ילדי סורוקה נקראים בדחיפות לכנס התעוררות !
Re: ילדי סורוקה נקראים בדחיפות לכנס התעוררות !
תאמין לי גיל, לפעמים אני כבר לא יודעת מה עדיף. את החרוזים או הטופיקים המוזרים האלה.
בחיי שאין לי מושג מה אתה רוצה מהילדים. אבל העיקר להתלונן.
בחיי שאין לי מושג מה אתה רוצה מהילדים. אבל העיקר להתלונן.

משה אוחיון כתב: נו באמת, אתה לוקח לי שחקן בודד ממכב ת"א (ברק לוי) ומכליל על כל היתר. איפה ההתייחסות לעומר ורד, מושיקו לוגסי, דור מיכה ורועי קהת שמקבלים קרדיט מתחילת השנה וברוב הזמן לא בולטים?
היו למכבי ת"א (ולצעירים שלה) 5 משחקים טובים העונה, 4 מהם בפתיחת העונה ועוד אחד מולנו. בשאר המשחקים (7 למקרה ששאלת) הצעירים לא בלטו. למעשה, הביקורת היום בתקשורת ובקהל של מכבי היא בעיקר על הצעירים ועל הקרדיט המוגזם שהם זוכים לו.
אז לפני שאתה מנסה להשתמש בדוגמאות אחרות בבקשה תבדוק את נכונות הדברים.
6 שחקני בית שותפו במכבי אתמול, 5 היו חלשים, 1 היה טוב, ואתה בוחר להשתמש באותו אחד בודד בשביל להוכיח את הנקודה שלך?
צעירים, גם במכבי ת"א וגם בהפועל באר שבע, לא יכולים לסחוב קבוצה לבד, לא נגד הירידה ולא לאליפות. הכישלון של מכבי ת"א רק מוכיח שגם הצעירים במכבי צריכים ששחקני מפתח יהיו טובים כדי לבלוט.
בתחילת העונה כשעטר, מדוניאנין, קולאוטי ואחרים במכבי הציגו יכולת טובה, גם הצעירים בלטו. היום, כשהשחקנים הבולטים במכבי מציגים יכולת חלשה, גם הצעירים של מכבי לא מצליחים להתעלות.
גם אצלנו וגם במכבי הצעירים יכולים לתת יותר מהיכולת שהם מציגים היום. עם זאת, בשני המקרים האוהדים צריכים להבין שעם כל הכבוד לצעירים, מי שיקבע את הצלחת או כישלון העונה יהיו השחקנים שאמורים להיות הבסיס המנוסה והאיכותי של הקבוצה (סוארס, שבחון, עטר, מדוניאנין ודומיהם).
אבל זה בדיוק העניין, אני לא מצפה שהם יצילו את המולדת, אני הראשון שכתב והבהיר שיהיה להם מאוד קשה לנוכח הסגל הקיים
יחד עם זאת אני כן מצפה למשחק לחימה, הקרבה, נשמה....אתה יודע מה ? כמו שבזמנו עלה לשחק יוסי אלקיים (אלמלא נפצע היה מגיע רחוק...אולי עוד לא מאוחר)
יוסי בזמנו עלה למגרש כמו מלוע של תותח ! ראו את הנשמה וההקרבה והאכפתיות בכול צעד שלו במגרש ועובדה שהקהל התחבר אליו במהירות.
אז אם תרצה, אלקיים הוא הדוגמא.
- Sir Alex Ferguson
- Title: אליניב ברדה
גיל, לפעמים אפשר להודות בטעות ולא לנסות להתפס לקטנות (כמו שעשית בדוגמא של ברק לוי). ניסית להאשים או לבוא בטענות לילדים. אני בטוח שכבר הבנת את הטעות. אני חושב שגם אתה כבר הבנת ששחקנים צעירים זה הדרגתי, זה תהליך, במיוחד בקבוצה כמו שלנו. בטח ובטח כשהעוגנים לידם משחקים כל כך רע.
חיים לוי, 1978 - 2013, אגדות לעולם לא מתות!
טעות ? ברק לוי טעות ??
תאמין לי לא מבין אותך....
