי הפיננסי הוא מהלך חשוב בכיוון.

ועל הדרך, נייר עמדה הרשמי שהוגש ע"י ה"יציע" לועדת זליכה -
https://www.slideshare.net/israfans/23512" onclick="window.open(this.href);return false;

סמל אישי של משתמש
Amit M

שליחה על ידי Amit M »

yedidel כתב:זה ייקרה. בעיקר כי אין ברירה אחרת.
זה קורה בכל העולם וגם באופ"א הבינו שאין מנוס ותומכים בכך, חוק הפייר-פלי הפיננסי הוא מהלך חשוב בכיוון.

ועל הדרך, נייר עמדה הרשמי שהוגש ע"י ה"יציע" לועדת זליכה -
https://www.slideshare.net/israfans/23512" onclick="window.open(this.href);return false;

זה שאולי הרעיון הזה הוא נכון, עדיין לא הופך אותו ריאלי פה בישראל.
אולי אין ברירה אבל אכן יש קושי גדול מאוד.

אל תיתן לי את הדוגמאות של אירופה וכו'... כמו שכתבתי, פה זה ממש לא אירופה.. את את הכסף, ואין את אותה כמות אנשים.. השוואה לצערי מיותרת.

אמנם לא קראתי את המסמך הזה אבל גם אני מקבל משי כל פעם את הלינקים האלו.. כל פעם זה משהו אחר.. אני מכיר את ה-אני מאמין שלו, יש לו כוונה טובה אבל גם הוא במטרה הכי בסיסית שלו שהיא לאגד את כלל ארגוני האוהדים בארץ הוא לא באמת הצליח.. אולי בחו"ל ובארגון האירופי הוא הגיע רחוק, אבל כאן בארץ לא ממש. אולי הוא הולך לכל מיני ישיבות וועדות אבל זה כי הוא הולך מיוזמתו ולא כי מישהו מחזיק יותר מידיי מהתפקיד והעמדה/כח שברשותו.

בקיצור, אחזור למה שרשמתי בהתחלה.. זה רעיון נחמד, אתה טוען שאף הכרחי ביותר.. אני טוען שלא ריאלי ולא יקרה, בטח שלא בעשור הקרוב.

סמל אישי של משתמש
RedRock
Title: רקקקקקק ברדה זה מרגש
יצירת קשר:

שליחה על ידי RedRock »

טייק 345: https://www.amutabj.co.il/" onclick="window.open(this.href);return false;

סמל אישי של משתמש
yedidel

שליחה על ידי yedidel »

אז מה? כמו שאמרתי, פסימיות זה לחלשים

סמל אישי של משתמש
Amit M

שליחה על ידי Amit M »

yedidel כתב:אז מה? כמו שאמרתי, פסימיות זה לחלשים
עם כל הכבוד, 2 או 3 נציגים בהנהלה זו עדיין לא קבוצת אוהדים... יכולת ההשפעה שלהם בנושאים הרציניים עדיין תהייה אספית.
המילה האחרונה עדיין של הבעלים ( / נציג הבעלים או אנערף איך מתנהל העסק שם)

סמל אישי של משתמש
yedidel

שליחה על ידי yedidel »

Amit M כתב:
עם כל הכבוד, 2 או 3 נציגים בהנהלה זו עדיין לא קבוצת אוהדים... יכולת ההשפעה שלהם בנושאים הרציניים עדיין תהייה אספית.
המילה האחרונה עדיין של הבעלים ( / נציג הבעלים או אנערף איך מתנהל העסק שם)
אין כמו להיות פסימי עד הסוף... :)

סמל אישי של משתמש
Amit M

שליחה על ידי Amit M »

לא קשור לפסימיות או אופטימיות.
המילה המתאימה היא ראליות.

וגם אם כן הייתי אופטימי, עדיין אי אפשר להביא את דוגמאת בית"ר לנושא שדיברנו עליו פה... או לפחות עדיין לא אם אתה באמת מאמין שזה יקרה.

