איך אומרים בעברית "פנדל" ?

כל מה שקשור להפועל באר-שבע - "גאוות הנגב"
שלח תגובה
סמל אישי של משתמש
dodo130
הודעות: 260
הצטרף: 02 אוקטובר 2008, 13:32

איך אומרים בעברית "פנדל" ?

שליחה על ידי dodo130 »

השוער המיתולוגי של הפועל באר-שבע, וכיום מאמן השוערים והאיש שמשמש כמנכ"ל זמני בהפועל ב"ש אסי רחמים, בטוח שהשחקנים הזרים חייבים להבין את הוראות המאמן וחבריהם על המגרש. ולכן צריך להמשיך ללמדם עברית. בתחילת החודש החלו בקבוצת הפועל קריסטל באר-שבע בהמשך פרויקט לימוד עברית עבור השחקנים הזרים שהגיעו העונה לקבוצה.

המאמן ניר קלינגר יכול לתת הוראות לשחקנים הזרים בעברית, זאת בתקווה שהשחקנים הזרים יבינו אותו. במסגרת שיפור תנאי השחקנים בקבוצת הפועל "קריסטל" באר-שבע הוחלט בהנהלה הפועל, ובשיתוף הצוות המקצועי להקל על התאקלמותם של השחקנים הזרים בארץ. הקושי מתבטא בעיקר בהבנת הוראות שגרתיות תוך כדי אימון ומשחק, דבר שמקשה מעט על פעילותם של השחקנים על כר הדשא. מדובר בהמשכיות הפרויקט לימוד שפת העברית מהשנה שעברה. הלימודים מתקיימים לאחר מסגרת האימונים הקבועים ומתנהלים במועדון, בכיתה מיוחדת עבור זה.

אסי כבר הכין תוכנית לימודים בסיוע אנשי מקצוע להקניית השפה הבסיסית, דבר שיקל על השחקנים הזרים בהשתלבותם בארץ.

ימי הלימוד והשעות קבועים על פי לוח האימונים השבועיים שהמאמן מגיש לרחמים על מנת שהשחקנים ידעו מראש מתי צריך להגיע. בהנהלת המועדון מברכים על הרעיון והמוטיבציה ללמד עברית ואומרים: "מדובר בצעד גדול, ולפי מה שידוע לנו, אין באף מועדון כדורגל בארץ תוכנית מיוחדת ללימוד עברית עבור השחקנים הזרים שמגיעים, אנו רוצים להקל על התאקלמות השחקנים גם במגרש ומחוץ למגרש וזה יכול לסייע".

ראיין אדלי שחקן הקבוצה שהגיע מהעיר ניו ג'רזי שבארה"ב ונכנס כבר לפרויקט אומר: "אני שמח על ההחלטה שהמועדון קיבל להמשיך וללמד אותנו עברית, לסייע לנו להתאקלם בקבוצה בצורה טובה והדרגתיתזה חשוב לנו ויעזור לנו מאוד בהשתלבותנו במשחקים ובאימונים.

תוכנית הלימוד ממשיכה במתכונת של העונה שעברה, בהנהלת המועדון שואפים לשדרג אותה ומצפים מהשחקנים הזרים שישתפו פעולה ויתמידו.

https://hapoelb7.co.il/Pages_Site/Conte ... spx?id=437" onclick="window.open(this.href);return false;

סמל אישי של משתמש
messiah
הודעות: 3834
הצטרף: 29 ספטמבר 2008, 11:20
Title: חלילוביץ' ליד כדור הקרן
מיקום: באר שבע

Re: איך אומרים בעברית "פנדל" ?

שליחה על ידי messiah »

סחטיין,אחרי כל הזבל ש"הרעפתי" על המערכת אחרי גל ההתפטרויות ראוי גם לפרגן על הנושא הזה. חשוב מאוד,מעיד על
רצינות מסויימת,יפה.

סמל אישי של משתמש
clark kent
הודעות: 4371
הצטרף: 13 אוקטובר 2008, 16:13
Title: גם אני רוצה איצטדיון חדש!
מיקום: be'er-sheva
יצירת קשר:

Re: איך אומרים בעברית "פנדל" ?

שליחה על ידי clark kent »

מגניב.
אני לא רוצה שכל שחקן יהיה ביאליק אבל יש דברים בסיסיים שחובה לדעת, אפילו קצת יותר מתמסור או תבעט

סמל אישי של משתמש
RedRock
הודעות: 5670
הצטרף: 04 ספטמבר 2008, 14:54
Title: רקקקקקק ברדה זה מרגש
מיקום: הרצליה
יצירת קשר:

Re: איך אומרים בעברית "פנדל" ?

שליחה על ידי RedRock »

לשמוע את דה סילבה ולהתמוגג...
מדבר יותר טוב מ-90 אחוז מהצברים... :)

עדיף שילמדו עברית וידברו כמו שצריך מאשר שיביישו את עצמם כמו שלומי ארבייטמן באנגלית. :)

סמל אישי של משתמש
8red
הודעות: 3582
הצטרף: 29 ספטמבר 2008, 09:49

Re: איך אומרים בעברית "פנדל" ?

שליחה על ידי 8red »

כל הכבוד למועדון על ההשקעה בנושא.
אליק - יותר משחקנים צריכים לדעת אנגלית או עברית, הם צריכים לדעת את שפת הכדורגל ושלומי ארבייטמן בהחלט יודע היטב את השפה הזאת ואני מפרגן לו על כך.
לגבי האנגלית שלו - אני לא צריך לומר לך לכמה שחקנים אירופאיים יש אוצר מילים באנגלית שהוא עוד הרבה פחות ממה שיש לשלומי.
הפועל אני כבר משתגע

שלח תגובה