יש מצב שאתה לא הבנת אותי.
ברק לוי מבחינתי הוא דוגמא לשחקן צעיר שקיבל הזדמנות והפגין יכולת מצויינת נתן את הנשמה נתן משחק הקרבה
וזאת בזמן ולמרות שמרבית שחקני הקבוצה שלו הפגינו חולשה...
ולעניננו, באר שבע מפגינה חולשה מתחילת השנה....בבאר שבע משתפים מיזה מס' מחזורים שחקנים צעירים כמו ברק לוי...
ועכשיו, תן לי שם של שחקן צעיר אצלינו שהפגין משחק הקרבה נשמה והצטיין למרות שכל חבריו לקבוצה הפגינו יכולת חלשה
כפי שעשה ברק לוי מול עכו ?
יש מבין ?
אני יודע שגם שחקני מכבי הצעירים הפגינו חולשה כמו שאני גם יודע שהם הצטיינו (דור מיכה, לוגסי...)
אבל אצלינו זה רק חולשה לצד בינוניות....מה עם הצטיינות ? מה עםהקרבה ? מה עם נשמה ???
ואתה עוד מאמין שטעיתי......
ברק לוי מבחינתי הוא דוגמא לשחקן צעיר שקיבל הזדמנות והפגין יכולת מצויינת נתן את הנשמה נתן משחק הקרבה
ולעניננו, באר שבע מפגינה חולשה מתחילת השנה....בבאר שבע משתפים מיזה מס' מחזורים שחקנים צעירים כמו ברק לוי...
ועכשיו, תן לי שם של שחקן צעיר אצלינו שהפגין משחק הקרבה נשמה והצטיין למרות שכל חבריו לקבוצה הפגינו יכולת חלשה
יש מבין ?
אני יודע שגם שחקני מכבי הצעירים הפגינו חולשה כמו שאני גם יודע שהם הצטיינו (דור מיכה, לוגסי...)
אבל אצלינו זה רק חולשה לצד בינוניות....מה עם הצטיינות ? מה עםהקרבה ? מה עם נשמה ???
- Sir Alex Ferguson
הדוגמא של ברק לוי הייתה טעות בגלל שמדובר בשוער שנתן הופעה אחת איכותית ולא נבחן לאורך זמן. הדוגמא של ברק לוי הייתה טעות בגלל שבאותו משחק שותפו 6 שחקני בית ולמעט ברק לוי כולם הציגו יכולת חלשה.גיל שגיב כתב:טעות ? ברק לוי טעות ??
יש מבין ?
כל הטופיק הזה הוא טעות בגלל שהצעירים שלנו לא שיחקו מספיק בשביל שנוכל לשפוט אותם.
הטופיק הוא טעות כי אתה מתמקד בצעירים שלנו בזמן שאלה שאמורים להיות הבסיס של הקבוצה (סוארס, שבחון, קינגסטון ששוחרר) לא עושים את עבודתם.
אנחנו לא במחזור ה30 שאתה יכול לשפוט לעומק את היכולת של הצעירים. אף אחד מהם לא פתח את העונה כאופציה ראשונה בהרכב, אף אחד מהם לא צבר עדיין כמות משחקים רצינית כדי שנוכל לבחון אותו.
אתה גם בוחר להתעלם מהעובדה שבכל הקבוצות בליגה, כולל מכבי ת"א, מכבי חיפה והפועל ת"א, אנו רואים שהשחקנים הצעירים טובים כשהעוגנים מסביבם טובים. כשהעוגנים מסביב הצעירים לא מספקים את הסחורה (מכבי ת"א היא דוגמא מצוינת) גם הצעירים נראים פחות טוב.
אתה מנסה להסתכל על שחקן מסוים או מקרה מסוים ומשם להוכיח את הנקודה שלך. אתה צריך להבין שהחריג לא מעיד על הכלל.
כשהעוגנים שלנו היו טובים, כמו במשחקים בבלומפילד מול הפועל ת"א ובקריית אליעזר מול הפועל חיפה, גם הצעירים (דוידזאדה, אבו לאבן) היו טובים. כשהעוגנים שלנו פחות טובים, זה משפיע על כל הקבוצה.
