התחלתי עונה עם הפועל כמובן.
עזבו : בקיץ - דוד רביבו ועוד כמה צעירים להשאלות. בינואר - נדב קידר נמכר בחינם לרעננה.
באו : בקיץ - חמד גנאים, זוהר חוגג, 2 שחקנים צעירים בהשאלה לעמדת המגן הימני והמגן השמאלי. בינואר - בן בסט ואופיר חיים.
המצטיין בקבוצה הוא כמובן סוארז שהתפתח מבחינה הגנתית לשחקן מאוד איכותי.
המפתיעים בקבוצה הם אדלי ויוסי אלקיים שמתפתח לשחקן לא רע בכלל.
למרות שכולם, כולל ההנהלה, ניבאו לי קרבות תחתית הולכתי לאורך רוב העונה את הטבלה כולל תצוגות מרשימות מול "הקבוצות הגדולות". ממוצע הקהל שלי אגב משום מה לא עלה למרות ההצלחה.
רוב השחקנים שמרו על רמה גבוה לאורך כל העונה.
עכשיו אני מחזור אחד לסוף, במקום השלישי, כשבית"ר י"ם במקום השני עם 2 נקודות מעלי ומכבי ת"א במקום הראשון עם 3 נקודות יותר אך יחס שערים פחות טוב.
במילים אחרות, במחזור האחרון אני צריך לנצח (את מכבי פתח תקווה בבית) ולקוות שמכבי ת"א תפסיד ושבית"ר י"ם לא תנצח כדי לזכות באליפות, לא פשוט בכלל.
חייב להגיד שהמשחק קרוב מאוד למציאות בהרבה דברים, כמו:
גיא עזורי חירב את אשקלון וגרם להם לרדת הרבה לפני סיום העונה.
מכבי חיפה לא במאבקי האליפות (מקום 5, 5 נקודות ממני) בגלל ההגנה שלה למרות שזכתה בגביע הטוטו + המדינה.
הפועל ת"א הגיעה לליגת האלופות ואף סיימה במקום השלישי בשלב הבתים אבל כתוצאה מהעומס (דה סילבה גמר את העונה עוד בתחילתה, גם ידין, ורמוט ושכטר סבלו פציעות ארוכות) נמצאת רק במקום הרביעי ( 4 נקודות פחות ממני).
ואני? לצערי האופי של הפועל באר שבע רודף אותי גם במשחק (:
ברגעי ההכרעה (3 מחזורים לסוף העונה) הפסדתי לבית"ר י"ם בטדי ואיבדתי את המקום הראשון למכבי ת"א.
בגביע שכבתי על השער של כפר סבא ועדיין הפסדתי (כפר סבא הגיעו עד לגמר שם הפסידו לחיפה).
ובכלל לא מעט פעמים אחרי הצגות מול "הגדולות" הגיעה קבוצה קטנה וניצחה אותי בליגה.
לא לדבר על כך שבקיץ כמעט שום שחקן לא רצה לבוא אלי לא לדבר על לקלוט ממני שחקנים כמו בסיט וקידר.
רכש ראשון לעונה הבאה כבר יש אחרי שסגרתי את ההעברה של חן עזרא מנתניה.
שחקן ראשון שלא ימשיך בעונה הבאה גם יש אחרי שברננדו (שנתן עונה גדולה) עוזב לQPR שבשמירה שלי הבטיחה את עלייתה לפריימר לייג באנגליה.
בגלל העזיבה של ברננדו ניסתי להביא גם את עומר גולן וגם את בן שושן (שנותן עונה מדהימה) ושניהם לא רוצים להגיע. ניסתי גם להביא את איתמר ניצן השוער של הרצליה אך המחיר שהרצליה מבקשים עליו הוא גדול מידי.
כרגע אני עדיין מקווה להפתעה במחזור האחרון בליגה (למרות שהסיכוים נמוכים), ובכל מקרה אחרי ההצלחה בשנה הנוכחית אני מקווה שהמעמד שלי ושל הקבוצה בקרב השחקנים יעלה כדי שאוכל להביא רכש איכותי בקיץ.
נערך לאחרונה על ידי Sir Alex Ferguson ב 13 נובמבר 2010, 12:38, נערך פעם 1 בסך הכל.
באמת תמשיך לעדכן משה.. אני כבר סיימתי 3 שמירות, בכל שמירה סיימתי איזה 3 עונות בערך, ומכל השמירות היית אולי עונה אחת שלא לקחתי אליפות. ואיך אפשר בלי תודה לניצן, שעשה לי חתיכת קורס במנג'ר, שבלעדיו הייתי עד היום מסיים בפלייאוף האמצעי בלחץ .
