אין לי פרות קדושות. יש לי הסתכלות רחבה על הדברים.Totti כתב:אין מנוס מלחזור איתך לנאום הפרות הקדושות שנשאתי פעם ועורר את זעמך;
אתה אוהד משכמו ומעלה שאוהב את הקבוצה בכלל לבבך ואני האחרון לבקר אותך. יודע ווזוכר מצויין שהיית שם הרבה לפני שכולם "השתגעו בגללה". אבל מעל הכל, אתה חולה בסימפטומים הפרות הקדושות והמקודשות וכל מי שלא נמנה איתן, חשוף לחיצי ביקורת נוקבים.
שכבת מעל דפי הפורום על גדרו של אליניב ברדה כשזה היה אחד האחראים הגדולים להדחה מול ספליט, כאשר החמיץ ממטר פעם אחר פעם. שנה שלמה סיפרת על "התנועה האיכותית" על "הלחץ יוצא הדופן" ושאר ירקות זניחים ומשניים עבור חלוץ מרכזי שאמור למצוא את הרשת והפורום נאלם דום למראה ההודעות הארוכות והמסורבלות שלך.
סינגור דומה סינגרת על דוידזאדה.
במקביל, התקשת להחמיא לטאהא על חצי שנה טובה מאוד, בעוד סוארס, קבלן טעויות והפסדים ממדרגה ראשונה, קיבל כאן סופרלטיבים כאילו היה פאביו קנאברו.
משה, גורש לא נמנה עם אותן פרות ואתה שוחט אותו לאור יום. היה לו משחק חלש, חלש מאוד. לא חלש יותר מאף אחד מאלו שהזכרתי קודם ואני כלל לא בטוח שאם היה ניצב בשער פר מהזן שאתה מכבד ומקדש לא היית מוצא דרכים חלקלקות לספר לנו על פעולת שוער יוצאת דופן שהסתיימה שלא באשמתו בשער יריב. כמיטב המסורת
כשכולם שחטו את ברדה (ומליקסון אחרי העונה הראשונה אצלנו, ונואקמה אחרי כמה שבועות) אני הגנתי עליהם כי אני יודע מה הרף שהם יכולים להגיע אליו וכי מדובר היה בחוות דעת שאוהדים נתנו על סמך כמות קטנה של מחזורים.
כשאנחנו מדברים על השחקנים שציינתי למעלה, מגמת השיפור אצלם יכולה להיות מדהימה כפי שראינו בשנה שעברה.
מתברר שאני גם מבין כדורגל, לא הרבה רק קצת, כי בכל המקרים התברר שצדקתי בינגו.
לעומת זאת כשמסתכלים על גורש, מבינים שגרף השיפור לא קיים. כמובן שהוא לא יחטוף כל משחק שלושה שערים באשמתו, אבל מצד שני הוא מעולם לא התבלט מעבר לבינוניות, מעולם לא היה שוער שמביא נקודות. היתרון שלו היה שהוא גם מיעט לאבד נקודות, וזה יכול להיות משמעותי עם הגנה כמו שלנו.
עוד שני שחקנים שהגנתי עליהם הם בן ביטון ואופיר דוידזאדה. שלא יבינו לא נכון, גם הם לא מספיק טובים לרמות האלה (למרות שהם בגיל שהם עוד יכולים להשתפר, בטח עם הנתונים שלהם שהיו הבולטים בשנה שעברה מבחינת סיבולת כושר גופני וכיוצא בזה), אבל אצלם יש בעיה גדולה מאוד למצוא מחליף איכותי, ישראלים אין בכלל, זרים יש אבל הקושי להביא אותם גדול.
עמדת השוער לעומת זאת, היא עמדה שלדעתי יש לנו מחליף שלכל הפחות ראוי לצ'אנס, בניגוד לעמדת המגן השמאלי ועמדת המגן הימני.
טאהה, תורג'מן, אוחיון, כולם קיבלו ממני מחמאות נקודתיות כשהיו טובים, אבל לאורך זמן הם לא ברמה המתאימה. אפשר להחמיא להם נקודתית, אבל אני לא חושב שיש מישהו שבאמת מאמין שטאהה עדיף על סוארס (למשל, גם כשהיה טוב הגנתית, טאהה פגע בנו קשות מבחינת הנעת הכדור והמשחק המסודר ולכן כתבתי שסוארס חייב לחזור להרכב), שאוחיון עדיף על צדק/מיגל או שתורג'מן עדיף על דוידזאדה או ראוי להיות המגן השמאלי הראשון במקומו באופן קבוע.
בניגוד להרבה כותבים, כשאני מבקר את גורש, זה לא רק כדי לבקר אותו ולקטול אותו כי גורש הוא דמות חיובית בחדר ההלבשה ואחד שאני אזכור לתמיד כשותף לאליפות ההיסטורית שלנו. הביקורת שלי היא עם מבט לעתיד. זה לא רק המשחק החלש בסלטיק, אלה העובדה שלאורך זמן הוא הוכיח, לי לפחות, שהוא לא מתאים לנו אם אנחנו רוצים להגיע להישגים באירופה, אבל בניגוד לביטון ודודיזאדה שהיינו צריכים להסתפק בהם בגלל חוסר במחליף, במקרה של גורש יש מחליף ראוי ולכן הייתי נותן את ההזדמנות לחיימוב.