שחקן כמו יוסי בניון גדל פעם בעשרים שנה. יתר הצעירים צריכים זמן וביטחון כדי להציג יכולת גבוהה לאורך זמן.
פתיחת הטופיק הייתה טעות ואתה יודע את זה. גם בשבת אופיר דוידזאדה הציג יכולת טובה יותר מנאסר שהיה שם רוב העונה, וזינו בטח לא נפל משחקנים כמו תורג'מן, סולימאן וגם קינגסטון של התקופה האחרונה.
מילא הצעירים שלנו היו נקודת החולשה בקבוצה, עוד הייתי יכול להבין את הטופיק שלך. אבל זה לא המצב. למעשה, אבו לאבן ודוידזאדה הם מהשחקנים הבולטים בתקופה האחרונה בקבוצה.
אז אני שוב אומר, תבין את הטעות שלך, תבין שלפני שבכלל אנחנו מתעסקים בילדים בני 18 ששיחקו משחק וחצי בהרכב הפותח מתחילת השנה, אנחנו צריכים לשאול איפה השחקנים שאמורים להיות העוגנים שלנו השנה.
אז עכשיו הבנתי טוב יותר את הטעות.................שלך !
ברק לוי הוא דוגמא מעולה כי אני מבקש דוגמא של שחקן אחד, אחד ! מבין הצעירים שנתן הופעה אחת , אחת ! טובה באחת ממס' ההזדמנויות שקיבל כמו שנתן ברק לוי מול עכו.
ברק לוי הוא דוגמא מעולה כיוון שתן לי שחקן אחד מהצעירים שנתן הופעה טובה בזמן שכול יתר הצעירים שלנו הפגינו יכולת חלשה כפי ששיחקו שחקני מכבי הצעירים מול עכו ומולם בלט ברק לוי.
תבין, אני הרי הראשון (חבל שאתה מתעלם מזה שוב ושוב !) שכתב עוד טרם פתיחת משחקי הליגה שזה בדיוק אבל בדיוק מה שיקרה !
אבל יחד עם זאת אני לא רוצה לעשות הנחות לאף אחד ואני לא חושב שנכון להנמיך צפיות מכול שחקן ובכול גיל בטח בליגת העל !
כלומר - קיבלת הזדמנות ? תאכל את הדשא בלי כול קשר לנעשה מסביב ! או אם תרצה שיקחו דוגמא מ.............ברק לוי !
ברק לוי הוא דוגמא מעולה כי אני מבקש דוגמא של שחקן אחד, אחד ! מבין הצעירים שנתן הופעה אחת , אחת ! טובה באחת ממס' ההזדמנויות שקיבל כמו שנתן ברק לוי מול עכו.
ברק לוי הוא דוגמא מעולה כיוון שתן לי שחקן אחד מהצעירים שנתן הופעה טובה בזמן שכול יתר הצעירים שלנו הפגינו יכולת חלשה כפי ששיחקו שחקני מכבי הצעירים מול עכו ומולם בלט ברק לוי.
תבין, אני הרי הראשון (חבל שאתה מתעלם מזה שוב ושוב !) שכתב עוד טרם פתיחת משחקי הליגה שזה בדיוק אבל בדיוק מה שיקרה !
אבל יחד עם זאת אני לא רוצה לעשות הנחות לאף אחד ואני לא חושב שנכון להנמיך צפיות מכול שחקן ובכול גיל בטח בליגת העל !
כלומר - קיבלת הזדמנות ? תאכל את הדשא בלי כול קשר לנעשה מסביב ! או אם תרצה שיקחו דוגמא מ.............ברק לוי !
- Sir Alex Ferguson
אופיר דוידזאדה מול הפועל חיפה.גיל שגיב כתב:אז עכשיו הבנתי טוב יותר את הטעות.................שלך !
ועכשיו שוב אני מבקש, תבין את הטעות בפתיחת הטופיק ותמשיך הלאה.
חיים לוי, 1978 - 2013, אגדות לעולם לא מתות!
אתה רציני ?