ועוד משהו, מסקנה שהסקתי מכל השמירות, לא למכור את סוארס גם לא בעד 10 מיליון דולר !, שימו אותו בקישור האחורי והוא מנטרל כל קבוצה !!!! גם מבחינת פרופיל הוא מתפתח ל17 שמירה, 15 תיקול (16 עם קצת מזל), וכנל לגבי הנגיחות. וגביש, כבר העלתי תמונה איך הוא מתפתח.
1. חייב להגיד שגם אצלי סוארז מתפתח לשחקן אדיר. הייתה תקופה שהוא נפצע לחודשיים וניסתי להחליף אותו בזוהר חוגג, משה אסולין ואפילו באופציות התקפיות יותר כמו פרננדש ואלקיים והחור היה גדול מידי.
באותם חודשיים איבדתי יתרון של 5 נקודות על מכבי ת"א במקום השני ולמעשה משם היינו צמודים ראש בראש בטבלה כשאני במקום הראשון בגלל הפרש שערים עדיף (עד להפסד בטדי שבגללו מכבי ת"א תפסו את המקום הראשון עם יתרון 3 נקודות).
2. בהתחלה התלבטתי לגבי גביש אבל ככה שהזמן עובר הוא ממשיך להתפתח לאחלה שחקן הגנה.
נכון, מכבי ת"א ובית"ר י"ם ספגו פחות שערים (נראה לי שגם הפועל ת"א שמתחתי בטבלה) ממני אבל בסך הכל אני מרוצה מההגנה שלי. אין ספק שגם העובדה שאני משחק עם ז'אן וסוארז באמצע הקישור עוזרת מבחינה הגנתית.
עם זאת, החיסרון של גביש, אדלי ובכלל ההגנה שלי במשחק היא האיטיות. בכל פעם שמגיע מולי חלוץ מהיר (כולל קדוסי שכבש מולי 3 שערים ב2 מפגשים) אני סופג.
דוגמא לאיטיות של ההגנה שלי (ולאופי של הקבוצה שדומה למציאות) קיבלתי באותו משחק מול בית"ר י"ם בטדי 3 מחזורים לסיום העונה.
אני ראשון בטבלה בגלל יחס שערים עדיף על מכבי ת"א השנייה. בית"ר י"ם שלישית עם נקודה פחות ממני וממכבי.
תוך 30 דקות בית"ר עלתה ל3-0 כשבן שושן ובורכיאן פשוט מפרקים את ההגנה שלי.
לפני המחצית פרננדש כבש וצימקתי ל3-1.
במחצית החלטתי ללכת על כל הקופה, אילוז (שמצוין אצלי בתור מחליף) נכנס במקום יחיאל. בן בסט ואופיר חיים גם נכנסו ועברתי ל4-2-4.
שכבתי על השער של בית"ר י"ם אבל הרוש היה ביום ענק.
בדקה ה75 צימקתי ל3-2 אבל עד לסיום לא הצלחתי להשיג את השיווין והפסדתי את המשחק.
מכבי ת"א ניצחה בדרבי את הפועל ועברה אותי.
זאת גם הסיבה שאני מנסה להביא את אושרי רואש. בקיץ ניסתי ולא הצלחתי כי הוא עבר למכבי פתח תקווה. עכשיו אני מנסה ולא רק שהסכום עלה אלא גם מכבי ת"א בעניין ולכן יתכן שאני שוב לא אצליח לרכוש אותו.
3. במקביל להפועל באר שבע אני גם המנג'ר (עם יוזר אחר כמובן) של נבחרת ישראל.
בתחילת הקמפיין ניסתי 3-5-2 כי אני לא מאמין במגינים הישראלים. אבל 2 תוצאות תיקו בבית ובחוץ מול הקבוצות החלשות בבית גרמו לי לחזור ל4-4-2. המצב קצת התשפר בהמשך למרות שבגלל התוצאות בתחילת הקמפיין קשה לי להאמין שאני יצליח לעלות שלב. ועדיין, עכשיו מצאתי הרכב מאוזן יותר, למדתי את השחקנים בצורה טובה יותר ואני חושב שאם לא יפטרו אותי (: הקמפיין הביא יהיה הצלחה.
