izguy83 כתב:
לא יודע על מה אתה מדבר, אולי פעם או פעמיים במשחק הוא לא עולה בתזמון הנכון.
בכל השאר הוא עולה בתזמון מושלם לכדור שנמסר לו ומוצא את עצמו חופשי להגבהה.
בדיוק ההיפך מדודזאדה שרוב העליות שלו הם סרק (נעזוב בצד את זה שהוא לא יודע להרים, הוא כמעט ולא מגיע למצבי הרמה טובים).
גם הגנתית, לא ראיתי הבדל כזה משמעותי.
לדברים ההזוים שרשם משה שפשוט מתעקש להישאר לא אובייקטיבי, אין אפילו איך להתחיל להתייחס.
נתחיל דווקא ממשהו שמפריע לי. אתם צריכים לדעת לכבד כותבים אחרים ולהתייחס למהות הדברים. ביטוים כמו גניבת דעת (כתבו לי כשכתבתי בנושא ראדי - גורדנה) או לא אובייקטיבי, שמטרתם היא להפוך את התגובה שלי ללא רלוונטית או משוחדת ולבטל את המהות שלה הם לא ראויים לפורום שמטרתו היא להחליף דעות.
אני גם חושב שההודעות שלי תמיד מנומקות ותמיד מכילות ניתוח מקצועי שאפשר לקבל אותו או לא, אבל לבטח לא כתבתי שראדי עדיף על גורדנה בגלל שהוא שותה שמן זית כל יום או שאופיר עדיף על תורג'מן בגלל שיש לו ריבועים בבטן.
נתחיל דווקא עם בן תורג'מן. אני באמת חושב שהוא נותן הכל, אבל הוא שחקן מוגבל ומגביל. אותה בעיטה לשער מול מכבי חיפה לא קונה אותי. קודם כל הוא שחקן מאוד כבד, בטח בהשוואה לאופיר. אז נכון כשיש לך את טוני באגף, שחקן פיזי מאוד שמושך אליו תשומת לב, הוא מצליח להגיע למצבי הרמה, אבל לא רק שההרמות שלו הם לא איכותיות (לא זוכר שהוא בישל שער העונה, תקנו אותי אם אני טועה) הוא גם לא מבין את המשחק ברמה הנדרשת, ושוב זה משהו שלי לפחות בולט לעין, וזה למרות שהוא משחק עם שחקן הקו הכי טוב בארץ, שחקן שלפעמים לוקח על עצמו גם את המגן וגם את הקשר של היריבה ולכן תורג'מן מתפנה להרמה גם בלי לעשות משהו מיוחד. שימו לב כשתורג'מן מקבל את הכדור כמה זמן הוא צריך לחשוב לפני שהוא מוסר אותו. בבלומפילד למשל הוא היה מעולה הגנתית אבל אין לו את האפשרות מבחינה טכנית, מבחינת מהירות, מבחינת חוכמת משחק להשתחרר מלחץ, לפרוץ אותו בכדרור או באיזה מסירה ואז תנועה מהירה לאגף כדי לקבל חזרה מה שגורם לזה שבכל פעם שקצת לוחצים אותו הוא ישר מעיף את הכדור למעלה ומזמין עוד לחץ.
ושוב, החוסר במהירות והחוסר בהבנת המשחק ובעיקר האיטיות במחשבה בולטת גם כשאנחנו צריכים לתקוף. זה בלט למשל בגביע הטוטו מול בית"ר, כשטוני לא שיחק, ולא היה לידו את שחקן הקו שיעשה עבורו את כל העבודה, ואז ראינו עד כמה הוא מגביל אותנו מבחינת תנועה ומבחינת הבנת המשחק גם בהתקפה.
גם מבחינה הגנתית, הוא לא רע, אבל הוא איטי, והוא לא בעל איזה איכות מיוחדת, וזה למה בניון בגילו המופלג התגבר עליו בקלות, כי שניהם הם יחסית באותה מהירות רק בניון מבין משחק ברמות אחרות לגמרי ולכן היה לבניון קל מאוד מולו.
נסיים עם אופיר דוידזאדה. שנה שעברה הוא היה חושך מוחלט, ואני חושב שהחזרה של תורג'מן עשתה לו רק טוב כי הוא מבין שיש לו תחרות על העמדה.
אז נכון, אופיר עדין לא מספק את המספרים הנדרשים, אבל לדעתי עד הפציעה שלו הוא היה המגן הטוב בארץ.
כושר גופני ברמות הכי גבוהות, מהיר מאוד, נפלא בבילד אפ כלומר לפחות עד הרחבה הוא עושה את הדברים מהר, פותח מצוין, בניגוד לתורג'מן הוא גם רלוונטי כשאנחנו יוצאים למתפרצת ובניגוד לתורג'מן הוא גם חוזר מהר מספיק להגנה ולא צריך בכל פעם שסוארס או צדק ילכו לאגף לעזור לו כי אופיר הוא אולי המגן המהיר בארץ.
ושוב, אופיר חייב לשפר את ההרמה האחרונה, חייב לספק מספרים, אבל לדעתי מבחינת מה שהוא מביא למגרש, הוא ברמה אחרת מתורג'מן, הוא מגן מודרני קלאסי, מהיר, אתלט, תומך כל הזמן בהתקפה, חושב מהר הרבה יותר מתורג'מן, מבין את המשחק מהר יותר מתורג'מן, לדעתי כמו במקרה של בן ביטון, אחרי שאופיר יחזור להרכב כל סימני השאלה יעלמו וכולם יבינו את ההבדל בין מגן מחליף למגן פותח.