שאלה על פרופיל צבאי
שאלה על פרופיל צבאי
הייתי אתמול בצו ראשון, ויש לי פרופיל 97 זה אומר שאוטומתי אני יהיה קרבי או שאם אני לא רוצה להיות קרבי אני לא יהיה(זה לא שאני לא רוצה פשוט עדיין לא החלטתי...) או שלא שואלים אותי וכל 97 אוטומתי יהיה קרבי?
תודה
תודה
Re: שאלה על פרופיל צבאי
פרופיל קרבי לא מקנה לך אוטומטי שירות קרבי, לחלוטין לא.
זה תלוי מהקב"א (קבוצת איכות) זה תלוי בדפר שלך, זה תלוי בעוד המון מרכיבים כמו צורכי הצבא וכד'.
מה שכן זה מגביר את הסיכויים שלך די בהרבה להגיע ליחידה קרבית.
הכל תלוי גם בך, אם תגיד ותשדר בצו הראשון בראיונות שלך שאתה רוצה שירות קרבי אז מין הסתם שתלך לקרבי.
אבל אם תגיד שאתה לא מעוניין ותעשה בעיות אז זה כבר שונה.
מנסיון אחי, אל תעשה את הטעויות של הרבה תלמידים בכיתות היא' והיב', שחוששים ללכת לשירות קרבי ומעדיפים ללכת להיות ג'ובניקים, תלך ליחידה קרבית.
במידה ואתה יכול מבחינת פיזית וגם מבחינה מנטאלית ,תבקש גיבוש סיירות . שירות ביחידה מובחרת משנה לך את החיים מקצה אחד לקצה השני, באחריות ומנסיון!
זה תלוי מהקב"א (קבוצת איכות) זה תלוי בדפר שלך, זה תלוי בעוד המון מרכיבים כמו צורכי הצבא וכד'.
מה שכן זה מגביר את הסיכויים שלך די בהרבה להגיע ליחידה קרבית.
הכל תלוי גם בך, אם תגיד ותשדר בצו הראשון בראיונות שלך שאתה רוצה שירות קרבי אז מין הסתם שתלך לקרבי.
אבל אם תגיד שאתה לא מעוניין ותעשה בעיות אז זה כבר שונה.
מנסיון אחי, אל תעשה את הטעויות של הרבה תלמידים בכיתות היא' והיב', שחוששים ללכת לשירות קרבי ומעדיפים ללכת להיות ג'ובניקים, תלך ליחידה קרבית.
במידה ואתה יכול מבחינת פיזית וגם מבחינה מנטאלית ,תבקש גיבוש סיירות . שירות ביחידה מובחרת משנה לך את החיים מקצה אחד לקצה השני, באחריות ומנסיון!

- אורי אדום בנשמה
- Title: הפועל באר שבע בנשמה שלי
כ-כלל - פרופיל 97 מגויס אוטומטית ליחידה קרבית, אלא אם כן מדובר בעתודאי/בוגר קד"צ/בעל בעיית ת"ש חריגה.
השירות הצבאי הוא החוויה המעצבת הגי גדולה ומשמעותית בחיים, ככה שכמו ששי אמר, שירות ביחידה קרבית, מלבד תרומה למדינה שאתה חי בה, גם יתרום המון לאישיות שלך בהמשך חייך.
השירות הצבאי הוא החוויה המעצבת הגי גדולה ומשמעותית בחיים, ככה שכמו ששי אמר, שירות ביחידה קרבית, מלבד תרומה למדינה שאתה חי בה, גם יתרום המון לאישיות שלך בהמשך חייך.
מִ֣י זֹ֗את עֹלָה֙ מִן־הַמִּדְבָּ֔ר
קודם כל תודה על התשובות
מבחינת כושר כרגע אין כושר שאפילו קרוב בשביל קרבי אבל התחלתי לא מזמן להתאמן אז יש מצב שעוד שנה אני יהיה בכושר...
יש משהו קרבי אבל שנחשב פחות קרבי?
מבחינת כושר כרגע אין כושר שאפילו קרוב בשביל קרבי אבל התחלתי לא מזמן להתאמן אז יש מצב שעוד שנה אני יהיה בכושר...
יש משהו קרבי אבל שנחשב פחות קרבי?
פרופיל 97 הולך לקרבי באופן אוטומטי.
יש כל מיני מקרים אחרים מיוחדים, לדוגמה מסלול של קצונה יעודיית, מה שאני הלכתי אליו.
יש כל מיני מקרים אחרים מיוחדים, לדוגמה מסלול של קצונה יעודיית, מה שאני הלכתי אליו.
"...לא מחפש לשמוח, לא חושב על תארים,
רק רוצה להיות פה ולשיר שירים..."
הקב"א למעשה קובעת לאיזה תפקיד אתה יכול להגיע והאם אתה יכול לצאת לקצונה.
