ילדי סורוקה נקראים בדחיפות לכנס התעוררות !
ילדי סורוקה נקראים בדחיפות לכנס התעוררות !
אני פונה מכאן בקריאה נרגשת לכל השחקנים הבאר שבעים שיש בהם עוד טיפת כבוד לסמל ולמקום,
תתעוררו !
אתם הרי חתומים על חוזים ארוכי טווח, לא חבל לבזבז שנה או יותר בלאומית ?
קיבלתם הזדמנות מצויינת להראות את יכולתכם..... אז תראו !
הרי לא ייתכן שכול נער תל אביבי שמקבל הזדמנות במכבי תל אביב לוקח אותה בשתי ידיים
אוכל את הדשא, מציג יכולות וכשרון לצד רוח לחימה והקרבה .....ואתם ? האם יש בכם פגם מולד ?
אני בטוח שלא.
אופיר,צחי,יוני,יוסף,לוטם,ירדן....אנא מיכם תתעוררו !!!!
תתעוררו !
אוכל את הדשא, מציג יכולות וכשרון לצד רוח לחימה והקרבה .....ואתם ? האם יש בכם פגם מולד ?
אני בטוח שלא.
- Sir Alex Ferguson
- Title: אליניב ברדה
Re: ילדי סורוקה נקראים בדחיפות לכנס התעוררות !
הבעיה היא לא בילדים בדיוק כמו שהבעיה היא לא בשמעון הרוש או גבאי. הבעיה היא בשחקנים שאמורים להוביל את הקבוצה. קינגסטון כבר בבית, סוארס פותח בהרכב אבל משחק בלי חשק ובלי מחשבה ויוסי שבחון שאמור להיות הברומטר שלנו בכלל לא מורגש במשחק.גיל שגיב כתב:אני פונה מכאן בקריאה נרגשת לכל השחקנים הבאר שבעים שיש בהם עוד טיפת כבוד לסמל ולמקום,
תתעוררו !
אני בטוח שלא.
כשאלה שאמורים להוביל אותך הם החלשים בקבוצה שלך קשה מאוד להצליח. הילדים יכולים להיות האקסטרה, אבל אנחנו נתקשה לנצח עם השחקנים המובילים שלנו יהיו החלשים במגרש מידי שבוע.
חיים לוי, 1978 - 2013, אגדות לעולם לא מתות!
ועדיין, שחקן צעיר שעולה להרכב אמור להתרגש 10....20 דקות ראשונות ואז לתת את הנשמה ואת כול היכולת כאילו וזו ההזדמנות של חייו...
אצלינו יש תחושה של התמזגות הצעירים עם חולשת הוותיקים (אלק וותיקים כן ? אבל זה מה יש...)
בקיצור, מהפח אל הפחת.
אצלינו יש תחושה של התמזגות הצעירים עם חולשת הוותיקים (אלק וותיקים כן ? אבל זה מה יש...)
בקיצור, מהפח אל הפחת.
ראית במקרה את מכבי ת"א אתמול?גיל שגיב כתב:
אוכל את הדשא, מציג יכולות וכשרון לצד רוח לחימה והקרבה .....
כן.bs war כתב:
ראית במקרה את מכבי ת"א אתמול?
ואני מתכוון לשוער אתמול שנתן תצוגה אדירה.
ואל תטעה, אין לי בעיה עם זה ששחקנים מידי פעם נותנים תצוגות לא מרשימות בדיוק כמו שמרבית שחקני מכבי שיחקו אתמול כולל הצעירים.
אבל ראבק - מתחילת העונה ? כמעט בכל המשחקים תצוגות חלשות ובמקרה הטוב בינוניות ?
הרי שחקני מכבי תל אביב הצעירים נתנו כבר תצוגות טובות במרבית המשחקים....איפה ילדי סורוקה אני שואל,איפה ??
יש לך רק 3 "ילדי סורוקה" שיכולת באמת להתרשם מהם העונה.גיל שגיב כתב:
כן.
ואל תטעה, אין לי בעיה עם זה ששחקנים מידי פעם נותנים תצוגות לא מרשימות בדיוק כמו שמרבית שחקני מכבי שיחקו אתמול כולל הצעירים.
הרי שחקני מכבי תל אביב הצעירים נתנו כבר תצוגות טובות במרבית המשחקים....איפה ילדי סורוקה אני שואל,איפה ??
