ההתנהגות הכללית של הקהל? על איזה התנהגות כללית את מדברת? על הקהל שלנו שאחרי 4 הפסדים רצופים הגיע לבלומפילד ונתן תצוגת תמיכה לאורך כל המשחק? או לכך שגם אחרי ההפסד הכואב מספר 5 להפועל ת"א הקהל נשאר להודות לשחקנים?רווית (: כתב:משה, הקהל לא אשם, אלו שני דברים נפרדים.
קלינגר נכשל ולכן הגיע הזמן שהוא יסיים את תפקידו כאן.
אני מדברת על ההתנהגות הכללית של ההל, ומספיק לעבוד על עצמכם שזה קומץ!
כל באיצטדיון כל הרגליים כשאח מתחיל לקלל את המאמן, כל הקהל באטרף כששורקים בוז לשחקנים שלנו. ככה קהל אוהד לא צריך להתנהג,
ואלו מעט מהדוגמאות הנוראיות שמתחוללות בשטח.
לתת דוגמאות על קהלים אחרים זאת לא חוכמה גדולה, יש אנשים שרוצחים גונבים ופושעים. אז נלמד מהר וניתן לגיטימציה להתנהגות שלהם?
עד למשחק מול מכבי הקולות נגד קלינגר היו המיעוט כשרוב הקהל המשיך לתמוך בקבוצה. אפילו במשחק מול מכבי המשיכו לעודד בשער 5 עד ה2-0 וזה אחרי 5 הפסדים רצופים.
אין ספק שהמשחק מול מכבי היה רגע משבר וגם כאלה שבדרך כלל לא מצטרפים למקללים קיללו. גם אני באותו משחק דרשתי מקלינגר ללכת הביתה (לא הצטרפתי למקהלת המקללים כמובן, זה קו אדום שאני לא מתכוון לעבור) אבל מדובר בצעד הגיוני. אנחנו לפני הכל צריכים להיות כלב השמירה של הקבוצה. ואם זה אומר לדרוש את פיטוריו של קלינגר כשזה בונה בפעם השנייה קבוצה לא ראויה וכשאנחנו בדרך הבטוחה לליגה השנייה, זה מה שנעשה. גם אם זה לא מצטייר יפה בעיני התקשורת, זה לא צריך לעניין אותנו, כי מה שעומד בראש מעיני היא טובתה של הפועל באר שבע.
קהל אמיתי וטוב הוא לא קהל שמעודד בלי הפסקה כמו עיוור גם כשזה מתבקש להעביר מחאה או ביקורת. קהל אמיתי הוא קהל שיודע לתמוך אבל גם יודע להעביר ביקורת כשצריך. בלי הביקורת של הקהל יתכן שעד היום אבו לאבן ודוידזאדה לא היו פותחים בהרכב.
אני נגד קללות ואלימות בכל דרך שהיא, אבל מחאה לגיטמית (כמו במחצית הראשונה מול רמת השרון) או שריקות בוז/ביזיון אחרי המשחק מול מכבי ת"א, לא רק מוצדק אלא מתבקש.
כל ניסיון לקשור את הכישלון של עזורי או קלינגר לקהל הוא דמגוגיה. שניהם קיבלו הזדמנות ארוכה יותר ממה שהיו ראוים לה (במיוחד קלינגר) ושניהם נכשלו. הקהל לא היה קשור לזה, להפך, הקהל שלנו אחרי הקדנציה של גיא לוי הוא מאוד סבלני ומאוד תומך. לקומץ רקוב כזה או אחר אני לא רוצה להתייחס כי הם לא שווים את הזמן שלי וכי הם לא מייצגים עבורי את רוב האוהדים שנתנו גם לעזורי וגם לקלינגר את כל התנאים כדי להצליח כאן.