סמל אישי של משתמש
דורון כהן

שליחה על ידי דורון כהן »

אני דווקא תומך בגדול בעמדה שמציג עמית , זו לדעתי העמדה הריאלית מכולם שמשקפת היטב את המציאות.
מי שרוצה לחלום או לפנטז מוזמן לעשות זאת , מי שרוצה לחיות במציאות מדומה גם כן רשאי , ההתפקחות תהיה כואבת במקרים אלו.
ראשית כל בעלות אוהדים על קבוצה תמיד מתארגנת כאשר המצב הוא בכי רע , למה אוהדי ביתר לא התארגנו בימי ארקדי גאידמק העליזים שהכסף נשפך כמים?? בימים ההם זה לא עמד על הפרק נכון?? למה אוהדי מכבי חיפה לא מארגנים קבוצת אוהדים שתשלוט על המועדון?? כי יעקב שחר עושה עבודה מדהימה כבר למעלה מ- 2 עשורים??? למה אצלנו עמותת אוה"ב קמה בימי אלי זינו ואחרי שאלונה קנתה את הקבוצה עמותת אוה"ב התאדתה???

סוגיה נוספת היא הנטייה לראות תמיד מה קורה אצל השכן (הדשא ירוק יותר) ולחשוב שגם אצלנו אותו דבר יעבוד , אז זהו שלא , לא תמיד מה שעובד שם בהצלחה יעבוד כאן.
עם כל הכבוד (יש הרבה כבוד) באר שבע היא לא ברצלונה או מדריד או עיר בגרמניה , המנטליות שונה , מספר התושבים שונה , מעמד סוציו אקונומי שונה.
אוהדי ביתר שהם הכמות הגדולה בארץ הצליחו בסך הכל (תורת היחסות) לגייס 2000 אנשים שכל אחד מהם תרם 1000 שקלים , לדעתי זה דווקא כישלון (שוב תורת היחסות) , אני דווקא חשבתי שהם יצליחו לגייס 4000 - 5000 אוהדים שישימו 1000 שקלים כל אחד , במקרה כזה הייתה להם באמת השפעה חזקה.
אצלנו לעומת זאת המצב גרוע , עמותת אוה"ב בזמנו לא הצליחה לגייס 1000 אוהדים ששילמו 1000 שקלים כל אחד......ראיתי איזה "התלהבות" הייתה לאוהדים שלנו לשלם 800 שקלים על מנוי (לפני 3 עונות) כאשר התקציב היה 25 מיליון , האתר היה מלא ביקורות , רפש הוטל לעבר אלונה , אפילו קללות היו (במינון נמוך) , גם לפני שנה שהמחיר עמד על 600 שקלים למנוי (אחרי סיבסוד) האתר היה מלא רפש כלפי אלונה , איומים של חרם נכתבו בלי לחשוב פעמיים , אז אני רוצה להבין 1000 זה זול לעומת זאת 600 או 800 שקלים זה יקר??מתמטיקה באר שבעית במיטבה....לא פלא שאני פותח עיתון "ידיעות אחרונות" בבוקר ורואה שהעיר באר שבע ממוקמת במקום ה 71 בזכאות לבגרות , העיקר ראש העיר מרוצה (זה "הישג" כי יש עלייה של 2.5% מהשנה שעברה) , עכשיו בטח יבנו עוד מזרקה כדי לחגוג את "ההישג" המדהים.

דבר אחרון נוסף זה המחשבה שהפתרון הזה יכול להחזיק לאורך זמן , גם נדב יעקובי בטור שלו היום רושם שיש לא מעט ספקות בקשר לנושא הזה.
מה יקרה אם בעונה הבא חלק מהאוהדים לא יוכלו להביא 1000 שקלים ?? תוכרז עונה פיננסית?? ראיתי אצלנו מה קרה ב - 2 העונות שבהם הוכרזה עונה פיננסית (ירדנו ליגה)
מה יקרה כאשר יהיו חילוקי דעות הין ההנהלה לעמותת אוהדים??? הרי רק עכשיו ביתר ירושלים הקיזו דם בשביל לפתור את הבעיה שנוצרה עם האוהדים , עד אז הם לא היו מוכנים להעביר את הסכום שגוייס!! מה יקרה בפעם הבאה ?? מישהו ערב שתמיד יימצא הפיתרון שישביע את רצון 2 הצדדים???

העולם היום מונע מכסף , כוונות טובות \ פנטזיות \ משאלות לב לא מזיזים שום תהליך ,תזכורת למי שרוצה מוזמן להתעניין מה קורה בקבוצת הכדורסל "המאוחדת" ששם ביקשו בסך הכל 250 שקלים , מה לעשות בעל המאה הוא גם בעל הדעה , מי שחושב אחרת יכול להתבזות שוב בדיוק כמו שעשתה עמותת אוה"ב בשנת 2007 , יום טוב.

שלח תגובה