1. דוידזאדה, שאותו אנחנו כבר מכירים, ממשיך בקו הבינוני מהעונה שעברה.. למרות שנראה שהמעבר לקישור עושה לו די טוב.
2. אבו-לאבן, גם לא להיט גדול, ועדיין הוא מהיותר טובים העונה. בינתיים מלך השערים שלנו (2 שערים)
3. לוטם זינו, בינתיים סביר. לא חושב שיש לנו יותר טובים על העמדה שלו.
כל השאר- אוזן, אבוחצירא, מכלוף, גל דהן- לא שיחקו מספיק בשביל שתוכל באמת לבוא אליהם בטענות.
גם הצעירים במכבי ת"א לא מאוד טובים השנה, הבלחה פה הבלחה שם, והם עוד משחקים עם עטר, יצחקי ומדוניאנין..
bs war כתב:
יש לך רק 3 "ילדי סורוקה" שיכולת באמת להתרשם מהם העונה.
1. דוידזאדה, שאותו אנחנו כבר מכירים, ממשיך בקו הבינוני מהעונה שעברה.. למרות שנראה שהמעבר לקישור עושה לו די טוב.
2. אבו-לאבן, גם לא להיט גדול, ועדיין הוא מהיותר טובים העונה. בינתיים מלך השערים שלנו (2 שערים)
3. לוטם זינו, בינתיים סביר. לא חושב שיש לנו יותר טובים על העמדה שלו.
כל השאר- אוזן, אבוחצירא, מכלוף, גל דהן- לא שיחקו מספיק בשביל שתוכל באמת לבוא אליהם בטענות.
שמת לב לתאורים בהם אתה השתמשת - "בינוני"....."לא להיט גדול"......"סביר".
לזה בדיוק אני מתכוון.
שחקנים שמקבלים את הבמה ההכי נחשבת בכדורגל הישראלי - לשחק בליגת העל.
לא יכולים להציג יכולת שכזו לאורך זמן, יש כאן בעיה מנטאלית שחייבים לתת לה מענה.
בס״ד
לצפות מלוטם זינו שיחזיק את האמצע בזמן שסוארז משחק כמו נגר זה לא רציני.
לצפות מיוסף אבו לאבן שיחרור רשתות בזמן שהוא בודד בחוד ואספקת הכדורים אליו היא אפסית זה לא רציני.
לצפות מילדים בני 19 שזו העונה הראשונה שלהם בליגה של הגדולים זה לא רציני ולא פייר כלפיהם.
הכל נעשה השנה עקום, גם שילוב הצעירים לא שונה.
לצפות מלוטם זינו שיחזיק את האמצע בזמן שסוארז משחק כמו נגר זה לא רציני.
לצפות מיוסף אבו לאבן שיחרור רשתות בזמן שהוא בודד בחוד ואספקת הכדורים אליו היא אפסית זה לא רציני.
לצפות מילדים בני 19 שזו העונה הראשונה שלהם בליגה של הגדולים זה לא רציני ולא פייר כלפיהם.
הכל נעשה השנה עקום, גם שילוב הצעירים לא שונה.
יש לך שחקנים אחרים שהם יותר מ"סבירים" או "בינוניים"?גיל שגיב כתב:
שמת לב לתאורים בהם אתה השתמשת - "בינוני"....."לא להיט גדול"......"סביר".
לזה בדיוק אני מתכוון.
שחקנים שמקבלים את הבמה ההכי נחשבת בכדורגל הישראלי - לשחק בליגת העל.
לא יכולים להציג יכולת שכזו לאורך זמן, יש כאן בעיה מנטאלית שחייבים לתת לה מענה.
שחקנים צעירים לא יכולים להוביל כשמפילים עליהם תיק כזה כבד של להשאיר לבד את הקבוצה בליגה, ועוד בעונתם הראשונה בבוגרים. יוסי בניון זה מקרה נדיר..
זה מצחיק אבל.....אם תקראו את הטופיקים שפתחתי טרום פתיחת העונה תראו שהזהרתי שזה מה שעלול לקרות, כלומר שהסגל העלוב, הזרים הבינוניים, החיזוק הלא ראוי יוביל למאבקים בתחתית ואז הדבר גם ישפיע על הצעירים וכו'....
אממה ? אני אומר שיחד עם כל זה אני עדיין מצפה ליותר מאמץ, יותר נחישות, יותר הקרבה, יותר נשמה....בטח משחקנים צעירים שעבורם המועדון אמור להיות יותר ממקום בו מתפרנסים, אולי אני נאיבי אבל זה מה שאני מאמין בו.