אופיר נתן משחק סביר נגד חיפה כאשר מרבית הקבוצה שיחקה היטב, ברק לוי הצטיין במשחק בו הקבוצה שלו שיחקה חלש.
תבין, ככול שתמעיט בדרישות בצפיות וכד' זה מה שתקבל בתמורה .
הלו ! אנחנו בישראל ממלכת החארטה והחפיף....כל שחקן שיוצא מיכאן לחו"ל יספר לך עד כמה קשה באימונים...
ואתה מוותר בכזו קלות לכול שחקן שמקבל הזדמנות ונותן במקרה הטוב משחק סביר אבל ברוב המקרים משחק חלש...
הטופיק נועד להעיר להאיר ולעורר את השחקנים הצעירים ואת ראשי הקבוצה, הוא נפתח לשם כך והוא נכון היום נכון לאתמול ונכון לעתיד.
רק מי שהפנים שאנחנו קבוצה קטנה ללא תקנה (אני מקווה שאתה עוד מאמין שיש תקנה) מוותר מראש לכול שחקן צעיר ונותן לו שלל הזדמנויות
עד שנרד ליגה.....אני בניגוד לך הערכתי את המצב עוד עמוק עמוק במשחקי האימון בחודש יולי....ודווקא אני זה שאומר לך שיש להעלות את רף הצפיות
יש תחושה באויר של אלונה רוצה צעירים הקהל רוצה צעירים המאמן הבטיח צעירים אז הצעירים ישחקו בכול מקרה, יש מצב שזה חילחל לראשם של הצעירים
והם בטוחים שמקומם בסגל ואפילו בהרכב הראשון מובטח...
אני אומר - קיבלתם הזדמנות ? תאכלו את הדשא או תקבלו בעיטה בחזרה לנוער ואולי לעונת התחשלות במכבי !
רוצים את החולצה האדומה ? תוכיחו שאתם ראויים לה.
אופיר נתן משחק סביר נגד חיפה כאשר מרבית הקבוצה שיחקה היטב, ברק לוי הצטיין במשחק בו הקבוצה שלו שיחקה חלש.
הלו ! אנחנו בישראל ממלכת החארטה והחפיף....כל שחקן שיוצא מיכאן לחו"ל יספר לך עד כמה קשה באימונים...
ואתה מוותר בכזו קלות לכול שחקן שמקבל הזדמנות ונותן במקרה הטוב משחק סביר אבל ברוב המקרים משחק חלש...
הטופיק נועד להעיר להאיר ולעורר את השחקנים הצעירים ואת ראשי הקבוצה, הוא נפתח לשם כך והוא נכון היום נכון לאתמול ונכון לעתיד.
רק מי שהפנים שאנחנו קבוצה קטנה ללא תקנה (אני מקווה שאתה עוד מאמין שיש תקנה) מוותר מראש לכול שחקן צעיר ונותן לו שלל הזדמנויות
עד שנרד ליגה.....אני בניגוד לך הערכתי את המצב עוד עמוק עמוק במשחקי האימון בחודש יולי....ודווקא אני זה שאומר לך שיש להעלות את רף הצפיות
יש תחושה באויר של אלונה רוצה צעירים הקהל רוצה צעירים המאמן הבטיח צעירים אז הצעירים ישחקו בכול מקרה, יש מצב שזה חילחל לראשם של הצעירים
אני אומר - קיבלתם הזדמנות ? תאכלו את הדשא או תקבלו בעיטה בחזרה לנוער ואולי לעונת התחשלות במכבי !
יוסף אבו לאבן עם שני שערים העונה (כמה שזה עצוב אין לך מישהו עם יותר).גיל שגיב כתב:
לוטם זינו כרגע השחקן הכי טוב שיש לנו בעמדה שלו. כנ"ל דוידזאדה בקישור.
אז מה לעזאזל הם עוד צריכים להוכיח במצב הזה? יש מישהו שיותר ראוי לחולצה הזאת?
bs war כתב:
יוסף אבו לאבן עם שני שערים העונה (כמה שזה עצוב אין לך מישהו עם יותר).
לוטם זינו כרגע השחקן הכי טוב שיש לנו בעמדה שלו. כנ"ל דוידזאדה בקישור.