תסכימו איתי כולכם שהדבר הכי מציק בנוגע להפועל ב"ש במנג'ר הזה שגם אם תזכה באליפות ותעלה לצ'מפיונס,עדיין לא יהיו במשחקי
הבית יותר מ6-7 אלף איש? :/
מוציא את כל החשק.
messiah כתב:תסכימו איתי כולכם שהדבר הכי מציק בנוגע להפועל ב"ש במנג'ר הזה שגם אם תזכה באליפות ותעלה לצ'מפיונס,עדיין לא יהיו במשחקי
הבית יותר מ6-7 אלף איש? :/
מוציא את כל החשק.
המלצות שלי לשחקנים (בעיקר לעונה הראשונה):
מגן ימני, עודד אלקיים.
קשר התקפי, כולם כבר יודעים שיש את גיא אסולין חופשי.
חלוץ, תומר חמד! אחלה שחקן.
ושחקן כלבו, לירוי צעירי. ארבעתם עולים מעט מאוד כסף, וגם בתקציב הדל שב"ש מתחילה את המשחק אפשר להביא את כולם. מומלץ.
בנוסף מי שרוצה שוער יש את בוריס קליינמן מכפ"סאבל צריך לפנות לו תקציב הוא קצת יקר, ושוער נוסף שקצת יותר זול (ומה לעשות גם קצת פחות טוב) הוא איתמר ניצן.
שחקני ב"ש- עמוס סמדג'ה, יהפוך לבלם טוב. עמית ברדה, יהפוך לחלוץ טוב. יוסי אלקיים, שחקן עם פוטנציאל גדול במשחק.
ביסו, פוטנציאל גדול. נאסר, יכול להפוך לכוכב. ואגב משה, בטיפול נכון גביש אמור להתפתח ולהיות יותר טוב מסוארז.
רונן, לפי מה שעדכנתי במשחקים הגדולים אמור להיות אצטדיון מלא,
בשביל שהאצטדיון יתמלא גם במשחקים חלשים צריך להצליח לאורך תקופה ארוכה.
אני במנג'ר של שנה שעברה, הרחבתי את האיצטדיון (החדש) ל50 אלף מקומות שהתמלאו כל משחק. (אמנם רק בשנות ה2030)
nitsande כתב:המלצות שלי לשחקנים (בעיקר לעונה הראשונה):
מגן ימני, עודד אלקיים.
קשר התקפי, כולם כבר יודעים שיש את גיא אסולין חופשי.
חלוץ, תומר חמד! אחלה שחקן.
ושחקן כלבו, לירוי צעירי. ארבעתם עולים מעט מאוד כסף, וגם בתקציב הדל שב"ש מתחילה את המשחק אפשר להביא את כולם. מומלץ.
בנוסף מי שרוצה שוער יש את בוריס קליינמן מכפ"סאבל צריך לפנות לו תקציב הוא קצת יקר, ושוער נוסף שקצת יותר זול (ומה לעשות גם קצת פחות טוב) הוא איתמר ניצן.
שחקני ב"ש- עמוס סמדג'ה, יהפוך לבלם טוב. עמית ברדה, יהפוך לחלוץ טוב. יוסי אלקיים, שחקן עם פוטנציאל גדול במשחק.
ביסו, פוטנציאל גדול. נאסר, יכול להפוך לכוכב. ואגב משה, בטיפול נכון גביש אמור להתפתח ולהיות יותר טוב מסוארז.
ENIO:
CHRAMOSTA:
בגלל ששחררתי המון שחקנים, השתחרר לי הרבה תקציב וניצלתי את כולו.
כל השחקנים ששיחררת לא הכניסו כסף אלא רק פינו מקום בתקציב (וגם לא יותר מדי)
והשחקנים שקנית עלו 4 מיליון... וזה בלי חוזים... יש מצב ששינית קצת באדיטור... ; )
nitsande כתב:כל השחקנים ששיחררת לא הכניסו כסף אלא רק פינו מקום בתקציב (וגם לא יותר מדי)
והשחקנים שקנית עלו 4 מיליון... וזה בלי חוזים... יש מצב ששינית קצת באדיטור... ; )
לא לא !!! הכל זה בתשלומים ! אני בחיים לא נוגע באדיטור..
הסניגורון... כתב:
לא לא !!! הכל זה בתשלומים ! אני בחיים לא נוגע באדיטור..
גם כדי שזה יהיה בתשלומים אתה צריך שיהיה לך את הסכום המקסימלי בתקציב רכישה.
אם יש לי מיליון אירו ואני רוצה שחקן בתשלומים שמגיעים בסוף ל3 מיליון,אני לא יכול לבצע את הרכישה,בדוק.
לא טוען שאתה מרמה חלילה,אבל מאיפה הגיעו 4 מיליון לתקציב בלי לקבל שקל על כל אלה ששיחררת?