אממה ? אני אומר שיחד עם כל זה אני עדיין מצפה ליותר מאמץ, יותר נחישות, יותר הקרבה, יותר נשמה....בטח משחקנים צעירים שעבורם המועדון אמור להיות יותר ממקום בו מתפרנסים, אולי אני נאיבי אבל זה מה שאני מאמין בו.
- Sir Alex Ferguson
קודם כל אני לא מבין על איזה "שחקני בית" אתה מדבר. שחקני הבית לא קיבלו בתחילת העונה הזדמנות אמיתית ורק במחזורים האחרונים הם מקבלים את הבמה.
אופיר דוידזאדה הוא מהפחות חלשים בקבוצה השנה וכשהוא בקישור הוא תמיד בולט מעל היתר (גם אתמול אופיר היה מהבודדים שניסו ונתנו הכל).
ליוסף אבו לאבן יש בערך 350 דקות במצטבר השנה בליגה (אפילו לא 4 משחקים מלאים) בהם יש לו 2 שערים, ולא מעט הזדמנויות שאנחנו מגיעים אליהם בגלל העבודה שלו (תזכר למשל בגול של שבחון מול מכבי חיפה שהגיע אחרי בעיטה לקורה של אבו לאבן). אבו לאבן עובד בלי הפסקה וחשוב יותר מייצר לעצמו הזדמנויות, מה שחשוב בקבוצה כמו שלנו ששחקנים לא מייצרים בשביל אחרים מצבים.
העובדה שהוא לא פתח אתמול בהרכב לא מורידה מהיכולת שלו השנה. גם גביש לא פתח במשך תקופה ארוכה בעוד נאסר עד לאחרונה היה הבאנקר שלנו בהרכב. לא תמיד המאמן צודק. ואני למשל חושב שהיה מקום להכניס את אבו לאבן במקום שבחון במחצית. עם אבו לאבן אנחנו מגיעים להזדמנויות, אתמול בלעדיו לא יצרנו אפילו מצב אחד מסוכן.
אחרי שדיברנו על הצמד למעלה, נשאר לנו את זינו ששיחק שניים וחצי משחקים. אומנם הוא יכול לספק יותר (דווקא מול הפועל פתח תקווה הוא היה טוב מבשאר המשחקים) אבל קשה לשפוט את הילד אחרי שניים וחצי משחקים.
אז על איזה שחקני בית אתה מדבר בדיוק? איפה הכישלון כאן? אתה מצפה מילדים בני 18-19 שיכבשו בכל משחק? שיקחו מתחילת דרכם על גבם קבוצה שנמצאת בתחתית הטבלה? שיצברו ביטחון כבר אחרי שני משחקים?
כמו שכבר אמרתי בתחילת הנושא, הילדים יכולים להיות הערך מוסף, האקס פקטור, האקסטרה, וכן הם גם יכולים לתת יותר מאשר היכולת אתמול, אבל כל עוד שחקנים כמו שבחון, סוארס וגם גביש יהיו החלשים במגרש (כמו אתמול), יהיה לנו קשה לנצח.
ככל שהזמן יעבור הצעירים יצברו ביטחון ויהיו טובים יותר, אין לי ספק בכך. אבל אם השחקנים שאמורים להיות עמודי הטווח שלנו לא ישתפרו, אנחנו לא נתקדם ולא נצא מהתחתית.
אם כבר כנס התעוררות, נא להפנות אותו קודם כל לשחקנים כמו סוארס ושבחון.
אופיר דוידזאדה הוא מהפחות חלשים בקבוצה השנה וכשהוא בקישור הוא תמיד בולט מעל היתר (גם אתמול אופיר היה מהבודדים שניסו ונתנו הכל).
ליוסף אבו לאבן יש בערך 350 דקות במצטבר השנה בליגה (אפילו לא 4 משחקים מלאים) בהם יש לו 2 שערים, ולא מעט הזדמנויות שאנחנו מגיעים אליהם בגלל העבודה שלו (תזכר למשל בגול של שבחון מול מכבי חיפה שהגיע אחרי בעיטה לקורה של אבו לאבן). אבו לאבן עובד בלי הפסקה וחשוב יותר מייצר לעצמו הזדמנויות, מה שחשוב בקבוצה כמו שלנו ששחקנים לא מייצרים בשביל אחרים מצבים.