פרופיל 97 לא הולך בהכרח לקרבי, דבר זה תלוי גם בקב"א שלך , אם הקב"א שלך גבוהה אתה יכול להגיע למודיעין. כמובן, שזה תלוי בעוד דברים כמו שאמרו כאן - בעיות ת"ש ועוד...
לשאלתך, קרבי שנחשב לפחות קרבי - נ"מ:)
פרופיל 97 לא הולך בהכרח לקרבי, דבר זה תלוי גם בקב"א שלך , אם הקב"א שלך גבוהה אתה יכול להגיע למודיעין. כמובן, שזה תלוי בעוד דברים כמו שאמרו כאן - בעיות ת"ש ועוד...
לשאלתך, קרבי שנחשב לפחות קרבי - נ"מ:)
הקב"א נמדדת על פי המון דברים, אפילו כן סתם לדג' אם אתה אוהב לקרוא ספרים, סביבת המגורים שלך, הת"ש שלך וכד'.. הכל תלוי כמה 'הרשמת' בצו הראשון.
יש דברים שמחייבים קב"א גבוהה, כמו טייס, קצונה, עתודה, מודיעין וגם יחידות עילית. תבדוק את הנתונים שלך ואל תתפשר על שירות משעמם וזריקה של 3 שנים מהחיים שלך לפח.
אם אתה לוקה בבעיות גופניות די חריגות שאתה לא יכול להתגבר עליהם, אז קודם כל הבריאות ותדע ללכת בגדר היכולת שלך.
במידה ואתה כן יכול, הייתי מאוד ממליץ לך לעשות הכל בשביל שירות קרבי.
יש דברים שמחייבים קב"א גבוהה, כמו טייס, קצונה, עתודה, מודיעין וגם יחידות עילית. תבדוק את הנתונים שלך ואל תתפשר על שירות משעמם וזריקה של 3 שנים מהחיים שלך לפח.
אם אתה לוקה בבעיות גופניות די חריגות שאתה לא יכול להתגבר עליהם, אז קודם כל הבריאות ותדע ללכת בגדר היכולת שלך.
במידה ואתה כן יכול, הייתי מאוד ממליץ לך לעשות הכל בשביל שירות קרבי.

- RedRock
- Title: רקקקקקק ברדה זה מרגש
- יצירת קשר:
אורי, רואים שהזדקנת.
שנים שזה לא ככה.
כפי שנאמר פה ע"י האנשים, הקב"א והדפ"ר הם מדדים קריטיים לא פחות מהפרופיל.
בן אדם עם ציונים גבוהים בשני הפרמטרים האלה ייחטף למיונים בהרבה יחידות עלית בצה"ל שרחוקות מלהיות קרביות, כשמודיעין צועדים בראש עם זכות בחירה ראשונית. קב"א-56,דפ"ר(מבחנים פסיכוטכניים)-90 כמדומני.
בכל מקרה - בדיוק כפי ששי אמר - אם כבר לוותר על שירות קרבי (ואני נגד למרות ה'שירות' שלי...) אז רק ליחידות מובחרות אחרות במודיעין\ח"א וכו'...
שנים שזה לא ככה.
כפי שנאמר פה ע"י האנשים, הקב"א והדפ"ר הם מדדים קריטיים לא פחות מהפרופיל.
בן אדם עם ציונים גבוהים בשני הפרמטרים האלה ייחטף למיונים בהרבה יחידות עלית בצה"ל שרחוקות מלהיות קרביות, כשמודיעין צועדים בראש עם זכות בחירה ראשונית. קב"א-56,דפ"ר(מבחנים פסיכוטכניים)-90 כמדומני.
בכל מקרה - בדיוק כפי ששי אמר - אם כבר לוותר על שירות קרבי (ואני נגד למרות ה'שירות' שלי...) אז רק ליחידות מובחרות אחרות במודיעין\ח"א וכו'...
זה קב"א בסדר גמור שמתאים לקצונה ולהרבה תפקידים בצבא.niv1 כתב:קב"א 53 זה טוב?
לתפקידים נוצצים כמו קורס טיס וכדומה זה לא מספיק, יש גם מסלולים במודיעין שדורשים קב"א 54 ומעלה.
"...לא מחפש לשמוח, לא חושב על תארים,
- clark kent
- Title: גם אני רוצה איצטדיון חדש!
- יצירת קשר:
רק שתתגייס ותכנס למערכת המוזרה הזאת שנקראת צהל תוכל להבין מה הכי טוב בשבילך. יכול להיות שקרבי ישפר את אישיותך ויכול להיות שרק יהרוס אותה. לא בהכרח מי שנהיה לוחם הוא בן אדם טוב יותר מגובניק ( הכותב שירת כלוחם)