אז מה לעזאזל הם עוד צריכים להוכיח במצב הזה? יש מישהו שיותר ראוי לחולצה הזאת?
מעט מידי...חלש מידי.... לא לעניין.
ברגע שיהיה לנו שחקן צעיר שיוכיח את עצמו אני מבטיח להקפיץ את הטופיק כדי שגם אתה תבין
את ההבדל בין שחקן צעיר נמרץ כשרוני ומצטיין לבין האופן שבו משחקים הצעירים היום.
האחרונים שנתנו ומייד את כל הכשרון והיכולת מההתחלה היו ברדה,בונפלד ואלקיים...
מאז למעט דוידזדה לפני 3 עונות שמאז הלך וירד ביכולתו לא ניתן לציין אף שחקן.
- Sir Alex Ferguson
עוד כמה פעמים תחזור על זה שאתה הערכת את מצב הקבוצה היום עוד בקיץ? לא מדובר בגילוי אמריקה אלא בקריאה פשוטה של המפה. גם אני בקיץ דיברתי על קבוצה לא מאוזנת ועל העובדה שהעונה שלנו תהיה תלויה באופן משמעותי ב4 הזרים שנחתים. עדיין לא מבין מה זה קשור לנושא הנוכחי?גיל שגיב כתב:אתה רציני ?
אופיר דוידזאדה נתן בקריית אליעזר את ההופעה הטובה ביותר שנתן שחקן שלנו השנה. הוא הפך את כל מי שמסביבו לטוב יותר, הוא עזר בשני האגפים, הוא היה בכל מקום במגרש והוא גם היה המצטיין:
viewtopic.php?f=2&t=8749" onclick="window.open(this.href);return false;
גם אבו לאבן היה נקודת אור בלא מעט משחקים שהיינו חלשים בהם.
גם הטענה שלך על חוסר ברצון מצד הצעירים היא לא במקום. מול מכבי חיפה הסטטיסטיקה בסוף המשחק הראתה שאבו לאבן עשה יותר קילמטרז מכל אחד אחר במגרש, וזה כששיחקו מולו אייל גולסה, עידן ורד, מוחמד גדיר וויאם עמאשה.
אופיר דוידזאדה תמיד רץ ונלחם, גם כשהוא פחות טוב, אז על איזה חוסר בלחימה או הקרבה אתה מדבר?
כשמכבי ת"א הביסה אותנו בוסרמיל אבו לאבן ודוידזאדה היו היחידים במגרש שהמשיכו להילחם גם שהמשחק היה גמור.
הילדים שלנו לא נופלים משום שחקן אחר בקבוצה, בדיוק להפך. דוידזאדה הוא מנקודות האור בקבוצה השנה ולאבו לאבן יש 2 שערים במשהו כמו 4 משחקים.
לדעתי אחרי המשחק מול מכבי פ"ת (ראית את המשחק בכלל?) פתחת את הטופיק מתוך עצבים וכעס על הקבוצה. לצערי אפילו עכשיו כשהבנת את הטעות אתה מסרב להודות בה. נראה לי ששמעת את שידור הרדיו ומכך הסקת מסקנות שהאשמים הם שחקני הבית. טעות בידך. גם במשחק האחרון דוידזאדה היה מהבולטים אצלנו. השחקנים הצעירים שלנו הם לא האשמים והם לא מתקרבים לכך. לאור מספר המשחקים ששיחקו בקבוצה הבוגרת ומצב הקבוצה הם רחוקים מלאכזב, בדיוק להפך.
למעשה, אם אני חושב היום על באנקרים בהרכב, דוידזאדה ואבו לאבן הם הראשונים שקופצים לי לראש (ביחד עם לוויטה).
מי שצריכים להתעורר הם גביש, סוארס ושבחון שאמורים להוביל את הקבוצה אבל גם בשבת הם לא הפסיקו לטעות.
זה לא תורם לנו כשאבו לאבן או דוידזאדה משחקים טוב אם אלה שמסביבם לא משחקים טוב. אנחנו נצא מהמשבר רק במידה והשחקנים שאמורים להוביל אותנו יציגו יכולת טובה.