העובדה שהוא לא פתח אתמול בהרכב לא מורידה מהיכולת שלו השנה. גם גביש לא פתח במשך תקופה ארוכה בעוד נאסר עד לאחרונה היה הבאנקר שלנו בהרכב. לא תמיד המאמן צודק. ואני למשל חושב שהיה מקום להכניס את אבו לאבן במקום שבחון במחצית. עם אבו לאבן אנחנו מגיעים להזדמנויות, אתמול בלעדיו לא יצרנו אפילו מצב אחד מסוכן.
אחרי שדיברנו על הצמד למעלה, נשאר לנו את זינו ששיחק שניים וחצי משחקים. אומנם הוא יכול לספק יותר (דווקא מול הפועל פתח תקווה הוא היה טוב מבשאר המשחקים) אבל קשה לשפוט את הילד אחרי שניים וחצי משחקים.
אז על איזה שחקני בית אתה מדבר בדיוק? איפה הכישלון כאן? אתה מצפה מילדים בני 18-19 שיכבשו בכל משחק? שיקחו מתחילת דרכם על גבם קבוצה שנמצאת בתחתית הטבלה? שיצברו ביטחון כבר אחרי שני משחקים?
כמו שכבר אמרתי בתחילת הנושא, הילדים יכולים להיות הערך מוסף, האקס פקטור, האקסטרה, וכן הם גם יכולים לתת יותר מאשר היכולת אתמול, אבל כל עוד שחקנים כמו שבחון, סוארס וגם גביש יהיו החלשים במגרש (כמו אתמול), יהיה לנו קשה לנצח.
ככל שהזמן יעבור הצעירים יצברו ביטחון ויהיו טובים יותר, אין לי ספק בכך. אבל אם השחקנים שאמורים להיות עמודי הטווח שלנו לא ישתפרו, אנחנו לא נתקדם ולא נצא מהתחתית.
אם כבר כנס התעוררות, נא להפנות אותו קודם כל לשחקנים כמו סוארס ושבחון.
- אורי אדום בנשמה
- Title: הפועל באר שבע בנשמה שלי
משה אוחיון כתב: הבעיה היא לא בילדים בדיוק כמו שהבעיה היא לא בשמעון הרוש או גבאי. הבעיה היא בשחקנים שאמורים להוביל את הקבוצה. קינגסטון כבר בבית, סוארס פותח בהרכב אבל משחק בלי חשק ובלי מחשבה ויוסי שבחון שאמור להיות הברומטר שלנו בכלל לא מורגש במשחק.
כשאלה שאמורים להוביל אותך הם החלשים בקבוצה שלך קשה מאוד להצליח. הילדים יכולים להיות האקסטרה, אבל אנחנו נתקשה לנצח עם השחקנים המובילים שלנו יהיו החלשים במגרש מידי שבוע.
תודה רבה.
מִ֣י זֹ֗את עֹלָה֙ מִן־הַמִּדְבָּ֔ר
- Sir Alex Ferguson
נו באמת, אתה לוקח לי שחקן בודד ממכב ת"א (ברק לוי) ומכליל על כל היתר. איפה ההתייחסות לעומר ורד, מושיקו לוגסי, דור מיכה ורועי קהת שמקבלים קרדיט מתחילת השנה וברוב הזמן לא בולטים?גיל שגיב כתב:
כן.
היו למכבי ת"א (ולצעירים שלה) 5 משחקים טובים העונה, 4 מהם בפתיחת העונה ועוד אחד מולנו. בשאר המשחקים (7 למקרה ששאלת) הצעירים לא בלטו. למעשה, הביקורת היום בתקשורת ובקהל של מכבי היא בעיקר על הצעירים ועל הקרדיט המוגזם שהם זוכים לו.
אז לפני שאתה מנסה להשתמש בדוגמאות אחרות בבקשה תבדוק את נכונות הדברים.
6 שחקני בית שותפו במכבי אתמול, 5 היו חלשים, 1 היה טוב, ואתה בוחר להשתמש באותו אחד בודד בשביל להוכיח את הנקודה שלך?
צעירים, גם במכבי ת"א וגם בהפועל באר שבע, לא יכולים לסחוב קבוצה לבד, לא נגד הירידה ולא לאליפות. הכישלון של מכבי ת"א רק מוכיח שגם הצעירים במכבי צריכים ששחקני מפתח יהיו טובים כדי לבלוט.
בתחילת העונה כשעטר, מדוניאנין, קולאוטי ואחרים במכבי הציגו יכולת טובה, גם הצעירים בלטו. היום, כשהשחקנים הבולטים במכבי מציגים יכולת חלשה, גם הצעירים של מכבי לא מצליחים להתעלות.
