הגדולות שקרסו אחרי השיא

כל מה שקשור להפועל באר-שבע - "גאוות הנגב"
שלח תגובה
סמל אישי של משתמש
דניב

הגדולות שקרסו אחרי השיא

שליחה על ידי דניב »

הפועל באר שבע 1998
עונת 1996/97 היתה המוצלחת ביותר של הפועל באר שבע מאז האליפות ב-1976. היא סיימה במקום השלישי בליגה, זכתה בגביע המדינה עם 0:1 על מכבי ת"א בגמר והציגה את אחד מצמדי הזרים הכי טובים וצבעוניים שהגיעו לישראל - ג'ובאני רוסו וסיאד חלילוביץ'. דווקא אחרי הזכייה בגביע והבטחת המקום באירופה, החלה קריסה מהמהירות והדרסטיות אי פעם בכדורגל הישראלי, שנגמרה רק בירידה לליגה השניה בשנה שלאחר מכן. הרבה בזכות הבעלים אלי להב שביצע מכירת חיסול.

שמונה שחקני הרכב קבועים, פלוס המאמן, עזבו: אלי גוטמן, ג'ובאני רוסו, לירון בסיס והשוער אבי פרץ נטשו להפועל חיפה, שי הולצמן עבר לראן הצרפתית (ואחרי זה לבית"ר ירושלים), הקפטן סתיו אלימלך עזב לבני יהודה, גדי חזות הושאל לאשדוד, הבלם אלכסנדר סולוב עבר למכבי נתניה. רק המקומיים שמעון ביטון, שרון בוכניק ודודו חפר נשארו.

97/98 עם בני טבק עוד החלה בצורה סבירה כשב"ש עברה את ז'לגיריס קובנה במשחק דרמטי בווסרמיל, אבל משם והלאה גיהנום. תבוסת 4:1 לרודה הייתה הנורה האדומה, אבל השיא היה ה-10:0 המשפיל להולנדים בחוץ. אגב, בין שני המשחקים באופ"א ב"ש הספיקה לחטוף 7:2 מבית"ר בטדי ולספוג חמישיה מהפועל חיפה בבית. יוסי בניון עלה לראשונה לבוגרים, הראה הברקות אבל גם היה שותף לריב מכוער על הדשא עם דודו חפר. טבק פוטר, ג'קי דקל החליף אותו ופוטר גם הוא לטובת אליהו עופר המושיע, שלא הושיע.

העונה הסתיימה בתמונה ששווה אלף מילים: בניון כבש בדקה ה-90 מול מכבי חיפה, רץ לחגוג עם הקהל שכבר ידע שב"ש ירדה ואז נשבר והתחיל לבכות. שנה אחרי זה גם השחקן הכי גדול שיצא מב"ש נטש לטובת אותה חיפה, האדומים ירדו לליגה השניה אחרי 27 שנים.

https://www.sport5.co.il/HTML/articles/ ... 01357.html" onclick="window.open(this.href);return false;

סמל אישי של משתמש
גיל שגיב

Re: הגדולות שקרסו אחרי השיא

שליחה על ידי גיל שגיב »

אימל'א !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

מי שברך אבותינו יברך את הפועל,

שלא נגמור עוד עונה בברכת הגומל....

שניר לא ישאר כזה אדיש,

אחרת נסיים בברכת.....קדיש !

זה שי !

שליחה על ידי זה שי ! »

ועדיין אני חושב שעם להב היה משאיר את אותה קבוצה בתופסת יוסי בניון שעלה מהנוער ההינו אלופים כמה שנים ברציפות
בכל זאת אני מוכן לזכות בתואר ולרדת שנה אחרי !
לעלות ליגה זה לא בעייה לזכות בתואר זה בעייה

זה שי !
תמונה

סמל אישי של משתמש
שי האדום

שליחה על ידי שי האדום »

זה שי ! כתב:ועדיין אני חושב שעם להב היה משאיר את אותה קבוצה בתופסת יוסי בניון שעלה מהנוער ההינו אלופים כמה שנים ברציפות
בכל זאת אני מוכן לזכות בתואר ולרדת שנה אחרי !
לעלות ליגה זה לא בעייה לזכות בתואר זה בעייה

זה שי !
ממש ממש לא. כל החיים שלך תמשיך להיות קבוצה בינונית אם תעלה ותרד ובין לבין תקח איזה תואר.
תמונה

זה שי !

שליחה על ידי זה שי ! »

ועם תתקע באמצע טבלה זה יותר טוב שיהיה קצת עניין פעם תואר פעם ירידה פעם עלייה חחח
ככה אנחנו נמות משעמום לא רוצה להיות הפועל חיפה לא רוצה להיות אשדוד
רוצה להיות קבוצה כמו מכבי הפועל מכבי חיפה
לא בשביל בנוניות אלונה באה
תן לקהל סיבה לבוא ותראה את וסרמיל גדוש עד מפוצץ !
זה שי !
תמונה

סמל אישי של משתמש
8red

שליחה על ידי 8red »

זה שי ! כתב: לעלות ליגה זה לא בעייה לזכות בתואר זה בעייה
דווקא ממך בא המשפט הזה?
ה"לא בעיה הזה" לקח לנו כמה שנים טובות של "בילוי" בימי שישי בצהריים בבית הקברות לכדורגל שנקרא "הליגה הלאומית".
הפועל אני כבר משתגע

זה שי !

שליחה על ידי זה שי ! »

ועדיין ההיתי מעדיף את זה על השיעמום של הקבוצה בליגת העלק
זה שי !
תמונה

שלח תגובה