גם אצלנו וגם במכבי הצעירים יכולים לתת יותר מהיכולת שהם מציגים היום. עם זאת, בשני המקרים האוהדים צריכים להבין שעם כל הכבוד לצעירים, מי שיקבע את הצלחת או כישלון העונה יהיו השחקנים שאמורים להיות הבסיס המנוסה והאיכותי של הקבוצה (סוארס, שבחון, עטר, מדוניאנין ודומיהם).
הטופיק לא צריך להיות כמה השחקנים הצעירים לא תורמים או לא תורמים/משתדלים/מזיעים וכו
אלא כמה חבל על ההחלטה המטופשת של להפיל הכל על שחקני בית צעירים בלי להביא שחקני חיזוק טובים שיבנו אותם כשחקנים לגיטימיים בליגת העל .מזעזע לחשוב שהילדים המוכשרים האלה צריכים לעבור את הטראומה הנוראה הזו בעונה הראשונה שלהם בליגת העל ,אני מאוד מקווה בשבילם שלא יהיו כתקדימים הרבים שהיו בקבוצה
אלא כמה חבל על ההחלטה המטופשת של להפיל הכל על שחקני בית צעירים בלי להביא שחקני חיזוק טובים שיבנו אותם כשחקנים לגיטימיים בליגת העל .מזעזע לחשוב שהילדים המוכשרים האלה צריכים לעבור את הטראומה הנוראה הזו בעונה הראשונה שלהם בליגת העל ,אני מאוד מקווה בשבילם שלא יהיו כתקדימים הרבים שהיו בקבוצה
הדבר שהכי גרוע אצלנו זה היעדר קבוצתיות.
הכל מקרי, גם המעט גולים שהבקענו נבעו מטעויות של היריב / מצב נייח / הבזק חד פעמי של שחקן.
לא זוכר גול אחד העונה שהגיע לאחר התקפה מסודרת (אולי חוץ מהגול נגד נתניה בניגוד גמור למהלך המשחק).
אפילו מצב טוב ליד השער שלא הסתיים בגול לאחר התקפה מסודרת אני לא זוכר.
הכדורגל שלנו העונה מזכיר קבוצת תחתית בלאומית, מעיפים כדור למעלה ויהיה מה שיהיה.
סגל חלש או לא, ברור לכולנו שיש לנו סגל טוב בהרבה מהיריבות שלנו בתחתית. העניין הוא שהם לפעמים משחקות כקבוצה ואנחנו אף פעם לא.
אז די כבר כל יום לחפש מישהו אחר.
כולם אשמים באותה המידה - הוותיקים, הזרים והצעירים.
לא ראיתי בעכו ורמה"ש בעיה של צעירים לא מצליחים (ואין להם שחקנים מנוסים מי יודע מה), כנ"ל בק.שמונה בשנה שעברה, נתניה בשנה שעברה וכו...
זה בדיוק אותו הדבר כמו ששחקנים מנוסים הם לא ערובה להצלחה (ולא חסרות דוגמאות).
הכל מקרי, גם המעט גולים שהבקענו נבעו מטעויות של היריב / מצב נייח / הבזק חד פעמי של שחקן.
לא זוכר גול אחד העונה שהגיע לאחר התקפה מסודרת (אולי חוץ מהגול נגד נתניה בניגוד גמור למהלך המשחק).
אפילו מצב טוב ליד השער שלא הסתיים בגול לאחר התקפה מסודרת אני לא זוכר.
הכדורגל שלנו העונה מזכיר קבוצת תחתית בלאומית, מעיפים כדור למעלה ויהיה מה שיהיה.
סגל חלש או לא, ברור לכולנו שיש לנו סגל טוב בהרבה מהיריבות שלנו בתחתית. העניין הוא שהם לפעמים משחקות כקבוצה ואנחנו אף פעם לא.
אז די כבר כל יום לחפש מישהו אחר.
כולם אשמים באותה המידה - הוותיקים, הזרים והצעירים.
לא ראיתי בעכו ורמה"ש בעיה של צעירים לא מצליחים (ואין להם שחקנים מנוסים מי יודע מה), כנ"ל בק.שמונה בשנה שעברה, נתניה בשנה שעברה וכו...
זה בדיוק אותו הדבר כמו ששחקנים מנוסים הם לא ערובה להצלחה (ולא חסרות דוגמאות).